отслабване със сиофор

• 250 026
  • 711
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Момичета, на мен ми се струва, че протиеновата диета или Дюкан не си пасва добре с прием на метформинов препарат. Аз пробвах лятото за 2-3 седмици Дюкан + глюкофаж и свалих едва 2 кг. В резултат на това чернодробните ензими ми излязоха извън норма, като не е ясно дали това се дължи на диетата или на лекарството. Кръвното ми беше постоянно ниско и се чувствах като парцал. Междувременно само с лекарството и редовно хранене без преяждане също свалях по 1 кило за седмица две. Вероятно глюкофажа действа по-добре когато има умерен прием на въглехидрати. Поне при мен е така  Wink
Чудесни резултати

# 496
  • София
Здравейте момичета ! Днес си пуснах малко изследвания, най-вече се притеснявах за чернодробните ензими.Слава богу там нещата са наред:-) Изчислех си инденсът НОМА = 3.23 и го сравних с този през юли НОМА =4,51. Утре съм на ендокринолог, но мисля че може да се каже, че има някаква положителна промяна от приема на Сиофор. Дано и килограмите най-накрая се редуцират...Аз съм с Хашимото и ме изненада, че лятото TSH e бил 1.99, а сега е 4, но го отдавам на среса около смърта на баща ми...
Хубав и усмихнат ден на всико и пишетеееееее:-)))

# 497
Violetkatana ,ако не те затруднява, дай да видим и твоя хранителен режим, за да имам база за сравнение.
Моят хранителен режим е 20 ХЕ на ден. Има таблица за ХЕ . Една ХЕ е половин филия хляб, една ябълка и т.н. На трите основни хранения се приемат по 5 ХЕ, а междинните по 2, само преди лягане междинната е 1 ХЕ. И до 1500 калории на ден. Също по таблица се изчисляват калориите. Забранени храни са белия хлаб, захарта и сланина или тлъсто месо
Аз нещо не мога да се ориентирам с тези хлебни единици  Thinking
Violetkatana,можеш ли да напишеш за един ден примерно меню-какво си хапвала.
Не мога да разбера колко порции млечен/месен продукт трябва да се приема,защото не се измерва в ХЕ?
И защо ендокриноложката ми е написала 10-12 ХЕ дневно,иска да ме умори от глад  Laughing

# 498
# 499
Dimana, и аз съм с наследствен диабет, тип 2 и в горната граница. Баща ми пие Сиофора от януари и за 6м. свали шкембето и близо 20 кг. и вече не хърка даже. Незнам дали да го пия и аз, но ендокриноложката каза, намаляш сладкото, хляба и диета.

# 500
  • София
erota, според мен диета не означава да гладуваш, а балансирано хранене до края на живота. На мен също ми е трудно да мисля постоянно какво може и какво трябва да хапвам, но постепено се свиква. И си мисля, че се отслабва не като се гладува, а като се похапва често и по малко, защото по този начин се ускорява метаболизма. Напр. сутрин хапвам две филийки с парче сирене с големината на кибритена кутийка, междинно хранене - ябълка, обяд - две  филийки, пилешка пържола, купа салата /домати и краставици/, междинно - чаша мляко - 250-300 мл., вечеря филийка с леща, фасул или гювеч /нещо готвено/, трета междинна - плод. Млякото 250 мл. е една ХЕ, а сирене, кашкавал, месо се измерват в калории. Ако си изградя навик за редовно спортуване мисля, че ще имам по-голям напредък.

# 501
  • София
Dimana, и аз съм с наследствен диабет, тип 2 и в горната граница. Баща ми пие Сиофора от януари и за 6м. свали шкембето и близо 20 кг. и вече не хърка даже. Незнам дали да го пия и аз, но ендокриноложката каза, намаляш сладкото, хляба и диета.
izina, ти без да пиеш Сиофор си свалила 7 кг. така ли, а каква е диетата?

# 502
violetkatanasmile3501 smile3501 smile3501  за резултатите. Гледам ти линийката - към едно и също се стремим, но ти си доста по-напред  newsm10

# 503
  • София
Момичета, аз пия от 6м разни калмацини и други подобни за крампите. От Калмацина нямах никакво подобрение. После личната ми изписа едно Остеокер с калций, магнезий и витамин Д. То е много добро и веднага помогна. След Няколко месеца пиене на Калций и магнезий направих изследвания и показа че калция е в долната граница. Пих още малко Остеокер и ми минаха напълно крампите. Но месец след спирането му пак започнаха. Не мога цял живот да пия добавки Cry
А Сиофора ми го изписа лекар след обременяване, инсулина беше много висок. Не знам до кога ще го пия. Една ендокриноложка ми спомена че се пиел цял живот. Можело с прекъсвания, не знам...
Метформина не може да се пие цял живот, защото уврежда черния дроб, затова се употребява само от млади хора при постоянно следене на чернодробните ензими. При инсулинова резистентност, какъвто е моят случай, ако не се постигне бързо подобрение, панкреасът е затруднен и в един момент не може да смогва повече и тогава се преминава на други противодиабетни лекарства. Въпросът ми е някоя пила ли е метформин за период по-голям от година - две

# 504
Violetkatana,благодаря ти много за примерното меню   bouquet
Точно нещо такова съм измислила и аз,сметнах си старателно хлебните единици на закуските и междинните хранения за 7 дни.Сега остава да си сметна калориите за обяд и вечеря за 1 седмица.
И мисля да се храня по този начин от понеделник.

# 505

Какво точно ще рече в горната граница? На теб, доколкото разбирам, не са ти изписали Сиофор. Ако нямаш показания, не бързай. Все пак това е доста сериозно лекарство. Пиши подробности.

# 506
  • В сънния Люлин, прибулен...
  bouquet Записвам се, за да чета.
Дотук със сигурност имам "само" вроден хипотиреоидизъм. Но от всичко, което изчетох, стигам до извода, че съм и с инсулинова резистентност. Ще настоявам да се изследвам за това.
Одисеята ми с килцата се вижда от линийката, но борбата е безмилостно жестока от пубертета. Сега съм 81 кг, а като си помисля, че на 72 съм се имала за дебела...  #2gunfire 172 съм висока.
Искам да ви питам - някой правил ли е като режим на хранене "Зоната"? Аз съм на такова хранене, а напоследък - всекидневно 50 минути аеробно - кростренажор, имам вкъщи. Обаче нещо запецнах с килцата. И се чудя какво да променя  newsm78
По-ЗДРАВИ, усмихнати и доволни!   bouquet  bouquet  bouquet

# 507
veihaivei, има ли тема за "Зоната" в бг-мама? Би ли пуснала линк, ако има.
Виждам, че в няколко теми я хвалиш. Бих искала да прочета различни мнения.
Благодаря ти!  newsm03

# 508
  • В сънния Люлин, прибулен...
veihaivei, има ли тема за "Зоната" в бг-мама? Би ли пуснала линк, ако има.
Виждам, че в няколко теми я хвалиш. Бих искала да прочета различни мнения.
Благодаря ти!

Здравей, аз не съм срещала такава тема, но не съм и търсила. Тук-там се споменава, като пуснеш търсене в началната страница на форумите, но мимоходом. Аз я знам отдавна, правила съм я, от няколко месеца я поднових, и то не толкова заради килцата.
Обаче през последната седмица толкова ми изчезна апетита, че не успявам да си изям всичко, което ми е определено, а едва малко повече от половината докъм 2/3, което определено е лошо и не е спазване.
Мога да ти пусна линк към книгата на д-р Сиърс, сканирана е и е качена в нета, но най-ценната е тази на Мария Папазова с рецепти за българските условия. С нея отпада необходимостта да смяташ и да си сглобяваш яденето, всичко е наготово. И рецептите не са хич лоши.  Peace

# 509

Мога да ти пусна линк към книгата на д-р Сиърс, сканирана е и е качена в нета, но най-ценната е тази на Мария Папазова с рецепти за българските условия. С нея отпада необходимостта да смяташ и да си сглобяваш яденето, всичко е наготово. И рецептите не са хич лоши.  Peace

Ще ти бъда благодарна!

Час по скоро трябва да реша дали да почвам сиофор. Изписаха ми го преди няколко месеца, но аз честно казано се страхувам от евентуални странични ефекти и никак не обичам да пия лекарства.

Другия ми вариант е хранителен режим, с който да преодолея постоянното чувство за глад и силен апетит и да отслабвам бавно и сигурно. Иначе едни 4-5 килца ги свалям два месеца, после ги качвам за един и така от април тази година си играя на йо-йо. А имам да свалям доста. Ясно е, че не става по моя начин и трябва да опитам друг.

Виждам, че си отслабнала доста и то успешно.  newsm10

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 14:03 от ♥rumichka♥

Общи условия

Активация на акаунт