Накъде под мишница, с таз малка книжчица? (I клас)

• 23 132
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
  • Linz
Рени - възможно ли е щерка ти да му ги дава? Не, че не вярвам, че има и на тяхната възраст крадци. Но все ми се иска да ги оправдая някак. Деца са, да му се не види  Close
Не, не е тя. Тя се оплака, че пак й няма парите. Госпожата е говорила с целия клас и други деца са го издали, че когато Александра не е в стаята той й бърка в раницата и взима паричките. Яд ме е не за друго, а защото детето ми остава гладно.
За наказание- не знам, родителите да си преценяват. Ако беше мое дете, щях да проведа много сериозен разговор.

Имам много работа и сега не мога да се включа в другите теми, които дискутирате.

# 121
  • На черешата
 Вземаме го.  Mr. Green

# 122

Връща повече ресто отколкото са му дадени пари newsm78.
Избери нас, избери нас  Praynig Praynig Praynig

Нашата госпожа от занималнята специално им направи списък с нещата, които се носят в чантата: ден по ден, предмет по предмет. Размножила и раздала жената. Госпожицата загуби листа. Докато виех за анцуга, сам пропуснала моливите. И тя гордо се похвалли, че тъкмо й се зминало и за моливите.
-Е да, ама за малко не ти се размина за моливите - заявих  Twisted Evil
Сега е наказана.
Плаша я, че ще я прехвърля в кварталното училище. И има резултат.

Рени  и моята щерка "крадеше" по едно време в детската градина. Голямата щерка. И когато я хванахме се ядоса, че сме я хванали. Затова казвам, че са мънички и не осъзнават как възрастните заклеймяват подобно поведение. Може да му се е искало нещо и да е нямал парички. Добре е да говориш с родителите му, но може наистина човекът да го прави съвсем без умисъл. А твоята госпожица да си сложи един портфейл на врата и готово.

# 123
  • Linz
Рени  и моята щерка "крадеше" по едно време в детската градина. Голямата щерка. И когато я хванахме се ядоса, че сме я хванали. Затова казвам, че са мънички и не осъзнават как възрастните заклеймяват подобно поведение. Може да му се е искало нещо и да е нямал парички. Добре е да говориш с родителите му, но може наистина човекът да го прави съвсем без умисъл. А твоята госпожица да си сложи един портфейл на врата и готово.
Да, така е- децата не осъзнават напълно и аз не упреквам детето. Но трябва да му се обясни, че това не е правилно.
Всеки път той като си изхарчел парите, бъркал в чантата на Александра и си взимал- купувал си зрънчовци и други такива боклуци.
Аз няма да говоря с родителите, госпожата ще го направи.
Аз такъв портфейл й купих, но тя го държи в раницата (май го скъса).

# 124
Рени, много неприятно, дано спре.

Фантичка, и моя забравя някой неща, но аз се виждам с госпожата на обяд. От друга страна раз мених телефона си с 2 майки от класа му и сега се чуваме почти всяка вечер, та си разменяме домашните .

# 125
Времето е непостоянно, ей и конете се простудиха даже! Laughing

За краденето, че не го осъзнават като нас, вярно е, ама това не означава, че не трябва да се вземат мерки. Всеки родител си знае най-добре какъв е начина, за да се разбере с детето си, но трябва да го направи, за да не се повтаря повече!

Олинце, много се радвам за вас! Слава богу, че синът ти сам е разбрал какъв е приятеля му. Hug

Моята досега не е забравяла нищо, а иначе е безумно разсеяна и отнесена, дори г-жата ми го каза. Ама ние в миналото сме имали подобни случки и аз тогава доста съм се разправяла с нея за това, предполагам, че просто е имало ефект.

# 126
Моята тактика е друга. Ако забрави, кое е домашното, ще бъде без домашно на другия ден и ще се срамува сам за себе си. Аз категорично нямам намерение да помня домашните вместо него. Мисля, че тази тактика действа и той много старателно си записва домашните в клас. Искам да свикне, че сам е отговорен за нещата си в училище. И в тази връзка смятам, че е по- добре да бъде два пъти без домашно, отколкото цяла година, че и повече, да разчита аз да се грижа за задълженията му.

# 127
Тъй, тъй Флор, много правилно, тя мойта домашните в занималнята ги пише, ама прилагам същата тактика за домашните по Британика. Ако нещо мрънка и не й се пише, добре, твоя работа, теб утре ще те е срам! Mr. Green Дет викаш работи безотказно! Конкретно в горния пост имах предвид разни вещи да си забравя, понеже май това обсъждаха първолачките Laughing по-нагоре.

Ти сега кажи за РС, нали каза да стискаме палци.

# 128
  • София
Дияна малко преди да си легне снощи се сети, че имала домашно. Всичко си била написала в занималнята, но това било за у дома. И я пратихме да си ляга и да ходи без домашно. По никое време се сети.

# 129
Утре, Тео, утре. Ма аз от сега съм почервеняла. Mr. Green

# 130
  • Варна
Сиси си пише в едно тефтерче какво имат за домашно. Системата им е кодирана и кратка ама тя си я разбира. Отделно предполагам и госпожите от занималната се интересуват какво имат да подготвят. На Децата които не могат да си водят записки все още класната пише в тефтерчетата.
И в нейния клас се пише с химикал от началото още. Символа който не е добре написан според нея трябва да си го подчертае сама, не може да поправя, драска или повтаря. Отделно класната минава след това с червения химикал. Не ме дразни, предпочитам така отколкото да трие с гумата, като иска да е хубаво да се упражнява допълнително.

Говори в час, днес пак са ги разделили.
Едно момиче и забранило да и докосва чина и накарала момче да я ритне. Мойта ревнала естествено, госпожата наказала момчето и момичето. Това е разказа на Сиси де, Гого я взе ама нищо не ми каза а излезе... такива ми ти работи. Tired

# 131
  • област Софийска
За домашните - пише ги в занималнята. Случвало се е да не напише всичко там, обаче аз вкъщи проверявам всички тетрадки и разпитвам това какво е, а онова... и така лъсва някое забравено домашно.
От вчера пишат с химикал, "красоти' са големи. И понеже сега не може да трие с гумата, бая зор вижда. Преди беше лесно, не и хареса нещо, оп гумичката и така, докато стане хубаво, но сега... Госпожата им казала като сгрешат, да сложат сгрешеното в скоби, а не да драскат. Мале, що скоби имаше в тетрадката ooooh!
Иначе за програмата - 4 дена по 5 часа и един 6 (ама той е с час на класа, та не знам дали се брои): 8 часа БЕЛ, 5 часа математика, 2 часа английски, 2 часа физическо, 2 часа изобразително изкуство, 2 часа музика, 1 роден край, 1 компютри и един домашен бит и техника. Общо 24 часа седмично. Ааааа, имат и един СИП екология, значи 25 часа стават май.
Днес имаха спортен празник, голям празник, няма що. Заведох я към 9 без нещо и отидох на работа. Към 10 ми звънна да каже, че било свършило всичко и тя си тръгва с една моя приятелка (майка на момиченце от другия клас). Та до към обяд са се мотали с нея къде ли не, после тя я завела у нас. Чухме се по телефона с Ива, викам и да се поупражнява малко в писането, като и без друго е свободна. Да, ама не, точно три реда беше написала и и писнало. По принцип тя си е такава, откакто се е родила, нищо друго, освен телевизора, не може да и привлече вниманието за повече от 15 минути. Какво ще я правя, не знам Laughing

# 132
мойта щерка днес се прибра с подарък от свой съученик  Shocked плюшено магаренце, което издава звук като цебувка и кава "ай лав ю"  #Crazy в подаръчна торбичка както си трябва
защо ти го подари? ами не знам, искал...сега спи с играчката с прегръдките
леле почна се  ooooh!
изобщо не знам как да реагирам...баща й се нахили и това беше не знам дали е редно да приема такива подаръци, ама тя измънка нещо от сорта "техните имат магазин за играчки"

# 133
Момичета финалния турнир приключи моля който не е сложил  снимка на  принцесата си да слага.Сега  харесахме  на ФАНТИЧКА и на suan момите Flutter EmbarassedТа ФАнТИЧ почвай и ти  с избора на зет Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 134
  • Между гори и планини
Незнаех, утре показвам кандидат снахите на сина ми  Mr. Green
Давам го с намаление и американски паспорт като промоция...  Joy

Днес им върнаха контролното по математика... половината беше нашарено с червен химикал. И то заради глупави грешки от бързане.
Също така и не смогва да препише бързо задачите от дъската и да ги реши. Носи ги у дома нерешени.
В занималнята свикна, че има време и сега един учебен час не му стига.
Днес госпожата в училище отново го похвали за дисциплина и послушание (пу-пу), но пък учителката в занималнята за първи път не беше доволна - бил разсеян, играело му се на двора, пишел грозно днес...
Ходихме на урок по пиано - много щастлив. Хванахме предното дете, което свири от 2 години и Вики седя със зяпнала уста. Учиха петолинието, сол ключ и 3 ноти.
После учителката му написа кратка песничка с тези 3 ноти и Вики я изсвири с 3 пръста (на едната ръка). В петък пак сме на пиано.

Общи условия

Активация на акаунт