Какво се крие във АПРИЛското коремче - момиченце или момченце?

• 15 787
  • 309
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте и от мен!
Не знам защо,но съм в  мрачно настроение,всичко ме дразни  Tired ,затова гледам да си премълчавам и стоя настрани  Tired

Днес бях на консултация,мина добре,само където не съм качила и грам,което ме радва,но моята докторка казва,че не може да се усеща бебето още,независимо че е втора бременност  ooooh! ,ами аз тогава какво усещам  newsm78 Както и да е. Взеха ми кръв за биохимичен  скрининг и ме насочи гинеколожката ми към София за д-р Мазнейкова в "Св.София", за да си направя 4D,тя била добър специалист,така че най вероятно другият месец ще идем
За пола-каза ,че е пак много рано даже прекалено и все още половите органчета са мънички за да се определи с точност  Tired
А за капак бебо спеше,обърнато с гръбче със свити крачета и ръчички  Mr. Green,така бе и моята щерка винаги когато ходехме на прегледи  Crazy ,овнета,какво да ги правиш  Mr. Green ....

Та така,оставям ви,стига съм се оплаквала  Crazy,лека вечер  Grinning

# 211
  Здавейте и от мен, мамитаааа! Hug
От днес и аз съм на чайчета, лимончета, мед, прополки бонбонки и физиологичен р-р под всякаква форма. Ползвам на синковеца Стеримара и Низита гела и после дезинфекцирам. Как не се заразих той като беше болен, сега лепнах нещо. Tired
Мислех си за осцилококцинума, но незнам дали ще действа, след като пия магнезий и Но шпа.. newsm78

Сашимама, и аз съм като теб: лекарства, от време на време тежест и болки ниско долу + течение/гъби, които поне вече лекувам/. Като си помисля, че с миналата бременност не се разболях нито веднъж, а и дълго след това докато кърмех... едно хапче не изпих тогава за разлика от сега, но нали е за добро. Praynig Hug

Камбичка Hug Hug Hug

vladiniki Добре дошла в отбора! Hug

Как ще се спи със запушен ноооос... #Cussing out Tired

Спокойна и спяща нощ ви желая! Hug

# 212
Момичета, благодаря за това, че споделяте радостта ми от новините, които имах вчера след ФМ  Hug

Сашимама, не се притеснявай за ниската плацента, тя се качвала нагоре докъм 21 седмица от разтягането на матката, но действително трява да продължим да се пазим, макар че лично аз вече се чувствам като целулитена топка, ама няма как  ooooh!

Хора, тези киселини ми взимат здравето  Tired хич от нищо не се влияят, гадост. За втората ФМ ми казаха двама различни лекари, че можело и в 18-та седмица (когато се и записах при Томова). Доплер и ехокардиография едно и също ли е междувпрочем?

# 213
Здравейте тумбачета,
днес се сетих и викам чакай да ви питам да споделите мнение.
Аз все още не съм си купила никаква книжка за бременността, а мн искам вече да си имам и да си чета.По книжраниците има страшно много литература,но не знам на какво да се спра newsm78някой от вас чете ли нещо за да сподели Thinking
Друготот което ме вълнува е знам че е хубаво да се слуша отпускаща и приятна музика която действала и добре на мъничетата.Моят приятел отдавна беше изтеглил мн приятни звуци/Relax with nature/Това са най различни звуци от природата без музикален съпровод,само звуци все едно си в гора или на брега на морето и разни такива мн са приятни,ама въртя само тях вече.Кажете ако знаете нещо за музиката и ако сте си намрели нещо.Друго което слушам например е песни на Франк Синатра/най-мн ми харесват коледните му Grinning/.
А ето и нещо интересно което открих тук във форумитеhttp://natalyoga.net/about_us.html
Иначе за понеделник съм си записала час за преглед при моя доки и ще нося изследванията дано видя и бебчо на ехографа пък ако може и поля вече да узнаяяя.... Heart Eyes
dream-wish би ли споделила при кого ходи на ФМ интересувам се защото може да си направя в Сф и аз та събирам инфо.Благодаря предварително  bouquet

Лека нощт и хубави сънища Grinning

# 214
Здравейте на всички очакващи мами, от дълго време Ви чета за това сега се включвам по активно.
Kambichka  не се притеснявай за сирклажа не е кой знае какво усещане. На мен ми правиха сирклажа в 12 г.с., когато бях с първата бременност. Процедурата е лягаш, преспиват те и като се сабудиш все едно нищо не е било после мисля че ми сложиха няколко системи за всеки случай за успокоение на матката и след една седмица ме изписаха. А после като ми свалиха конците бебчо не искаше да излиза, че накрая родих със секцио след термина. А сега ми казаха че с 2-та бременност нямало да ми правят сирклаж и все имам едно на ум и незная какво да правя защото от време навреме имам кафяво зацапване на салфетката /когато явно се натоваря/ , което не зная от къде идва, макар че пия всички нужни лекарства уж това да спре.
Благодаря ти chokolina , че ме включи в списака.
Успех на всички мами.

# 215
  • Sofia, Bulgaria
ssillvvi - бях в медицински център Фемина ул.Дунав 47 намира се на сточна гара до бърза помощ при доктор Цолова прегледа струва 60 лв. а ако искаш диск става 90 лв. Имат сайт http://www.mcfemina.com/

# 216

Добра ви нощ, момичета Hug!!!
Надето, лично аз се стягам за сватба, сега на 08.11.08. Изнервила съм се до безкрайност, иска ми се да я отложим... завинаги. По принцип аз не исках и да подписваме дори,особено сега, аз бременна-булка, кофти работа! Но "таткото" така поиска и аз реших че ТОЗИ ПЪТ трябва аз да отстъпя.Не, че не се вълнувам, но можех съвсем спокойно да мина и без тези формалности. Според мен по-добре всичко заедно, т.е. подпис и сватба заедно, щом така или иначе сте решили. И според мен би било по-добър вариант на един по-късен етап...догодина. Щом любовта и разбирателството ги има м/у вас, детето така или иначе ще си има семейство, това е по-важно от подписа и тържеството Wink  bouquet!!!
А някой спомена банички  newsm78. Аз хапвам задължително всеки ден поне 2, страшно съм се увлякла по тези банички... Simple Smile.
И...това което най-вече искам да ви кажа е, че вече усещам от няколко вечери "онова нещо там" Grinning. Страхотно е, но ритничетата все още са много плахи и много рядко, а аз искам повечееееееее  Praynig!!!
Лека и спокойна нощ на всички!!!

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 02:03 от Little-Big Girl

# 217
Добро утро!

Бързам да се похваля че тази сутрин към 5h усетих малкото човече Heart Eyes.Няколко пъти.До 7h не можах да мигна от вълнение,а като съм заспала,мъжът ми ми каза че съм се била усмихвала Grinning.
Пожелавам на всички само приятни изживявания днес  bouquet.

Nanny, Hug,дано бързо мине хремата и се оправиш.

brilliantine,дано така да стане както казваш Praynig.Поздравления за хубавите ти резултати от ФМ(вчера не бях много в кондиция и не съм чела всичко Embarassed),и бързо да минават неразположенията/киселините/,че е много неприятно... Hug

vladiniki , welcome и от мен!

dream-wish,честито ти розово щъркелче,и името е прекрасно Heart Eyes

Хубав ден на всички newsm51

# 218
Добър ден на всички Grinning Вън времето е доста мрачно,но ви пожелавам мн усмихнат ден.Имам въпрос към тези,които вече са били на ФМ.Аз съм в понеделник при Томова.Тя прави ли запис на прегледа и колко се доплаща за това.Когато си записвах час ми каза че прегледа струва 90лв.Имате ли представа дали и записа влиза в тази цена.Защото четейки разбирам че прегледа е бил по-евтин,но за запис си доплащаш.Ако някой има инфо ще съм мн благодарна ако ми я сподели. HugПриятен ден на всички Partyа на тези,които не се чувстват мн добре им пожелавам бързо да се оправят Praynig

# 219
Доплер и ехокардиография едно и също ли е междувпрочем?

До колкото ми е известно са 2 различни неща. Доплер е измерване кръвопотока на майката и бебето. А ехокардиографията си е изследване на сърчицето на бебето. Аз съм на Доплер в понеделник...

# 220
Благодаря dream-wish Hug

# 221
Здравейте,днес бях на преглед и всичко с бебче то е наред,дано и за напред да е така  Praynig ,отговаря си на седмиците!Днес ми взеха и кръв за БХС само че докато разбера резултата ще се побъркам чак след 15 ноември!Естествено не можа да ми каже пола защото видеозона е 2д и каза че няма смисъл да се лъжем!Много се радвам на тези които са разбрали пола на бебчетата си!Днес ходих и в един магазин за колички и си харесах една,но има още доста време!

# 222
  • Там където има любов
Здравейте  Sad днес съм кисела но реших да вляза да се поразведря малко тук

dream-wish - честито ти моме . Името е много хубаво и е едно от фаворитите ми ако аз имам възможност да избирам

Дея` - и на мен ми казаха същото за бебето вчера. Как така матката не ми се била качила пък аз да го усещам. Дрън- дрън ще кажеш че е техния шкембак  Crazy

Nanny- аз вчера писах но може да не си го прочела моя доктор ми предписа Биопарокс и сега се чувствам много по добре. Дано все пак да си спала тази нощ

ssillvvi - това с звуците мисля че настройва повече теб отколкото бебето(положително) което не е лошо естествено. В интерес на истината е доказано че звуците които чуват сега после успяват да ги разпознаят така че може би тази музика от звуци после може и да го успокоява  Grinning

Little-Big Girl - свадбата е много изнервящо нещо и много красиво и запомнящо разбира се. Дано не се натовариш много. И най-важното пожелавам ти да си я спомняш после. Защото аз не помня почти нищо всичко гледах после.

Ами това е сякаш връщам се в реалния свят дано всички болни да се излекуват всички мрачни да намерят повод да се усмихнат а всички в добро настроение да му се наслаждават  Heart Eyes

# 223
Деси, и моята лекарка ме гледа на 2Д, но беше съвсем убедена за пола, специално я побутвахме да застане в подходяща поза. Е, разбира се докато не се роди не е 100% сигурно Simple Smile Ама нейния ехограф 2Д беше по-сложен от тези, които съм виждала по  обичайните прегледи - виждаха се много детайли, а тя обясняваше ли обясняваше  Hug

И аз се опитвам да се разболея, но засега удържам с чай и мед. Мисля обаче да отскоча до аптеката за Прополки и течен вит.С, който да ползвам за нос. Знам, че някои момичета тук ползват окцилококцинум - доволни ли сте, действа ли ви добре? Аз никога не съм го взимала, та затова питам.
Сега се сещам, че съм чела, че във втория триместър ти идвали сили, енергия. Ами на мен що ли нищо не ми идва, една такава немощна се чувствам и бързо-бързо се изморявам  ooooh! Повъртя се малко из къщи и хоп - на дивана. А котарака само това и чака, за да ми се намести в ръцете  Laughing

И все разглеждам тези курсове за бременни и майки - с 9 месеца на училище. Така искам да посетя поне няколко, ама са все в работни дни и то 10 часа - разгара на работата. Вие как успявате...?

# 224
ssillvvi, за релаксиране аз слушам Cafe del mar, имат много парчета. и изобщо, ако търсиш в торентите всякаква chill out музика.
на мен ми действат много разпускащо.
за книги препоръчвам тази: http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=58_115&products_id=260
не е скъпа, а има доста добра информация, аз си я купих предния път, но и сега си я чета с удоволствие, всичко съм забравила и установих, че датите от предния път напълно съвпадат със сегашните, само че 1 месец напред. това го бях забравила.

Общи условия

Активация на акаунт