Много вкусен кекс

• 197 332
  • 192
  •   1
Отговори
# 90
Днеска го направих - наистина страхотен   bouquet

# 91
страшно вкусен  кекс току що го направих ароматът му е мммм разкош. Оттук нататък само него ще правя . Благодаря на Параскева за рецептата smile3501 ppp

# 92
  • София
нямам думи за кекса. на мен до сега все нещо ми е ставало на криво, но този стана без проблеми и съм много доволна. никога повече няма да се опитвам да правя с мляко  Peace

# 93
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Страхотен е кекса - днес го пробвах, вместо лимонада сложих фанта, изпекох го в кръгла форма/на по-вискока Т/, след като го извадих, го намазах с млечен шоколад отгоре/докато е още топъл, сложих няколко парчета шоколад, те се разтопиха, и с ръка намазах целият - стана случайно, но много ефектно Peace/, след което големият ми син даде идея да го украсим и с ягоди/имах такива купени днес/, и този тъй хубав кекс ,се превърна в една шоколадова торта с ягоди Grinning Grinning
Благодаря за рецептата,наистина става по-различен от тези с млеката, и аз  мисля вече да наблягам на този - за протокола, вече е почти свършил - с четирима мъже съм в къщи,трима от които кексоядящи,които само го чакаха да поизстине и ...юрюш Mr. Green Mr. Green

# 94
Този кекс е супер. Правя го за незнам кой път и всеки път ми се получава.  Слагам по нещо различно при всеки следващ - орехи, стафиди ром, портокалови корички, настърган шоколад. Вместо лимонада слгам фанта лимон, портокал, кола или каквото и да е газирано.
Благодаря за рецептата. Това е любимия ми кекс

# 95
  • Бургас
Искам да попитам някой пекъл ли го е в силиконова форма?
Колко време се пече и на каква температура?
Ще бъда благодарна на отговор.  Simple Smile

# 96
Аз го пекох в кръгла силиконова форма, с дупка в средата. Понеже самият кекс ми изпълни формата догоре (а тя не е от най-малките), го пекох около 40 минути на 160 градуса. 20-ина минути след печенето го покрих с фолио отгоре, за да не изгаря, пробвах с клечка дали е готов.
Този кекс е най-хубавият, който съм яла и правила! Точно като бабините едно време. Аз го направих с газирана вода и спазих точно рецептата. Ето снимки:

# 97
  • Бургас
Marieta благодаря за информацията Hug ще го пробвам днес

# 98
  • Бургас

Ето това се получи момичета.Силиконоватаа формичка е супер.
Пекох кекса 1,30 h на 160 градуса като последните минути пекох на вентилатор.

# 99
# 100

Пекох кекса 1,30 h на 160 градуса като последните минути пекох на вентилатор.

Аз в моя Раховец ако пека кекс толкова време, ще ми се получи цвят Нова бразилия. Mr. Green

# 101
И аз се учудих на тези градуси  newsm78, за час и половина ще сваря стара кокошка.

# 102
Напревих и аз кекса снощи, но половината доза/за продълговата кексова форма, само такава имам за кекс и като се изпече я изпълни цялата/, като за целта сложих 3 яйца, я останалите продукти половината от посоченото количество. Определено ми допадна кекса, не е толкова сладък, изпечесе се много добре и излезе от тавата без проблем още топъл, нещо с което при други рецепти не мога да се похваля. Благодаря за рецептата. Определено ще го правя пак.

# 103
Здравейте момичета.
Сутринта още сънена четох темата и след като заведох детенце на градина забърках кекса. Обаче, нали съм си умна главица, реших че си спомням рецептата и няма нужда да я преписвам, карах по памет. И сега имам вече опечен кекс, но с една чаша захар, вместо с три.  Banghead Още не съм го разрязала и опитала, но съм сиигурна, че е безвкусен.   ooooh! Да имате някакви идеи за овкусяването му, защото не ми се изхвърля.  newsm78 Освен обилно поръсване с пудра захар, обаче не ми идва нищо на ум.  newsm78

# 104
Разрежи го по средата и го намажи със сладко или течен шоколад, отгоре същата процедура и  ...

Общи условия

Активация на акаунт