Дюкан ни превръща от пухкави дами в елегантни мадами - 130

• 43 258
  • 1 070
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Здравейте.. искам само на бързо да Ви постна нещо, на което попаднах Simple Smile...
Днес е Световният ден за борба със затлъстяването

Днес отбелязваме Международния ден за борба със затлъстяването. Както Хипократ е казал 400 г. пр. Хр., "храната трябва да бъде нашето лекарство". Преди по-малко от 100 г. на пазара на хранителни стоки се предлагат около 200 различни продукта. Сега те наброяват около 80 000.

През 2001 г. 59% от общо 59.6 млн. смъртни случая се дължат на хронични заболявания, причинени от фактори, свързани с храненето. През годините проблемът на съвременното общество със затлъстяването и наднорменото тегло непрекъснато нараства, сочат данните.

Според доклад на Международната организация за борба със затлъстяването едно от всеки пет деца в Европа е с наднормено тегло или със затлъстяване. Преобладаващото свръхтегло се наблюдава най-вече при децата между 5 и 11 годишна възраст.

Затлъстяването в детска възраст в последствие става причина за висок процент смъртност, равняваща се на 50-80%. Високият процент се основава основно на рискови фактори като диабет, високо кръвно налягане и висок холестерол.

Според специалисти в областта на храненето и диететиката превенцията на затлъстяването трябва да бъде фокусирано основно върху хранителните фактори, специфичните мазнини, както и върху факторите, свързани с енергийния разход (физическата активност).

автор: СЛАВА

Еми, честит Ви празник  Hug

Поздрави,Монрое

# 556
aynur    bouquet Благодаря за страбничката.Запаметих си я във фаворити, но не виждам самите рецепти в процес на превод ли са?
newsm78
Аз си ги виждам всичките преведени  Peace

Намерих сайт с дюкански рецепти на френски ,ако на някой му се занимава,може да ни преведе някои от тях,които заслужават вниманиеhttp://www.415.fr/index.htm

Ето я преведената версия   Hug

ох, търкалям се от смях с този превод
знам, че е автоматичен, ама ...

Joy Joy Joy Joy
Joy Joy Joy наистина някои такъв превод имат  hahaha Crazy

# 557
Пак съм аз  Blush
По колко яйца най-много мога да ям на ден? Е не на веднъж, за целия ден. Преди няколко месеца имах проблеми с жлъчката, изобщо не вкусвах, но преди да започна диетата пробвах, нямах болки и сега си ям.

# 558
Някъде май мернах, че са позволени кремове на д-р Йоткер newsm78 От кои може newsm78
Не го видях на първа страница Mr. Green

# 559
 Сега искам пак да го започна, но не мога да си намеря овесени трици. Въпроса ми е - може ли да правя диетата без тях?

Днес купих и овесени и пшеничени трици от " Фантастико" на ул. Нишава, до Южния парк, а от аптеката отсреща и течен парафин. Simple Smile Тъй, че предполагам във всяко по-голямо " Фантастико" ги има. Преди това съм купувала трици от Била.

Неви, проблема е, че аз съм от Петрич и поне за сега не ги намирам по нашите магазини. Искам не искам трябва да ги поръчам по интернет, но доставката е скъпа, та затова питах за колко време се изразходва един пакет от 200гр. Да зная какво количество да си купя.

# 560
  • Пловдив
Някъде май мернах, че са позволени кремове на д-р Йоткер newsm78 От кои може newsm78

Не си го видяла на първа страница, защото не е позволено.  Mr. Green

# 561
Честит празник
да не се връщаме никога в тази категория
и да срещаме все-по малко затлъстели хора по улиците
както и все по-малко анорексично слаби като куки
нека да са повече тези с красивите и пропорционални форми

# 562
  • Тракийка в Софийското равно поле....

Naughty М неееееее! НЕ саааа!

Лейди Фрост  tooth

# 563

Не си го видяла на първа страница, защото не е позволено.  Mr. Green
Embarassed Embarassed Embarassed

# 564
  bouquetБлагодаря ви момичета за съветите.Ще се въздържа засега от диетата.Но се влюбих във вас и ще ви чета с голям интерес.Пък дай боже някой ден и аз да се присъединя към Вас. Praynig Praynig Praynig
Пожелавам много успех на всички !  Heart Eyes

# 565
  • София
Margi_s аз съм 163  Simple Smile
е тогава ти се е отключило Хашимотото, преди една година. И аз някога така от 49 на 59. Не съм убедена, че лекарката ти е много наясно с протеиновата диета. Мисля че можеш да минеш в 3та и с помощта на хормона ще свалиш килцата без много усилия.
 Peace

# 566
  • София
Aynur, по принцип можеш да ядеш белтъци колкото си искаш, жълтъците трябва да се ограничават заради холестерола, въпреки, че аз лично отвреме - навреме си хапвам по 4-5 яйца на ден /но моят холестерол е нисък/. За жлъчката - не знам. Някой, който е имал такива проблеми трябва да се изкаже.

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 14:37 от nelsun

# 567
  • София
Tincheto 78  200 гр ще ти стигнат за 8-9 дни ако лъжиците са ти кат моите  Simple Smile

# 568
Tincheto 78  200 гр ще ти стигнат за 8-9 дни ако лъжиците са ти кат моите  Simple Smile

Joy    Heart Eyes

# 569
За яйцата и жлъчката - аз като имах проблеми с жлъчката изобщо не хапвах яйце. После мъките бяха адски Sick При такива проблеми яйцата са най-противопоказни Peace
Сега пък при повече ядене на месо имам проблем с черния дроб та затова не ям по много

Общи условия

Активация на акаунт