*~Арабска магия, българска стихия и любовна олелия за 92-ри път~*

• 41 305
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
  • Paris, France
Привет,

Аз много обичам грис - халва. Баба като направеше и омитах тавата. Сега и аз правя понякога, но трудно намирам едър грис.

Шилан, скачам от радост за котето. В кебаба се наврял хитрушата!

Лили, "не празнуваме РД защото не е в традициите на мюсюлманите да честват датата като празник.Торта се яде и толкоз,пак е нещо де". Ами и ние торта ядем и толкоз и даже гости не каним (мъжо не обича). Да не мислиш, че за случая военен парад и заря организираме. За традициите - на много места по света не е традиция.

"Иначе поводи за партита-много,и аз съм по събиранията-щом е повод да се гримирам и пооправя " - блазе ти! Аз по принцип не се гримирам, евентуално червило, даже на сватбата така бях, но много обичам партита и ми тежи ужасно, защото мъжът ми е самотник и не обича да е сред хора, а не ме пуска сама под предлог, че имаме деца #2gunfire.

Хариет, изреди някои от любимите ти аромати за да преценя какво харесваш! Сладък и тежък - какво мислиш за Casmir на Chopard, Obssession на CK, Nirmala на Molinard?

# 121
# 122
ммм още един фен на грис халва  Peace много обичам и аз..

Невенка, знам ли и аз какво точно харесвам....общо взето това- сладникави но да не са леки,( понякога харесвам даже мъжките парф. повече).Мерси за тези които си изредила...ще се помотам из магазините и ще потърся тези, които си споменала да ги тествам.  (само на келвин клайн ми е по познат)Ако се сетиш нещо с канелен аромат (канела) кажи .  bouquet

Шехи, мани още се мотаем с тези лампи...бяхме решили до централен лондон да ходим директно от магазина да си вземем/хем да разгледаме,хем да не плащаме за доставката/ но...покрай други занимавки, не му е дошло времето още.Ще му дойде. Grinning Включвай скайп отвреме навреме Wink

Последна редакция: ср, 29 окт 2008, 21:34 от harriet TJB

# 123
Привет,

Шилан, скачам от радост за котето. В кебаба се наврял хитрушата!

и ние така  Mr. Green  само че след като го изкъпахме, възникна въпроса дали наистина е нашия Абас  ,или може да е примерно някой си Джафар  Joy    гледаме, чудим се, сравняваме със Абас от снимката, хем прилича, хем е различен.  Щом е при нас, значи е наше коте  Heart Eyes

Нещо влачеше задните крачка, и днес Ахмед го е водил на лекар  /ако разбере някой от съсловието му, ще го спукат от подигравки  Joy / . Нищо му нямало, ама да го водел и утре и вдругиден също за инжекции някакви, ваксини може би , де да знам  Thinking
 И котешки парфюм му купил  Tired   сега прилича на педерастки котарак, напудрен и напарфюмиран  Joy

Идва от доктора и ме пита какво значи драматичен. Обяснявам аз и питам защо, а то доктора дръпнал някаква реч, какви драматчни обрати е изживяло котето по време на скитането си  Joy

Драматчини бяха за нас, че се скъсахме да ревем и да го оплакваме, докато той си седи на дюнерите  Twisted Evil

Драматични, а, да не иска на психолог да го пратим писанчо  Mr. Green

Сега само се гушка и глези,а преди много не обичаше да го мачкаме

Деси, отлага се да вземем коте от вас, ама може като се родят моми да ги оженим  Mr. Green   поне откъм котки да се сродим, че деца не се предвиждат скоро  Wink

Мелодията дето си пуснала, доста прилича на кюрдска, и по някоя кюрдска дума се провиква певеца.

# 124
  • София

Шехи,скъпа,ама изобщо не съм се и съмнявала в осведомеността ти...Съжалявам, ако е прозвучало като  лекция Rolling Eyes, само исках да кажа на Рали, че ритъмът на хайку е друг Cry
Благодаря ти за заглавието на книжката Hug
Грис и аз не обичам, поне не  под формата на грис халва SickИначе харесвам арабското реване с грис, така наречената намура или харисе.
Момичета, разкажете нещо за чата..Кои се включиха newsm78
Дала, Белбей - какво става с вас?Още ли сте в БГ или..
И Надето днес нещо се губи Thinking
Рейн, кога ще е следващият епизод за ездата на магаренцето в долината? Wink
Магде,много ме кефи Яси.Напомня ми за това, как на моменти съм се чудила, дали да ги напляскам моичките или подобаващо да се посмея..Какво стана с телефона?
Нещо днес без обективна причина настроението ми е под нулата, скапано ми е отвсякъде Cry и без каквото и да е право от моя страна се навиках на дечурлигата.Накрещях се на воля, ама нещо пак не ми олекна..Явно това забързано  ежедневие, работата, грижите за дома и децата,еднообразието напоследък  ме подлудяват..Една приятелка преди време ме бъзикаше, че нейна позната с 3 деца влязла в критическата на 35 #CrazyДали и  мен не ме е затресла?! hahahaГолям купон ще бъде тогава- аз в критическата, каката в пубертета, а близначките и те на прага на проблемната възраст ooooh!

# 125
Ох, вече по-рядко минавам през готварския форум, ама няма спасение - и тук за храна ще си говорим. Laughing Със растението, като бамя не ме изкушихте, ама за разни сладости съм винаги (не е случаен ника ми)готов и вечно гладен eat Недейте така, моля ви  Praynig! Не ми позволявайте да дебелея! Все още нямам никаква възможност за движение и спорт, за това трябва да огранича храната поне. Но грис ще се яде, вече го записах в списъка за необходими продукти. Дайте сега и рецепта или линк към нея.smile3508
Old sport, много ми хареса описанието ти за действието на мишата храна  Laughing . На мишки не знам как бих реагирала, но направо изпадам в делириум като видя огромни, летящи хлебарки . ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯкс Sick И за тях съм купувала такива кутийки с храна-лепило. Действат.
Monsoon rain, много хубаво пишеш, и стихове, и проза! Публикувала ли си? Очаквам продължението на твоя разказ с нетърпение, а и на другите момичета. Чета , но все още не съм свързала всеки ник с образ, страна, деца, интереси, съдба.
Лека вечер и дано утрешният ден да е по-добър от днешния!

# 126

И котешки парфюм му купил  Tired   сега прилича на педерастки котарак, напудрен и напарфюмиран  Joy

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 127
Хей момичета влезте малко в чата на скайпа да си побъбрим онлайн, Либра е сложила линк към него

# 128
  • Paris, France
Къде е линка, Наде?

# 129
# 130
Деси, много ти благодаря. Потърсих песента и в Ю тюб, и понеже я нямаше, набързо спретнах едно видео към музиката и ето готова е:
http://uk.youtube.com/watch?v=TNzvO6RmKxs
Много ми хареса тая песен, такава една мелодична... Praynig Hug

# 131
Я виж тези втората ако разбираш арабски  много работи казва

http://youtube.com/watch?v=xFLBZzAbKGU
http://youtube.com/watch?v=fzWEBvjsM3U
Има един много хубав въпрос във тази песен, намери го?

# 132

Monsoon rain, много хубаво пишеш, и стихове, и проза! Публикувала ли си?

Винаги, толкова мил въпрос си ми задала, а мен ме напуши на смях...особенно частта за стиховете. Аз съм изключително непоетична личност, в мен няма и капка поезия, само проза...и то толкова много проза, че извира от мен на талази и образува нещо като облаче, което постоянно ме съпътства...В случая стихотворението беше просто един опит да ви усмихна.

Ра, радвам се за интереса ти към исляма. Иначе, аз и исляма имаме дълга съвместна история, която премина през няколко фази.

1. Крайната ми омраза към исляма – подклаждана от учебниците ни по история и книгата ‘Не без дъщеря ми”. Тази фаза кулминира в тържествена клетва никога да нямам нищо общо с мюсюлманин.

2. Пропукване на омразата и зараждане на известен интерес към тази религия – резултат от преселването ми в Лондон, силното мюсюлманско присъстрвие там, и няколко пътувания в мюсюлмански държави.

3. Фаза на усилено изучаване на исляма, чиято кулминация беше осъзнаването, че едва ли не цял живот съм била мюсюлманка без да го знам, и официалното приемане на исляма за моя религия, и мой начин на живот.

Кулминацията на трите фази беше пък нарушението на клетвата от фаза 1, и решението ми  да имам нещо общо с мюсюлманин за цял живот....

П. С. Не съм забравила историята за магаренцето, ще я разкажа утре иншллх.

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 02:24 от Monsoon_rain

# 133

Добро утро, пожелавам ви слънчев и усмихнат ден.

Кате ШШ браво за Абасчо, да ви е жив и здрав и да не се губи повече.
Момичета присъединих се и аз към скайпския чат и като сте на линия може да си пишем. Хариет аз от кога те издирвам и се чуда какво става, а вие сте се местили, драсни някой ред в скайп. Кате Мароко къде се губиш и ти?? Cry Monsoon_rain интересна е и твоята история, човек никога не знае на къде ще го отведе съдбата и често се случва да преминем именно през фазите, които си описала. Много често поради наши отрицания от дадено нещо Бог ни праща изпитание като ни сблъсква точно с него  Mr. Green

# 134
Добро утро, момичета!
Днес сутринта се събудих с едно особено чувство, знам че няма да ми се смеете затова го споделям с вас. От вчера та даже се улавях и на сън ми се върти в главата една молитва от корана, моля да ми простите невежеството аз неведнъж съм го признавала, това което знам съм го научила от баба наизуст още като бях в първи клас, та върти ми се тази молитва, но всъщност не знам за какво се моли човек като я казва,ще ви бъда благодарна ако можете да ме просветлите или ми пуснете превод защото аз не успях да намеря вероятно поради грешка в търсеното от мен,молитвата почва така (пак се извинявам за евентуални грешки който съм сигурна,че вие ще откриете)
Бисмилях ирахманирахем кулхювелахи ..... Ако някой добие представа за какво иде реч и има превод или поне знае значението на въпросната молитва ще бъда благодарна

Общи условия

Активация на акаунт