Хелоуин е тука вече, догодина ще ни "плаши" януарското човече

• 13 307
  • 313
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро, мили тумбачета!
Напоследък спя доста неспокойно, бебка постоянно мърда и както и да легна протестира...Сигурно усеща отсъствието на татко си...не знам дали ви звучи смешно, но имам чувството, че е така! Когато той си е вкъщи е много по-спокойна!
За срещата в събота...до последно няма да знам. Нали съм при нашите и ще събираме дечица за рождения ден на малката ми сестричка и ми се иска да остана да помогна с приготовленията, ще се опитам поне накрая да се присъединя...само трябва да видя как да стигна от Люлин до мястото!
И една хубава новина (от преди 2 дни де), декемврийките вече си имат едно сладко "ноемврийче" Hug Hug Hug Момичета още малко остана...още месец и ще започнат хубавите новини Hug Hug Hug
Ех...и аз съм една..сега видях, че срещата е от 15 часа-значи ще дойда! Само сега ще опитам да разгадая точно къде се намира и как се стига, защото ми е доста непознат този квартал!

# 271
barboran4e не мисля че измисляш за бебка...и мойта принцеса е по-скойна когато коко си е вкъщи...само да си сложи ръка на корема ми и тя мирясва...не знам каква е тая връзка, но определено не си измисляме...сигурна съм...

момичета довечера ще пусна и новата тема, ако някой не ме изпревари...няма да се сърдя, ако някой го направи...просто да поизпишем тази още малко...

P.S.Мястото на срещата не е толкова трудно за намиране...влезте в някоя карта на София и намерете ул.Хубча...

# 272
Добро утро и от мен!
Отдавна не съм писала, но пък ви чета редовно. Нещо с тези къщни работи все не ми остава време. Отдала съм се на чистене и готвене, а то това никога не свършва.
lorini мерси за кафенцето, а на elli_q за закуската.
Стискам палци zozima и mama Tanq да са добре  Praynig Praynig Praynig! Да знаете, че сме с вас.
Ох, много се зарадвах, като видях постовете на Копривка, а после и Мим писа, че е добре. Направо се разплаках от радост. Ама то нали сме си чувствителни сега.
Suny4 много ми беше интересна твоята история. От една друга гледна точка - може да мислиш, че Господ е решил именно на 3-ти януари да компенсира липсата на майката на двете ви дечица като ви дари с бебче.
Аз да ви се похваля съм добре, ама нали не знам какво са контракции, та гледам да мисля позитивно. Иначе малкият става все по-силен и понякога много жестоко ме подритва, та чак въздуха ми изкарва, ама ще го изтърпя още 1-2 месеца, само да ми е жив и здрав.
С майка ми се карах онзи ден, че още не съм измислила къде ще раждам, а вече съм в осмия месец. Аз искам да раждам частно, а тя държи на държавните болници, че "били по-добри специалисти", което аз пък не го вярвам. И баз това аз доктор нямам такъв, при който да искам да раждам. Тия дни ще трябва вече да отида във Вита и в Клиниката на Щерев и да взема да питам какво е положението с раждането. Знам, че в Токуда също били много добри, но там пък никога няма места и май няма да разчитам на късмет.
Иначе аз още нищо не съм купила освен един бейби монитор от ebay http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270282550219, поръчах го и ще ни го докарат след 1-2 седмици. Ама това си е по-скоро играчка за нас със таткото  hahaha hahaha hahaha.
Мисля обаче преди да вляза в болница да взема поне чаршафи и одеялце и евентуално комплект за изписване, че трябва да се изперат и изсъхнат все пак, а това през зимата си отнема бая време.
Еми хайде стига толкова съм писала, че  то пък много дълго стана. После пак.

Лек и успешен ден на всички и много усмивки, въпреки мъглата!

# 273
Забравих да кажа за срещата - аз за съжаление няма да мога, че на едни рождени дни сме канени, цял ден. Ама нищо де, мислено ще съм с вас.

# 274
Добро утро момичета.
Зозима, стискам палци на теб и на твоето бебче.  Praynig
Мама Таня, радвам се, че че опасността е минала  Hug
Майчета, пазете се   Heart Eyes
Евжени, това за избор на датата вече започнах да си мисля, че зависи от лекаря. Аз искам да раждам нормално. Миналият петък бях на преглед при докторката, която смятам да ме изражда. Тя видя, че бебето не се е обърнало и каза за всеки случай да си помисля за дата на секцио в интервала 15.01 - 19.01. Термина иначе ми е за 23, бебето върви и малко по-едричко, но въпреки това докторката каза, че по-ранна дата не е добре за бебето.
Вчера бях на преглед при доктора по ЗК. Той видя, че бебето е вече с главата надолу. Но започна да ми говори как трябвало да родя секцио и то след празниците. Особено като разбра, че няма да раждам в болницата в която работи, започна да ме плаши че бебето е едро, таза ми бил тесен .... (По данни на размерите от ехографа вървим само около 5 дни напред).
Лорини, Ели каква комбинация сте ни спретнали с тези снимки.   newsm81   bouquet

# 275
Добро утро тумбачета!Лорини и Ell_gi мерси за кафето и закуската!Момичета аз да ви се оплача цяла нощ се будех от киселини много неприятно е направо щях да  Sick,това вече се случва почти всяка нощ Cryнаправо не издържам  Cryкакво да правя ставам пия сода,ям бисквити,както казва мъжо още 2месеца и ще мине!Петинка честита ти мома!Зозима,мама Таня с вас сме стискаме палци и по скоро завръщане в къщи!Съни трогателна история и поклон пред добротата ти,това са само суеверия ,всичко лошо е минало,не се притеснявай и мисли само позитивно!Кали много хубави заглавия!Гледам че и много мамчета са болни пазете се момичета в това време,Еvjeni внимавай с кашлицата не се напъвай много.Бързо оздравяване на всички  и както писа барборанчето много мина, малко остана HugЛек ден и много целувки!  bouquet

# 276
Добро утро,
Ели, много хубава почерпка, но много изкушителна... Crazy
Евжени, пази се и гледай да се оправяш.
Десисладка Талцида действа много добре на киселините.
sladur4esta , може ли малко да ме светнеш на лични за ибея?

# 277
Добро утро и от мен:)
Криси стискам палци всичко да е наред с теб и бебка, мисли позитивно и ще видиш че всичко ще се нареди.
desisladka  и аз имам същият проблем с киселините, но от няколко дни последно хапвам към 16 и после ако ми се хапва нещо гледам да е само кисело мляко и така през нощта нямам. Иначе аз от 4 месец си ги имам, но последният месец започнаха и през нощта и по цяла нощ се разхождам.
Мама Таня надявам се , че всичко вече  е наред с вас.
Доня Коприва  Hug
Пожелавам ви един хубав и усмихнат ден въпреки мъглата на вън.Simple Smile
П.С много ми се идва на срещата, но в петък ще пътуваме за Ихтиман и чак в неделя ще бъда пак в София Sad

# 278
аууу, момичета какви са тези неща, вижте колко малко остана- стягайте се, лежете, правете каквото трябва да сме си заедно до края
мама Таня, Зозима, Мим, Копривка- най-искренни пожелания повече да не се запознавате с болничната обстановка докато стане безопасно за мъниците, изпращам си цялата положителна енергия към вас и съжалявам, че трябва да преживеете толкова трудности  Hug Hug Hug

# 279
добро утро мами и малки сладурковци!

Тук е 2 посреднощ а аз не мога да заспя.Доки през 15 мин ме проверява и накрая вика: "намери си занимание стига гледа в тавана.ето ти лап топа ама само в хубави странички да се ровиш" и реших да ви посетя, защото ми е много готино да си пишем.
Лорини - техиките при тези операции са 2: при едната се използват мултифункционални инструменти и фиброоптични камери, които достигат до плода през 2-3 см разрези на матката, които после се затварят.Този метод е по-неивазивен.
Вторият е доста по-инвазивен.При него плода се вади от утробата като при Цезарово, но без да се реже пъпната връв.Така напрактика бебока остава свързан с тялото на майката и няма нужда да диша сам, нито да се "събуждат" другите фукции на тялото му.Този метод дава повече свобода за действие на хирурзите и се използва при по-мащабни корекции на гръбначни и органни малформации.
И двата метода са иновации в областа а медицината и ние сме нещо като експериментални зайчето в момента.Извинете че ви занимавам с подобни ужасии, но в случея исках да опиша чудото във всичко това.
Стиска палци на всички мами!    Hands Thumbsup    Момичета дръжте се не остана!Стискайте още малко!
Суни4  и другите мами от USA - дайте и ние да си организираме една среща на американските майчета, че като ги слушам софийските момичета чак ми се прииска да хващам самолета  Laughing
Весел и усмихнат ден, макар че разбрах че в БГ е доста мъгливо днес
    newsm53

# 280
Съни, разгледах снимките и прочетах разказа ти. Много мило от твоя страна, че се грижиш за тези дечица като за свои. Мисли положително и всичко ще е наред. Вие сте едно прекрасно семейство.
Мама Таня, нещо не може да ги асимилира тия операции простият ми мозък.  newsm78. А вие кога и как разбрахте, че нещо с бебчетата не е наред newsm78 и как усети през ноща проблема та да отидете в болница и да им направят спешна операция.
Не съм писала отдавна, но Копривке, радвам се, че си сред нас.
Хей момичета стискайте още малко, почна да му се вижда вече края, няма да се предавате на метри преди финала.

# 281
Момичета, благодаря за подкрепата! Всички сте страшно мили!   bouquet
Ние сме на системи от вчера и пием някви хапчета, от които цялата се треса, но стискам зъби. Хубавото е, че тя е добре и контракциите намаляха. Гледам да не се шашкам и си мисля само за хубави неща.
Доника, при други обстоятелства бих се радвала на компания, но по-добре да не стигаш до тук. Иначе в добрата стара Втора градска нищо ново. С лекарите вече сме на "ти", а те са мили и приветливи както винаги.
Това е от нас засега.
Прекрасен ден на всички!

# 282
  • София
Ехо, здравейте!

Мама–Таня...стискаме палци за малките юначета. На мен също ми е мн. любопитно, как точно протича една такава операция ( мъкар че добре си го обяснила)и няма ли опасност за бебоците?

Zozima....бъди силна...ние сме с теб и ти изпращаме нашата позитивна енергия! Дано малкото човече устиска още малко, за да наддаде достатъчно!

Suni4....не се травматизирай излишно, относно дадата  Peace  само 5 % от жените раждат на термина си, но дори и да се случи, то това ще е повод за  двоен празник у вас!

Evjeni, Donika...  не мога да се оправя с тази кашлица  #Cussing out  ...мислех, че от самосебе си ще ми мине и чайчета и бонбонки, но след като ми се усили вчера ходих на лекар. Било вирусно и трябва да пия антибиотик #Cussing out  аз естественно НЕ го взех , но сега съм в дилема с тая кашлица да не получа контракции, като Доника, че мн. силно ми се тресе корема като кашлям.....Кажете момичета, вие какво пиете за гърло и кашлица?     Иначе се чувствам добре, още си ходя на работа, но тзи кашлица #Crazy

...И в тази връзка, мисля да не идвам на срещата за да не ви изпозаразя, че точно сега това ни липсва...  

# 283
Момичета, аз след като тази сутрин се показах като рано пиле Laughing, пак си полегнах и му ударих по половин час на око допълнително. Blush Blush Blush И мен бебка ме рита през нощта. Интересно е, че около пъпа явно (и според мъжа ми също) са и коленцата и много сладки и плавни движения прави там. Вече усещам подпиране и в ребрата. Може да се обръща, макар че в петък на прегледа док. каза, че е с главичката нагоре. Само всичко да е наред и да е здравичко. Praynig

sladur4esta, аз също мисля да си раждам в клиниката на д-р Щерев, там сега си водя бременността и съм много доволна. А иначе условията за раждане са много добри - моя приятелка роди април месец там и ходех на свиждане. Определено си заслужава, но все пак по-важното е бебетата да се родят живи и здрави и ние да сме добре. А и в това отношение мисля, че са на високо ниво.
Успех в избора, каквото и да избереш! Hug

# 284
Момиета, вие не спите ли? Аз си поспивам добре, бебко започва да рита щом се събудя и започна да си говоря с татко му, явно ни чува и му въздействат гласовете ни.  Grinning Имам си количка и съм много щастлива. На срещата 99% ще дойда.

Общи условия

Активация на акаунт