Тийнейджърите XI

• 28 851
  • 330
  •   1
Отговори
# 225

аистенок ,права си, че ние родителите трябва да защитаваме децата си ,но също така е нужно да ги оставим да си понесат заслуженото .
Друг е въпросът дали наказанието ,което са ршили да им наложат, е подходящо в случая .

О, повярвай ми ,аз съм на същото мнение. Питай в училищата на дъщеря ми, където е била. Вярвай ми, на страната на учителите съм. Наказвана е, местена е. Но като наказват да е както си му е реда. Понякога са доста импулсивни и " злоупотребяват" с некоректни процедури.
Ей това ме ядосва и то много. Ей тогава съм срещу тях.
Просто човек трябва да е информиран за правата си. Това е.

# 226
Така е, трябва да сме информирани .
А това с преместването в друго училище никога не съм го възприемала като подходяща мярка .
Пиперония, не е зле да се направи среща на класа и да обсъдят ситуацията, защото, доколкото разбирам ,всички са участвали .
И като е толкова добра психоложката, нека ги предразположи към откровения .
Сега виждам, че си правила редакция на поста си и си добавила подробности .

# 227
Щъркелче, Алекс, благодаря, че сте ми писали. ..

(редактирано по молба на автора)

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 16:50 от Reza

# 228
  • Бургас
Аз също смятам, че за да имат респект от учителите и за да уважават правилата, децата не трябва да усещат, че родителите се отнасят високомерно или пък с пренебрежение към учителите и училищните проблеми.
В случая обаче мисля, че на 4 очи можеш да подхвърлиш на госпожата , че все пак дъщеря ти е причината шкафът да не бъде разбит.

# 229
Пиперония, много съжалявам за случилото се.
Аз на твое място бих поговорила лично и с психоложката, и с директорa, в присъствие на класната .
Щом детето ти е разстроено, вероятно осъзнава грешката си, а това е най- важно .
Всички грешим и всички имаме право на втори шанс .
И в предишния пост написах, че в случая целият клас е участвал, не може само двама да носят отговорност.

# 230

И в предишния пост написах, че в случая целият клас е участвал, не може само двама да носят отговорност.

Напълно съм съгласна, не може две деца да носят отговорността за действията на целия клас. Може би, би трябвало да да се предизвика обсъждане сред целия клас, с класната и психоложката. Важно е разбира се детето да осъзнае грешката, но това важи не само за нея, а и за всички други от класа. Представяте ли си каква ще е нейната представа за живота, ако сега опере пешкира на всичките. Освен това трябва да се спазва закона, а според него нещата се степенуват. Не може направо да се изключва и предупреждава, преди да е минало през предишните по-леки степени на наказание предвидени от правилника. Аз имам две деца и съм много строга майка, но не трябва да позволяваме да мачкат неправомерно децата ни, защото ще отгледаме не мислещи граждани, а безволеви марионетки, нямащи права в обществото.

# 231
  • София
Единствено положително, което аз разбрах е, че детето се чувства засрамено - осъзнава постъпката си. Аз не бих се опивала да оправдавам детето си, ако бях на твоя място. И не бих гледала в "чуждите канчета" кой колко е виновен.
Не те ли притеснява факта, че е станала агресивна, само от факта, че не и е стигнало времето да си направи добре контролното?

# 232
Благодаря за мненията. Искам да копирам изречения от първият ми пост:

(редактирано по молба на автора)

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 16:51 от Reza

# 233
  • София
Важна е твоята интерпретация и надявам се, тя не се определя от постъпките на другите. Ти си знаеш, но мен ще ме тревожи единствено постъпката на моето дете - върху това бих се състредоточила!

# 234
Пиперония, напълно те разбирам и ми се ще да не попадаме никога в такава ситуация.  Sad Дано наистина си е взела поука. Понякога, за съжаление, не се усещат как попадат в ситуация, която никога иначе не биха попаднали, но са увлечени от общата мисъл, което съвсем не омаловажава постъпката й. Дано все пак всеки получи вярна и точна оценка и съответно последствие за постъпката си.

Колкото за мнението на явче мравче, не се впечатлявай много. Виж ако ти имаше син, а не дъщеря, съвсем друго щеше да пее, и е много вероятно да погледне във всички други канчето и най-вече в тези на съученичките на съответния младеж (демек на хипотетичния син) Peace Не веднъж съм чела мнения от типа, как момичетата са едва ли не второ качество хора и всички са разпасани, хулиганки, к..... и т.н...... Peace

Много е гадна ситуацията, но е много важно, да се вземат съответните поуки от нея. Peace

# 235
Влязох да взема отношение по въпроса, но ще си спестя мнението - и аз имам син.

Krische, коментарът ти не ти прави чест.

# 236
Krische, благодаря ти, наистина напълно си ме разбрала. Сега чакам да и свършат часовете, да ми се обади как е минал денят, а после от 13ч. е педагогическия съвет.

Обади ми се преди малко - родителите на няколко деца са в училище и търсят обяснение за наказанията им(забележка).

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 17:26 от пиперония

# 237
Мнението ми е относно един конкретен потребител, който не еднократно е излагал определен тип мислене по темата. Много дълго се въздържах от този коментар. Точно защото категорично не мога да приема този тип мнение, написах горния си ироничен пост.
За мен самата всяко едно дете, би могло да изпадне в подобна ситуация и затова ме боли, че общото действие, на групата ги увлича, за съжаление. Аз за разлика от други, не ги деля на момичета и момчета Peace

# 238
  • София
Лелеее, Krische, за малко да се поболееш от въздържание  Laughing
Сега сериозно - приеми, че има хора с различно от твоето мнение и не е форума мястото да си избиваш комплексите и да дебнеш моите постове, за да ги репликираш!
По темата - мнението ми не би се променило от факта какъв пол е детето ми, най-малкото защото изобщо не смятам момичетата за 2-ра категория хора.
Как` Сийка, благодаря, че взе отношение!

# 239
Разговорът пое към друга посока. Няма да конемтирам. Само ще копирам две от последните няколко мнения на yav4e_mrav4e от други теми:
Цитат
А теб защо не са те подсигурили? Или само майките на момчета са длъжни да ги подсигуряват 
Цитат
А твоята майка в колко стаи се "шири"? Защо не заведеш ти съпруга си у вас?
Честно казано, нахално ми "звучи"

Не се заяждам.  Peace Само цитирам

Общи условия

Активация на акаунт