Февруарчета се смеят и весело щуреят!

• 10 183
  • 263
  •   1
Отговори
# 15
запис и от мен

# 16
  • Бургас
И от мен запис Flutter

# 17
За пазаруването - същия ужас е. Аз прелитам като фурия през магазина, с предварителен списък , за да не забравя нещо и гледам да минаваме на повече от една ръка от рафтовете, че става страшно. Най се притеснявам за бурканите, но засега няма счупен. Успявам да  ги опазя...А там където няма пазарски колички я взимам на ръце и със свободната ръка взимам нещата и ги слагам в една торба преметната през рамо. Все едно крада...все се чудя, кога ли ще ми направят забележка...

# 18
Аз гласувах за 20, надявам се тази година, да има повече работещи мами, и срещата да се проведе в  почивен ден.
Миналата година изпуснахме и още съжалявам.

Само почивни дни съм дала, като опции  Peace (надявам се да няма дни за отработване)

# 19
  • София
Всъщност има Sad  20 за който гласувах и аз, е работен ден, нищо че е събота

от тук http://www.jobtiger.bg/calendar/?month=12&year=2008&ln=2&cached

# 20
Еее, жалко, тогава ще нулирам анкетата и ще махна 20 дек.

# 21
Здравейте, мами! След 6-месечно миткосване  travel се запряхме в къщи и сега ще имам време и за форума. newsm68 newsm68  Аууу писна ми от багажи и пранета.  prostor Лятото изкарахме основно във Варна, имахме и малък престой в Инфекциозното на хотелски начала, но морето ни е мръсно и вече свиквам дори и с това. И да се похваля - след година на нощни маршировки, Ясен вече СПИ. Боже аз съм нов човек. Оказа се, че проблема е в нощното пиене на вода от биберон. Лятото бибата се скъса и докато се начудя да купувам ли нова, той порева малко 2, 3 нощи и спря да се буди. Иначе при нас борбата за оцеляване при децата продължава с пълна сила. Дани не спира да го удря, бута, взима му играчките и т.н., обяснявам, но май файда никаква. Отскоро Ясен дава сериозен отпор - хапе и скубе, ама яко. Много майки на деца момчета ми казват, че било нормално,  newsm78 но на мен хич не ми се живее в сериала Малкълм.

Виждам, че пак ще празнуваме Коледа, ако сме здрави и ние сме насреща, денят е без значение.

bzepic, Честит Рожден Ден!

# 22
AvrorA, ти май даваш отговор на моите проблеми.
Дай по-подробно инфо за отказване на водата през ноща, и сега въобще ли не пие нощно време вода, а мляко ?

# 23
  • София
Иначе при нас борбата за оцеляване при децата продължава с пълна сила. Дани не спира да го удря, бута, взима му играчките и т.н., обяснявам, но май файда никаква. Отскоро Ясен дава сериозен отпор - хапе и скубе, ама яко. Много майки на деца момчета ми казват, че било нормално,  newsm78 но на мен хич не ми се живее в сериала Малкълм.

Хм, тоз проблем го имам и аз, и съм напълно съгласна с теб ..хич и нямам намерение да се примирявам и да чакам да отмине Twisted Evil
Струваше ми доста нерви и усилия, но напредък има bowuu Карам виновника, да се извини, да целуне и прегърне сестра си /независимо коя от две е/...резултата... сега рядко ми се налага да се намесвам, инцидентите са по-рядко, но когато ги има, те сами действат по познатата схема целувка+прегръдка=мир...учудващото за мен е, че го прилагат и двете, а започнах съзнавайки, че ще успея само Криси да науча Heart Eyes

# 24
Joya, първите две нощи рева и аз му предлагах чаша Авент, защото реших, че е голям за биберон. Той отказа чашата и като видя, че няма биба, спря да се буди. И преди Коледа ставали чудеса.  hahaha Сега цяла нощ спи и нищо не пие.

Аним, Дани също се извинява с погалване или прегръдка, но май го прави машинално, без да влага емоции в жеста.

# 25
  • София
Аним, Дани също се извинява с погалване или прегръдка, но май го прави машинално, без да влага емоции в жеста.

Laughing Особено, когато знае, че ти го гледаш, и ако само той го прилага. Преди говорех, че Петя е малка и още не разбира, че Криси й е кака и трябва да я пази...да ама вече не е малка и всичко разбира Twisted Evil Затова, когато тя е виновна, тя трябва да се извини, така е справедливо и като казвам целувка, не е просто целувка, а се целува ухапаното, удареното, оскубаното място...може би така ме разбра Петя, защото като повечето майки още като беше малка прилагам, че детето като падне с целувка по-бързо минава.

Даже се сетих една случка Laughing една вечер съпругът ми приспива Петя и тя се възползва да му се качи на главата /от нас двамата аз съм по-строга Blush/ след много борби и увещания от играчка стана плачка. Петя си беше ударила крачето в стената и понеже не могъл да я успокои ме викна на помощ...сменяме се и аз започвам да я разпитвам, къде е ударила крачето и кое краче...Петя естествено показва, а аз целувам...да ама малката хитруша реши, че и другото краче има нужда от целувка, е зави ми се свят.... ту вдигне едното краче, след малко вирне другото Crazy ...но я успокоих за отрицателно време, даже се посмяхме Laughing
Ти ще намериш верният подход според твоите момчета, може да не е целувка, а по-друг начин...важното е да го правят и двамата, когато са сбъркали Hug

# 26
Така, вчера вода йок.
Събрах всички шишета с биберони (освен за млякото), и ги хвърлих.
Защото иначе ако ми се разреве и ми къса сърцето и омеквам веднага.
Чашата на Авент, я ползва само ако е многооо жадна.
Пи мляко, търкаля се и заспа. Всичко се развиваше чудесно до към 2 часа.
Тогава се събуди и взе да мрънка. Аз желязна, вода не давам.
И познайте какво правихме от 2-5, играхме.
Детето беше в чудесно настроение, тича, яде, пи вода от чаша със сламка,, пяхме песнички, четохме книжки.
Ако я сложа в леглото истеричен рев.
Не мога да обвиня водата, защото тоя номер ми го прави за втрои път, но вече се чудя, как може да имаш енергия посред нощ.
ако случайно се удремя, ме буташе, навежда се над мен и мама-мама, с повишаваща се интонация  Tired
Боже, дано продължи само няколко дена и после да спим.
Отивам да дремя.

# 27
  • offshore & overseas
Аз пък защо ли чакам отговори в старата тема?!   doh

Браво на Maktub!! Чудесна идея пак да се сберем нейде, този път на по чашка.  cheers Или поне на  lalalala

Аз обаче гласувах за 14-ти, защото на 21-ви племенницата ми има р.д. и ще ми дойдат в повече 2 празника.  Crazy

За безсъници не ми се бърбори, защото аз откак съм родила нямам повече от 4 часа сън накуп. Но пък съм дърта магарица и държа на глад, на безсъние и много работа, само на бой (демек на болка) не издържам fight, ма то перфектни няма на тоя свят.

Цве, стига с тая дисциплина, джанъм! Установих, и то за всяка област на живота, че колкото повече се впрягаш, толкова по-зле става и накрая излиза извън контрол. Така че, живей си спокойно!  People No Good

Иначе, аз съм точно на обратния хал, развалям всячески дисциплината, щото моя пък стремеж е да не травмирам детето.  Laughing Абе, майки.   ooooh!

sky*, Калина е същата като Никсън, обаче аз всеки път сменям тактиката, щото тя е и непредсказуема. От известно време започна да се удря. Мен също ме пошляпва. И аз, с цялата си премъдрост, се чудих, чудих, па накрая реших, че нищо няма да предприемам (освен молитва за здраве). Засега.  bishop

Миш, много ти е готин Алекс! Колко е пораснал и как му е изсветляла косата....

# 28
Mish и аз останах изумена какъв голям е станал Леопарда и каква му е светла косата..
Цве, "бати" Никсън ама друг път.. бебе е голямо..
joya пак си имаш дилеми ти.. 1. Никол няма да спре да се буди по начина споменат от Аврора.. убедена съм в това, защото тя спи аналогично като Ники вечер. Съня му до 3 е с поне две будения, а след това кретаме до сутринта само че ние с цица се залъгваме.. ако не отреагирам на хленченето, става плач, плача истерия, а аз не мога и да скрия циците.. което води до безсъние.. играе му се на човека и в 2 и в 4 и в 5 в колкото стане.. играта е най-важна.. от друга страна като му се доспи не търпи - "ама след малко или след 30 мин.." ляга тръшва се където е и "цициии, цици.. аха-аха-аха" това му е бойния вик.. след 2 часа наспан (независимо ден ли е или нощ) и е готов за нови подвизи.. Все пак само опита може да ти покаже дали съм права.. пробвай пък ако е рекла да спре след 2-3-4 вечери ще се откаже от игрите, ако не ще не я мъчи по дълго, значи просто не е стигнала до момента с непробудния сън.. 2. пазаруването - пазарувам основно в Пикадили.. той седнал в голямата количка горе яде банан или ябълка, които съм взела още в началото и се оглежда.. нищо не стига, никога не пазари сам освен колички на Хот Уилс, дето вече ги знае къде са и ако влезем с малка количка хуква право към тях.. Пазарувам със списък, но имам и друго улеснение - Ники не знае що е шок яйце, бонбони или царевични.. въобще не е и вкусвал.. привличат го най-вече терморегулаторите на фризерите или шишетата, които сваля и пренарежда..
За боя между братя и сестри.. опита ми е беден.. аз удрях шамар на сестра ми в изблик на нечовешка ярост, на което тя отреагираше със студен поглед и пълни със сълзи очи.. мълчейки... и аз замръзвах.. излишно е да споменавам че на 5-6 път спрях да си го изкарвам на нея.. майка не се месеше между нас.. оставяше ни да се оправяме сами.. понякога идваше след боя при мен и ми казваше че аз съм голяма и трябва да я пазя и защитавам,,. че тя ми е сестричка и най-важното "мама разчита на теб да се грижиш за нея" това беше кодовата думичка.. след години си дадох сметка че за много неща ме е манипулирала така или с другото - "аз ти имам доверие".. на приятелката ми момчетата с 2години разлика никога не са се били.. от както се е родил малкия тя прилага същата тактика спрямо големия.. друг е въпроса дали е правилно.. защото си е нож с две остриета.. натоварваш големия с непрестанна отговорност и го учиш да отстъпва на по малкия, а аз като по-голяма смея да твърдя че не е много справедливо.. но пък има успех.. всеки сам си решава.. аз незнам как бих реагирала с моите деца.. все още си мисля, че не мога да обичам друго дете както Ники.. но така си мислех и преди да се роди той, че не мога да обичам друг повече от баща му, пък то какво стана.. тъй че ще отреагирам на ситуацията тогава..

# 29
  • offshore & overseas
joya, съгласна съм със sky* за на буденето на Никол. Просто такива деца са ни се паднали. Twisted Evil До някаква възраст ще спят неспокойно и ще се будят, няма как.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт