Колко съм щастлива вече, шава AПРИЛското човече!

• 12 398
  • 301
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за подкрепата. Ol4eto, инфото, което ми даде много ме успокои, много ти благодаря за което. Странно как във форума могат да се разберат неща, които моята наблюдаваща лекарка не знае  Twisted Evil просто нямам думи, добре, че съм при Томова другата седмица да ми каже мнението си и тя. Не знаех, че тест за антитела се прави задължително в 18-та седмица, едната ми лекарка не го е споменала, нито другата  newsm78

# 91
  • Враца
ДОБРО УТРО МОМИЧЕТА!!!!!!!!
докъсно спите в събота...  Wink
аз съм будна от много рано и поглеждам от време-на време дали не сте се събудили, ама не, и накрая реших аз да открия деня.
айде да е хубав и усмихнат, нищо че е студено..
на мен така ми се ходи някъде извън софия на разходка, ама... мъжлето е на работа и няма как  Sad

# 92
Здравейте на всички,

мен вчера ме зарадваха с новината, че бебо е момче. Съжалявам, че не мога да пеша често, но в последно време съм доста заета и едва успявям да ви прочета, та камо ли да пиша. Все пак следя с интерес  темата. Желая лек ден на всички.

# 93
Ох, докато се наканя да пиша сте изписали цяла темичка. Поне ще успея да се включа в тая Grinning
brilliantine, аз също съм отрицателен резус фактор, а таткото е положителен. Сега съм 18-та седмица, но никой не се е затърчал да ми взима кръв. Според мойта докторка за антитела се прави изследване в 3-ти, 6-ти и 8-9-ти месец. В общи линии съм останала с впечатлението, че всеки доктор си има определена практика за следене на една бременност и нея си спазва. Но не би трябвало да се притесняваш за резусфактора. Медицината е достатъчно напреднала и в това отношение се справя със всякакви проблеми.
 За всички преживели различни притеснения тези дни-  Hug и се надявам скоро всички неприятности да са зад гърба ви.
А относно прегледа при Марков- ще разкажа подробно във вторник. Тогава съм на ФМ при него и вече нямам търпение и аз да разбера пола на мойте шушулки.
За килограмите, въобще не ми се пише-досега съм качила 12кг Crazy.....обяснявам си го с факта, че ми се гадеше постоянно в крайна сметка не повръщах, а единствения начин да ми мине лошото беше да си напълня стомаха и така...+12kg.....а и докато откажа цигарите.
Ох, исках да споделя с вас още хиляда неща, ама ги забравих...Като се сетя ще пиша пак.
Весел и незабравим уикенд на всички newsm51

# 94
Здравейте, мамчета!Отдавна не бях писала, че имаше малко  шаш около мен,но сега съм по- добре , спокойна,  почивам си и само искам всичко с бебчо да е наред! PraynigЧестита радост на мамите, узнали пола на бебоците! Heart Eyes
Аз се отказах да ходя на БХС, моят лекар ме увери че след като съм ходила на ранна фетална морфология и ще ходя на втората ФМ, няма нужда да правя БХС.Аз четох също, че често се получават некоректни резултати.Така че ще пропусна.
Записах си час при д-р Янкова. Много съм доволна от предишния път.
Иначе съм качила 4 кг от началото- а и нямам нито едно повръщане през цялата бременност.Виждам че много от мамите са се измъчили с това пусто  Sick. Вече е време да спира!
Моля да ми пуснете паролата за албумчето - за да сравня моите габарити Wink
Желая на всички ни един слънчев ден с много потрепвания в коремчетата!

Вече получих паролката- много благодаря Kenga Sillvvi i Renka79 за бързия отговор!

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 11:59 от suny78

# 95
Здравейте и от мен Heart Eyes

Благодарности за новата темичка-както винаги много сладко озаглавена Hug

Аз май вчера усетих бебчо, но тъй като ми е първа бременност не съм съвсем сигурна-дано е това, което си мисля Praynig Simple Smile

Rekna79, Kenga дайте и на мен тези паролки, да сравня как се движа с коремчето, въпреки, че не съм напълняла много-само 2.5.кг. вече започва да ми личи Simple Smile  bouquet Приятелят ми, за да е съпричастен с мен ми обяви състезание - " кой ще качи повече килограми до края", за сега той води Simple Smile)))))

Приятни емоции на всички, никакви контракции и лоши мисли   bouquet Heart Eyes Hug

# 96
Момичета, едно бързо въпросче. Как се прави преглед на шийката на матката- на магаре ли? Сигурно звучи много глупаво тоя въпрос, но взех да се притеснявам. Чета тук, че при някои се е наложил серклаж, при други са установили скъсяване на шииката, а на мен никой не ми е правил такъв преглед, а все си мисля, че при близнаци трябва да се следи положението. На тези, на които са правили такъв преглед- профилактичен ли е бил или сте имали някакви оплаквания? Ще се радвам на всякаква информация smile3525

# 97
Kenga_, радвам се че писа.  Hug
Шийката се проверява най-точно с мануален преглед, въпреки че и с УЗ става. На мен при последния преглед след като се опитаха да ми я замерят през корема и не стана достатъчно добре (както лекарката искаше), пак се уредих с вагинален преглед. Засега е добре. Силно разчитам така и да си остане след продължаващото ниско разположение на дребното в корема ми и други едни неща. 

# 98
Както написа рони
Цитат
Шийката се проверява най-точно с мануален преглед, въпреки че и с УЗ става.
Разкритие може да се види и при УЗИ, защото то винаги е от страната на матката.
Новините при мен- на ЖК вчера докторката каза, че май си имаме мъж , но " пак ще гледаме - може да е отражение от пъпната връв".
  Praynig Каквото Бог даде- само живо и здраво да е.   Two Hearts
 Иначе всичко ни е наред- качила съм 3,5кг.
Дано до края да нямате повече неприятни и тревожни преживявания. Hug
 ooooh! Слабоумието май неможе да го избегнем- ето нещо , което би могло да помогне.
Дано ви е интересно:
http://flylady.net/index.asp

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 17:40 от Mai4e_na_zai4e

# 99
  • Някъде там...
Кенга, настоявай да мерят шийката, моят лекар от началото на бременността ми напомня да си искам и като ходя на ЖК да я мерят, било задължително при бременност с близнаци. Иначе в 12 г.с. ми правиха мануален преглед за замерване + ехографско такова. Оттогава я следим при всеки преглед на ехографа. Като се наложи да ми взимат секрет за микробиология пак я погледнаха, така или иначе ме качиха на магарето. Д-р Сигридов е на мнение, че не трябва да пада под 3 см. Моята засега се движи между 3,52 и 3,89 см според колко съм лежала или маала краци в периода преди прегледа.  Embarassed

За албумчето - ако само ще разглеждате без да качвате снимки, парола не ви трябва, а само адреса на албумчето. Него го има на първа страница на темата.  Peace

Аз тези дни не влизам много, че нещо не се чувствам добре и съм го ударила на лежачка, че имах малко контракции и болежки разни.

# 100
Кенга много се радвам че пак пишеш, относно прегледа на шийката при мен беше с ехограф ,
а мануален преглед ми направиха в 14 г.с когато ми взеха вагинален секрет и решиха че имам нужда от серклаж защото се беше скъсила на половина. Серклажа аз си го изпросих щото не се спирах, затова пък до края сега трябва много да лежа и да си почивам, така каза доки .
Така че момичета пожелавам ви спокойни и не натоварени дни и леко бременеене  newsm10 newsm51

# 101
  • София
Не знаех, че тест за антитела се прави задължително в 18-та седмица, едната ми лекарка не го е споменала, нито другата  newsm78

brilliantine  Hug Hug Hug
Бях ти писала, че в 16 - та г.с. ме бодоха за какво ли не, но  Гагова изрично ме предупреди, че ако ми пуснат тогава антитела, резултатите може да се окажат измамни. Знам, че при втора бременност и подобен проблем колкото лекари, толкова и практики, но аз на моята доки и имам пълно доверие, и не мисля, че би ме разкарвала сега на 19 - ти да ми взимат кръв пак, ако нямаше основателна причина. Стискам палци всичко да е наред при теб. Пиши какво става. Hug

Момичета, аз днес открих сезона на покупките... Blush Бебка (да се надяваме, че е такава Mr. Green) се сдоби с някои много сладурски гащеризончета, които, ако не ми потвърдят пола ще се чудя какво да правя, но просто не устоях...  Embarassed Милото беше така добър да ни подвозва с мамчето от магазин на магазин, за да не ми се събере много висене права и обикаляне.  Heart Eyes Дори така, пак ми стана лошо на 2 пъти, но май защото ми беше паднало кръвното, незнам. Sad Много се изморявам вече и въобще не мога да издържам на подобни темпове и обиколки. Та ще гледам всичко необходимо да набавя по - раничко, само да е ЖЗ... Praynig
Ще се постарая и да си надвия над мързела Mr. Green и да кача снимки в Покупки. Както и снимка на "коремчето", което вече си е бая внушително, въпреки че досега съм +1 кг. Laughing

Приятна почивка на всички! Heart Eyes

# 102
  • София
Добър вечер и от мене мили мами!
Досега четох по един изпит,но като усетих земетресението сега не знам дали ще заспя изобщо. Shocked Rolling Eyes
Надявам се,че не сте се уплашили като мене и че сте добре.Лека и спокойна вечер на всички Heart Eyes

# 103
За жалост и аз усетих земетресението понеже съм на гости в София.Даже бях в банята и тъкмо си слагах хавлията когато се разстересе.Много се уплаших,попринцип имам голям страх от такива природни бедствия не знам как ще спя и аз сега Shocked #ShockedДано не се повтаря повече Praynig Praynig PraynigЛека вечер от мен.

# 104
  • София
ssillvvi жалко че си се уплашила,аз както се вижда още не мога да заспя.
Ще опитам сега 1countingsheep

Общи условия

Активация на акаунт