Колко съм щастлива вече, шава AПРИЛското човече!

• 12 423
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте ,момичета!
Да се похваля и аз!Днеска бях на ЖК и се разбра ,че очакваме момченце!
Много се радвам за тези които ще празнуват Нова година извън домовете си!Ние най-вероятно ще си останем в къщи,но се надявам да се събереме по-голяма компания.

За Коледа и Нова Година още не сме го мислили,но най- вероятно ще се съберем с приятели. А иначе имаме намерение да се приберем в БГ януари за рожденните ни дни. Тогава ще съм някъде 24 -25 седмица. Мислите ли,че ще мога да летя?

При добро здравословно състояние и без проблеми по време на бременноста не би трябвало да имаш проблеми Peace Братовчедка ми летеше често от Германия до края на осмия месец.

# 196
Много приятен лек аромат има и не е мазно (не ставаш мазен като сумист пред мач  hahaha ) и вечер мъжо редовно ми напомня "Няма ли да се мажеш с онова хубавото кремче"  Laughing

Аз знам, че най-добре е да е мазно. То на никой не му е приятно да се хлъзга след това, но кожната лекарка беше категорична, че трябва да е мазно. Най-добър ефект имало. Някои даже се мажат с чист зехтин, ама до там аз лично мисля да не стигам... Peace

# 197
  • Лудогорието
vladiniki добре дошла в отбора на мъжките майки  Party
Ние за Коледа ще ходим до Карнобат при свекърва ми, а Нова година-най-вероятно у нас. Банкета ще бъде в Трявна и вече си купих първия костюм за бременни. Довечера ще се опитам да кача снимка-77 лв. в 3 части. Днес бях на профилактичен очен преглед и всичко е ок засега. За моите 28г. виждам като ястреб  Laughing Другата седмица ще отчета преглед при тукашната ми гинеколожка, да видим дали ще види и тя пола на бебо. Снощи леко ми се надуха краката, при вас как е? Стрии още нямам-мажа се още от втория месец с обикновен по-мазен лосион.
Ами това е за сега, благодаря за паролката  Hug

# 198
аз съм си направила един невероятен елексир и съм много доволна нямам никакви стрии и с първата бременност се мазах с него
200мл.зехтин,половин кутия лимонов крем обикновенния естествено и малко капки от любимия ви парфюм за да не ви дразни миризмата която нее никак лоша но някои може и да не му хареса
това се разбива добре в някакво шишинце и след това лично аз го слагам в шише с полверизатор маза се сутрин и вечер
моята кожа по принцип е нормална но сега я намирам за сухатака че действа ако желаете мойе и да пробвате излиза към 10лв не повече но поне изпитано

# 199
Много приятен лек аромат има и не е мазно (не ставаш мазен като сумист пред мач  hahaha ) и вечер мъжо редовно ми напомня "Няма ли да се мажеш с онова хубавото кремче"  Laughing

Аз знам, че най-добре е да е мазно. То на никой не му е приятно да се хлъзга след това, но кожната лекарка беше категорична, че трябва да е мазно. Най-добър ефект имало. Някои даже се мажат с чист зехтин, ама до там аз лично мисля да не стигам... Peace

Ми да и аз така съм чувала, че трябва да е мазно, но пък това кремче ми омазнява доста кожата и я прави една такава мека и еластична, въпреки че не е като олио. Може да ми се струва, че е от кремчето де, защото и кожата на гърба ми се е променила. Абе знам ли, важното е че за сега ми действа, дано не си въобразявам само.

# 200
  • София
Вчера не успях да вляза в темичката и днес едва ви изчетох...  Crazy Много сте продуктивни, брей!

Добре дошли на новите мами!  welcome
Алегрия, на теб няма да ти е скучно, 2 момъка, и 2 каки да помагат, ееех, завиждам ти благородно за пълната къща! Heart Eyes
На Жабче и Кенга  fingerscrossed , много ви се радвам, тъкмо щях да питам дали са ви еднояйчни близнетата-овнетата  Mr. Green, и кога се разбира със сигурност това, че не съм много наясно... Blush

Днес имам повод да почерпя, с емотикони, не снимки, че да не разбуня духовете...  cheers Popcorn cook - в работата ме повишиха на нова длъжност, много съм горда от себе си, че го постигнах в "това" състояние и като се има предвид проблемите ми в началото...
И понеже нашата фирма ползва услугата масаж на работното място, да се изкажа за масажите: Всеки четвъртък при нас идват двама масажисти със специални масажни столове и ни правят масаж по ред на номерата.  Mr. Green
Изрично масажът не вреди на бременността, не предизвиква контракции, само трябва да се избягват някои точки, които иначе се стимулират за концентрация (края на гръбнака, точката мужду палеца и показалеца и пр.), за да не се предизвикат контракции. Масажът за мен има чудодеен ефект, защото по презумция съм си все схваната... Embarassed

Относно гладът- аз съм си все гладна, добре, че не ми се лепи (засега). Стрии нямам, но и предишната бременност не получих нито една. Мажа се с един Йогурт за тяло на Ейвън, обожавам го, мирише ми на сладолед  Party и перфектно овлажнява и омазнява. Смятам, че си е въпрос на ген, независимо дали и с какво се мажеш.  4470

За дрешките за бременни, смятам по - официалните поводи да изкарам с клин и дълга блузка тип туника (слава Богу, че са модерни и двете). Имам 2 панталона, сега от ЛаРедут чакам още едни дънки, но нещо не ми се носят "хипопотамски" дрехи...  Mr. Green

За сънищата, все сънувах преди, че имам момче, и то един и същи сън Shocked и мъж се оказа. Сега сънувам момиче, но сънищата ми са супер идиотски и не ги приемам за чиста монета, в никакъв случай.

Честито на всички, узнали пола, как ми се иска да идва 1 - ви и на мен да ми кажат със сигурност, въпреки, че не това е важно и дори вече незнам какво искам...  Embarassed
djreni, моли се рожбичката ти да е жива и здрава, пък каквато е, такава, коя жена може да се похвали, че е горда майка на 3 - ма сина?  smile3540 smile3540 smile3540
Чудих се дали да го споделя, но вчера в старата ми отчетна една много близка ми съфорумка си изгуби бебчето в 12 - та седмица, доста си поплаках и се стреснах за какви неща се ядосвам и какво имам... Казали са и, че за нея загубата е 100%, а за статистиката - 7%...  Sad
Животът е адски несправедлив понякога, затова радвайте се на това, което Господ ви е дарил, защото е Дар Божий, полът няма значение, дори вече се дразня, като четя за претенции относно него, звучат ми адски несериозно. Важното е да сме живи и здрави и ние, и неродените ни дечица... Praynig Praynig Praynig

ЗА СРЕЩАТА - давайте да харесаме заведение и да го резервираме скоро, да не увиснем без места??? Уикендите в средата на Декември ще са фул от фирмени банкети, но пък ние по - добре да се видим към обяд, аз ще съм без детето, че по това време спи, а и да можем да се наприказваме на спокойствие lalalala, а не да го пазя, като цербер през цялото време...  newsm29

Лека вечер от мен и много ритничета!  Kissing Heart

# 201
Здравейте и от мен  Hug
Ми да и аз така съм чувала, че трябва да е мазно, но пък това кремче ми омазнява доста кожата и я прави една такава мека и еластична, въпреки че не е като олио. Може да ми се струва, че е от кремчето де, защото и кожата на гърба ми се е променила. Абе знам ли, важното е че за сега ми действа, дано не си въобразявам само.

Не мисля, че си въобразяваш, вече втори месец ползвам Мустела и съм много доволна, веднага спря да ме сърби кожата и наистина става мека и еластична. Малко е скъпичко всеки месец по близо 40лв но мисля, че си струва Peace

Добре дошли на новите мами   bouquet и  smile3525 за тези узнали пола на мъничетата!
Мисля, че Gaja пита за годините, аз съм на 25 и на толкова ще си бъда като се роди мъничката Party
За Коледа мислим да пътуваме до баща ми, но може и той да дойде със сестра ми, че нещо не ми се пътува, ще видим до тогава...
За нова година имахме организация да ходим настрани, но нещо се провали и сега не знам къде ще сме много вероятно да сме си вкъщи Sad

Олче сега видях, честито за повишението и още много успехи от тук нататък smile3501 smile3525 и направо да ти завиди човек за тези масажи Wink
Поздрави за всички и приятна вечер Heart Eyes

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 16:27 от Nadeto_K

# 202

И понеже нашата фирма ползва услугата масаж на работното място, да се изкажа за масажите: Всеки четвъртък при нас идват двама масажисти със специални масажни столове и ни правят масаж по ред на номерата.  Mr. Green
Изрично масажът не вреди на бременността, не предизвиква контракции, само трябва да се избягват някои точки, които иначе се стимулират за концентрация (края на гръбнака, точката мужду палеца и показалеца и пр.), за да не се предизвикат контракции. Масажът за мен има чудодеен ефект, защото по презумция съм си все схваната... Embarassed

ol4eto , набирате ли служители?!?   Joy Joy Joy Joy Joy

# 203
за стриите да кажа че си имам малко по дупето в следствие на една депресия преди три години когато качих 11 кг за 5 месеца  #Crazy .сега съм си взела на гарниер от оня с канадската формула,ама съм крайно несериозна и се мажа от време на време.свикнала съм да си мажа само краката след баня и сега ми е много криво особено по гърдите.а в интерес на истината там кожата направо ме сърбии имам чувството че ръстът с часове.за 2 месеца скочих от Б чашка на Д чашка  ooooh! .другия месец трябва да си купувам някой бабешки  ooooh!.

относно сънищата-такива неща сънувам че не е истина.последно сънувах че съм родила момиченце,което ходи и говори.и обяснявам на всички в къщи че това дете е поне на две години и не е моето,а те ми викат че просто било по развито  hahaha.и отидох аз и направих днк-тест и се оказа че детето верно не е мое!и го питам "на колко си годинки?"а то ми вика "на 9"  hahaha  hahaha  hahaha .и отидох в болницата и ми дадоха моето-беше момченце.

# 204
  • Някъде там...
Олче, по принцип още в началото се разбира. Обикновено еднояйчните са с обща плацента. Моите би трябвало да са двуяйчни, поне досега все така ми казваха. От ин витро са, сложиха ми две ембриончета. Но до 4ти месец ме гледаше друг лекар, а сегашният ми се усъмни понеже много еднакви вървят, а плацентата можело и да е една, вече не може да се различи добре, защото е горе по предна стена и ако са две са една до друга.

Честито ти повишение! Надявам се да е свързано с такова и във финансов аспект, добре ще ти се отрази точно сега.  Hug

Моето кремче на Авент е 18 лв, 200 мл, не е мазно, бързо попива. Мажа гърдите и корема, защото там ужасно ме сърби от разпъването на кожата. Къпя се с бебешки сапун и вече не се беля цялата като змия т.е. не ми се изсушава кожата.

# 205
  • София
Здравейте  Simple Smile
Днес посетих социалното в Дружба, защото ми спряха детските за ученика заради уж непредставено удостоверение, че е във втори клас. Аз го занесох още през септември и явно са го загубили, но това е друг въпрос. Пиша ви за да ви кажа,  че служителката там ми обясни, че от април месец всяко семейство с 2 или 3 деца има право на детски без значение какви са доходите на семейството. Само семейства с едно дете трябва да декларират доходи. И понеже знам, че много семейства не взимат тези парички именно заради доходите реших, че ще е полезно да ви кажа за тази новост. 
Сега за 2 деца дават 50лв

# 206
  • Sofia, Bulgaria
А някой знае ли колко е еднократната помощ при раждане за трето дете ? newsm78

# 207
Полезна информация за Софийските бремелинки!
Съвсем случайно разбрах за един курс за бременни, за който се формира съботна група, което е от голямо значение за работещите мами. Бях звъняла и на едно друго място, но там са само в делнични дни. Ето линк да видите малко повечко информация -> http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=7146 . Наистина курсът е безплатен, колкото и да бях учудена, понеже бил по някакъв проект на Столична Община, финансиран отвън или нещо от сорта ми обясниха.
Съботната група има занятия 2 поредни съботи. Една мила дама по телефона каза, че първият ден се обсъждат въпросите, свързани с бременността до раждането, а втората - какво става като се роди бебето, какво да го правим един вид...На такава невежа като мен това ще е полезно.  hahaha Втората събота са поканени и татковците, имало и някакви практически упражнения. На мен лично ми звучи интересно и смятам да отида.
Проблемът е, че за да се формира съботна група за декември, трябва да има достатъчно желаещи, които да се запишат. Аз и през януари бих отишла, ако не стане за другия месец. Проблемът е, че единственият вариант за декември е 6-ти и 13-ти, понеже 20-ти е работен ден и после следват празници...
Та, ако някой има мерак да посети курса, да знае, че аз съм се записала вече, преди мен има още една жена, ставаме две до тук.

# 208
Ставам друг човек като поспя следобед  Mr. Green
Като чета и вашите сънища  Joy , няма да е лошо да се съберем, да запишем сънищата си и да ги продадем на някой сценарист за ... филм...предполагам фантастика с елемент на драма ще бъде  Crazy Какво ли провокира тази откаченост в подсъзнаниета ни нощем  newsm78
 Не се включвам в темите за изследванията, защото веднъж само са ми пускали такива и ... никой не ми обясни кое какво е и какво означава- само ми заявиха за анемията и наличието на гъбична инфекция и кое как да лекувам. Странното е , че на следващата консултация не ми се пуснаха нови изследвания, за да се провери какво става с анемията, нито за гъбарника - там дори не ме погледна  Thinking Но ... така е явно като е по ЗК или си зависи от човека  newsm78
 Да се оплача, че от рано сутринта нямаме вода и така ще бъде до 24ч по данни подадени в нет-а и аз не мога нищо да свърша- нито да изпера, нито да почистя...което не че е много лошо  Blush
 Моето кремче за стриите също не е мазно, но от него спря да ме сърби. Чешех се като крастава  Blush Само съм изненадана защо толкова бързо свършва- за около две седмици...незнам дали има и толкова съм изхабила повече от 2/3 от него, а то е само за коремчето и стрииестите места по крачетата, за бюста ползвам друго - пак на Мамма Донна, но специално за гърдите...които определено са станали ... гигантски. Аз колкото и кльощавичка да съм била винаги са били чашка Д, а сега... #Crazy. До скоро носех от тези безшевните потничета, че по- ми бяха удобни от сутиена за бременни, но много са натежали вече и от седмица ги нося в сутиен  Crazy
 За секса- като невидяла съм вече втора седмица. А преди това близо месец не бях докосвала половинката, той беше леко засегнат, но дори не можех да си представя, че може да ми се прави  newsm78 А сегаааа- полудяла съм явно, половинката е безкрайно доволен, но ми се искаше да чуя и вас, явно и този феномен се наблюдава само при мен  Blush
 Лека вечер ви желая и погалете нежно коремчетата от мен  Hug
 П.С. Някой питаше за годините - аз съм на 23г , когато родя пак ще си бъда на толкова ЖЗ малко след това ще стана на 24г

# 209
  • София
ol4eto , набирате ли служители?!?   Joy Joy Joy Joy Joy

Joy Joy Joy
no_name, с удоволствие бих дошла на курса, но на 13 - 14 - ти е фирменото ни парти, то ще е извън сф и още се чудя дали да се нагърбвам да пътувам... newsm78
На 19 - 20  -ти пък е банкета на мъжО, мисля тази година да го придружа жз, но и това събитие ще бъде далече и ще ми се събере много път... Дано да съм добре, и док да разреши,за да отида и на двете места, само...  Praynig
Аз затова мислех Срещичката да е на 6 - ти Декември, но все още остава висящ въпросът къде да бъде и колко от нас могат да потвърдят...
Ако искате да отворим нова тема в Календар, да не пълним тази? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт