Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 321 014
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 530
  • София
  • Мнения: 2 649
natalina,и на това ако му казваш "нямах време да си играя".... Страхотни са.  bouquet

# 1 531
  • Мнения: 940
natalyna, как имаш сили за толкова големи количества. Мен вчера някой от сладките ми ставаха по две тави. Накрая нямах капка сила останала. Днес още ме държи, не ми се гледат ни рецепти, ни нищо. И толкова красиви меденки....думи нямам просто. Красота!!!

Ваички тук са ми вдъхновение. Ако не бяхте Вие, нямаше никога да започна да правя сладки.   bouquet

# 1 532
  • Мнения: 569
   Здравейте момичета!

   И аз се запалих по магията на Коледните сладки- чета ви , когато имам време , всички до една сте направили такива красоти! Поздравления!
   Скоро и аз ще покажа каквото успея да направя , а междувременно имам 1-2 въпроса, извинявайте предварително ако сте го коментирали вече  Embarassed
   Специално за меденките , виждам , че вече сте ги украсили - как ги съхранявате украсени , не се ли разваля украсата ако са в кутия? И къде- на каква температура? Нали глазурата е от белтък?Благодаря ви предварително!

# 1 533
  • Мнения: 940
Dina767, ще ти кажа моят опит--аз украсих меденките и ги оставих през нощта открити без да се доближават. На сутринта бяха изсъхнали и така ги прибрах.
После, обче като ги опитах и реших, че никой няма да ги яде с глазура. И сега са ми само за украса.

# 1 534
  • Мнения: 569
  Благодаря за светкавичния отговор  dalka! моите са готови и понеже нямам търпение да ги украся , а и имам доста други задачи и затова се чудя да ги почвам ли или не...Значи да разбирам , че не е проблем да се консумират съхранявани на стайна температура, в кутия , въпреки белтъчената глазура?

# 1 535
  • Мнения: 276
10-ти ден 12 Days of Cookies 2008

Бисквити " Снежинки"
Snowflake Cookies

http://www.foodnetwork.com/recipes/snowflake-cookies-recipe/index.html

Продукти:

1 чаша масло, размекнато
1 чаша захар
2 големи яйца
2 чаени лъжички екстракт от ванилия
1 чаена лъжичка екстракт от бадеми ( бадемова есенция)
3 1/4 чаши брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол

За украсата: сребърни перлички, захарни перлички, блестящи кристали захар ( по избор)

Приготвяне:
 
 В голяма купа разбиваме маслото и захарта на средна скорост до получаването на пухкав крем. Продължаваме да бъркаме като добавяме яйцата, ванилията и бадемовата есенция.

  В друга купа разбъркваме брашното с бакпулвера и солта. Добавяме брашното постепенно към останалите вече разбити продукти. Разбиваме до получаването на напълно гладко тесто. Слагаме тестото в найлонова торбичка и оставяне в хладилника за 1 час.

 Загряваме фурната на на 175 градуса. Подготвяме листи хартия за печене.

 Разточваме тестото с дебелина около 6.3 мм . Изрязваме снежинки и ги подреждаме върху хартията на около 5 см една от друга. Вече изрязаните  и подредени сладки оставяме за още около 15 мин обратно в хладилника. Печем веднага след като ги извадим за около 10 мин. оставяме да изстинат за около 2 мин след което ги отлепяме от хартията и подреждаме върху скаричка , за да се охладят напълно.


 Рисуваме върху изстиналите снежинки с готов айсинг за декориране и до украсяваме с перлички и кристали по желание.

Айсинг за декориране на сладките:

1/4 чаша студена вода
3 супени лъжици meringue powder ( нямам представа дали се продава в България, служи за стабилизиране на айсинга и придава блясък на крема) може да се замени с лимонтозу
2  чаши пудра захар
боя за оцветяване - по желание

 В средно голяма купа разбъркваме водата, пудрата захар и лимонтозуто. Бъркаме докато стане напълно хомогенна кремообразна смес. Използва се веднага.


Рецептата има много висок рейтинг във форума на  foodnetwork.

Видео: http://www.foodnetwork.com/paulas-snowflake-cookies/video/index.html
 http://www.foodnetwork.com/recipes/snowflake-cookies-recipe/index.html

В къщи само болести и няма с какво да се похваля Sad  Не съм успяла и да разгледам какво се правили .Утре ще довърша останалите две рецепти за черно-бели еврейски сладки и сладки, които могат да се ползват и за украса на елхата.

# 1 536
Наталина, сладките са разкошни, поздравления.

А аз пека само по половин дози, много видове съм изпекла но само половин дози, че като направя цяла доза и то калорийките много, лепят се най-вече на дуп..то  Wink   и децата като ходят на училище си вземат от всеки вид по една две сладки.  Е сега пак отивам да разбъркам нещо, докато спят

# 1 537
  • Мнения: 324
момичета,кажете кои меденки се правят най-лесно?
не сьм много добра с приготвянето на сладки и десерти,преди седмица правих линцеровите сладки,ама нещо не се получиха -едни прегоряха,други станаха по-дебелки  Rolling Eyes

ако има рецепта за нещо,каквото и да е и да става лесно и бьрзо,ще сьм ви много благодарна  Hug
silvi@ , за мен тази рецепта - 2 яйца, 1 ч.ч олио, 1 к.ч мед, 1 ч.ч захар, канела, 1 1/2 ч.л сода и брашно до твърдо тесто - е най-сполучлива. Винаги омекват, дори и да се препечени. И тънки, и по-дебели - няма значение, омекват и са страшно вкусни.
Ето ги и моите меденки, украсени от дъщеря ми, така че, моля, бъдете снизходителни  Laughing
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=55097&pid=9417387

# 1 538
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ето и моите меденки


1 яйце
1/2 чч захар(при мен тръстикова)
1/2 каф.ч олио
2 сл мед
250 гр брашно
1/2 чл сода бикарбонат
1/2 чл канела
ванилия
Яйцето,захарта и меда се разбиват с вилица.Сместа се изсипва в кладенче оот брашното,прибавя се и содата,канелата, ванилията и олиото.Измесва се тесто,правят се топчета,колкото орех,нареждат се на разтояние в намаслена тава(при мен върху хартия за печене).С вилица леко се притискат и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса точно 15 минути.След изстиване се слепват 2 по2 с мармалад по желание.
Рецептата е много точна,става въпрос за количеството брашно.
винаги правя двойна доза,че от една излизат малко бройки.
 

# 1 539
  • Плевен
  • Мнения: 974
Момичета пак ми напълнихте очите с красоти... страхотни сладки сте приготвили   bouquet. Украсата коя, от коя по -хубава , Поздравления !

За мен духа и усещането за празника е точно в подготовката за него, затова с такъв ентусиазъм си следя редовно темата. Радвам се , че има и много други като мен  Simple Smile.

Тази вечер забърках Коледните сладки на Йоли, но т. нар. пълнеж (това, което слагах върху бисквитата ) замених с една моя любима плънка, с която майка ми пълнеше сладки - кошнички ( яйце, смлени орехи, захар кристална и канела). Мисля, че станаха ок, доста са вкусни   chef.
Ето резултата http://media.snimka.bg/1582/009419078-big.jpg
http://media.snimka.bg/1582/009419077-big.jpg.

Намислила съм още 2 вида сладки да правя, кой ли ще ги яде  newsm78

# 1 540
  • Мнения: 1 122
Както виждам подготовката за празниците тече с пълна пара, за което  smile3501 на всички. И аз украсих част от меденките:

# 1 541
  • Мнения: 1 269
арабела,много благодаря за рецептата,тези дни ще я пробвам  bowuu изглеждат супер,поздравления на дьщеря ти!

до сега пекох линцеровите сладки,станаха по-добре от пьрвите.

# 1 542
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
момичета едно въпросче направих -Линцерови сладки на Наталина преди  три дни и вчера със сина ми цял ден ги слепвахме със сладко -мислите ли че избързах със слепването и ще се запазят ли до Коледа -прибрала съм ги в метални кутии и не смея да отворя да погледна дали са наред Sick

# 1 543
  • Мнения: 1 260

А от какво направи "сместа"за украсата от горе?Искам и аз да направя точно такива меденки,но идея си нямам с какво  точно се украсяват.Мислех за захар и масло,което се оцветява после,ама ....ми се струва доста елементарно  и за това реших да попитам Blush

# 1 544
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325

А от какво направи "сместа"за украсата от горе?Искам и аз да направя точно такива меденки,но идея си нямам с какво  точно се украсяват.Мислех за захар и масло,което се оцветява после,ама ....ми се струва доста елементарно  и за това реших да попитам Blush

Ще си позволя аз да отговоря. В Метро има готови шрифтове за писане. Някой беше пуснал снимка по-напред в темата. Има бял (2 тубички в опаковка) и цветни (4 (или пък 3  newsm78... не съм сигурна защото аз сама си правя бялата глазура и просто като бях в Метро ги гледах) цвята в опаковка)

Общи условия

Активация на акаунт