Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 321 192
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 815
Ето и моята къщичка...не стана както си я представях...но като за първи път,толкова.Имах и помощник за украсата...

И украсените меденки и линцеровите...

# 1 816
  • Русе
dalka, рецептата и схемата на формата ми я даде една мама от този форум (чакам да си познае сладките Laughing), за което много и благодаря.  bouquet Рецептата е лесна- по 1 кофичка от кисело мляко смлени бисквити, смлени орехи, пудра захар, пакетче разтопено масло и зелена боя. Всичко се обърква добре. Аз правя подобни бадемки, само, че с добавка на разтопен шоколад и ги  слепвамс две чаени лъжички, за да придобият формата на бадем. В албумите ми има снимки.

Джема, познах си ги  Laughing

Значи най-после ти направиха формичката и им дойде реда  Hug
Аз тая година още почти нищо не съм направила, с изключение на меденките и влакчето, на които пуснах снимки преди известно време тук.

# 1 817
  • Балчик
mama1+2   bouquet Laughing

Айде и шприцованите са готови, да се отчета:

# 1 818
# 1 819
Аз вече приключих--меденките са покрити със шоколад, линцерите напудрени, трюфелите изпечени--общо 7 вида сладки+ щолен. Догодина повече!!! Joy

Искам да Ви благодаря, че ми бяхте вдъхновение през цялото време.

# 1 820
  • Czech Republic
Здравейте момичета! Hug Heart Eyes

Страхотни неща сте направили! Браво!
Аз вчера бях без Нет, а днес до сега на работа та до преди малко се наслаждавах на красотите ви!  bouquet

За който питаше - рохличките и линцеровите все още могат да се направят (линцеровите слепете веднага)!  Всъщност и меденките на Джули все още могат да се направят - стават веднага мекички! Не мога обаче да разбера, защо някои от вас казват, че са твърди - няма такова нещо - меки са веднага след изпичането, меки са и до сега (3 седмици от изпичането им), някои даже си бяха на открито и пак нищо им няма (освен, че са на привършване Crazy)!

аз се включвам на всеки 20-30 страници по един път.

....за да ви покажа сега - каква кутия направих за Коледните ми сладки.
ето тук - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=294885&pid=9488253    и предната снимка също

имам един въпрос и една молба
Молбата - трябва ми рецепта за сладки, които са меки, с пълнеж някакъв, или с шоколад, ...т.е. нещо сочно
Въпросът ми е - за кондензираното мляко - бихте ли ми казали, ако има някой снимка как изглежда българското кондензирано мляко, в каква консистенция е, може ли да се разбива с миксер и бухва ликато сметаната - Питам, защото тук където живея кондензираното мляко е или на прах или в малка бутилчица за добявка към кафето.

Дали тези ще ти свършат работа - Кошери (скалички)  ?
И аз ще ги правя тепърва - в понеделник!

# 1 821
  • UK/София

Аз реших, че ще правя глазура за медената къщичка с дребно смляна захар - пудра не намерих.Все пак вчера правих целувки и белтъка със захарта се разби на твърд сняг.Кажете дали е добре и достатъчно като количество 3 белтъка и 750гр. захар?

# 1 822
  • Czech Republic

Аз реших, че ще правя глазура за медената къщичка с дребно смляна захар - пудра не намерих.Все пак вчера правих целувки и белтъка със захарта се разби на твърд сняг.Кажете дали е добре и достатъчно като количество 3 белтъка и 750гр. захар?

Биляна аз за целувки слагам на 1 белтък 75г захар кристал, но все пак се сушат и захарта се разтапя. А в глазурата едно че ще скърца и второ, няма да може да направиш тънки линии - ще се запушва фунийката. Освен само да ги намажеш и да ги изсушиш за няколко минути на 100 градуса.

ПС. Не разбрах, защо не ползваш готовия айсинг в тубичка - ще свърши същата работа и ще е по-бързо? newsm78

# 1 823
Аз искам да попитам за захаросаните корички. Понеже правих от портокалова кора и много ми харесаха (правих мъфини с тях и станаха разкошни), дали ще станат хубави корички от кората на клементини newsm78

# 1 824
  • София
Аз искам да попитам за захаросаните корички. Понеже правих от портокалова кора и много ми харесаха (правих мъфини с тях и станаха разкошни), дали ще станат хубави корички от кората на клементини newsm78
Аз правих микс от портокал, лимон и мандарина, стана много добре. Peace

# 1 825
Нагледах се на красоти.Шапка ви свалям  newsm20 уф то пък няма шапка, ама затова тоя отбор тука добре се кланя Wink и изразява възхитата ми.
Намислила съм още 1, 2 вида сладки да видим.
Имам следните въпроси:

1. Поливате ли още АКК - то. Аз моето го спрях да го поя.Доста сочно е станало и само като го подуша и се  #Crazy опиянявам Mr. Green

2.Ледената глазура за меденките ако бъде направена с прясно мляко вместо вода ще се получи ли плътен бял цвят или седи прозрачно newsm78

3.Шоколадовата глазура с разпотен на водна баня шоколад и масло втвърдява ли се бързо.Идеята ми е да не е много твърдо ,да може да се нанесе с четка отгоре, но като престои да засъхва а не да се разтича.

# 1 826
  • дълбоко,дълбоко в прованса
Моля за помощ!Не си спомням кой беше пуснал само продуктите за шведски коледни джинджър бисквити.Може ли и технологията на правене, моля!Благодаря предварително!

# 1 827
Днес правих щолена по рецептата на Мама Криси   ( bouquet  благодарности за рецептата). Сложих портокалови кори от сладко (кори, варени в захарна вода). Стана много ароматно.
Аз пробвах варианта с яйцата и всъщност крайният вариант малко се отдалечава от традиционния щолен, който сме яли в Германия, но следващият път ще пробвам без яйца.

# 1 828
  • UK/София

natalyna , благодаря!За съжаление прочетах поста ти едва след като я украсих.Глазурата ми трябваше за украса, с айсинга слепвах.Голямо мазало стана, но съм горда с произведението си и детето се радва Simple SmileСтайната ни температура е 15гр., надявам се поне 2-3 дни да не се разтече Confused

# 1 829
Малко по горе питах за Шоколадовата глазура и докато се рових намерих тези Меденки на Умбра с шоколадова глазура.Май точно такава глазура ми трябва.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320407.msg9586500#msg9586500
Биляна къщичката ти е чудесна Peace Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт