Пробиотици?

• 614 314
  • 1 257
  •   1
Отговори
# 795
Много неща не са полезни, но не може да се лишим от всичко. Живота ще стане сив и скучен Simple Smile
Нали за това има добавки и  продукти, да ни помагат когато не се чувстваме добре. Пак ще питам за съвет за пробиотик, който да облекчава.

Здравей!
Имах подобен проблем с подуването на корема, също не беше заради храната, най- вероятно съм имала голямо количество бактерии и други неприятни микроорганизми, за което не съм убедена, но не знам какво друго може да е било. newsm78 Дълго време опитвах най-различни фармацевтични лекарства, но нямаше кой знае какъв резултат, докато една приятелка не ми препоръча "Probiotic 12" на една немска компания- "LR Health & Beauty". Бях очарована от резултата! Още на края на първия месец усетих подобрения. Наистина ти ги препоръчвам.  Hug Peace

# 796
Ехооо  Whistling
Някой ако му се обяснява, моля да просветли относно изследването за непоносимост към кравешкия белтък и дали изследването е само за това или включва и потенциални други непоносимости?
Благодаря Simple Smile
Значи дотук има 2 препоръчани и изпитани пробиотика...

# 797
Има два вида тестове за хранителни алергии - кръвни и кожни, като първите се смятат за по-надеждни. Могат да се изследват различни алергени и групи храни. Най-добре питай в някоя лаборатория.

# 798
  • София
АннаМария, ако като дете не си имала алергия към белтъка на кравето мляко, малко вероятно е сега да я получиш. Тя по скоро се проявява с разтройство и болки в корема, а не с подуване и запек. Ако от продължително време чужстваш дискомфорт по-добре се консултирай с гастроентеролог. Аз имам подобни проблеми при смяната на сезоните и при силем стрес.  Преди прибягвах до очистителни, сега пробвам с пробиотици, може и да си въобразявам, но по-добре ми действат. 

# 799
Не си въобразяваш, пробиотиците наистина са много полезни за цялостното състояние да организма Simple Smile Хубаво е да се приемат периодично, даже и да нямаш някакви сериозно оплаквания.

# 800
АннаМария, ако като дете не си имала алергия към белтъка на кравето мляко, малко вероятно е сега да я получиш. Тя по скоро се проявява с разтройство и болки в корема, а не с подуване и запек. Ако от продължително време чужстваш дискомфорт по-добре се консултирай с гастроентеролог. Аз имам подобни проблеми при смяната на сезоните и при силем стрес.  Преди прибягвах до очистителни, сега пробвам с пробиотици, може и да си въобразявам, но по-добре ми действат. 
Не съм имала алергия като дете...нещо ми се върти в главата, че ако имаш непоносимост към млечни, симптомът е, че ако пиеш прясно мляко се издуваш много и усещаш съществен дискомфорт...

# 801
АннаМария,  а ти започна ли да пиеш нещо? На мен ми се е случвало и при гладуване също да получавам подуване на стомаха. Така че дискомфортът може да не е от някоя храна, а от липсата на определена такава или някакъв продукт.

# 802
Още не съм...Аз не гладувам определено  Wink Скоро ще взема нещо, още размишлявам какво.

# 803
Здравейте, доста често гинекологът ми след антибиотично лечение ми препоръчва противогъбични таблетки, за да се предпазя от гъби.Този път отново ми се наложи да пия антибиотик заради грип и си купих заедно с него и пробиотик, та въпросът ми е пробиотика ще успее ли да се справи с развитието на еввнтуални гъби или пак трябва да пия противогъбични препарати.

# 804
Зависи от пробиотика, от организма... От 4 години съм нямала гъбички, но и антибиотик не ми се е налагало да пия. Пробиотици пия профилактично напролет и наесен като се сменят сезоните само.

# 805
Здравейте, доста често гинекологът ми след антибиотично лечение ми препоръчва противогъбични таблетки, за да се предпазя от гъби.Този път отново ми се наложи да пия антибиотик заради грип и си купих заедно с него и пробиотик, та въпросът ми е пробиотика ще успее ли да се справи с развитието на еввнтуални гъби или пак трябва да пия противогъбични препарати.

Пробиотиците обикновено имат такова действие - засилват добрите бактерии, следователно ограничават развитието на гъбичките. Не ти пречи нищо да си взимаш периодично пробиотик.

# 806
  • София
Много зависи и какъв пробиотик взимаш.  Аз първо пих един, за който само парите си дадох, оказа се, че няма живи бактерии в него. Сегашният има тройна защита и явно бактериите попадат където трябва.

# 807
  • София
Много зависи и какъв пробиотик взимаш.  Аз първо пих един, за който само парите си дадох, оказа се, че няма живи бактерии в него. Сегашният има тройна защита и явно бактериите попадат където трябва.
Би ли споделила кой е, да се предпазим и ние.

# 808
Това по-точно как го разбра с просто око?! Надали обикновен може да разбере колко са живи бактериите все пак   Rolling Eyes

# 809
  • София
АннаМария, след първите, които пих и нямаше ефект, направих проучване. Цитирам доц. Герова какво казва по въпроса:
"Изборът на пробиотика е от изключително значение – от това зависи дали ще постигнем ефекта, който искаме. Има три важни условия, на които трябва да отговаря продуктът, за да сме сигурни, че е качествен и че ще работи. 1. Най-важното е пробиотичните бактерии в него да са живи, защото само те ще окажат благотворно действие. 2. Уверете се, че съдържа поне 10 милиарда жизнеспособни бактерии, за да има по-бърз ефект. 3. Добре е в продукта да има и пребиотик, тъй като той е храната, необходима за растежа и активността на добрите бактерии."
Като си купувам, чета съдържанието.
sise_to има няколко добри марки, аз се спрях на Пърлс защото 30 капсули струват 24лв., а другите са по-скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт