Климатици - обсъждане на всякакви въпроси - тема 6

• 120 800
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
Аз съм - напълно съм съгласен с теб.

Весела коледа на всички!

# 106
Урааааа да живее най- законовата държава в Европа...жална им майка на скандинавци и тям подобни....))))) пък за тая комисия за защита я да ми се обясни например като реши ДКЕВР че се плаща тока всеки месец защо всички в това число и апологети тук си плащат за 3 месеца, а не всеки мечсец???Нали има закони???Къдее е комисията??и какво е свършила??Щото като  им звъннеш и питаш по телефона почва едно мънкане  - ми били обжалвали съдът щял да каже и тн... та такива работи за защитата...май по-лесно се чепкат китайските играчки....

Ако тръгна да ти обяснявам ще изляза в офтопик но с две думи

"за кокошка няма прошка, за милиони няма закони"- това не са мой реплики ама има много истина в тях.

Весела коледа, зарежете ги горните глупости.

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 23:13 от dkolov

# 107
Урааааа да живее най- законовата държава в Европа...жална им майка на скандинавци и тям подобни....))))) пък за тая комисия за защита я да ми се обясни например като реши ДКЕВР че се плаща тока всеки месец защо всички в това число и апологети тук си плащат за 3 месеца, а не всеки мечсец???Нали има закони???Къдее е комисията??и какво е свършила??Щото като  им звъннеш и питаш по телефона почва едно мънкане  - ми били обжалвали съдът щял да каже и тн... та такива работи за защитата...май по-лесно се чепкат китайските играчки....

Ако тръгна да ти обяснявам ще изляза в офтопик но с две думи

"за кокошка няма прошка, за милиони няма закони"- това не са мой реплики ама има много истина в тях.

Весела коледа, зарежете ги горните глупости.

ок съгласен   весели Празници и през Новата дано мръднем напред!!! Peace

# 108
Здравейте
имам си един климатик Фудджи и съм много хепи но когато пипна тръбите по който минава фреона те са доста топли . Има ли смисъл от допълнителна изолация освен наличната newsm

# 109
Сетих се и нещо друго

добре ли е и двете тръби за фреона да са в една изолация  newsm78

# 110
Здравейте и Честита Коледа на всички!
Изчетох голяма част от темата, но вийдам, че се говори основно за избор на климатик. А къде да прочета нещо за проблеми с климатици, защото на мен Дядо Коледа ми донесе изтрещял трансформатор на Фуджицу N22R /или нещо друго изтрещя, не знам/? Както си работеше нещо отвън каза "бау", паднаха бушоните и настана студ. Така че, помагайте, ако някой има подобен случай да каже - на какво се дължи, скъп ли е ремонта и колко време отнема. Той е гаранционен, но знам ли тези от Термоклима дали ще работят по празниците, а на студено не ми се кара нова година zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz  Praynig Praynig

# 111
Привет и от мен!

След като четох темите дълго и подробно и не открих близък коментар до това което ме интересува, реших и аз да напиша своя въпрос.

На прага съм за избор на климатик за помещение 70 квадрата. (височина на тавана 2,30).
Кооперацията е тухлена, изложение запад, 5 камерна ПВЦ дограма по протежението на едната стена (около 9 метра). Смея да твърдя че помещението е добре изолирано.

Основната ми цел е - малка сметка за ток и добро затопляне. Засега не се ограничавам в бюджет. Добре е ако има плазмен филтър.

Ще съм благподарна за компетентното ви мнение.

# 112
  • с/у ОколоМръсТното
за помещение 70 квадрата. (височина на тавана 2,30).

последно...
Квадрати ли са или кубика?
Щот' 70м2 за една стая е доста множко. Пък се надявам да не цитираш площта на цялото жилище, а само на конкретните помещения, които желаеш да топлиш.

# 113
Здрасти и от мен.
Търсим си климатик за стая 4Х4м с 2.30-2.40м таван.
Югоизточно изложение;
Тухла, без изолация и с обикновена дървена дограма.
Ще се използва за отопление - зимата и за охлаждане - лятото.
Желана температура - 22-24С - зимата.
Бюджет 1200-1300 лв, може и малко отгоре с поставянето.
Препоръчаха ми 9 на Фуджицу, с монтажа се вмествахме в тези пари, но стаята в момента е адски студена. С 2 външни стени и 2 вътрешни, като нито 1 от тях не се отоплява, само стаята, под въпросната се отоплява.
Искаше ми се да е инвертор.
Препоръчват ми DAIKIN- FTYN/RYN35D
FUJITSU GENERAL-ASY12USB
, но те са конвенционални.
А дайникът е точно 1300 с поставянето и 5 г пълна гаранция. И все пак е Дайкин.
Обаче така и не успяха да ми обяснят каква е разликата в инвертор и конвенционален климатик. Едни казват, че конверторния харчи 30% повече, др 10%, а третият каза, че разлика нямало. Нямало и разлика в комфорта. А, сега де. Защо тогава да даваме 300+ лв отгоре за инверторен? Има ли смисъл дадаваме?
Благодаря предварително!

# 114
  • с/у ОколоМръсТното
Обаче така и не успяха да ми обяснят каква е разликата в инвертор и конвенционален климатик. Едни казват, че конверторния харчи 30% повече, др 10%, а третият каза, че разлика нямало. Нямало и разлика в комфорта. А, сега де. Защо тогава да даваме 300+ лв отгоре за инверторен? Има ли смисъл дадаваме?
Благодаря предварително!

Много има писано и казвано по тези въпроси. Седни и си прочети и сама ще достигнеш до отговора, който те касае.
Иначе 9-ка инверторна ще ти свърши работа. Можеш да заложиш на FUJITSU, да. Но ще трябва да добавиш и сума за монтажа на изделието.
Иначе китайски Панасоник, или Хитачи. Те се вместват в бюджета ти.

# 115
  • Варна
От вътрешното тяло на климатика в офиса преди малко протече вода, но много Shocked Спряхме го, но някой знае ли на какво се дължи? Обадих се в сервиза, казаха че ще пратят някого след нова година, а междувременно да пробваме да измием филтрите. Дали това може да реши проблема, или да не рискуваме да го пускаме пак преди да го видят?

# 116
Благодаря предварително!

Много има писано и казвано по тези въпроси. Седни и си прочети и сама ще достигнеш до отговора, който те касае.
Иначе 9-ка инверторна ще ти свърши работа. Можеш да заложиш на FUJITSU, да. Но ще трябва да добавиш и сума за монтажа на изделието.
Иначе китайски Панасоник, или Хитачи. Те се вместват в бюджета ти.
СЕднала съм и чета вече повече от година. Щом питам, значи не съм наясно. Но, честно казано това изобщо не е моята област и колкото и да чета, все има неща, с к не съм запозната.

# 117
за помещение 70 квадрата. (височина на тавана 2,30).

последно...
Квадрати ли са или кубика?
Щот' 70м2 за една стая е доста множко. Пък се надявам да не цитираш площта на цялото жилище, а само на конкретните помещения, които желаеш да топлиш.

Ами написала съм го коректно - помещение 70квадрата със височина на тавана 2,30.

Получава се около 150 кубика.
Ще съм благодарна на препоръка за марка и модел климатик.

# 118
Здравейте . От един месец имам климатик HITACHI  RAS-E14H2A. Вчера му светна зелената лампичка която показва ,че филтъра е за почистване . Веднага почистих филтрите на климатика , изключих го и пак го включих но зелената лампичка за филтъра не изгася  Thinking Някой знае ли защо ? newsm78 Работи и топли нормално както и преди но защо свети зелената лампичка?
Ще се радвам да споделите вашите мнения  Simple Smile
Весели празници на всички  santa2  Simple Smile

# 119
едва ли много ще те успокоя ,но нашия климатик е същия и зелената лампичка също не изгасва. Дори нарочно ги извадих сега филтрите и ги почистих-ами свети си!Доколкото знам тя светва след 200 работни часа ,но не ми е известно дали трябва да се изключи.

Последна редакция: вт, 30 дек 2008, 17:25 от listence

Общи условия

Активация на акаунт