За изхождането (ЕБХ) - част 9

• 20 886
  • 441
  •   1
Отговори
# 165
От два дни му хващам голямата нужда  Party ,Той си ака веднъж на ден де (поне е всеки ден) ,не кой знае какво , но все пак....е нещо. За малката си препиква колкото и пъти да го събуя на легенчето .

# 166
здравейте пак от мен...и днес имаме малък успех...след като се нахрани я съблеках и хванах едно пишкане и акане...сега е чистичка и суха и се опитва да заспи...много е хубаво когато се постига някакъв, макар и малък успех...

# 167
присъединявам се към вас със сина ми Борис,
който е вече на 5 месеца.
От двайстия му ден се учим двамата на ЕБХ.
Нашето ЕБХ се състои с почти 100%-во акане в легенче  Simple Smile ,
което е изкл удобно, тъй-като Борис е почти като часовник и действа на
24 часа веднъж. Няма го онова нацапване при всяко пръцкане,
типично за бебетата.
Освен това се оказа, че при присвиване на крачетата, не повръща, от което се опасявах.
Сори за цветния език, но в крайна сметка нали за това е темата.
Многократни пелени не съм осигурила.
Купих слипчета, много тензухени парчета и чорапогащници.
Сменям на 2 часа или приблизително.
Пера на ръка, за мен не е проблем. Не ми отнема нито време, нерви или неудобство.
Обичам да пера на ръка. Освен това тензуха при студ, вятър, слънце изсъхва за чаове
Хванах, че пишка много сутрин до 10.
В интервала 18-20 часа почти няма намокрен тензух.
До 1-2 нощта не пишка, започва след това.
През нощта разчитам на памперс, спим на 18-19 градуса,
а и все още не мога да се разделя с хубавия ми сън и този на Борис.
Сори за егоизма.
На разходка също с памперс.
Не смятам да купувам пелени за многократна употреба. Иде пролет, топло време,
след около 2 месеца ще предложа и гърне, всъщност като му дойде времето.

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 10:28 от Анe

# 168
Браво, Ане! Браво и на Борис! Flutter

И моят син пишка веднъж или изобщо не пишка между 18 и 20 ч.
Но за сметка на това през нощта така се опикава, че не мога и да помисля още за махане на нощния памперс. Хем поне 1-2 пъти го изпишквам през нощта, но той и много суче, почти непрекъснато е закачен за мен, така че пишканията са неизбежни.

През деня карам с многократни гащи, които пера на ръка и само 1 път седмично извъртам в пералня.
Мързи ме да го преобличам целия по 1000000 пъти на ден, което ще се случва, ако му слагам гащи и тензух, макар и че и така сме пробвали.
Радвам се на успехите ви и пиши по-често Hug

Black_cherry, и ти казвай докъдето сте го докарали с ЕБХ Simple Smile

# 169
  • София
Добре дошли на Black_cherry, lorini и на Ане  Hug

Да споделя, че около 2 седмици Дари почи не искаше да ползва легена, най-много по 1-2 пъти дневно  Rolling Eyes Чак започнах да се чудя дали аз не си внушавам, че "правим нещо" с издържанията  Laughing Обаче от 2-3 дена насам пак си пишва по 4-5 пъти дневно и вече се успокоих  Laughing

Какво ми направи впечатление: междувременно започнах да я захранвам; давам й оризова каша с изцедена кърма и започнах и готово пюре, а когато се храня, й давам и от моята храна, стига да е подходяща за нея (примерно отделям от картофите за нея малко и посолявам своите). Е, откакто започнах да й давам по повечко храна (40-50 грама пюре или примерно печена тиква), не мога да уцеля акането й  Sad

Хм, в отчетната ни тема стана дума за памперсите, ЕБХ и гърне. Доста се бъркат понятията слагане на гърне и естествена хигиена  newsm78 А на ЕБХ даже като на дресура се гледа  Confused Това ми напомни силна подписа от профила на Людмил  Wink

Аз лично мисля да караме така до пролетта и късната пролет може би да махна памперса. В момента е просто немислимо да я изпишквам някъде навън, чак като се стопли, това ми е логиката. Ще видим, има време дотогава Simple Smile

# 170
julie.k , мда, и аз така съм го намислила - на пролет по гащета, и да видим какво ще излезе Simple Smile
И аз постоянно обяснявам, че ЕБХ няма общо с приучаване на гърне, и че не е мъчение, и че не е "рано", и тнт и тнт... Който иска възприема, който не - негова си работа Simple Smile
Иначе и аз съм забелязала, че до обед пишка страшно често, може би през 10-15 минути, и е абсурд да хващам всичко; следобед разрежда значително, а вечер точно както казаха другите мами по два часа няма никой.
За през нощта не ми се мисли, страшно много пишка, памперса му тежи по един килограм вероятно, когато го свалям... ще видим как ще стане там Simple Smile

Поздрави!

# 171
За през нощта не ми се мисли, страшно много пишка, памперса му тежи по един килограм вероятно, когато го свалям... ще видим как ще стане там Simple Smile
Ами те обикновено нощем пишкат само докато сучат.Ако примерно те търси да суче 1-2 пъти и суче малко по-продължително-значи чака да го издържиш.
Сега вероятно ще ти е трудно докато не си оправиш изпитите и дипломната работа,но иначе пробвай нощем да го надупваш над съд до леглото и на сутринта да видиш колко кила/литра пишка без памперс.Много по-лесно е от денем-просто ти трябва да си отпочинала и да усещаш "сигналите". Wink

# 172
lorini , black_cherry, Анe  здравейте  wavey
Ане, хубаво е че си хванала на Борисчо режима. Дано все така се справяте успешно. Само си мисля че след 2 месеца, все още ще е малък за гърне.
Момичета, да ви попитам за пишкането през нощта, Симона вече от месец почти не се буди през нощта да суче, а  и съответно да пишка. Иначе е свикнала през нощта преди да яде, да я издържам да пишка в едно легенче до леглото, та да не я разсънвам много. А сега заспива към 22.00 и до 5-6 не се буди, а  и памперса и е сух. Е , вярно ,че после като се събуди към 8 и до 10-11 пишка през 20 минути... ама.. Също така не пишка и като сме на разходка, абе по мои сметки, когато спи дълбоко и спокойно не пишка! ?!  #Crazy Все си мисля , че е малка, да не пишка и да не яде по толкова време, ама щом така си е решила  Wink

# 173
Ох, Анамар, как ти завиждам за тази небудеща се нощем, несучеща и непишкаща Симонка Simple Smile  Heart Eyes
Моят хубостник вече ме побърква Tired Откакто се е родил, не съм спала повече от 4 часа без прекъсване. А последните 10ина дни нощите му са безумни. Събужда се по 1 милион пъти, спи леко като зайче, само като се намествам под завивката и той е полусъбуден вече ooooh! Понеже спи при нас през по-голямата част от нощта, иска непрекъснато да е закачен за мен, вече незнам в каква поза да застана, за да може хем той да суче, хем на мен да ми е удобно. Изкривил ми се е гърбът ужасно.
Позволява ми да го изпишкам само веднъж, наааай-много 2 пъти на нощ, но сутрин памперсът му пак е 100 кила. Случва се много често да суче, но да не заспива после лесно и да стана да го изпишквам, при което надава див рев, че го разсънвам и още докато крачим към мивката в банята, рита и сумти и се върти.
Абе доста невъзможен е напоследък, жив и здрав да е! Crazy
Пооплаках се Whistling

# 174
Цитат
Ох, Анамар, как ти завиждам за тази небудеща се нощем, несучеща и непишкаща Симонка Smile  Love
Хе-хе, нощем е ангече ,ама да я видиш през деня ... Laughing
Цитат
надава див рев, че го разсънвам и още докато крачим към мивката в банята,
А защо не пробваш с легенче до вашето легло за през нощта, иначе и аз по едно време нощем като я водех до банята, като светна, тя като види огледалото, като почне един хилеж, после ходи приспивай...

# 175
Анамар, и с легенче до леглото съм пробвала, но той се сърди още щом го вдигна и му сваля памперса. А като ходим до банята, не светвам лампи, свикнала съм в тъмното да се ориентирам вече, само и само да не обезпокоявам принца Laughing

# 176
Момичета,съжалявам че пак досаждам,ама за освежаването на сайта на Людмил не достигат снимки (искаме да сложим наши,реални снимки,а не копнати от нета).Моля ви да ми пращате снимки на devastate@mail.bg или да ми пишете на лични скайп,кю или друго,за да ви свържа директно с момичето,което прави сайта.Тя е много добър уеб дизайнер и ми се иска да я използваме докато е във вихъра си,така че-побързайте,за да не изпуснем вдъхновението и. Wink
Може и снимки на бебета без памперси и по гащички,не е задължително всяка снимка да е свързана с изхождане именно.Просто да вмъкнем идеята за хигиената и това да изглежда примамливо като все дно правим сайт на Памперс. Joy Joy Joy

# 177
Ех аз отдавна не съм давала отчет, та хайде... Hug
През деня се справяме горе долу, ама през нощта абсурд, той изобщо не се събужда напълно, а само примрънква за ядене, при което аз го придърпвам при нас на спалнята да го кърмя, заспивам, а той се обслужва сам  hahaha. В началото бях амбицирана да го издържам и през нощта, но доакто го съблека и евентуално изпишкам, така хубаво се ококорил, че после 2 часа дундуркане и сукане не стигат да заспи... Crazy А през нощта е с памперс  Embarassed, докато карахме с бамбиномиото през нощта го преобличах по 2-3 пъти нощ целия и направо откачах, толкова пропускаха, та сложих памперса и започнах да се наспивам, поне си успокоявам съвестта, че му слагам от wiona био памперсите.
Сега си чакам новите пелени и мисля да пробваме с тях през нощта с по-дебела подложка, пък да видим. Последно се спрях на тези: http://www.diapersetc.com/products/happy-heinys-one-size-diaper.html , много се притеснявам дали ще са добри, защото поръчах 12, инвестицията е сериозна и съм на тръни, та имате ли някакви отзиви?
Малко оф топик, за което се извинявам, но някой поръчвал ли е от този сайт, защото аз поръчах на 29-ти януари и ни вест ни кост...даже и не знам откъде точно трябва да си ги взема - от пощенската станция или от митницата, не знам колко тежи пратката... newsm12

# 178
Ех аз отдавна не съм давала отчет, та хайде... Hug
През деня се справяме горе долу, ама през нощта абсурд, той изобщо не се събужда напълно, а само примрънква за ядене, при което аз го придърпвам при нас на спалнята да го кърмя, заспивам, а той се обслужва сам  hahaha. В началото бях амбицирана да го издържам и през нощта, но доакто го съблека и евентуално изпишкам, така хубаво се ококорил, че после 2 часа дундуркане и сукане не стигат да заспи... Crazy
А замисляла ли си се да му сложиш дрешки,с които да го събличаш по-лесно през нощта?Всъщност бебетата пишкат докато сучат и самото издържане не трае кой знае колко,но трябва да ти е удобно да го съблечеш.За целта аз ползвах малки гащички,парче сгъната пелена и дрехи до кръста (потници,тениски,блузки),Та само събувах гащичките над легенчето и докато сучеше Калина си се изпишкваше.

# 179
и в нашата отчетна когато заговорихме за ЕБХ с една съмишленичка ни казаха, че това е роботизиране на детето...пък някъде бях чела една изцепка, че бебето обичало да се наяде, да се изпишка и ака в памперса и да му е топло...

и да ви питам за съвет...вярно е, че е мъничка още, горе долу акането го хващам след ядене, но сега с коликите тя ми виси на гърдите постоянно и акането е малко непостоянно...

Общи условия

Активация на акаунт