За изхождането (ЕБХ) - част 9

• 20 886
  • 441
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря ви за споделените ви доводи ЗА ЕБХ. Със сигурност ще са от полза за брошурата!
Аз да не се хваля много  tiptoe, ама доста добре върви тези дни - почти всяко пишкане и всяко ако са му в мивката!

# 91
  • София
Евридика,  Hug
Аз вчера много се бях обезкуражила от неуспехите, но днес си казах: "Какво пък, колкото-толкова. Всяко хванато си е плюс, а занапред ще са повече". Днес върви малко по-добре сякаш. Но по-важното е, че забелязах, че ми дава знак, когато я държа над легена, а тя няма нищо за вършене!
Ако тъкмо се е изпишкала, а аз не съм разбрала, взема ли я над легена, тя стиска крачета и се извърта и ме поглежда в очите  Heart Eyes И аз си я вдигам послушно  Mr. Green Но дори днес имаме хванати няколко пишкания и едно акане.

# 92
Браво на вас  Simple Smile обаче сега пък ние търпим неуспех  Rolling Eyes

# 93
мамчета, няма такова нещо като "неуспех". Ние не ги тренираме децата, а се опитваме да работим с тях и да разпознаваме и откликваме на нуждите им. Всичко е игра, а не съревнование.Simple Smile  bouquet

# 94
Привет!
Ние на бързо да се отчетем с Митака - може би от седмица вече акаме само в легенче! По 2-3 на ден, и си ги ловим успешно! Пишкането... оставила съм го с памучни пеленки, и от време на време предлагам гърненце, иначе сменяме и перем.
Обаче таткото ни се върна от чужбина, и ни пообърка "режима", и аз за да не го тормозя излишно му давам памперсите. За радост, той прояви интерес към памучните гащи поне, което не е зле. Скоро ще го приучим и него към нашите навици, и ще стане по-лесно. Бяхме минали на 2-3 памперса за 24 часа (през нощта и на разходка) което на фона на 6-7 преди две седмици си е направо супер. Сега с тати-ледачка се върнахме към 4-5, но ще ги намалим отново!
А днес малкия не е акал нито веднъж, (което за нашето семейство е направо потресаващо) и се тревожа леко, но дано утре имаме добра реколта  Mr. Green

Поздрави Simple Smile

ПП: "Лесните пелени" не са особено сполучлива придобивка за нас. Гащите тип бамбино мио са ни по-удачни; ще поръчваме и от тях, и ще кажа  Peace

# 95
offioly какви са тези лесни пелени?

# 96
Пелените на бебе.то не са ли? И моите са такива. Аз вече свикнах с тях и съм доволна, ама в началото ми се сториха доста куци Rolling Eyes Сигурно заради памперса, като се зарибиш отначало и после мнооого трудно го отказваш, да му се не знае! Confused
Ама сега вече, като го издържам редовно поне по 10-15 пъти на ден и дори не успявам да изцапам всички пелени (имам 5) Simple Smile Ами, доволна съм, пък! Flutter

# 97
да, същите са Simple Smile Не са лоши никак! Обаче много трудно съхнат. И другото, което ги различава от "обикновените" найлонови гащета е, че на първия пиш се мокрят, и не върви да смениш само парченцето. А с найлоновите гащета изкарва по два-три часа, с няколко парчета, преди да заминат за пране. Поне при нас е така ... всяко дупе си е различно  Joy
Ама последните дни никакъв "напредък"... все сме навън, все гости имаме, все татко му го гледа... само сутрин пишка в легенчето. А и акането изведнъж разреди, и сега на два-три дни по веднъж. А му давам пюре от слива  newsm78 Все едно, ще се оправим  Mr. Green

Поздрави!

# 98
Оffioly, за лесните пелени - можеш да слагаш парчето отгоре, над гащите. Не се размества, поне при моя син, щото бутчетата са му дебели и гащите му седят неподвижно Mr. Green А после, като изпуснеш пишкане в гащите, може да смениш само парчето или да сложиш сгънат на правоъгълник тензух. Аз така правя и така използвам едни гащи повече от веднъж.
Днес е много тежко при нас...и с ЕБХ, и със заспиване, и с всичко. Често ми се иска да изчезна поне за няколко часа Tired

# 99
Да, аз това имах предвид, че като слагам парчето отгоре, не в джоба, пак ми се мокрят отстрани на ластиците. Не се "обясних" одеве, сори  Rolling Eyes Но ще си взема на бамбино мио две-три гащета, и общо с всичките ще изкарваме по цял ден!
Поздрави  Peace

# 100
  • София
мамчета, няма такова нещо като "неуспех". Ние не ги тренираме децата, а се опитваме да работим с тях и да разпознаваме и откликваме на нуждите им. Всичко е игра, а не съревнование.Simple Smile  bouquet
Много хубаво казано, съгласна съм   bouquet
За мен стана вече съвсем очевидно, че има връзка между настроенията и уловените "нужди". Има дни, в които тя е раздразнителна, не спи добре, съответно аз се уморявам и се чудя и аз като Евридик@ къде да се скрия  Joy В тези дни просто не се получава с легенчето. Не се улучваме, тя не иска, аз не я усещам. Вчера например бяхме така. А други дни всичко си тече по мед и масло, тя си е отспала и отпочинала, в добро настроение сме и двете и ползването на легена е много успешно. Има ли хармония между нас, пишкането и акото са песен  Laughing (малко смешно звучи, ама така си е  Laughing)

# 101
Има ли хармония между нас, пишкането и акото са песен  Laughing (малко смешно звучи, ама така си е  Laughing)
Юлка, това е много добре казано!   bouquet
Весело посрещане на чудесния празник на всички!

# 102
весело и от нас мамчета!

# 103
ЧЕСТИТА КОЛЕДА!!!

# 104

Здравейте от мен и Честита Коледа!

Не съм писала отдавна, справяме се с ЕБХ все по-добре, но много се чудя какви пелени да избера.
Моля ви за съвет за многократни пелени. Много съм разочарована от бамбиномио, знам, че има майки, които са доволни, така че нищо лошо не казвам за тях, просто в нашия случай са меко казано неподходящи. Пропускат страхотно, понякога за 1 пишкане изпуснато и са пропуснали. Пробвах хиляди видове сгъване на пелената, убедена съм, че я слагам правилно. Мисля, че проблемът идва от размера- когато наложа самата пелена в гащичките тя е по-къса от самите гащички (разположени надлъжно), което води до пропускане според мен, а и така тая отвратителна гума се търка директно в кожата на бебето. Ако го изпусна да се наака, не само че се изцапват гащичките задължително, но и понякога излиза навън, сещайте се за каква цапаница става въпрос. Та и често оставам без чисти гащички, защото моят младеж си ака по 3-4 пъти на ден. Понякога, като го разопаковам и са му отбелязали гащите на телцето, а гледам да не пристягам. Ако самата пелена беше от по-големия размер, нямаше да има проблем, но аз ги поръчах преди месец и избрах по-малките пелени и гащички размер до 7 кг, а Дани е около 5.5 в момента. Самите гащички вече също са му малки и като ги залепя са му под пъпа. Разбирам, че от самото начало трябваше да предвидя по-голям размер, но не знаех. Освен това самите гащички много се захабиха -  пожълтели са от ако, нищо че ги пера на 60 градуса,а от лепенките, които се закачат при прането се и раздърпаха. Та така, невъзможно е да продължавам с тях, трябва нови по размер и няма да са бамбиномио със сигурност.
Та разглеждам сега този сайт http://nickisdiapers.com/ и се главозамаях от чудене, чудене чудене.
Доколкото разгледах единия вариант е гащички (непромокаеми, въпросните diaper covers) + пелени тип бамбиномио, а разграждащата подложка мога пак на мио да си ползвам. Вторият ми вариант е пак гащички непромокаеми, но отдолу с ето такъв тип пелена във формата на гащи- http://nickisdiapers.com/catalog.php?category=6.
Третият ми вариант е тези от типа на "лесните пелени" - с джобче вътре, където предполагам мога да си мушкам и старите пелени на мио, но дали ще стане нямам представа. И четвъртия е от тези all in one diapers, които само слагаш, махаш и переш, т.е като еднократните, само че се перат. Харесаха тези на Imse vimse, защото се правят от органик памук, та се чудя за тях много. Има и разни вълнени и полиестерни гащички, но пък за лятото няма да са подходящи. А и искам да избера размер, който да ми послужи за по-дълго време и се чудя дали да не се насоча към уан сайз някакви. Направо такова чудене пада, но инвестицията ще бъде солидна и не искам да сбъркам . За бамбиномиото дадох 170 лв. и ги ползвам от 1 месец точно,а вече не стават, не искам пак да сбъркам, много се надявам да ме посъветвате кой вариант да избера, вие на какъв вариант сте се спрели и т.н. Благодаря ви!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт