Отговори
# 165
ВИка ми "абе, мамо, вижда ми се, че тази, нашата държава ту се появява, ту изчезва". Laughing
Колко са ни умни децата! Hug
Викам му "така е, това е нашата история, пак добре, че все пак държавата се появява".  Laughing
Така е!!!!

# 166
[quote
 ВИка ми "абе, мамо, вижда ми се, че тази, нашата държава ту се появява, ту изчезва". Laughing
[/quote]

Ех, колко вярна забележка!
Лошото, че не само в назад в историята, ама и сега - ту я има (когато трябва да събира данъците), ту се покрива някъде (когато трябва да се отчита за изхарчените парички)  Joy

# 167
  • гр.София
 Ще издаваме скоро книжка с бисери на нашите хлапета,а?!

В нашия клас са ги подюрили да носят здравни карти ,как пък се сетиха чак след цял първи срок?! И ако не ги занесат в понеделник,нямало да ги пуснат на уч-ще (каква радост само!)
 А лекарката ми обясни,че се правело всяка година,ама когато ходехме с малката при нея баш около 15 септември хич не ме попита ще попълва ли картон на ученика.

Училището ни е на доста бунтовно място и децата ги издават само в ръцете на възрастен , и часовете са намалени.
 Нещо ми е много ваканционно.
 А бележникът малко се е поизпъчил-заредили са се 5 и 6 -ци.( Щото за разнообразие преди си имахме и други оценки).

Джуди,на патерици ЧРД, на младежа!Все така любознателен да е.

# 168
  • София
Off the topic, днес съвестта яката ме загриза /не съм съвсем ок с всичките групи и искания, но от такива мотиви, маене и  мислене това правителство още ни ходи по гравите за собствените си сметки/  и отидох на протеста, стоях, виках, свирках, на това отгоре ми  се и плачеше. Бях на 20 години, когато правехме живи вериги на същото това "народно " събрание.Сега съм почти на 40, не искам животът ми през 20 години да ме изкарва на улицатаи децата ми да растат в държава, в която управляват все хора, които не ги е еня за децата /освен за собствените си, осигуренидо девето коляно/...Е, оплаках ви се, при това с патос...

# 169
  • гр.София
 Енита,това си мислех и аз.Тук в темите се говори за 97-ма г., ама ние "скачахме" на площада почти 10 г преди това. И оттогава ни се извървяха всички . Позволявам си сега да съм скептик.Ти явно имаш още ентусиазъм Hug

Опитвам се да обясня на 3-олака какво се случва. Току ми изтърсва нещо за световната финансова криза или за газовата такава.Чул-недоразбрал.

# 170
  • София и там където не се пуши
И аз малко офф, снощи по новините ми направи впечатление групата на Бг - мамма, колко прави бяха, че трябва да сме си до децата, за да не тръгнат по неразбирамия път на ултрасите. Но за това поне трябва поне някакаво данъчно облекчение. Моя съпруг в момента например плаща данъци, като колегите му ергени, а аз съм до децата.

# 171
Здравейте момичета и аз съм майка на третокласник и ще ми е приятно да се присъединя към вас Grinning

# 172
  • София
Частното училище на Дани нещо поча да ме изнервя. Според мен изоставатпоне с по 7,8 урока от програмата.По Човек и природа са до обобщението на въздух, вода, По Човек и общество са до хан Тервел. Може ли да ме ориентирате докъде са вашите деца.

# 173
  • София и там където не се пуши
Енита зависи колко часа имат седмично по предметите. Например ако са определени 3 часа - затова по някои предмети първия срок имат 1, а втория два часа . Направихме такова сравнение при седмокласниците, но записахме и чолко часа имат седмично.

# 174
Привет мами!

Синът е болен, много болен. Всеки ден ходи на басейн за по два часа, направо е пощурял.

Енита, ние взехме цялата история по ЧО и понеже са напред, сега класната ще им давала няколко часа по ред писмени упражнения и тестове. Дори и по един час седмично да имат ІІ срок, няма да имат какво да правят още през април. Взимали са точно по един урок всеки час, по два пъти седмично. Нещо май не е разчетено добре. Имат 5 писмени работи до момента по предмета и пак не стига учебникът. По ЧП минахме гъбите. По математика- към то урок № 64 от учебника на "Просвета", по БЕЛ- минаха личните местоимения.

И понеже съм от главата- за краката:
Здравей, mimialeks!

# 175
  • София
Привет мами!

Синът е болен, много болен. Всеки ден ходи на басейн за по два часа, направо е пощурял.

Енита, ние взехме цялата история по ЧО и понеже са напред, сега класната ще им давала няколко часа по ред писмени упражнения и тестове. Дори и по един час седмично да имат ІІ срок, няма да имат какво да правят още през април. Взимали са точно по един урок всеки час, по два пъти седмично. Нещо май не е разчетено добре. Имат 5 писмени работи до момента по предмета и пак не стига учебникът. По ЧП минахме гъбите. По математика- към то урок № 64 от учебника на "Просвета", по БЕЛ- минаха личните местоимения.

Мерси, откакто те чета, ми се ще да се преместим във вашия град заради училището, а и заради басейна-  за училището си писала доста, софийските може само да гледаме дирите, а за басейна - белким, поне на басейн да зажалае да ходи младежът ни...

# 176
Ба за училището, като цяло, виждания нямам. Само класната ми допада и... басейнът, разбира се.  Laughing Като взимаме големия, понеже ходи вечер, сме с малкото и докато чакаме, щъкваме по някой билярд. То взима щека и като си хареса някоя топка я бута, докато не я навре в някой джоб. Ако искаме с татито да играем наистина голямо мърморене пада "Не пипай там! Не таз зелетата топка, върни я обратно!Дай сега бялата, сложи я там! До басейна не самичък! Ей сега ще дойде Коко, чакай де!" то пък: "Икам тая чавената, мамомамомаомо... дай на мене, шега аш, аш шъм.. я, балата! Ей я балата! Мамомамомамо.... ишкам и аш къпя в башейна!".
Тази седмица съм решила да опитам масажистката за сефте, и аз да келепирисам нещо! С фитнес не ми се занимава. Та утре- в други ден- тати с малкото на билярд, голямото- във водата, аз- на масажи.  Mr. Green Ее-е-х, мечт-и-и-!

# 177
  • Майничка
Добре дошла, mimialeks!

От днес почнаха официално втория срок, с един час по-малко ЧО и един час повече математика. Явно девизът е "Нито ден без задачи!". По ЧО са на Априлското въстание, по ЧП - на храненето, по български - на членуването. И през ден, ако не и всеки ден - тест.

# 178
Judy ,добре си го планувала,дано се сбъдне!
gargamela ,що тъй по-рано започвате втория срок?
Добре дошла, mimialeks!

# 179
  • Майничка
Ми знам ли? newsm78
Подкараха по новата програма и хич не се замислих. Реших, че са им спестили междусрочната ваканция да не разконцентрират учебния процес. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт