Отговори
# 180
Нашият втори срок започва на 02.02.
Тротокласничката минава първа смяна ,от 7.30 `и започва първия час.Какво се чува за безплатните закуски в училище?

# 181
Закуски имаше в началото на учебната година.... newsm78 Ти добре че ме подсети, че аз отдавна не съм питала дъщеря ми какво са им давали за закуска. Трябва да имат.

В нашето училище третокласниците започват втория срок на 26 януари, междусрочната ваканция ще е 2 дни само, този четвъртък и петък.

Мимиалекс, добре дошла.

# 182
  • София и там където не се пуши
В моента при нас от НГ закуски няма.

# 183
В моента при нас от НГ закуски няма.
  И при нас е така. Но никой не казва защо и до кога! Thinking  Втория срок започваме на 2.02-понеделник. Днас сме на състезание по математика и девойката е много развълнувана.

# 184
  • София и там където не се пуши
Нещо било свързано с бюджет.  Не били преведени пари по училищата за закуски.

# 185
Здравейте, момичета!
По никое време и аз да се включа в темата  Laughing!
Мама съм на третокласник и още един разбойник на 3.5год.До скоро атмосферата у дома беше приемлива, но откакто дребен се осъзнава, много брутално навлиза в пространството на брат си, големия не отстъпва, а на мен 8 ми етаж ми се вижда ниско  smile3503.Имам нужда да видя, че не само ние сме така, а и ми се ще да споделя третокласните проблеми!
Тази година баткото си остана у дома да готви уроците, което си беше живо предизвикателство за свободолюбивата му натура и докато отработим навика да учи и пише домашни...можете да си представите - извади неподозирани черти от характера си - изобретателност, артистизъм, инат и каквото още можеше да му бъде от полза, за да кръшка JoyТова отмина и сега е отличник, но има проблем по ЧО(то да ви призная и аз имам проблем по този предмет - да не ме види, че го казвам...), учи френски от първи клас - училището е езикова гимназия и на помощ ни идва учителка и у дома, защото аз хабер си нямам от езика.По този повод да ви кажа за нейните цени - за 60 мин. - 6 лв., като първо готвят домашните, работят по новия урок и ако имат време учат и граматика - извън училищната програма, която си е достатъчно натоварена.Идва по 3 пъти на седмица.
Искам да ви разкажа всичко наведнъж, но е невъзможно...
Много се надявам тук да намеря нови приятели, защото в момента ми е трудно да балансирам между двамата войника у дома, малко изпускам нещата, малко се отчайвам на моменти и ще ми е приятно и страшно полезно да се отрезвявам от време на време при вас!
Поздрави и хубав ден от мен, до скоро! 55

За закуските - при нас обясниха, че договорът с фирмата се сключвал за календарна, а не учебна година и изтекъл (естествено) на 31.12. - нов не бил сключен, защото фирмата нещо се била изложила и сега тече срок за обжалване, който бил 15 дни - ако всичко това е вярно, всеки момент трябва да има решение на проблема.Аз лично бях много доволна, защото в нашето училище даваха на децата по 3 плода на закуска - просто идеално - сутрин хапва у дома, в 10.20 - плодове на корем и за обяд си е у дома...но хубавите неща свършват бързо...

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 09:44 от Боби1973

# 186
Привет Боби, можеш да ни гледаш- дано поне това те поутеши!  Laughing

# 187
  • Майничка
Добре дошла, Боби!

При нас закуски дават, два дни в седмицата - плод (ябълка, банан или мандарина), един ден по 2 малки кифлички с мармалад, един ден нещо като минитутманик със сирене и един ден сандвич с шунка и кашкавал. Менюто е еднакво всяка седмица, така че, ако не ядат нещо от асортимента, в съответния ден да си носят по нещо.

# 188
  • София
Май на нашите не им дават, защото нищо не са носили вкъщи напоследък, а много държат да си вземат сандвич или нещо друго. И по-добре направиха, че ги спряха, защото с тази измишльотина с плодовете и зеленчуците нищо не е както трябва. Даваха им моркови, които бяха толкова твърди, че няма как да ги отхапе човек, ябълките бяха остаряли и леко сбръчкани, а портокалите и мандарините едно, че са неудобни за ядене в клас, а и бяха натъртени и без никакъв вкус (явно бяха от евтините сортове, които са кисели и за сок, а не десертни). Така че децата пак си оставаха гладни, а даденото хвърляха в коша.

# 189
Това ми напомня за киселите краставички. Правихме обществена поръчка за клон на "Студентски столове и общежития" и някакъв тарикат със страхотно оформени документи спечели в позиция "Консервирани....". Домъкнал с първата партида едни буркани с кисели краставички. В буркан /мисля беше 5 л./, намазано отгоре "8 л." и из буркана се гонят няколко помъдрели от старост такива продукта. Бурканът биде запазен и рекламиран с призива за нормална доставка или разваляне на договора. Ама възложителят сам си решаваше, не е като из училищата, дето един прави процедурите и сключва договорите с братските нему фирми, а друг търпи маргазите на доставчиците.

# 190
  • София
Боби, добре дошла, споко, ние сме с разлика 8 години и е същата история...Още малко да влязат в пубертета и като почнат да мислят за аджета, дано  на малките им се поразмине...
Ние пък никога не сме получавали закуски, от три години си правя сандвичи, кексове и прочия... Явно МОН или както беше министерството е решило, че като имаме пари за частно училище, децата няма нужда да закусват. Днес Дани е със сандвич с лютеница и шунка за закуска, варена царевица за втора закуска и 1 портокал.
Утре съм на среща с директорката за закъсненията в програмите и липсващите им учители, да видим...

# 191
  • София
Нашият младеж нещо напоследък започва да става дразнител. Все за дреболии става въпрос, но дразни сестра си, дразни мен, а най-много като че ли пробва при баща си.  Laughing Не е постоянно, от време навреме го прави и го отдавам на възрастта. Но на училище и другите обществени места се държи чудесно и явно вкъщи си наваксва с лигавенето. Какво да се прави, не може все да е изрядно детето.

# 192
Благодаря за посрещането, момичета! Hug
Чудесни са ми децата...и както една приятелка казва - спокойно, де, ще се оправят - като станат на 30 години ще  са перфектни  hahaha
Баткото - въпросният третокласник е с гаджетата още от 4 годишен - това е друга тема обаче, но в училище му създават проблеми, защото все някоя е влюбена в него, несподелено обикновено и за да му привлече вниманието му къса тетрадката или учебника, хвърля му гумата или му чупи молива - може да е забавно, но не и за него  LaughingСега пак е влюбен, минали сме вече през всякакви драми - споделено, несподелено, учавства и в състезание за сърцето на една девойка...а аз го карам да ми каже как са живели българите при османската империя... Joy

# 193
Всички ли третокласници - първа смяна са от 7.30ч.?
Много ми е рано, бре Tired Аз съм с бебе и ставаме в 9, а с третокласник в 7ч. - не е честно Crossing Arms

# 194
Не, ние сме от 8.00 часа, І и ІІ бяхме от 8.30. Но нямаме втора смяна, затова вероятно.
Блазе ти, че с бебе ставате в 9.00 , ние с пораснало такова магаре на 2 и повина години сме кукнали още в 6.30.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт