Отговори
# 195
Много ранобуден вашият юнак ooooh! Слагай го по-късно да ляга или като стане, поне да си седи кротичко и да не ви буди Grinning /мечти/

# 196
Снощи заспа в 11.30- до тогава четене от 21.00 до 22.00 часа, вода пи, до тоалетната ходи, възглавницата му се изгубила, мечето и т.н. Току дотърчи до хола с новата си претенция по боси крака. Тази сутрин- същият кукуряк.
По принцип ляга в 22.00 и пак много му идва. На обяд- един час, понякога и туй му е много.

# 197
Ами бързо си се наспива детето, което е хубаво, особено като тръгне и то на ясли, градини, училища.

# 198
  • гр.София
 Сутрешната ни смяна започва в 8.20.
 И закуски не са спирали да им дават.

Здравейте,нови майки и третокласници Hug

Моят го записахме на карате,за да се отбранява срещу дребната Mr. GreenДотам сме го докарали.

# 199
Моят го записахме на карате,за да се отбранява срещу дребната Mr. GreenДотам сме го докарали.
Joy Joy Joy
Много ми е странно, как различните училища започват по различно време - моят син до сега е бил само първа смяна от 8 часа и сега - 2ри срок започва да ходи втора...
То в началото, когато го записахме в у-щето, на първата родителска среща, директорката ни обясни, че обучението е целодневно до 5 клас - не сутрин у-ще и следобед занималня, а сутрин нещо като теория и следобед практиката и това съчетано с 9 часа френски на седмица.И тов ане беше просто реклама - по-големи комшийчета от блока точно така учеха.Първи клас и синът ми учи така, втори клас - помнит естачката и умници от министерството ни съкратиха следобедните занимания, без обаче да пуснат щат за занималня...чудихме се ние какво да правим и се реши училищното настоятелство да плаща на учителката за следобедните часове, обаче...от министерството им забраниха да преподават на свои ученици и компромиса беше - учителката на А клас учи учениците от Б следобед и т.н.Тази години обаче това беше мираж, защото забраниха на учителите изобщо да преподават допълнително на каквито и да е ученици от училището, в което работят и ние - в шах от всякъде - пуснаха някакъв щат за занималня - на 6 паралелки само 1 клас и директорката се чудеше от къде да ги намери тези хора...луда работа.А, забравих за другата екстра - съкратиха ни и френския...а ако всичко си вървеше както си беше вървяло, в 4 клас щяха да имат и някой френски предмет, в 5 клас да започнат с английски, а в 10 - немски.Звучи като частно училище, нали!Но не е - държавно си е с много амбициозна директорка, която в моите очи има 300 кусура, но поне се беше преборила с нещата и беше създала нещо хубаво за децата и родителите им.Сега аз не работя, защото синът ми няма никакви навици да учи у дома - никога не е писал дори домашно, аз не съм се занимавала никога с него и сега изведнъж - и съм учителка и се боря с простотията по учебниците и съм умиротворител, а не смея да го оставя нито да се прибира сам, нито да стои сам - това би означавало да седнем и да учим след като се прибера от работа и съвсем да изкукуригам, защото той изобщо не се притеснява, че е без домашно или не си е научил урока, няма никакво чувство за време, позволява си да седне пред ТВ, вместо да учии - накратко - човекът си има други приоритети в живота  Laughing
Оле, олях се - от къде тръгнах и до къде стигнах - извинете, явно искам да споделя всичко наведнъж  Embarassed

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 14:13 от Боби1973

# 200
В нашето уч-ще почват в 8:20 (до трети клас включително, после - от 7:30).

Моят бебс си спи до 8:30, баща му се оправя с него преди предаването на бабите, а аз карам третолачката на училище.

# 201
Боби, добре дошла! Внушителен старт  bouquet И си активирала майчетата тази сутрин, та сте изписали няколко страници Hug
Моите момчета са на съвсем същата възраст като твоите. И моят ден свършва на обяд, за да взема третолака от училище и имаме на разположение около 2 свободни часа за учене, преди да прибера и малкия от детската. Сядам с него и учим Tired В най-добрия случай учи до мен в кухнята, докато готвя. Ако го оставя на бюрото в неговата стая се отплесва в едни мечтания и на всеки 5 минути губи по още 5, за да дойде да ме пита нещо. Двамата не се разбират, така че колкото мога ги разделям и занимавам с различни неща. Само в арт-заниманията се обединяваме, когато творим нещо с ръчички.

blanc,Nastasja, наистина ли вторият срок при нас започва на 26 февруари? И ваканцията е тази седмица???? Аз си гледам ваканциите от МОН и никой още не ме е известил за промени, та това инфо направо ме хвърли в оркестъра ooooh!

# 202
  • гр.София

blanc,Nastasja, наистина ли вторият срок при нас започва на 26 февруари? И ваканцията е тази седмица???? Аз си гледам ваканциите от МОН и никой още не ме е известил за промени, та това инфо направо ме хвърли в оркестъра ooooh!
НЕ !
 Първото,което Пепи ми изрецитира като го взех днес е че от 29 януари до 1-ви са във ваканция.

Ей,за започването в 7.30-много ме разстроихте.И както се надявам да вземат и малката на градина-не ми е ясно как ще извеждам и нея толкова рано...
 Всъщност,аз съм най-поспалива вкъщи.Сега ученикът го вдигам в 7.20 и за 15 минути е готов-закуска,миене, обличане.

# 203
  • Майничка
И нашата първа смяна почва от 7,30, въртят се всеки месец. Сутрин дребната ме буди в 5-5,30 за манджа, съответно в 6 разритвам каката и баща й да стават и аз си лягам до 8,30. Те излизат в 7,05-7,10, после баща й пие кафе с някои родители (привилегия на сутрешния разводач Laughing), прибира се с геврек за мен и тогава се стяга за работа.
На обед я взимам аз, барабар с бебето, вземаме и манджата от млечната кухня, водим каката на ЛФК, откъдето я обира едната баба, а ние с бебето се връщаме да се храним вкъщи. Каката си идва към 14,30 и рядко сколасва с домашните преди 18ч.

# 204
  • София
нашите са от 7.45, а петият час свършва в 12. Занималня нямат, защото на родителите им досвидя да плащат на външна фирма. Но това е техен проблем, защото моите така или иначе нямат нужда от това. Засега се очертава да учат само на една смяна, което е добре, защото няма да се налага да сменям графиците на извънкласните занимания.

# 205
Ох, blanc, благодаря! Олекна ми. И аз питах Борис току що за ваканцията и той ми извади бележника - там ги пише датите 29-01.02.

При нас тръгването е доста ранно. В 7ч будя и малкия и големия, в 7.20 тръгват с баща си, оставят малкия в градината и продължават за училище. Тук е моментът, в който мога да легна и да си доспя, но не успявам за съжаление

# 206
За последно днес и ви оставям, да не ме подгони някой с метлата Laughing
Много сте гостоприемни и ви благодаря, много се ентусиазирах, когато ви намерих и прочетох някои неща - сякаш виждам своето ежедневие и ми олекна, че не съм само аз така!С моите приятелки отдавна имаме различно ежедневие и злободневните проблеми не ни обединяват - споделяме си на коя какво и тежи, кимаме си съжалително, но друго си е човека отсреща да знае наистина за какво говориш и да ти даде наистина действащ съвет!
Извинете, че така нахлух днес, дано никой не се дразни - от утре по-спокойно!

# 207
Здрасти, банда! Laughing
За много години! Живи, здрави, умни деца и послушни съпрузи!

Добре дошли на новите третолашки мамета.

Рапортувам: ученикът се учи добре, може би ще има само една петица за срока - по писмени упражнения. Обаче напоследък изпитва доста затруднения с математиката - за негова почуда, защото доскоро му беше любим предмет. Задачите с думи, в които има няколко пресмятания на суми, разлики, произведения и прочие го затрудняват. Отделно от това понякога греши и в простите изчисления при умножение и деление на големи цифри.
По български се справя с лекота, но понякога от бързане допуска грешки. Най-уверен е по английски и по ЧО и ЧП. Това са новите фаворити.

Искам да споделя нещо друго, което ме тревожи. Напоследък е станал доста ревлив. Дали е силна емоционалност, слаба воля или друго, но е способен да се разплаче и за много дребни неща. Оплаква се и от претовареността. Вярно е, че учителката им ги държи изкъсо и винаги имат много домашни, ваканцията нямаше ден, в който да не пише по нещо. Но... чак толкова? Ходи редовно на карате, което, вярвам, му замества липсата на улични игри.

Имате ли подобни проблеми с вашите кандидат-тийнейджъри?

# 208
  • София
При нас периодът на дивия рев за щяло и нещяло, слава Богу, отмина. Сега сме на етап тропане с крак, или с два крака едновременно - за подсилване на ефекта  Rolling Eyes

# 209
Рев? Не. Аз на моите си им викам говедца, отива им на дебелокожието. У нас има яка коалиция на момчета срещу родители. Ние си мислим, че печелим- те май също така си мислят. Не тропаме у нас с крака, просто ние си командваме, а те не изпълняват, ние викваме, те изпълнят на половина, ние- пак викваме- току изпълнили заръките. Така си отива.
Не знам колко и какво му е натоварването, Моли, на сина ти, моят ходи на английски и плуване и, писах в друга тема, мисля, че това е достатъчно, защото и аз и той държим точно на тези "улични игри", където вече няма шефове, няма ред, няма правила, наложени от някой друг. Там разходват най- добре и сили и емоции. При нас сега са шейни и колелета- според количеството сняг навън. Ако е студено и вкъщи ги приютявам 2-3 деца да беснеят. Не е всеки ден, нито по цял ден, но това за мен е задължително условие за стабилно нормално развитие за едно дете- именно играта. Твоето хлапе иначе излиза ли да играе навън, участва ли в неформални компании?
Има и друго. Забелязвам изнервеност у деца /има около мен някое и друго/, които гонят успех, както се казва- начинание напълно безсмислено за мен, особено когато става въпрос за максимален успех по всичко. Ако моят го подгоня ще се разреве- гаранция. Нашата класна дава през 2-3 писмени работи и не прощава, оценки не увеличава никому. Писах и тук- за преразказ или съчинение без правописна грешка имаме "мн. добър" заради несъгласувано глаголни времена- вярно, не са учили още време на глагола, но звученето на текста се усеща като недобро. По ЧО иска и посочване години на събитията, на тях също се набляга в тестовете и се поставят оценки. Утре ще ги изпитват върху точно това, нека свикват. От мен е ясно едно- полагат се колкото може усилия, но не се гони максимален резултат. Не ща болен човек.
Той ми разказа за дете от тяхната школа- за 4-ка скандал и за по- лошо- и бой даже, като по филмите. Не е задължително да е така, но ако взема да се цупнисвам за петици ще го изнервя.

Общи условия

Активация на акаунт