Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява имплантационният спад?
Какво представлява графиката на базалната температура и как се използва за определяне на овулацията?
Какво представлява тестът за овулация и как се използва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява имплантационният спад?
Имплантационният спад представлява рязко понижение на базалната температура между 7-ми и 12-ти ден на лутеалната фаза, което може да бъде свързано с имплантирането на ембриона в матката. Въпреки че не е 100% сигурен признак, много бременни графики го имат, но се наблюдава и в някои незавършили с бременност.
-
Какво представлява графиката на базалната температура и как се използва за определяне на овулацията?
Графиката на базалната температура (БТ) е инструмент, използван за определяне на овулацията. Това е диаграма, която записва температурата на тялото ви всеки ден в едно и също време, обикновено сутрин след събуждане. Преди овулация температурата е по-ниска, а след това се повишава поради влиянието на хормона прогестерона. Този скок в температурата може да помогне за идентифициране на деня на овулацията. Графиката може да бъде полезна за планиране на опитите за зачеване и оценка на редовността на цикъла.
-
Какво представлява тестът за овулация и как се използва?
Тестът за овулация се използва за откриване на пиковата концентрация на LH (лутеинизиращ хормон), която предшества овулацията. Тестът се извършва с урина и показва положителен резултат, когато концентрацията на LH е най-висока. Това предупреждава за предстоящата овулация и помага при определянето на най-подходящия период за зачеване.
-
Какво представлява костилбегит и какви са отзивите за него?
-
Какво представлява Дуфастон и Клостилбегит и за какво се предписват?
Не е задължително да има проблем, но е хубаво да се провери
твоята графика, орално ли мериш? Леко ме притеснява спадът на 25ти ден, но и аз съм имала такива.
С едната БТ не може да знаеш със сигурност дали е имало О.Пак ще дам за пример Ice Queen,чиито графики съм виждала безброй пъти...винаги съм й казвала,че виждам някакъв проблем.Но...Бебон техен е налице.Само фоликуметрия,за да се правят генерални заключения.Казвам го за добро.Защото ми прави впечатление,че от едната графика сте склонни да правите много погрешни изводи.
(но купих цели 3бр). но този месец за първи път виждам по наситена втора черта на ову теста-вчера и днес. дори днешната втора черта беше още по наситена от вчерашния тест. та кога да очаквам ову. днес, утре или пък вдругиден. малко ми е объркано като не можах да си измеря БТ.