Австрия 26 - На партито ела и ти и Дядо Коледа посрещни

• 21 934
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Рали, вие само на Бъдни вечер ли постите?
Свинското го приготвяме,защото си имаме малка традицийка,след 12ч да си похапнем кисело зеле със свинско,тоест вече извън пости.

# 226
Хора, да ви кажа честно - преядох. Щях да се пукна по празниците. От утре съм на риба, никакво месо, никакви спагети, бял хляб или сладки (това ме подсеща, че трябва да изям последната шоколадова висулка от елхата) (така, изядох я, сега по същество  Mr. Green)

Ние днес бяхме на Шнееберг, да си раздвижа малко кокалите и да направим един снежен човек.

Рени, успокоих се, че си прочела все пак рецептата и няма да готвиш по нея. А за подписа - права си, някой ме е изклюкарил, но ... nnnuu

Уомбат? Къде се загуби? Като те гледам какво си френско гадже на снимките, ми даваш стимул да отслабна и аз. Дали може да те пинна на хладилника?  Grinning

Като гледам как спазвате обичаите, да ви попитам - някой от вас ходил ли е на църква през празниците или тепърва ще ходите?

Между другото - Фрау Коленцова нещо не я виждам  Thinking. Ако случайно хвърляш поглед във форума -  Честита Коледа, весели празници и нали си спомняш, че е до известна степен твоя заслугата да се върна пак тук и да преглъщам мълчаливо ден след ден  толкова правописна небрежност  Mr. Green Чакаме те!

# 227
Долче, пинвай ме като ти харесвам толкова. Най-добре обаче ще ти се отрази на фигурата ако ти делегирам Даниел за 1-2 седмици, та поне да се наспя. Пък за това, защо не се вясвам - темата Коледа ми е меко казано противна. Хората си избрали един ден, кръстили го коледа и юруш, давайте да плюскаме ( в края на краищата около яденето се върти всичко). Не ми е нещо по вкуса. И кича по улиците е отвратителен. Поне да беше топло...Вярно заради детето ще трябва да създаваме традиции, ама няма да е тази година както гледам.
Съжалявам, ще се включа по-активно в другата тема.

# 228
  • Vienna
Добро утро дами Hug Кафета , 4айове, фре6.......кой каквото си поиска zа zакуска
Деана, аz с такьв кеф готвя, но мьжо ме освободи от присьствието на Макси zа 4 4аса Wink в4ера о6те дояждахме
Дол4е, аz сьм мн не6тастна с мойте кг., но нямам никаква воля и никакьв стимул, аz винаги сьм си яла сьс zавидна страст, ден беz торти4ка нямам, дори и сега пия кафето с корабийките на Диана  Embarassed само в бг мога да отслабна, zа6тото там се храня само на вьн, в кь6ти не се zадьржам, пред компУтер и пред ТВ не сядам, а тук .......zле
Галя, да аz само на Бьдни ве4ер постя  Embarassed, беz сирене и мле4ни продукти немога, инь4е месо мога месеци да не ям.
Леле Илиан4е, как може6 да мраzи6 Коледа  Shocked, толкова е красиво, а украсата е страхотна, жалко само,4е няма сяг.Коледните праzници са ми лУбимите, zа6тото това е времето в което семейството е zаедно и вси4ки се сьбират. Вьпеки ,4е ние zа пьрви пьт праzнувме беz семейството, прьснати вики по край6тата на света. така о6те пове4е си zалипсвахме едни на други и мн се радвам,4е скоро на6те 6те дойдат и,4е после 6те видя сестра ми.  Мен ми е толкова готино коледно настроението, дове4ера 6те имаме гости и се кефя Hug

# 229
Рали, как е сестра ти?

# 230
 днес  искам да поздравя всички които имат имен ден!
 smile3525  СТЕФКИ и СТОЯНКИ и всякакви подобни. Бързо да се разкрият и да се строят за поздравления, ако има такива естественно  Joy

на църква ходим  bishop, по-точно казано, моя ходи редовно,... и утре пак ще ходим, нали моя прие християнството   Grinning

Пък за това, защо не се вясвам - темата Коледа ми е меко казано противна. Хората си избрали един ден, кръстили го коледа и юруш, давайте да плюскаме ( в края на краищата около яденето се върти всичко). Не ми е нещо по вкуса. И кича по улиците е отвратителен. Поне да беше топло...

..много точно казано   newsm10  "да се освиним"    261uu от ядене  hahaha 

# 231
Илианка,правилно  си  казала,4е хората са си избрали деня.Това не е истинската рождена дата на Исус.То 4удомир

хубаво го е казал: "4естито ви Пържоло-винарски празници!"Може би е имал предвид то4но хората ,които 4акат 

празника  само ,за да се наядат и напият.Но всеки е свободен да избира на какво да се радва и на какво да

вярва.Аз знам ,4е  25.12.  не е то4ната дата ,но използвам това време ,за да разкажа на детето си  за Исус,за това как се е

родил  и вси4ко интересно около него.Имаме си и и фигурите на Мария,Йосиф,ов4арите,мъдреците ,животните,

обора .Също правя торта с надпис "4естит рожден ден Исус!"Украсяваме  с ангели,венци,свещи,елхата

грее.Оставяме място на масата с прибори специално за пазник за Исус,въобще 4увстваме се наистина на рожден ден.За малката пък и

за нас това са страхотни преживявания.От детството си оби4ам това време на годината с  миризмата на елха

,свещи,бенгалски огън...,жалко ,4е снегът се бави ..Все пак ако ги няма6е празниците ,ще6е да е много сиво.

# 232
Усмивка, какъв е бил преди? Искам да кажа преди да стане християнин?

Сара, права си, за нас например Коледата е елха, сладки, украси и изискана вечеря.

Уомбат, асимилирана си напълно. Много австрийци, които познавам гледат като теб на Коледните празници  Mr. Green
Дъщеря ми като беше бебе и аз бях 54кг. сега съм ... 

# 233
Честита Коледа и Весели празници на всички!
Ние май трябва днес да почерпим, че си имаме и  Стефка (баба) и Стоян Wine Glass
 У нас парата се падна на дядо му на Стоян, пък на мен работата , а на къщата-път Crazy ( ще се местим и туй то), на Бабата бобчето - за готвач, а на Иво здраве, пък Стоян взе двете пъпки за любов - та мацките да се пазят Mr. Green

По повод практиката с подаръците у нас също сме с поръчки, изненади правим на другите, но ние с мъжа ми си купуваме нещата след като мине коледа да използваме намаленията. Днес свършихме до някъде тази отговорна работа, в понеделник пак.

А мен ли ме питате дали имаме камина newsm78, може би по повод горенето на старата маса Simple Smile, Е нямаме у нас се топлим с печка на дърва и въглища - дърта сграда какво да се прави Confused

# 234
Dolce - католик беше и месец преди гражданския сам изяви желание да бъде като мен
...преди като си била 54, сега колко си?  само намекваш за тези килограми, все едно гониш стоте и..., кажи да придобием представа най-накрая за какво иде реч  Wink  

и на мен се падна парата от питката, но други късмети не съм слагала, в Бг майка ми слага късмети на новогодишната баница

...а подаръците    hahaha всяка събота си подарявам по нещо като излизам сама в градска отпуска по магазините, миналата яке, тази ботуши и козметика,  за коледа пак се отбих до Доротеума  Laughing  Mr. Green -  що да го товаря човека да си блъска главата как да ми задоволи козирожките претенции, той ми е подаръка от Господ   Heart Eyes

# 235
  • Виена, Австрия
Ха здравейте!  Mr. Green

Реших да взема да се впиша и аз, че ще решите, че съм се "натаралянкала" покрай празниците  и затова ме няма Laughing

Долче, още чакам снимки от изисканата коледна вечеря  Naughty

Уомбатче, какво става с теб мила?!
Надявам се вече да си в по-добро настроение!   bouquet

Ние с мъжо пък нямаме навик да си подаряваме подаръци на Коледа, но аз не се чувствам ущетена, защото за компенсация  на 31-ви  получавам винаги два. Единият е за рожденния ми ден, а другия за нова година.

За това пък Тали получи толкова много подаръци, имам предвид само купените от нас, че като ги видя подредени под елхата възкликна:
"Този дядо Коледа да не се е побъркал нещо, толкова много  неща ми е донесъл?!"  Joy

Лека вечер от мен!
Изчезвам, че ще ми изгорят картофите!

Забравих най-важното:

Честит имен ден на всички именници и по-специално на сладура Стоян на Ро и на баба му Стефка!
Да са живи и здрави и много щастливи!

# 236
  • Vienna
4естит имен ден на Соян, и на баба му и на дядо му  bouquet
Илияна, ами как да е , слага сега едни инжекции zа белите и zа 4ервените крьвни телца беz които неможе, zа седмиzа и се врьzват от около 1200Е и сега сабираме пари,4е и др. раzходи си вьрвят, отделно пие не6то zа имунната 400Е, абе сега това са ни грижите. един ден е добре,2 е zле, има ве4е и болки, какво да ти раzправям. тьжна работа. но ние сме оптимисти, 6те се оправим  Hug
Ех, Simple Smile)  и мен ми се 6те Доротеум, аz мн,ама мн си падам по бижута(само zлатни), но таzи година с тея бесни раzходи 6те пропусна. инь4е дай ми да се ки4а Mr. Green
аz днес правих баницата с кьсметите, по принцип я правиме на Коледа, но нали на 25ти бяхме на ресторант и сега наваксвам. падна ми се пьте6ествие, лУбимото ми zанимание Sunglasses
лека ви но6т, ти4ам да гледам Горе6то

# 237
...даааамммм - Козирогът обичал да се кичи само със злато ммммм иии аз такааааа  Joy ....
 Женка - и ти ли бе мацко си на 30 ? - е гаси съвпадението, децата ни на 9-ти август, а ние...  thumbsup

процедурен въпрос - Вие късметите в баницата за Новата година от какво ги правите - аз дрянови клонки нямам, ...или на листчета надписвате и пъхвате....или..???  newsm78

# 238
Oле ,айде на Стоян Честит Имен Ден!Да е здравичък и веселичък,и да дарява повече от най-вълшебната усмивка! newsm51

# 239
  • Виена, Австрия
Якобсче, не съм на 30-ти, "новогодишна коза" съм  Joy

За златото и козирога има нещо вярно. До преди да родя се кичех, като коледна елха, но нещо напоследък всички злата съм ги прибрала и аз не знам защо  Thinking

Лека и спокойна нощ от мен!

Общи условия

Активация на акаунт