Паническо разстройство-част 2

• 197 508
  • 912
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте и от мен  Hug. Не съм писала отдавна Grinning
Бони, добре дошла на БГ терен  Hug
Добре дошли и на новичките  Hug

Аз да ви се похваля, днес свекървата дойде в града от село, та трябваше да изляза с нея на центъра. Това е на километър и  половина може би. Че и пеша Whistling. Излязох. Не бях излизала от 4 месеца сама. И най-важното, прибрах се после обратно сама, че тя пак трябваше да се прибира на село и нямаше как. Това за мен е голяма гордост  Whistling Но успях, нищо не ми стана  Simple Smile
Леле, ако ни чете някой отстрани, ще има да ни се чуди, тия как пък не могат да излизат сами  newsm78
Иначе, пристъпите понамаляха поне засега и то доста. Определено се чувствам по-добре след иглотерапията. Трябва тия дни да ходя на контролен преглед, че мина месец откакто ми свършиха процедурите. Да видим кога ще се наканя.

Лек и безпристъпен ден на всички. Радвайте се на хубавото време момичета  Laughing

# 721
Браво aynur преодплявай все така страховете си.
Аз пък вчера бях на тържество на малката в детската градина имаше много народ и аз малко се поизложих , притесних се и ми се разхлопа сърцето , изсмуках три валидола Tired
Оцелях ама що така трябваше ooooh!

# 722
Браво, Айнур! Пожелавам ти само такива дни-без паники! Между другото,ти къде прави иглотерапията и пиеш ли някакви лекарства. Извинявай,може да си писала,но аз отскоро съм в този форум и още не съм в час! Поздрави! Hug

# 723
Благодаря ви момичета Hug, дано и на вас ви се връща същото удоволствие  Wink
Lirena, иглотерапията я правих във Варна. Доволна съм, защото както и преди това писах, доктора е хем психолог, хем психиатър и иглатерапевт. По време на процедурите с иглите ти говори постоянно, разпитва, обяснява. Абе като психотерапия. Отделно и вендузи ми слага. Масаж ми прави. Абе много съм доволна  Simple Smile

# 724
Тук дали има някой с рецидиви, или на всички Ви е за първи път. При мен само първия път беше ПР, сега вече е тревожно разстройство с обсесии. Sad

Последна редакция: пт, 22 май 2009, 13:51 от o_fortuna

# 725
Каква е разликата межди ПР, ПА и тревожно разстройство?

Айнур, много се радвам че си добре  Hug

# 726
Бях сбъркала по-горе. ПР е.

ПА - единична паническа атака
ПР - паническо разстройство - освен честите атаки през останалото време има страх от тях.
ТР - тревожно разстройство - панически атаки почти няма. Само силна тревожност, почти през цялото време. Най-чест о съпроводено и с тревожни, натрапливи мисли (обсесии).

Най - често ПР рецидивира в тревожно разстройство. За украса може да има или депресия или обсесии, или и двете. Ужас голям.

# 727
o_fortuna   не е чак такъв ужас.
С годините става по-лесно. Аз и друг път съм писала че ПР ме научи да живея по-добре и да се радвам на всеки миг.
,,Когато живота ти поднесе лимон направи си лимонада,,

# 728
o_fortuna   не е чак такъв ужас.
С годините става по-лесно. Аз и друг път съм писала че ПР ме научи да живея по-добре и да се радвам на всеки миг.
,,Когато живота ти поднесе лимон направи си лимонада,,
Много добре си го казала  Peace, дано един ден всички го разберем това  Wink

# 729
Здравейте! Lirena, на твоя въпрос - не, не се лекувам с никакви лекарства, защото все още не съм решила да се подложа на антидепресанти отново. Опитвам лечение с хомеопатия, главно опитвам да се справя сама /не че успявам Grinning/ и чета книги! Сама не излизам, освен наблизо - пред двора Cry. А ти как се справяш, какво пиеш, била ли си добре? Имам въпрос към всички, има ли накоя от вас, която пие лекарства и се справя с отглеждането на дете? Аз се ужасявам от мисълта, че не се справям като майка, заради този проблем - не мога дори на разходка да изведа детето си Cry, а какво остава да нещо друго. Страхувам се да не би да не се подобря, дори и да започна отново лечение. Пишете

# 730
Здравейте на всички!  ДЕСИ ИИ---и аз като теб допреди да започна да приемам АД не излизах никъде.Не бях способна да си гледам и детето  Sad Първият път беше по лесно-в смисъл че АД-та ми подейства много бързо и всичко беше ок. След като го спрях(след година прием) на 10-тия месец всичко започна отново, но още по зле. И пак наново--но този път малко по -бавничко.Въпреки всичко ,важното за мен беше ,че ми подейства(ципралекс)  и се подобрих значително. Мога да се грижа за детето си и за дома ,излизам ,смея се... Grinning ...абе станах почти "старата"  Милена! И така вече година и половина! Дори съм се замислила за опит за спиране и за ... preggo  newsm32 ! Така че .......давай ... Вярвай ,че   ще успееш и ще бъдеш (ТИ И СЕГА СИ!)  МНОГО ДОБРА МАЙКА!!!!!!!!!! newsm10 

# 731
Фортуна, мерси за разяснението. Трите понятия ми се сливаха.

Аз днес сутринта забравих да си изпия лекарствата и се сетих в 2ч. Реших че е късно и не пих АД. не мисля че е проблем. Следобед ми стана малко отнесено но си пийнах Ривотрилчето и всичко се оправи.

Деси, аз също съм с Ципралекс. Гледам си детето, къща, мъж, с 2 думи боря се с тревожността постояно. Даже я предизвиквам. Като ми е напрегнато за нещо си казвам че това чувство е фалшиво и правя точно това. не знам дали е правилно, но пробвам да се самолекувам така. Но нямам нещо настроение и желание за нищо. Това си е явно депресията  Sad
Мимиленка, как си с килограмите с Ципралекса?

# 732
Бони,какво да ти кажа...!? newsm78 При мен е страшна работа-  Както веднъж ти казах--качила съм  общо към 30-тина кг. Twisted EvilЩе се гръмна.Ама какво да направя,като постоянно:eat:  ми се хапва и то все сладко и тестяно... #Cussing outТака че,колкото можеш се владей откъм хапването... Peace

# 733
  • Габрово
Тук дали има някой с рецидиви, или на всички Ви е за първи път. При мен само първия път беше ПР, сега вече е тревожно разстройство с обсесии. Sad

Имах рецидиви. Първия по-сериозния - тревожно разстройство + депресия. Всичко беше овладяно много по-бързо, следващия рецидив беше само леко ПР, овладян само с 1-2 месеца пиене на АД. След това по-скоро лека депресийка, която преборих със Золофт /2 месеца мисля го пих/, но го пих по-скоро от шубе, не защото нямаше да мога да се справя сама. И в крайна сметка, ако се направи графика на състоянията ми ще се види една спускаща се надолу права. След всеки рецидив съм научила по нещо ново за себе си и за състоянието, което ми помага да премина по-леко през следващото или да понасям по-леко стреса. 
И само да добавя, че не живея в очакване на поредния рецидив. Смятам се за човек свободен от ПР  Grinning. Научих много неща за себе си и промених доста неща в поведението си и в отношенията си с хората около мен. Значи и от страданията ми е имало смисъл.

Бони, щом вече забравяш да пиеш лекарството значи подобрение има! Честито!

# 734
ivap  , браво миличка!!!!!!!!!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт