И през новата година, заедно ще е АПРИЛската дружина!!!

• 14 592
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте на всички !!!

Нашият режим е-
6-7ч     - 210мл мляко
10.30ч - попара ( 2 филии хляб и 120мл чай )
14.00ч   - 2 бурканчета пюре ( 250гр )
17.30ч  - 210 гр каша
21.30ч  - 250 мл мляко
между храненетата давам сок 100мл . Спи по 2 пъти на ден - различно. През нощта пие едно шише с чай. Приспивам го само на ръце.

Косьо седи стабилно от около 2-3 седмици.

Сисе , дай парола да кача клип.

С пускането на дъщеря ми на градина беше голяма трагедия първия път. Тогава беше 2 год. и половина. Давам я на лелката , тя започва да се дере , а лелката ми я дърпа от ръцете. И така ,тя реве отвътре , а аз - отвън . И толкоз беше ходенето на градина. После поднових опитите след една година и вече ходеше с удоволствие.

# 61
Привет, привет и от нас! Hug

Сисе, и Лидия направи вече 1-2 крачки самичка, но веднага се хвана за една табуретка, инаме щеше да има цоп на дупето! Laughing

За яслата не ми се говори, днеска беше 2 часа самичка и беше плачкала... Cry Не непрекъснато, ама си поплакала доста. Искала една врата да я отваря и да излиза. Ако не свикне за 1-2 седмици, решихме с мъжо ако трябва няма да ходя на работа, ще взема неплатена отпуска, и баби ще долетят по спешност ако се налага. Аз съм на работа до март така или иначе, тъй че дотогава трябва да изкласим някакси.

Мами, моля да ми разясните до коя възраст детето ходи на ясла, и после на градина?  newsm78

# 62
  • Варна
ЛУРДЕС На детска градина тръгват в годината, в която нвършват 3г., т.е. за нашите деца това е 2011. Приемът по принцип в ДГ е на 1.06 за децата, родени първо полугодие и 1.09 за останалите. Преди 1.06.2011 може да посещава ясли. ДОлна граница за ясли няма, някъде изискват например детето да може да ходи, за да го вземат на ясла, но някъде не.
Аз силно се съмнявам, че за 2 седмици ще привикне, дайте си повече време, Лидия е много малка.  Hug

# 63
  • Варна
Здравейте мамчета, гледам че пишете за режима на дечурлигите ни и както беше писал някой - всяко си е със своя си режим - само да са ни живи и здрави  Peace
А по въпроса за кърменето и гледането на децата - от мама, баба или лелка от яслата - както казва мъжа ми - всеки си гледа детето както знае, и както смята на правилно  - а аз добавям и както може и както му се наложи
 Та имам едно питане към мамчетата с повече от две дечица - какво е отношение към вас и съответно реакциите на хората като разберат колко дечица имате Питам, защото аз досега все негативи слушам като кажа на някой, че моята комшийка има четири деца, даже и на майка си изправих косите като и казах на майтап за трето дете, каза ми че тогава ще си го гледам сама  Wink - това беше в периода веднага след раждането на Ники, когато беше дошла да ми помага, че нали раждах пак с операция, а тогава той милия беше все още с адските колики и пищеше, не ми се припомня чак  Wink
То не че досега някой ми е гледал децата  Wink - ама тя нали ми помага по малко и след двете раждания, но нещо след второто беше по-шашната и от преди, та сега сякаш малко съжалявам, че я повиках, та така де
Лурдес до 3г на ясла, след това на градина
Сисе Дани много пъргав бе - сладур - искам и аз парола качване на клипчетата

# 64

Vanyivan е, не се стърпях, такова нещо за първи път чувам - че свободния режим може да е причина за боледуването. Поне обясниха ли как точно влияе това на  разболяванията? Защото Невена е в другата крайност - режимът сама си го определя от бебе, а досега да чукна на дърво не се е разболявала. (да не чуе дяволът)
На мен ми се струва, че просто не можаха да открият никаква причина за кашлицата на Бобко, та сега гледат да те накарат да се чувстваш гузна.  Hug

Ясмина,искрено се надявам да си права, но за съжаление има нещо вярно в това, което ми казаха в болницата. Започнах да спазвам всички препоръки, включително и това, че вкарах в добър режим и ред храненето на Боби и той спря да повръща. А преди това поръщаше всеки ден поне по веднъж и то на фонтан. Водих го на гастроентерлогог и няма рефлукс - просто повръща , защото преяжда. От както го храня, както са ми показали и казали докторите, повръщането изчезна, а според тях е възможно, при повръщането малка част от върнатата храна да попада в белите дробове. Това просто беше вариант, който трябваше да отхвърлим, освен всичко останало. Ако не друго, то поне вече не повръща детето-забравих какво е това. Аз съм сигурна, че никой доктор не може да знае кое е най-добре за дете, но определено помагат на майките  Peace А освен това, аз не мъча Боби и не го държа гладен-това при нас е невъзможно, просто съм по внимателна, за да можем да бъдем възможно най-близо до правилния хранителен режим, което важно дори и за големите хора, според мен, а какво остава за малкото човече с несъвършенната още храносмилателна система  Peace

Но както и да е, по-важното е, че сега вече е здрав и дано да не ни се случват повече такива силно тревожни премеждия  Hug

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 17:21 от Vanyivan

# 65
Лудрес, а при вас нямате ли нещо подобно на нунутата във Франция. Смисъл жена - специалист педагог, гледа в своя апартамен максимум три дечица. Т.е. нещо като мини ясла. Децата ги гледа като свои, отделно веднъж седмично ги води на "културно мероприятие", разхождат се и подобни. Приемат се деца от 3 месеца нагоре. Моя приятелка си даде още на 3 месеца детенцето и е много доволна. Сега е на година и половина госпожицата и е супер самостоятелна. Но щом не си се замислиа за този вариант, може би го няма при вас  Thinking

milenag , добре си похапвате, 2 филии  Hug

didnik , много си права. А за многото деца за съжаление не сме "калени" българите за това.
Аз "свикнах", защото бях 1 година във Франция и попаднах в среда със супер многодетни семейства - от 3 нагоре, та така до ...12...от една жена и един брак Shocked Гледах, чудих се, накрая свикнах и така:) Само да уточня, че не става въпрос за малцинства, емигранти, или нещо друго, напротив, заможни, образовани местни хора!

Мами, ще пробвам да кача един много сладък бебешки календар в сайта. Но ще трябва май при клипчетата, защото е на пауър поинт newsm78
Уфф, не става:( Сисее, Стефинка, дали можете да помогнете?

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 17:24 от hrisi-pisi

# 66
Хриси-писи, това с нунутата звучи страхотно - даже си мисля, че за големи градове в България като София и Варна, където е много трудно да си намериш читава детегледачка, този вариант е за предпочитане  Laughing А и за детето е добре, защото си има другарчета  Peace

А за многодетните семейства, аз подкрепям напълно идеята, стига семейството да има възможност да се грижи добре за децата  Simple Smile

# 67
Ясмина, Hug

Хриси-писи, как е на френски, знаеш ли, за да потърся из нета? newsm78

# 68
нашия режим е:
6.00 кърма
9.00 кърма + плодово пюре и след няколко дена започвам попарата и кус куса
13.00 зеленчуково или местно пюре
18.00 каша
21.00 кърма
23.30 кърма
и през ноща по 3-4 будения и давания на цица

За яслите и аз мисля да си я гледам до 2 години пък после ще му мисля за градините ,като му дойде времето

# 69
ЛУДРЕС - nounou  Hug

# 70
Хриси, мерси Hug

Абе мамита, моля ви кажете за вашите бебоци - като цяло слушат ли? Нашето диване много скърца, все недоволно, не иска в кошарата, в проходилката, ето сега се прибра баща й и се ухили и иска да се гуушка с него , и като го гушна, айдееее скръъъц, искам при мама!  newsm78 Може би ние сме по-такива нервозни, ама не е ли рано отсега??? Да не би да си внушавам? Не може обаче всяко нещо да е от зъбите! Thinking

# 71
Лурдес, да ти кажа не е от женския ген, защото и моят малък мъж е станал голям капризчо  Grinning Иска да съм нон стоп до него и да го забавлявам, макар че от както има проходилка, столче и 2 уолкъра е съвсем малко по-самостоятелен. Но при нас разликата е, че дойде ли си баща му и става кротък като ангелче, усмихва се, казва тата и кротува. После как да обясня на мъжа ми, че през деня дечко ми изкарва въздуха и много ме изморява  Mr. Green Човека не вярва и само повтаря: "Колко е кротък, колко е кротък". Същата работа е , когато има и някой външен човек - лели и баби, като се кротне това дете - гласа не му се чува. И всички само се възхищават колко е лесно да се гледа такова добро и кротко дете като Бобката  ooooh!

Аз си го обясявам с това, че Боби е много привързан към баща си, ама на мен такива номерца да ми върти, хм.....Явно това е т.нар. МЪЖКА СОЛИДАРНОСТ  newsm78

# 72
Същата работа е , когато има и някой външен човек - лели и баби, като се кротне това дете - гласа не му се чува. И всички само се възхищават колко е лесно да се гледа такова добро и кротко дете като Бобката  ooooh!

Същата работа беше и при нас като си бяхме по празниците в София. Laughing Всички хвалят каква е кротичка и добричка, само сме се оплаквали от детето! Shocked Mr. Green

# 73
Момичета...празниците минаха-оядохме се,полежахме си!Мина и еуфорията около записването в ясли,време е да се вземем в ръце и да подхващаме темата за трансгалактическата среща,не мислите ли?!? Grinning Аз направих тема там където си трябва и можем спокойно да си обсъждаме разни варианти!Има и анкета!Хайде тези,които имат намерение след някой друг месец да се видим да се прехвърлят в другата тема  Grinning Ей го линка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=361450.msg9716486#msg9716486[/b]

Емааа може и тва да го забодеш някъде на видно място да няма неразбрали и невидяли Grinning

# 74
Здравейте мамета!Аз съм нова в този форум и реших да се запиша и при вас!С някои от момичетата се познаваме!!! HugТа,за тези които не познавам-казвам се Силвия,на 25 години съм.Имам априлче-изтърсаче  Laughing Емма-родена е на 30.04.2008г.Надявам се отвреме на време да влизам и при вас,стига малкото дяволче да ме оставя!

Общи условия

Активация на акаунт