Сняг навън вали, АПРИЛката на топло си стои

• 15 749
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Хм, пък мойта лекарка по ЗК ме вика все още на по месец, ходих вчера и изрично я питах, тя вика - ела след месец...питам за тонове - слушане, не запис: рано било...пусна ми само ПКК и урина, да видим дали вс. е ок  Praynig
 Сега чакам с нетърпение 20-ти, когато съм на преглед при докторката, при която мисля да раждам в Токуда, да видим бебето (че тази по ЗК хич не си дава зор да го гледа на ехо, нямало смисъл; какво й струва толкова да погледне, нито е претоварена с пациентки, ама...). Някой тук ме шокира с 3000 раждане в Токуда - да не са си вдигнали пак цените? Аз знам за около 2000 последно и пак ми се виждат много, пък ако е станало 3000 направо се зачудвам дали да не сменя болницата дорде е време  newsm78
А ти  и по ЗК ли те гледат в Токуда и ако е така при коя докторка си? То там по ЗК гледа  само една, де. Аз споменах към 3000 лв. защото далеч не е само раждането,а и избор на екип - 1500 лв(сигурно знаеш,че е задължително), упойка - 200 лв,анестезиолог - 300 лв,неонатален пакет за новороденото бебе - 600 лв,стаята на вечер е 125 лв(задължителни 4 дни),а ако спи и мъжа ми (което няма как да не стане ако ще съм секцио ) се доплащат и на вечер 25 лв за  него.Още  много дребни суми от рода на паркинга за периода(поне 100 лв), и даже съм сигурна,че пропускам нещо...  newsm78 . Абе , доста е...
  Все пак всичко е  за хубав повод,така,че...парите...майната им   Mr. Green

# 211
Мисис Т, относно избора на болница-ако имаш доверие на лекарката си, раждай в тази, която ти е препоръчала тя Peace
От количките Чикото е по-практична, в смисъл лятната си е наистина лятна и изглежда лека (не съм я гледала наживо, само по нет-а) защото повечето комбинирани не стават за летни и уж искаш да минеш с една количка, а си купуваш друга. Такъв ми се струва случая и с Макси козито-не знам колко тежи летния вариант, трябва да е не повече от 10кг. Иначе Макси кози много ги харесвам като марка, особено столчетата им за кола Peace 398Е с всички кошове ли е? Много евтино ми се струва, тук са такива цени на количките и изобщо на всичко бебешко, направо #2gunfire
В събота след като си направих поредната поръчка бебешки дрешки ми се обади една приятелка да ми каже, че ще ми даде много дрешки, някой даже необличани. Та вече спирам с шопинга, накрая само ще видя дали всичко по списъка е отметнато.

# 212
Отново хиляди благодарности и на всички останали момичета, които вчера ме поздравиха!Това наистина означава много за мен!
ssilvvi, моята бебка също не е от най-едрите-последно беше 690гр, но не се притеснявай, по принцип момиченцата вървят по-мънички и няма място за тревога!На майка ми ,когато ме е раждала, са се вайкали че ще съм недоносена, а аз съм се пръкнала 3750!Слонче!Освен това, бебенцата наддават най-много в 8-9 месец, така че има да наваксат нашите принцеси!
Мария, мила, от сърце ти благодаря за подкрепата и загрижеността, но реших направо да отивам в София, да не ми се бърка допълнително главата!Нали знаеш как е-този ти каже едно, друг-друго и накрая съвсем откачаш!
Та това е засега от мен, мили майчета, пазете се много и се обличайте топличко!

# 213
Моля да ме впишете в редиците на направилите избор за раждане - Майчин дом, нормално раждане. Всичките ми изследвания от петдневния ми престой на ет.10, МД са ОК, слава богу! (Е, доплера на едната артерия хич го няма, ама то по-добре няма да стане) Димитрова изчезва след 20 януари и на изписването ме посъветва да си запиша час във Фемина макар много добре да знае, че първия възможен е (беше вчера) за 25.02. Явно много проблемни бременни са й на главата, а и самата тя не беше нещо наред с кръвното, щом си беше позволила цял един ден болничен.
Io_Io, ти само на тонове ли ходиш в МД и как става това с външните пациенти? Че то и на мен само това ми остава - да следим тонове и да дебнем за изоставане на бебката.
Чета ви мненията за частните болници - доставка на храна от О!Шипка и др.екстри... В МД се грижат по-добре  Heart Eyes - от диетичната като качество и количество храна не съм качила и грамче (а дали не съм и свалила последната седмица  newsm78 )
Някой писа за зрелостта на плацентата - моята е 0 степен. Коооооолко сме далече още....
Сутиени за бременни и кърмачки имаше в павилионите във входа на Майчин дом.
Аз се настройвам вече на неработна вълна, а пък и ако изосанем и влезем в болницата... как ще се издържа! Дайте идея как да ползвам интернет в МД, там не се лови кьорав незащитен wireless.
Водя се ЖК в МД, но винаги си ме гледа моят лекар, който работи на 10ия етаж. За това и на запис на тонове ходя там. Ти при кого си решила да раждаш?
Иначе за нет-а в МД и аз съм чувала, че няма, та трябва да се разчита на собствен. Виж не знам как е във ВИП стаите, може би трябва да се провери...

Mисис T. Не мога да претендирам, че съм специалист и всичко, което ти казвам, не е защото съм ползвала тези колочки, но:
Ако сте решили да купувате кош за новородено, защо се отказваш от Speedy-то? Ние направихме точно така-взехме си го с коша и така не се притеснявам, че няма пълно легнало положение, защото докато сме мънички,така или иначе ще се возим в коша.
Иначе за Мura-та-ние като избирахме и продавачката още тогава ни каза, че я препоръчват само за по-трудно проходими терени, защото иначе в сравнение с другите е доста по-тежка.
От Chicco-то се отказахме на много ранен етап, защото в България гаранцията им е само 6 мес., а на повечето колички е 2 г.
Надявам се да съм ти била поне малко полезна.

# 214
  • Някъде там...
Толинка, Честит рожде ден на патерица!  Hug Желая ти здраве и през април да гушнеш здраво и доносено бебе! Дано всичко е наред на прегледа!

И аз като Вери найс съм изумена от цените на всичко бебешко, направо си е издевателство. Като показах сайтовете с цените на една приятелка в САЩ и тя се ошашави, че цените са двойни и тройни. Не мога да разбера и защо дрешките са толкова скъпи, та аз за себе си намирам дрехи за същите или по-малко пари! А бебетата ги израстват за месеци...

Ох и аз преставам с пазара на дрешки, чакам още една пратка от племенницата и после ще сортирам и ще видя от какво още имам нужда. Засега се сещам за малко буйки и терлички, както и още малко бодита с дълъг ръкав. И може би нещо за изписването, макар че вчера купих две плюшени гащеризончета от най-малкия размер и те биха могли да ми свършат тази работа. Уж си бях обещала да не пазарувам повече, но вчера отидох в кварталния Мол да си потърся някаква блуза, че вече всичко ми е до пъпа и в Зара аутлет имаше намаление на бебешките дрешки и познайте кой пак напазарува за бебките вместо за себе си... ама поне взимах от най-малкия размер, така или иначе трябваше да купя няколко бройки. А цените бяха промоционални - бодита по 4 лв, плюшени гащеризончета по 8 лв, ританки за 4 лв. И красиви, и от едни хубави материи, как да се въздържи човек.  Blush И както нямаше да наблягам на розовото, всичко е в бяло и бледорозово... хич и не бях забелязала, мъжът ми ми обърна внимание, че само розовотии съм избрала.  Mr. Green

Ужасно ми се спи днес, събудих се в 4 и повече не заспах. Дребните и те се разбудиха и ми направиха една офанзива - като се обърна наляво, лявата започва да буйства, сменям - лявата се кротва, дясната се разбеснява. По гръб не мога... така си се въртях докато стана време за ставане или по-скоро изгладнях зверски и се наложи да стана.

Силви, ами ако вие сте дребнички, на кого да се метне бебка.  Laughing Пък и преценката на теглото по ехографа не винаги е точна, ориентировъчна е. Между другото са ми казвали, че има връзка между това колко кг сте се родили вие с таткото и колко едри бебета е раждала майка ви. Вече раждалите, какво мислите по въпроса? Аз нали все се надявам да ги охраня двете кокони повечко... аз съм се родила 4100, мъжът ми 3500, хеле е вярна приказката и се справя с одундването.

Днес съм на преглед чак от 19,00 довечера, нямам търпение вече...

Йо йо, ти беше казала, че си си харесала комплектчета на Тач. Къде ги гледахте и за какви пари? Аз съм фен на тази марка, много са красиви и качествени. Гледах в Пинокио имаше разни, комплектите с олекотена завивка и обиколник бяха по 93 лв ако не се лъжа. Спалните комплекти май бяха 33 лв.

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 09:52 от Жабче

# 215
Привет момичета Simple Smile
виждам че коментирате колко тежат бебчета, затова искам да ви кажа че всичко е относително и да не се притеснявате излишно ако доки не каже нещо. Ние в момента сме 833гр. поне толкова бяхме на 09.01. Синът ми се роди в 36г.с  и тежеше 3,450кг. но като ме приеха док. която ме гледа каза "а бебето е 2.800кг. може да се ражда"( то аз нямах и др. избор защото ме приеха с изтекли води) смятайте с колко е сгрешила така че явно не всеки лекар вижда точно колко тежи бебето, а и наистина в 8 и 9м. се качва повечко.
За количка и креватче аз все още се чудя дали да купувам или да ползвам тези на баткото, ама някак си ми се иска поне нова количка да и вземем на бебка Simple Smile.
Това е от нас за сега приятен ден и стойте на топличко Hug

# 216
Наминавам да ви изчета набързо и да ви кажа, че с нас с бебка всичко е о.к.  Praynig
На преглед сме чак другата седмица на 19.01. и нямам търпение да видя колко е пораснала Hug

Хубава седмица на всички и само приятни емоции Heart Eyes

# 217
здравейте ,мили мами!
Желая ви лека усмихната и безпроблемна седмица ,пълна само с хубави новини.

Толника,ЧРД на патерици - всичко най-най,много любов и здраво и пухкаво бебе на пролет!Дано притесненяиата ти са неоснователни!
Жабче,стискам палци за довечера!

Ние с бебо сме добре, вс е наред слава Богу!
Много ритка моя малък мъж, но така знам ,че е добре и се радвам на "побойничето" ми.

Хубав и усмихнат ден!

# 218
Здравейте мамчета как сте  Simple Smile
Толинка Честит Рожден ден на патерици и от мен. Желая ти много здраве щастие и любов и април да се радваш на най- прекрасното и здраво бебенце  Hug

Относно темата с тежеста на бебчетата моята лекарка, когато бях на консултация на 7.01. бях в 25гс и ми каза че бебчето тежи 720 грама като чета по форумите ми изглежда нормално  Rolling Eyes
Иначе май ми се е появила лека  кафеникава линийка на корема  Simple Smile чувала съм че това е нормално  Wink
Да ви попитам мами имам някаква болка ниско долу все едно ми се опъват някакви жили или имам разтягане. Може би е от тежастта на корема или нещо такова , и при по извити движения усещам някакво разместване в корема ми май че се докосва до ребрата ми  Rolling Eyes иначе тези два дена е много активна мърда си като за световно  Laughing усещам движения из целия корем Grinning
Мисля тези дни като спра да работя (това ще стане края на януари) да започвам активно обикаляне на магазините  Laughing искам да си харесам количка креватето съм го харесала вече
Лек и приятен ден на всички коремчета а мамите с болежки бързо възтановяване Hug

# 219
И аз съм се запалила по покупките! В събота гледах едни комплекчета за изписване на Bebetto- 12 части.Цената е 68 лв?? Но пък дрешките са много сладки.Таткото иска цвета да е розов, а аз някак искам да се застраховам в бледо жълто, защото бебка Heart Eyes може и да се окаже бебчо Heart Eyes.
Иначе правя някакви списъци, захласвам се по сайтовете в интернет, но в този студ си стоя вкъщи и мечтая. Обаче и аз още съм в дилема- комбинирана количка или със зимен кош ( до колкото разбрах взаимно се изключват).Решили сме че разумна цена за количка е 400-500 лв, ама да видим Crazy
keli_f тази линия на корема ми се появи преди 2 месеца.

# 220
Добро утро, дами   bouquet
Толинка, честит рожден ден на патеричка!  newsm59Пожелавам ти да си много щастлива и усмихната и всичко с бебчо да е наред Praynig Hug

МисисТ, ба мен Чикото сякаш повече ми хареса ама и аз нямам никакъв опит с тези неща Whistling
princessa raia, много се радвам за сестричката ти Simple Smile
Гледам пишете за кг на бебето, нашето предния понеделник беше само 617г, а по линийката днес влизам в 7ми месец май сме мънички, дано да навакса Praynig.
Аз ще раждам в Габрово МБАЛ"д-р Тота Венкова"  при д-р Ангелов, още нямам уговорка с него ама ще я направя Embarassed
При мен все още няма запис на тоновета и за сега си ходя веднъж в месеца, следващия ми преглед е чак в началото на февруари...
Да се похваля, преборих се с мъжа ми и поръчах няколко неща от Ларедут, само 3 за съжаление всичко друго което харесах или беше изчерпано вече или го нямаше в размерите които искам Sad. Исках да питам онези от вас, които пазаруват от френския сайт, какви размери поръчват? Аз си поръчах това в размер 60, а това в 54...
very nice  и олчето много хубави бебчета Heart Eyes, и аз съм си харесала такова коритце и хавлиен шезлонг като на Габи.
Поздрави от мен и седмица изпълнена с усмивки Heart Eyes

# 221
Здравейте и от мен!!!

Пишете за кг на бебоците. Моя юнак е цели 1 200гр, май е доста големичък, но д-р Ганева ми каза, че това е много относително. Сега наддава повече, но след известно време ще се нормализира!

Ние вчера ходихме с мъжа ми в няколко магазина... толкова неща си харесах, но той не ми даде нищо да взема Sad Разбрахме се чак като влеза в 32 г.с.  да започнем лека полека с покупките! Нямам търпение!!!!

Е желая ви лека и изпълнена с много усмивки и ритничета седмица!!!!

# 222
Добро утро, то май вече е добър ден Embarassed  bouquet
Аз снощи едва заспах, бебка не миряса поне до към 1-2 през нощта!Голям купон си спретна, то не беше дупене, местене, ритане, цяла дискотека..... Mr. GreenИ аз със нея подскачам като ужилена в леглото! Laughing
Ох, как искам и аз да купувам вече това онова, ама хем ме гони това пусто суеверие, хем и време нямам....но нищо май има време... Rolling Eyes
Иначе засега съм се спряла на някой от легълцата на ДИБО, но само засега, има какво да се желае, но .....ще видим, иначе за количка и аз не знам какво да правя....Cangaro ми харесват, но нещо не мога да им видя цените в сайта? newsm78
Лек ден и от мен!!!Повече весели ритничета и по-малко тревоги!   bouquet Hug

# 223
Жабче,  гледах комплектите в магазин Бейби Нова и струваха около 50лв., но тогава ми беше още рано за такива покупки и не ги доразгледах какво точно включват. Може би скоро ще отидем пак /аз и на Ани4ка бях обещала да погледна една серия/. А и нали знаеш-в началото човек започва много неща да си харесва, ама в един момент като започне да смята и нещата се поизменят  Laughing

# 224
Здравейте и от мен!

Аз да се похваля в петък ходихме в Пловдив до борсата на Вис Виталис да разгледаме ,но само дрешки ще си взема от там май и един много сладък спален комплект с жабче,който ще ми отива на обиколниците.Аз съм харесала на Бертони (резидавите зебри) само те са ниски и пухкави ,не ми харесват тези високите .Не мислех да купувам нещо сега ,но взех едно сладко гащеризонче ,аз ританките не ги харесвам предпочитам гащеризон без ръкави много по-удобни са.И от комплект за изписване се отказах всички са ританки с блузка ,а цените им са много високи не си заслужава ,по добре да си съчетая аз пелена с каквато дрешка искам.От опита ми с Вики съм решила да не купувам много дрехи ,защото страшно бързо омаляват и много подаръци и донесоха така ,че ще взема най-необходимото .

На всички които празнуваха ЧЕСТИТО със закъснение!А тези с оплаквания барзо да се оправят!

Хубав и усмихнат ден!

Общи условия

Активация на акаунт