Януари преполовява, напливът при Дюкан не намалява - 144

• 28 521
  • 558
  •   1
Отговори
# 360
 Вие на работа ходите ли ? Ейй, изчитане нямате бре хора! А трябваше пердета да си шия днес.Писали , писали ...
Desi Val , ФИЛЮДКА ,Josh Holoway e.Иначе е същия като моя мъж.Само дето има повече коса и по-ниско кръвно.
Като казах кръвно се сетих за babka jabka ,ей да внимаваш.Така и моя Josh ме изплаши тия дни.Сега съм забранила и аз газираното у дома.Ама той каза,че аз съм причината ,не колата.

Къде се загуби Feelgood,тя винаги има отговор по медицинските въпроси.Да се включиш мила (НЕ само за това).Как я караш?
И Боби 1973 беше зачезнала,ама хубаво ,че ни се обади днес.Драго ми е да те чета.

Цоци,гледам го ударила на поезия в последно време.

НаМузичка,Марчелката,Горда ,бъзо оздравяване.Пък ако кажете да викаме Д-р Хоус,а?
На Тунии на него една мед.сестра,пък може и две(че така казвали било по-добре.т.е.двойно по-бъзо се въстановявали пациентите).
Марчелка ти пази този списък ,та верно да видиме кой ще оцелее до края на следващата тема.

Лепи ЧРД миличка.Много здраве и късмет,много любов и щастие  Hug  Heart Eyes  newsm59

# 361
  • Варна
Жанетка, ти ако опиташ другите вкусотии ще започнеш да се чудиш защо и преди не си хапвала такива неща.  Crazy Крем-карамела(без карамел) Mr. Green ми е любим! А за тортата на Боби само съм чувала легенди. Ей, днес за втори път я споменавам...утре почивам ще взема да си я спретна  chef.
Сега да кажа на всички, че в списъка има 63 започнали от 1.1. до момента може би съм пропуснала някой.  Crazy
 iv_mikova , FoxMamma и вие сте в списъка Mr. Green.
pepi1974 , благодаря Hug Пазя го. Peace

# 362
  • софия
Марчелка,яко!Кога ще броим пилците? Mr. Green

# 363
Днеска значи се чувствам като новак... Пак имам въпрос.  Embarassed
Знам, че лененото семе трябва да е ситно счукано (докато за триците е по-добре да са си на големи люспи, нали)... обаче питанката ми е дали може семето да се накисне заедно с триците с малко прясно мляко от вечерта... или да го добавя при тях на сутринта?
И още, може ли триците и/или лененото семе да се поръсят от горе на една салатка за ПЗ дните?

Извинявайте за глупавичките ми въпроси, сигурно вече е обсъждано, ама чак днес се реших да си взема ленено семе и сега ми излизат тези въпроси.

Поздравки.  Hug

# 364
Монрое честити шестички и за неделя  newsm10 пак шестичка!!!
Марчела чета чета и се чудя какъв е тоя списък  и чак сега разбирам и аз съм в него  newsm62.
Ще издържим , ще издържим нищо че сме новобранки   newsm68 newsm68 newsm68 бавно но славно разбира се с ваша помощ, много е мотивиращо когато ви четем и особено тези готини снимчици ....... smile3525 newsm03 поздравления и то големиииии......

# 365
  • София
Зарка Барка, можеш да го накиснеш лененото семе и от вечерта с другите трици, но не знам тези полезни омега киселини как се държат при накисване...
Аз го меля в кафемелачката непосредствено преди консумация... но пък днес прочетох из постовете, че при топлинна обработка полезното му изчезвало... пък аз го слагам в сутрешния тутманик newsm78
Ееееей, по-дъртите hahaha (то май няма по-дърти от мен Mr. Green) - казвайте бре за лененото семе? Как да го Идем?

Лепидоптерия, пеперудке нощна Честит Роден Ден и от мен!!! Да си ни жива и здрава и все така "върло лепа"  bouquet

Монро, честита ти шестичка! Ама защо шамар на Лепи вместо поздрав, бре?

# 366
  • Варна
Аз не съм по-стара от Люси  Mr. Greenи още не съм си взела ленено семе, но ето какво намерих:  Hug
"Вътрешно: 1 лъжица счукано ленено семе се кисне в чаша вода 2 часа и след това се изпива. Една доза може да се приема по 2-3 пъти на ден, но не бива да се прекалява.
Друг вариант е да не счуквате семето, а да киснете зърната 2 часа в малко по-малко от половин литър вода и след това да пиете само водата. Това е в случаите, когато нямате проблеми с констипацията и го приемате като полезна добавка.

Приемайте лененото семе около един час преди ядене.
Външно: счукано ленено семе може да се слага върху рани и изгаряния. Предпазва от възпаление и помага при по-бързо оздравяване.

Кога не трябва да се приема ленено семе?

Ленено семе не е добре да се приема при остри чревни заболявания, при кожни болести и някои видове алергия. Децата не е добре да консумират ленено семе, а бременните трябва да се посъветват с лекар. Не бива да се прекалява с дозата, тъй като лененото семе съдържа цианид и предозирането води до отравяне.
Вредните реакции от лененото семе са  рядкост, така че не бива да се плашите и да се въздържате от тази ценна добавка към храната.
Една лъжичка към салтата ще направи храната ви по-вкусна, и организмът по-здрав!"
"Лекува всичко, включително импотентност!""Счуканото семе с успех се прилага при цистити, пиелити и камъни в бъбреците." 
Извода: Момичета, яжте ленено семе! Има още инфо ако някой иска - да ми пише - ще му го пратя на лични.  Peace

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 18:09 от mar4ela5

# 367
Хайде пак на отчет.Този път с мерки.УТре правя 2 месеца с режима и резултатите са явни и видни.
Минус 6 см на дупето
Минус 6 см на талията
Минус 1(най-много 1,5)см на бюста.
Сега съм с мерки 98 дупе,75 талия,97 бюст и 59 кила:))Започнах от 71,5

Hug Hug Hug за всички,дано това да стимулира някого,както вие мен стимулирате постоянно с прекрасни снимки

# 368
  • София
Здравейте  Hug,
Загубих се малко, има няма 10тина теми  Laughing. Моята 3та върви добре, свалих 1 кг  Sad още даже и се поуплаших  Shocked, дори и сега съм под кг с които влезнах в 3та  Rolling Eyes.
Но да не забравя: Пожелавам на всички много хубави сбъднати мечти през новата година bouquet Hug

# 369
Lucieаз слагам сутрин по 1-2 смляно в кекса ИЛИ  дъвча 1-2 с.л сутрин ,на гладно.Ако ти е смляно семето ,го дръж в хладилника в плътно затворен буркан.ако е на семки няма проблем да е отвън.
Моnnnn,я да слизаш от балкона.ти какво , написа един пост и мислиш ,че с това си се отчела.Долу по-често Hug
 Мерси за инфото МАР4ЕЛКА .

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 18:48 от pepi1974

# 370
  • Варна
Аз стигнах до извода, че лененото семе подлежи на термична обработка, защото иначе как го слагат в хляб, соленки и др. Може би "качествата" му намаляват.  newsm78 А лененото олио НЕ става за термична обработка. Но ние и без друго не го консумираме него. Peace
Ето и какво има в блога за лененето семе: http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/04/24/%D0%BD%D0%B0%D1% … 0%B5%D0%BC%D0%B5/
Който не знае да прочете, който знае да си припомни.  bowuu Hug
А това е за създателите на блога:  newsm51

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 18:43 от mar4ela5

# 371
Lucie, Mar4ela, благодаря ви за съветите...  Hug
Пепи1974, мерси и на теб.  Party

Решавам засега, П дни - добавям към триците, но чак на сутринта. ПЗ - ще пробваме със салатката.
И си напомням да не забравям да държа смляното семе в хладилника  Crazy

Поздравки.   bouquet

# 372
Реших утре да си направя и нещо сладичко освен млекцето със степчето и  искам да попитам за крем карамела колко подсладител слагате от течния и гледах рецепта с хапчета (с вода ли ги разтваряте или ги стривате)

# 373
А сега здравейте отново на всички ,1.60  на 60кг  ,калкулатора ми даде  54 кг ,може и да съм се по-увлякла с диетата ,но и 47 кг  съм била ,и сега тези ми се струват много -тежът ми  ,не друго .Все пак имам напредък след  втората бременност от  75 кг стартирах ,но не на този режим и  стигнах до тук  ,но  вече стана много трудно свалянето,след  първата ми бременност  се справих  по добре  от 85 на 47  ,и то без да спазвам  нещо  специално ,много  ограничения и ЯДОВЕ Laughing,Та може би  за това несъзнателно   Embarassedсе лишавам пак.
Снимките са страхотни -БРАВО БЕ  МОМИЧЕТА

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 19:26 от geri1109

# 374
  • Варна
Аз минавам само да ви пожелая лека, спокойна и топла вечер, че от вкъщи не се знае дали ще се вредя. Mr. Green Като казах топла - къде ли се пече Nyala сега по плажовете...  grinning039, а ние тук  cold. Завид Mr. Green Hug

Общи условия

Активация на акаунт