Отговори
# 150
А ДААААААААААААА Забравих бабите, нали съм се вбабичосала

Ей бабки да ви са живи и здрави внучетата
А на другите и те да опитат от това удоволствие

# 151
А на другите и те да опитат от това удоволствие
Чул те Господ!

# 152
Не знам дали сте гледали случая за едно 3 годишно детенце настанено в болницата по белодробни болести, но ако някой иска нека подкрепи петицията.
http://www.bgpetition.com/validate/1742-560066-978615

# 153
Здравейте момичета! Искам да ви попитам какво се прави в този случай: идва датата, на която моята майка трябва да започне лъчетерапия, но разбра, че апарата в Стара Загора не работи от няколко дни. Въпросът е, че тя живее на 180 км от там и всичко е свързано с пътуване, и т. н. Та, случвало ли ви си е такова нещо, какво правихте?

# 154
Момичета искам и аз да питам тези които са на хормонална терапия. Какви лекарства ще ми предпишат на мен при условие, че съм без цикъл от 2 години? Попитах доктора, той каза Тамоксифен, но ако искам да си го купувам може и Нолвадекс, а аз попитах защо не Фемара, а той ами .... не знам ... ще видим. Как да се доверя на такива доктори. Днес цял ден висях за болничен и накрая грешка...

Сонче, аз мога да дам скромно мнение. На Нолвадекс съм. Нолвадекс и Тамоксифен е едно и също. Нолвадекса (някъде го четох) е по-пречистен. Аз лично пия по 20 мг/таблетката. По една таблетка на ден. В България не се внася. Има от този, който е 10 мг/таблетката. Наложи ми се да си купя от него. Пиех по две таблетки на ден. Но това трябва онкологът, който те следи да ти каже. Т.е да ти назначи дозировката. Нолвадекса го пия всеки ден, а на три месеца правя Даронда. (т.е смениха ми Золадекса с Даронда) Що така и не разбрах  newsm78 newsm78. Не получих конктретен отговор де...
Фемарата, не знам.
И аз съм без цикъл. От втората химия още. Вече две години... hahaha hahaha hahaha

# 155
Здравейте, мацки!

niki26, аз съм с HER 2 +++ и направена квадрантектомия, чисти лимфни възли  и вливките ми бяха 4 CEF и 4 Taxol , общо 8. Лъчетерапията ми се водеше "отложена", т.е. беше след приключване на 8-те вливки. И аз знам, че при положителен HER2 се правят 8 вливки. Направи и 3-то изследване, за да има все пак па-голяма сигурност.
На мен в болницата не са ми правили изследване на HER2 и ER. Направо ми дадоха направление за доц. Христова и това е единственото изследване, което имам. Оттук разбирам, че хората си правят поне по две изследвания.  Rolling Eyes Дали да не направя и друго?

radostd, когато апаратът не работи, няма какво да се направи, освен ежедневно да се обаждаш по телефона в болницата, за да ти кажат дали работи. Много неприятна история, аз чаках 2 седмици да проработи апаратът в онкологията. Нищо не можеш да направиш.

soniad, аз съм на хормонална терапия. Изкуствена менопауза. Всеки месец ми блъскат Золадекс, пия и Фемара по една таблетка всеки ден и така ще бъде пет години.

На всички - целувки!  Grinning

# 156
veselinap , благодаря ти. Събирам информация, както вече казах, не мога да се доверя на лекарите в провинцията, защото те са далеч от новостите, а като не им е на главата, много ги интересува нашето здраве. Може би при мен нещата са малко по-различни, моя цикъл спря без никакви лекарства. Гинеколога каза, че просто му е дошло времето, иначе съм В- първа група. Но тъй като нямах никакви симптоми за климакс - топли вълни, нерви ...., а организма все пак търпи някаква промяна се сдобих с рачето.
radostd, не е много приятно, но ще трябва да почака да го оправят. Нали още не е почнала! Щом не е почнала няма проблем! Но нека и другите да кажат. И аз последните две не направих, развали се апарата. Казаха ми след 10 дни да отида, но аз ги пропуснах и с две и без две...Така че спокойно. Ще чакате. А напоследък е така навсякъде. Само това знаят "ами..., ще чакате".

# 157
Искам да попитам тези, които са в климакс - как се чувствате? Или чувствахте? Какво се случваше с вас? Топли вълни, нерви - това ясно, но имаше ли и други симптоми? Питам, защото с мен се случват много странни неща. Световъртежи, необяснима паника /последния път като отидох на кино и изгасиха лампите в киносалона, ме обзе жестока паника и се наложи да изляза навън, за да премине/. Лекарите казват, че всичко било в главата ми и е в следствие на климакса. Аз, обаче се притеснявам, защото не мога да си представя, че чак пък така ще ошашавея от липсата на естроген. Понякога както си седя и си гледам ТВ, започва да ми се вие свят и получавам сърцебиене. Ужасно е! Та, кажете, случват ли се по принцип такива неща по време на климакс при вас?

# 158
  • София
Нали си спомняте, че започнах да си правя изследвания.
Докладвам :
Днес направих рентген на бял дроб и ехография на коремни органи.
Резултатите са отлични  newsm44
Бял дроб б.о. - като изключим визията им на пушач  smile3511
Черен дроб - лека увеличен, без данни за мета.
Далак б.о., жлъчка прегъната, но това го знаем.
Находка в ляв бъбрек - четири камъчета с размери 4 мм.
Доктора ме пита дали имам оплаквания от бъбреци. Кви бъбреци, то от други неща не съм обърнала внимание.
Остава да направя и сцинтиграфия и там да няма нищо, и чак в края на годината пак.
Тилилейска, направиха ми овариектомия на 39 години.
Чувствах се точно като теб. Не се притеснявай, няма завинаги да останеш с тези чувства.
Ще отшуми.
 Няма да забравя - ще пътувам с влак до Пловдив. Качих се в него, влязох в купето и влака тръгна.
И като ме изду едно шубе - ужас  Mr. Green Купето малко, тясно..... Идеше ми да скоча през прозореца.
Добре, че беше до Пловдив, ако беше до Варна  newsm62
Решила съм пак да се кача на влак, малко да се повозя в неизвестна посока.

# 159
Хули, радвам се за добрите резултати newsm44 newsm51

# 160
Хули браво за изследванията! Все така да са!
И аз имам прегъната жлъчка. То всички жени от рода я имаме.
Тилилейска да и аз имах подобни симптоми. Помня, че отминаха след първата година. Оттогава намразих градския транспорт. Полудявах. Като ме залееха горещите вълни и започвах да се задушавам. Едва издържах до следващата спирка.
Толкова се потях нощем, че си купих 5-6 бели тениски и като се изпотях нощем веднага се преобличах, защото ако останех с мократа тениска после пък ми ставаше ужасно студено.
Изпадах в някакви необясними за мен депресивни състояния. Ей, така от нищо. Ей така от нищо пак и започваха да ми текат сълзите. Много ми беше странно, защото като цяло не съм от сълзливите жени и гледайки се отстрани знаех, че е смешно да се депресирам за глупости или да плача за абсолютни глупости.
Доста се бях притеснила дали завинаги ще остана такава депресарка и ревла. Слава богу като приключих с терапията всичко отмина и си станах същата като преди.
Оттогава като чуя, че жена е в критическа просто искрено й съчувствам. Който не е минал през това просто не знае за какво става дума.
Още нещо се сещам. Преди терапията заспивах като мъжът ми ме гушваше. След като я започнах и като ме подпукаха горещите вълни просто полудявах от мисълта да заспя така, защото ми ставаше ужасно горещо и се чувствах като в капан. За съжаление, този навик си остана така. Предпочитам да си заспивам на свобода Simple Smile

# 161
Благодаря ви, soniad, Тилилейска. Из аз така предполагах, ама тя като се е засилила - трябвало да отиде на място, можело да и назначат следващата химия вместо лъчетерапията. Ще и предам вашите съвети.
Пак ще повторя, момичета - супер сте!

Хули, поздравления за резултатите!

# 162
О Боже какво щях да пиша, забравих...........
Аз и без хормони май имам симптомите на критическата и то само от една химия
Нощем се потя и се преобличам по няколко пъти
И денем се потя, а като излезна навън за по-дълго направо ми се иска да си нося резервни дрехи

Иначе, Тилилейска чак като твоите симптоми и клаустрофобии нямам
Но си спомням, че майка ми имаше такива преди няколко години, когато си караше нормална критическа при това е с махнати яйчници.

ХУУУУУУУУУУУУУЛИИИИИИИИИИИИИ да бе Хули заради теб тръгнах да пиша

Леле Хулиииииииииии  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44, как се радвам

Така, че дами аватара си ми е точно на място  Grinning

# 163
  • София
Браво на Хули за резултатите!!!! Човек се чувства някак обновен,като прясно постриган,абе страшно хубаво !
Дишаш спокойно,леко ти е на душата...колко важно е здравето,само ниe знаем това!И сцинтиграфията да е наред,Хули!!!!!
За тези неприятните състояния/от критическата/ много пишете ,че са минали за година? Аз съм вече втора и няма край.....През нощта се зареждам като Ехоо с няколко бели тениски/обаче на мъжа ми, да не са ми тесни и да ме опират / и хвърлям,хвърлям цяла нощ. Сутрин обирам урожая,даже показвам,че са мокри и ги гоня моите да им покажа ,но те бягат....  Имам чувството,че само аз съм така и понякога едно такова силно напрегнато ,не нервно-друго е...
А веднага след хистеректомията доктора ме попита дали имам вече вълни и аз гордо  му заявих,че нямам -това са глезотии...Да ама след месец,два ме хванаха ... Simple Smile

# 164
 Тилилейска, "не сама в космоса" Laughing

И аз по същия начин понасям изкуствения климакс - доста често ми се " върти " главата, а сърцебиенето ми е ежедневие. По отношение на големите затворените пространства проблема си го имам от преди, ама сега въобще не мего да влизам в такива сгради, напр. молове. Blush И затова изпуснах и големите следновогодишни намаление newsm62

Ама както и да е, ще го понеса.

Дано се разминем само с тези симтоми!

Момичета, като чета постовете за напълно противоположни резултати ме обземат шизофренни мисли, дали моите резултати са точни. Дай боже да е така Shocked
Хули, поздравления за хубавите резултати. Такива да ти бъдат още мноооого дълги години занапред.

Общи условия

Активация на акаунт