Юлче слушка и расте,даже книжчици чете!

• 9 059
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
Ра, тази количка я бях купувала за Сами. Издържа цели 3 години и се счупи под тежестта му. Много е лека - качвала съм я няколко етажа със спящо петнайсеткилограмово дете. Пожелавам ти същата вярна служба.

# 166
# 167

Червено цвекло

Въвеждане 7-8 месец:
- слабоалергизиращо
- богато на желязо (не се усвоява напълно ефективно заради оксалатите; неутрализират се частично след варене)
- разнообразно съдържание на витамини и минерали
- съдържа пектин и целулоза, действа разхлабващо (до ¼ от общото количество пюре)
- благоприятно съотношение разтворими-неразтворими фибри (подходящо преди 1 год.; улеснява усвояването на желязото)

Въвеждане 12 месец:
- не е подходящо при чувствително стомахче (високо съдържание на натрий; средноцелулозно - 3% фибри)
- един от най-нитратните зеленчуци, дори домашно (почти колкото репичките; 2 пъти по-нитратно от спанака; 10 пъти повече от морковите)
- правилното съхранение, обработката преди варене и самото варене намаляват нитратите

Сок от цвекло

Силно въздействие
Сокът от цвекло има доста силно въздействие – както положително, така и отрицателно.
- При хора с чувствителен стомах (по презумпция това са и малките деца) е категорично противопоказен.
- Едно от основните му приложения при възрастни е вътрешно прочистване – това също го прави неподходящ за един подрастващ организъм.

Малко количество
При възрастни препоръчителното количество за един ден е до ½ чаша или до 100-200 мл (според различни източници), и то разделен на няколко приема. Най-добре разреден с вода или сок. Дори при възрастни се препоръчва да се започне с една лъжичка и постепенно да се увеличи приема.
От значение е технологията на приготвяне на сока, за да има ефект - а не просто да добавя вкус към храната или друг сок.
Предозирането може да доведе до диария, повръщане, спазми, световъртеж и др.

Въвеждане - възраст
В специализираните източници, посветени на детското хранене, сокът от цвекло присъства в менюто за деца на възраст 1-3 години (най-често смесен с ябълков сок или от моркови). За деца под 1 год. не се споменава – за разлика от високата хранителна ценност на цвеклото.
Това е за цвеклото,ако на някой му е интересно.
Витамин Д давам много рядко.До този момент половин шишенце.
Резултата от морковите в памперсите е потресаващ.Очаквам с нетърпение зелените творения hahaha
Душичка Joy

# 168
Дуци и мен майка ми ме е захранила с кисело мляко от 2 ден , но никога не съм имала проблеми с корема ( пупу ) !  Hug
Ние бяхме на консултация - 8100 и 69 см . Биха ни ваксината и така .
Аз захранвам с картофче 3 ти ден , но  ще попитам  с риск да ми се скара някой 1 ден - 3 лъжички, 2 - 6 , 3 ден - 9, а на 5тия какво количество да дам ( доки ми каза , но аз не си спомням ) и на 6 тия мога ли да дам морковче вече например ? или тиквичка . И тъй като не ми се готви на коя фирма да купя? Защото на ХИП няма само картоф ( за морков не съм проверявала ) .
Благодаря на този , който ще бъде така добър да ми разсее мъглата по захранването !   bouquet

# 169
Момичета взела съм елда и кафяв ориз С кафевият ориз мога ли да правя кашичка или е рано за него и трябва бял?

# 170
Купа, бланширах го за 2 мин.

Душичката, чорапът най-малко ме впечатли - повече ме учуди как Тигъра подскача както е по гръб и ефектите, които ти си добавила   bouquet С каква програма?

Вече втора седмица усещам, че Ния е страшно привързана към мен (не се смейте, че така го казвам Wink ) - само двете сме вкъщи и лежим на дивана. Ако аз стана тя се разревава. Що така не знам - хем й говоря като се отдалечавам. До тоалетната не ме пуска да ида. Някой с подобен проблем и съвет за разрешаването му?

# 171
Джоли,дай играчка която да и привлече вниманието.Когато се загледа няма за усети "загубата" на мама.В такива случаи музикалните играчки вършат чудеса!Не винаги се получава,но върши работа Hug

# 172
вече втора седмица усещам, че Ния е страшно привързана към мен (не се смейте, че така го казвам Wink ) - само двете сме вкъщи и лежим на дивана. Ако аз стана тя се разревава. Що така не знам - хем й говоря като се отдалечавам. До тоалетната не ме пуска да ида. Някой с подобен проблем и съвет за разрешаването му?

има, има...и съм сигурна, че не сме само ние PeaceСамо да ме изгуби от поглед и такъв жалостен плач надава...Хем ми е кеф, че толкова много е привързана към мен, хем ми е криво - как ще се разделя с нея, като дойде време да се върна на работа (което е по-скоро отколкото ми се щеше да е)  ще й разбия сърчицето направо Cry .  Ами, освен да се готвим, че е възможно още по-зле да става,  не знам какъв съвет да дам...

# 173
запис и отивам да чета, че до сега нямах нет Confused

# 174
  • София
Привет момичета:) Отдавна не съм влизала и за съжаление няма да успея да ви изчета. Магито беше болничка. След последната ваксина уж нямаше реакции, целия ден беше спокойна и се хранеше нормално и изведнъж вдигна висока температура (около 39 градуса), която се задържа почти пет дни Cry Според педиатърката ни когато е постваксинална реакция отминавала до 48, максимум 72 часа след поставянето на ваксината и след като температурата продължи заключи, че имала вирусна инфекция. Нямало как да се установи на прегледа, защото била в инкубационен период тогава. Няма да ви казвам колко се притесних от това съвпадение и какви сценарии минаваха през главата ми! През последния ден Маги почти не искаше да суче и бяхме на ръба да ни приемат в болница заради опасност от обезводняване. Слава бога вече е добре Grinning
Хемоглобинът и е доста нисък, около 90 и трябва да давам Малтофер през следващите две седмици и после да направим нови изследвания. Дано бързо се нормализира Praynig
Иначе госпожицата расте добре, качила е около 400 гр и 3 см и вече е 72 см, 7 300 г.
Утре започвам захранване с пюре от морков, дано го приеме добре. Зъбки още няма, но доста я тормозят. Много е енергична и неуморна, днес е спала не повече от 30 мин., а е станала в ранни зори Crazy Но предпочитам така, вместо да я гледам омърлушена и оклюмала! Целувки на всички бебчовци от нас Hug

# 175
ами оставете да поплачат  Mr. Green сериозно, не лежете постоянно заедно, колкото и да е кеф; бъди наблизо, да те вижда, но не постоянно с нея. Ако искаш, де.
на Ясен съм му направила удобства навсякъде из къщи, за да не остава сам/не че му пука кой знае колко/, във всяка стая има подходящо легло, където да го метна, а кухнята като съм, го слагам в количката и си къкрим заедно.

ех, Катче, голямо притеснение си имала! Дано не се случва повече, че е сериозно....

# 176
Душичката, чорапът най-малко ме впечатли - повече ме учуди как Тигъра подскача както е по гръб и ефектите, които ти си добавила   bouquet С каква програма?
Първо това е неговия начин да пълзи Mr. Green така си обикаля спалнята!
Второ това е програма която върви с новия ми фотоапарат smile3533
Програмата е Video Inpresion 2 няма кой знае какви екстри и ако я искаш можеш да ме светнеш как да ти я пратя!
Е..а си майката току що щях да направя пожар в къщи,сега съм с опушена кухня и изгорена ръка Confused

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 18:46 от душичката 32

# 177
  • София
Какво стана бе Душко?

# 178
Здравейте мами  Hug .Имах да наваксвам, но вече ви изчетох.
 Първо да кажа- витамин Д не давам от 2-3месеца по инструкция на педи (нямал нужда, а когато пиели без да е необходимо можело да доведе до безапетитие)
 Второ ник нейма ми е юцка (мисля че Пърли питаше  newsm78) и аз прочетох много различни имена отнасящи се до мен, но не ми пречи(много се смях на Лучка  Joy )
Душичка 32 какво направи ?

# 179
Забравих да пиша за витамин Д, и аз не давам. Просто го забравям всеки ден, не е нарочно Mr. Green

Относно кърменето на майка ми зърната са били разранени още в родилното понеже ме била държала колкото си искам на гърда (а може би просто не ме е поставяла правилно) и май почти не ме е кърмила. После се е цедяла известно време, след това Хумана. Не знам до каква възраст обаче.

Лили хич не седи, клатушка се само. Аа, щях да забравя, днес се обърна за пръв път от корем на гръб Mr. Green Баща й обаче хич не отбеляза постижението, според него било заради наклона на дивана, а и тя не го повтори. Но за мен все е нещо, досега и толкова не беше правила.

Тигъра е страшен с чорапа Laughing Душичке, надявам се, че не е много зле ръката Confused

Общи условия

Активация на акаунт