Отговори
# 420
Момичета, какво ще ме посъветвате, след цито 3, моята лекарка ме все биопсия от 2 места и направи абразио, заради кървене извън мензиса.  Рез-тите излезнаха добри.Последва контролен преглед, лечение с антибиотик и глобули, тъй като имах възпаление на яичниците и след образио се появи течение /антибиотик не са ми изписали/. След 2 месеца и половина от манипулацията тя ме взе контролна цитонамазка /проблемът с яичниците е останал/ рез-т 3-4. Без уточнение 3 а  и т.д.  и без подробно описание какво е намерено. Помолих я да пусне повторна цитонамазка,  тя отказа и директно ме праща при доц. Попова в София. Ходих при друг доктор /не го познавам, но намерих в инета добри отзиви/, имах/м болки в десния яичник/освен това цистит и бъбречна криза/, доктора констатира само стар хроничен процес и не ми изписа нищо. Резултат от цитонамазка 2-3а.Скара ми се че не му показах предишните резултати и ме покани да дойда след поредния мензис на направим изследванията както трябва без да уточни какво ще прави. Мензиса ми ще дойде около 18, а в началото на март съм записана при Карагьозов. Доста се чудя да ходя ли при местния доктор /цитото той може да ми пусне след мензиса/ има и колпоскоп, само че не искам евентуално да ми прави биопсия, ако има нещо бих искала да го направи Карагьозов. Смущава ме че тогава ще бъда в овулация. Днес например имам леко зацапване. Да и възпалението не овладяно.Какво ще ми посъветвате? Да ходя директно при Карагьозов или предварително да посетя местния доктор пак с уговорка да не ми прави биопсия, или изобщо да отида на друг доктор да ми прегледа  яичниците още сега и да ми изпише поредното лечение, а след това да итида в София? Направо се побърках ...

# 421
Муми, чувала съм от другите момичета, че проф. Карагьозов приема и без час-трябва само да изчакаш да минат всички преди теб, не връщал никой. Така че, най-добре отиди при него следващия четвъртък и почакай малко. Успех!

# 422
Муми, чувала съм от другите момичета, че проф. Карагьозов приема и без час-трябва само да изчакаш да минат всички преди теб, не връщал никой. Така че, най-добре отиди при него следващия четвъртък и почакай малко. Успех!
да, така е  Peace

# 423
От известно време само чета и си мълча, защото чаках да ми определят дата  за конизация. От притеснение или кой знае цилълът ми беше на 19.12, после на 12. януари и после на 29. януари. Свърши ми и днес бях на предварителни изследвания, в неделя ме приемат и конизацията ми е в понеделник. Като чета неволите на повечето от вас, сигурно съм смешна, но не знам страх ми ме е, гадно ли ми е или какво точно. Пиша ви това, защото при вас получавам много положителни емоции и искам да споделя.  Hug  Heart Eyes

# 424
Jana,всичко ще е наред,не се притеснявай.
Къде и кой ще те конизира и защо се стигна до операция?

# 425
Аз съм от Попово, не знам дали го знаеш къде е, но района за онкодиспансер ни е в Шумен. Отидох на преглед, защото цикъла ми или закъсняваше или идваше по-рано, а аз съм на 40 години и си мислех, че това са бабешки работи Simple Smile. Колежка ми препоръча д-р Койнова, която после разбрах че е началник на онкогинекологията. Взе ми докторката цитонамазка, прегледа ме и беше много спокойна, даже ми написа листа, който да върна на GP-то. Но цитото ми се оказа 3б, с препоръка за биопсия. Докторката направо се стъписа. Гледа ме с колпоскоп, маза ме с радиоактивен йод и каза, че има цитирам "Така наречените предракови измения, които са към и в цервикалния канал". Каза, че така или иначе съм за операция и тогава ще ми вземе биопсията.  След написаното от Роси, не знам дали съм взела правилно решение, но...
Аз и още 5 мнения да бях взела, винаги щеше да ми остане съмнение кое е вярното и кой греши. И второто, което ме кара да си мисля, че докторката не си съчинява диагнози е че никой досега не ми е поискал и лев. Платила съм си само една потребителска такса и 13 лв за цитонамазка, която лично аз занесох в лабораторията и лично аз получих резултата от лекарката-цитолог.
Ще ме конизира д-р Койнова в Шумен.

# 426
Яна,взела си правилно решение,щом нещата стоят така.Само не разбрах дали са ти взели биопсия?

# 427
Не са ми вземали биопсия, ще го направят по време на конизацията.

# 428
Е за какво им е по време на конизацията,като така или иначе ще има материал за хистологично задължително изследване?
Биопсията се взима при за установяване на по-точна диагноза,за да се реши по-нататъшното лечение.Не са ли ти предлагали тест за ЧПВ?

# 429
Може би докторката имаше предвид точно задължителното хистологично изследване. Каза ми, че няма смисъл да ме щипе, след като вижда, че се налага конизация /може би от колкпскопията и радиоактивния йод/. За ЧПВ-тест досега не са ми казвали нищо. Аз чета за ЧПВ-теста и се чудя дали от конуса могат да направят и него?

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 19:03 от Jana_dobreva

# 430
Момичета, благодаря за съвети! Точно преди да ви прочета отговорите мислих за такъв вариант- да ходя при Карагьозов преди записания ден. Само ще помисля още дали да ходя след.седмица или все пак да изчакам кога ще мине следващия мензис. Това зацапване в момента ме притеснява....да ни ми се отрази на резултатите.

# 431
Здравей Jana dobreva, аз зная къде се намира Попово, приятелят ми е от там Simple Smile.
Желая ти успех и когато преминат емоциите ако искаш може някой ден да се видим в Попово Wink.

# 432
Момичета,здравейте!
За съжаление и аз се сблъсквам с подобен проблем, като на eli6.
Непрекъснато ни се напомня, че трябва да бъдем отговорни към собственото
си здраве, но когато започнем да търсим лекарите си за профилактичен преглед
или при възникнал наш проблем, ние се натъкваме на високомерното им самочувствие,
разбрали че ние като пациенти имаме нужда от тях. В много случаи ни карат са се чувстваме
като някаква по-долна категория хора.Забравя се, че и те са хора и някога и при тях или
техни близки може да ги достигне нашата участ на ЗАВИСИМИ.
Друго, което искам да споделяе това, че много от лекарите,които ни лекуват
нарочно не желаят да ни информират за проблемите ни и започнах да си мисля, че
по този начин ни държат зависими точно от един конкретен лекар.Просто се трупат
дивиденти, който не винаги са особено заслужени. Но рано или късно всеки човек-дали лекар или
пациент, плаща за постъпките си.
Да си пожелаем здраве и късмет всяка от нас да попадне точно на "нейният" лекар и по-малко
разочарования.

# 433
Здравейте момичета,не мога да насмогна да ви изчета,аз още не мога да се задържам много пред компа и затова влизам рядко.
И аз виждам нови имена и все с проблеми,за което искрено съжалявам.Дано всяка успее да намери най-добрия за себе си лекар на който да се довери и да вземе правилното решение и нещата да се развият по възможно най-добрия начин.

Браво, ДесиХ2, всичко ще е наред, ще видиш. Сподели моля те, при доктор Ганчева на частен прием ли ходиш и къде е кабинетът й?
Аз също съм пациентка на д-р Ганчева,тя ме и оперира ако си чела по-назад в темата.Тя приема и в Онкологията,всеки вторник е от 8.30 до 13.00 там на кабинет в 1-ва барака.Там мисля,че можеш да влезеш и с направление.Тя е изключително внимателна и любезна.Желая ти успех.

dany_30 аз съм с пълна хистеректомия,но докато стигна до нея минах през куп перипетии.Наистина е много важно да потърсиш още едно мнение поне.Моите блокчета също ги гледа Милев.Дано не се тигне до хистеректомия,но ако има нещо те първо правят пълни изследвания,после има комисия която ги разглежда и те решават кое е най-добро.В онкологията са специалисти.Стискам ти палци,ако нещо те интересува пиши .

iveto съжалявям за варицелата,дано бързо да се възстановиш.

ДесиХ2 радвам се,че всичко е наред с бебока.Почивай си и се пази.

Аз на 10.02 съм на контролен преглед в София и на 12.02 започвам лъчетерапията в Шумен,защото в Русе подменят апарата и не работят.Ще пътувам всеки ден,но не ми се лежи пак в болница далеч от семейството.

Желая на всички ви здраве и добри резултати  Praynig  Hug

# 434

Аз на 10.02 съм на контролен преглед в София и на 12.02 започвам лъчетерапията в Шумен,защото в Русе подменят апарата и не работят.Ще пътувам всеки ден,но не ми се лежи пак в болница далеч от семейството.

Желая на всички ви здраве и добри резултати  Praynig  Hug
На 10-ти и с мен имаш консултация Grinning Grinning GrinningЗадължителна Wink Laughing

Общи условия

Активация на акаунт