Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 68

• 41 428
  • 297
  •   1
Отговори
# 90
van444eto, да допускам правописни грешки, смятам обаче,че всеки разбра смисъла, защото сме големи хора. Моля ви се, не искам да си мисля,че съм на изпит по български език и няма да издържа матурата......Извинявай, ако си се засегнала......

Чети подробно всички варианта да си нормализираш тестото.

Чета, чета.....толкова информация и видео изгледах тези дни.....ако искайте ми вярвайте.......Че сигурно от натрупване на толкова много информация, вече явно пропускам важни неща......И това с играчките не го написах с лош умисъл, а за да стане ясно,че наистина чета всичко, което е от 1 стр. Но не всичко е четене, и не всичко е знание......Лесно е, когато човек има практика.......

Да си натисна бутона сега - проверка правопис......
van444eto благодаря за обясненията  bouquet......При първа възможност ще си купя необходимото от аптеката...а за сместа - водата ми бе 20 мл., защото все пак си намерих спринцовка от нурофен - детски, явно шоколада, независимо,че пише 100гр. е по-малко. Глюкозата ми бе гъста, чак твърда......

# 91
Албенче, все да те питам и все забравям  Embarassed

Тази торта с една доза руска мастика 2 ли я покри? И не изсъхва ли покритието, ако пренощува да речем на балкона?

Иначе тортата ти е "убиец"   bouquet

Пепи миличка, имаш една торта в която съм влюбена  Mr. Green  Тази с калинките за РД на едно момиченце Калина ... Би ли споделила моля, как правиш калинките  Praynig Или ако имаш step by step да го пуснеш  Praynig  Че и аз имам една задаваща се Калина на 2 г  Wink

# 92
Мама Цоцоланка отскоро си при нас ,но знай че Ванчето не се е засегнала , нито е имала намерението ти да се почувстваш засегната . Скоро ще и "схванеш " майтапчийския начин на изразяване  Wink. Пък за "играчките " - ми ние за това и я номинирахме за "изобретателната личност на форума " .
 За кое тесто казваш че става рядко - Трюфела ли ( май него каза че ще правиш  newsm78 ) . Ако става въпрос за него - ами то стои наистина по-рядко от обикновен пандишпан и много "въздушно" ( дано да разбра какво имам в предвид ).

А за шоколадовото тесто - Ванчето понеже почти и изцяло работи само с него , затова те насочи да прочетеш всички възможни варианти за оправяне ( 'Щото тя какви ли не опити му е правила , нали Ванче ... Mr. Green )

# 93
  • София
Корнишонка честит рожден ден и от мен  bouquet

Абленче кажи наистина как е с тази руска мастика и става ли добре за покритие, защото това си е алтернатива  за мен за бяло тесто ако нямам моделираща маса.

Момичета, искам да ви питам и нещо, което съм сигурна че сте го обсъждали, но никога не съм обръщала внимание, защото не съм си и помисляла че ще ми потрябва. Става въпрос за цената на труда, ако някой поиска торта и държи да ви плати труда как го изчислявате, щото "клиентите" вече ще ме бият заради тая моя скромност. Mr. Green

# 94
Извинявай, ако си се засегнала......
rotfImao rotfImao rotfImao

Рая ти е отговорила вместо мен. Тука в темата вече почти никой не ми се връзва на шегите.
Сега делово:
Това дето си го забъркала, го турни в едно пликче и го прати да спинка в хладилника. Утре, по първи петли го вади и провери. Сама ще си прецениш дали има нужда от доизмесване с пудра. То ще си покаже. Пфу да му се невиди, като пиша някакви такива неща дето се чудя как да ги обясня и ръкомахам пред компа, стискам юмруци и чак обяснявам с жестове докато ми дойде правилния термин....  newsm78 . Така де..... как да обясня сега колко да е меко, колко е нормално да лепка и др. такива  Thinking
Аааа.... сетих се..... Мам`Цоце виж там в мойта папка, дето са видеата, има едни клипчета дето бъркам такова нещо. Ако можеш да прецениш колко да се разтяга и колко да е меко..... ако не..... ще се наложи да заповядаш на Цигов Чарк и да го видиш нагледно защото ще изнасям лекции на живо..... /то е ясно че точно там ще се изложа, ама все ще измисля някой фокус да прикрием щетите/
Айде, сега действай и утре да докладваш.... и да не се шашкаш повече от приказките ми.  Wink
Албенка - забравих да ти похваля крилатата торта..... То и сегашната трябва да похваля..... какво стана със сметаната??? Да не загубиш тренинг до 1ви Май?????

Цял ден чакам Пепи да пусне линка който даде преди време на мене, ама явно си има друга работа, та затова, пускам ви го аз, пък благодарностите към нея.
БАГЕР СТЪПКА ПО СТЪПКА
 И откопирано и направено от мен:
ОТТУК И НАПРЕД

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 21:28 от van444eto

# 95
van444eto гледала съм те 3 пъти как го правиш тестото.......Сложих още шоколад - може би около 60 гр. още.......Месих го около 6-7 мин. топчето, само се отдели от стените на купичката. Сега спинка половин час поне, ще го видя и сравня с твоите снимки...и ще го оставя да нанка.....

Докато то нанка...ще проверя в библиотеката някоя лесна рецепта за торта......И ако имам нерви ще изненадам приятелка, която има рожден ден тези дни. Тя печели на 3 пъти стипендия на Външното министерство на Италия и ако мога да и докарам италианското знаме върху твоето покритие.....Ако не - едно ЧРД и това ще е!

# 96

Докато то нанка...ще проверя в библиотеката някоя лесна рецепта за торта......И ако имам нерви ще изненадам приятелка, която има рожден ден тези дни. Тя печели на 3 пъти стипендия на Външното министерство на Италия и ако мога да и докарам италианското знаме върху твоето покритие.....Ако не - едно ЧРД и това ще е!
Ако искаш пробвай моя блат,хубавото му  е,че е лесен,икономичен и носи всякакви украси и пълнежи.Рецептата ми я има в тортената библиотека

# 97
Ванче гледам нови хора в челен сблъсък с хумора ти   love001.Маме няма да се плашиш и няма да се вързваш на Ванюша newsm10 - голяма работа е newsm10 и безценни съвети дава.Само дето и е по хапливо езичето newsm53. И има очи и на гърба - брои всяка китка до една на всяка една торта ooooh! и какво ли още не забелязва.Ванушка мила Hug Hug Hug
Ванче гледам го тоя багер.Да знаеш от кога му се каня.И повод скоро ще има ама пусти страх Embarassed да го почна.
Момичета доста нови девойки са ни навестили.Май покрай онези номинации славата ни се носи надлъж и нашир през девет подфорума в десети.
Мамо Цоци нямам търпение да покажеш Трюфела
Мамче и Корни newsm59  bigdance2  ura - да сте живи и здрави и много обичани.Корни чакаме тортичка.Мамче а твоята е супер.Вярвам и вкусна Peace
Мама Яни  PeaceПак си въртяла шприца Peace
Албенка едкам и аз такава шоколадова панделка да докарам ама още борд не мога Embarassed
Юлинда
nbirthday на половинката.

# 98
  • Vaudreuil Canada
sillsav че е обсъждано обсъждано е ама аз имам частични спомени. Помня че схемата беше 3 пъти цената на материалите ама не знам това цената на цялата торта ли е или само на труда. По-специфични украси се таксуват допълнително.
На мен лично ей този сайт много ми е харесал за определяне на цената, но не знам до колко ще ти е практична информацията в него.

# 99
Само два дни не съм влизала и сте изписали 7 страници.Доста време ми отне да ви прочета в старата тема и тук.Невероятни торти видях,на Райчето тортата ми спря дъха,толкова е нежна.Ти,миличка най-после се справи с този лилиум /мисля че ти беше като питаше преди време/ и розите са чудни.
Албенка,ах тази панделка,не е ли време друго видео да ни покажеш,например как си правиш блатовете/тези дебелите,дето поемат по литър течност/.Иначе тортата е страхотна както винаги.
Да покажа и аз моята.Първоначално мислех да я покрия с руската мастика,но я правих от предния ден и когато започнах да я разточвам започна да се цепи и напуква /спомням си че преди време Рая беше писала че при нея се получило така/ и замесих набързо Варната макар,че от година не я бях правила,получи се страхотно тесто и с него покрих тортата.И другия ми дефект е в полата,никога не ми е харесвала кукла с много несъразмерна пола,но ето че и при мен се получи,но май малко го замаскирах.Е,чакам критики.

и още няколко снимки:http://www.snimka.bg/album.php?album_id=174118&pid=10250652

# 100
  • София
О, barcela, много шармантна дама си направила. Много ми харесва цветът и целия дизайн. Разбира се, че малко долу е по-закръглена, но нали трябва и да се яде торта...Не само да се показва съразмерност:))))

# 101
Барсела, кви критики бе, моме!?!  newsm78 Къде видя, че полата и е несъразмерна?  Rolling Eyes
Много добре е станала мадамата!  Hug Само нещо цветовете не са много отчетливи.  Thinking
Аааа,може би отзад-ами това си е напрво ефект.Със шлейф  Simple Smile Панделката много ми хареса отзад на роклята!

Албена, тортата е станала перфектна!

Шеметче, разгледах сайта, ама нищо не разбрах подробно!  Twisted Evil Утре ще мъча мъжо да превежда  Mr. Green

Ванче, нямаш равна  доноса на информация!   bouquet Heart Eyes И да не почнеш да ми бройшправописните грешки-щото имам проблем с клавиатурата...  Mr. Green

Маме, що се мъчиш с трансфери, я си забъркай някакъв фондан и го оцвети в цветовете на Италия и направо го монтирай върху тортата  newsm78 Уф, ама и аз как го казах... Абе може и марципан Варна да си забъркаш...  Grinning

# 102
Здравейте отново
Да попитам някой беше казал че ще пробва да направи шоколадовия фондан с мед какво се получи?
Аз продължавам да не мога д намеря глюкоза. И някой пробвал ли е Руска мастика 1 че за нея имам всички продукти.
Моля помогнете че тортата ми трябва за днес

# 103
  • Vaudreuil Canada
Шеметче, разгледах сайта, ама нищо не разбрах подробно!  Twisted Evil Утре ще мъча мъжо да превежда  Mr. Green
Ами практиката е да се таксува на парче - за торта с фондан минимум 5 долара на парче, специални украси се таксуват отделно като минимума е 150 долара. Торта за специален случай не може да струва по-малко от 50 долара, сватбена торта - не по-малко от 250 долара. Слагат минимална цена на торта щото ако ти поръчат торта от 4 парчета ще ти идва да ги разстреляш. Например торта за сватба 100 парчета ще е поне 500 долара което си е поне триетажна торта де.

Niki-to шоколадовия фондан с мед си става добре - единствено ми мирише на мед ама с подходяща торта ще е супер. Аз правих с кафяв шоколад щото за белия казаха че жълтее. Мисля че пропорцията беше 600 гр шоколад към 100 грама мед ама провери как го е дала Джема.

# 104
Гледам за ценообразуване си говорите  Wink . Има много полезна информация в кейксентрал.ком ( което ми напомня да ви дам последен тласък за конкурса мисля, че крайния срок беше 28.01 ) .

Та, абсолютния минимум в щатско е 4,50-5,00 долара за парче- най-обикновена торта, украсата се смята отделно. Но тази информация едва ли ще ти свърши много работа.
Направило ми впечатление, че момичетата, които взимат поръчки в Бг слагат доста ниски цени. Аз лично не бих таксувала торта с фонданена украса за по-малко от 50 лв. - това е ужасно много труд, за продуктите да не говорим. Аз лично, ако клиентите имат определен бюджет за тортата ( защото има хора, които искат нещо определено без значение от цената ), та ако имат определен бюджет бих им казала какво мога да им направя в рамките на този бюджет  Peace . Но всеки сам си преценява  Peace

Общи условия

Активация на акаунт