Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 68

  • 41 047
  • 297
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 310
Рая, гласувах за теб  Laughing Отивам да намеря и другите две торти
мама Яни, задължително е да си регистрирана

# 181
  • Мнения: 2 185
Krische, от някои 1-ци почти нямам изрезки. Всичко зависи от размера на тортата. От 16-ка и 20-ка почти нямам фира. От 24 имам, и тъкмо сега оползотворявам някои от тях за основи на вагончета  Grinning

Иначе цените варират, като за най-малкия размер 16п. е 46лв., а за най-големият (максимум 24 парчета) е 58лв. Знам, че не е никак много, но не мога за сега да искам повече.

Пепи цените ти са резонни, аз бях останала с впечатлението, че са доста по-ниски  Peace

# 182
  • София
  • Мнения: 618
Рйче, аз я гледах умно твоята торта и си викам,брей тази прилича на нашите торти Thinking и тя вярно била наша торта Party Гласувам Peace

Пепи не са ниски цените ти newsm78

# 183
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Clairette бъркаш се с цените на Албена. На Пепи цените са резонни но не и високи.

# 184
  • Мнения: 4 358
Фиор аз вече щях да питам кой пък е този Дамян hahaha и ти си каза.Задължително да кажеш за реакцията на младежа.Чакаме подлобен рапорт Hug

# 185
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, това са примерни цени. Те варират в зависимост от съдържанието на тортата. Имала съм и 24-ки за 50-54лв., както и 16-ки за 40-42. Тези които ви писах са може би максималните- с карамелен крем и ядки например  Wink

Ниски са на Албенка цените, ама в Септемви няма кой да и ги вземе за повече.

# 186
  • Мнения: 2 185
Шемет не се бъркам  Wink . На Албена цените са направо обидно ниски, а и нейните технологии са различни.
Предишния път като стана дума за цени ( беше преди доста време ) Пепи беше споменала доста по-ниски цени или може би аз съм останала с погрешно впечатление  Thinking

# 187
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Clairette, това беше преди половин година, мила. И не бяха много по-ниски, с около 4 до 6лв. Но от тогава и аз станах по-търсена и постепенно с 1-2 лв. на месец-месец и половина и си вдигнах цените. Които имат още накъде да растат, но за сега ще са такива. Така си трупам доволни клиенти, които казват на приятели и търсенето наистина осезаемо се увеличи.

# 188
  • Мнения: 2 708
Все се каня да питам аз, ако има мами от Кърджали за една торта, но покрай цените на правенето им се сетих.
По Нова Година имахме в къщи събиране и понеже трябваше да готвя много неща, а и едното момиче имаше рожден ден на 31ви каза че иска да почерпи с торта, която ще донесе от Кърджали - тя е родом от там и си беше предните дни, та я донесе тортата. По телефона ми каза, че е страхотна тази торта и че такава не съм яла. Аз трудно се изненадвам от торти, но викам си няма да й троша хатъра. Абе донесе тя тортата, поглеждам я аз - ама доста обикновеничко изглеждаже, направо за купешка пък торта, аз си представях нещо по така.


Изобщо не й обърнах внимание. И вече сме се насвинили порядъчно, но иде времето за бара и трябва все пак да Апнем тортето преди това. Аз първоначално казах, че няма да ям - нямам място.....Като видях физиономиите на другите и колко се изкефиха - и аз си взех..... Е верно много вкусно беше. Уж някви тънки блатове, уж мязаха сухи, уж крема почти не се вижда, а в същото време беше много различен и невероятен вкусът й. Цялата тази страхотна торта - мисля диаметър 28-30 да беше струва 16 лв...... Без коментар. Казва се "САХАРА".

Затова, ако някой знае каква е тази торта, рецепта, нещо, сламка някаква ще съм много благодарна да разбера. То ако беше тук за тия пари аз през ден щях да си я купувам, ама сега ще трябва да й се моля като си иде по Великден да ми донесе една торта Joy Joy Joy

# 189
  • София
  • Мнения: 2 671
Kрисче, на мен на Медовик ми прилича  newsm78 кажи нещо повече за вкуса?

# 190
  • Мнения: 1 271
HugЗдравейте и от мен, още един новак, дано този път да съм на точното място. С този тортен форум ми се е взел акъла. Толкова четене дори и в университета не съм чела Crazy...Страхотни сте, много работи ми станаха ясни, но май колкото повече научавам, толкова повече се обърквам. Та така, решила съм да правя торта с чаршаф и рози отгоре. За голям човек е (54) и искам да е в тъмно синьо и жълто(любимия отбор)Партито е в неделя следобед,но е в друг град и ще има път с кола 1 час,добре че е студено,надявам се да няма проблеми. Сега : natalyna ми препоръча марципан Варна,гледам от него всички са доволни. Обаче  фигурките и по-точно розите, сякаш изглеждат по-истински с фондан(по-тънък ли е,по-твърд ли какво?).Аз обаче никога не съм работила с желатин и си нямам много-много вяра. Някой има ли снимки на рози от марципан Варна и по кой метод стават най-истински? Ако ги направя тази вечер розите??? Блатовете ще пека утре вечер и ще украсявам в петък вечер,защото събота няма да имам никакво свободно време. Ден и половина ще е в хладилника(1°C), не е проблем нали? Сега за чаршафа, голямата тръпка: открих как да стане снежно бял марципана Варна, трябва да се ползва кокосово масло, тук го продават като чист растителен маргарин Палмин, който е снежно бял. С него трябва да стане. И последен въпрос : в един немски форум се върти една рецепта за фондан чаршаф, моля профитата да се изкажат по въпроса. Та :
500гр пудра захар
3 c.л. лимонов сок
50 гр масло (кокосово,Палмин)
Маслото  разтопявамe с лимона и 2с.л. вода. След това се прибавя половината от захарта(275гр) и бъркаме. Сваляме от котлона, вадим на твърда,студена повърхност и след като се поохлади добавяме останалата захар. Месим здраво.Това е. Сега кажете, така ще стане ли, в смисъл без брашно Thinking? Малко дълго стана,но моля ви помагайте, много ми се иска да се получи

За рецептата-това си е добрият стар фондан от едно време, само, че тогава се правеше с мас.Много е капризен за замесване-трябва да уцелиш точният момент на точката на разтопяването на маслото.Това се прави с кухненски тернометър-не бива да завира маслото, защото се губят качествата  на лимона!Не стяга после достатъчно.И друго, ако случайно се навиеш да го правиш добавяй останалата захар много внимателно и на малки порции, защото понякога не се поема всичката.А предозираш ли пудрата става много трошливо!

Рая, гласувах!Следващият път пиши навреме, че си качила и ти!  Naughty

# 191
  • Мнения: 2 708
Не искам да кажа, че няма по - вкусна торта от тази. Не ме разбирайте погрешно. Просто е много по-различна. Не е Медовик. Помислих си го като я разрязахме, ама на Медовика е по бисквитен блата някак си, а този си е по скоро пандишпан. И за тази цена, която ви казвам предполагам продуктите не са някакви уникални и скъпи. Това също ме порази. Че може толкова вкусна торта, да е с продажна цена в сладкарница под себестойност на мойте торти горе долу..... Не можах да разгадая и крема. Като крем уж най-обикновен, но не можех да го оприлича с нищо. Освен пък да съм верно била много преяла..... Ама не остана грам за другия ден. А аз си мислех, че ще остане и за другия ден hahaha Може би ако някоя от вас специалистките го опита, по да може да го определи....

Ааааааа сетих се. Някой ден, като помоля приятелката да ми донесе, специално на Ванчето ще занеса едно парче - да пробва. Може пък тя да го разконспирира. Пък и да каже мнение, защото може пък на нея да не й хареса и само на мен да ми се струва вкусна Laughing Laughing Laughing Аз ако можех на всички ви бих пратила по едно, ама не мога и затова на Ванчето, като одобрен специалист, признат великан в сладкарството в домашни условия, на нея ще да се падне честта да прецени бива ли я или не.....

# 192
  • Мнения: 22 867
Не искам да кажа, че няма по - вкусна торта от тази. Не ме разбирайте погрешно. Просто е много по-различна. Не е Медовик......................

Krische, мислиш ли, че може да е тая торта? Сетих се, че съм си я записала, названията съвпадат.

# 193
  • Мнения: 1 965
Крисчеее - не така мол`ти се. без подкупи че ще ме обвинят в разни работи...... За тая торта успях да намеря само това:
http://paper.standartnews.com/archive/2005/09/09/theday/s4552_14.htm
Айде сега, да видим кой има връзки в Народното събрание, и по-точно в кухнята.....  Joy
Така като я гледам тая срязана торта.... нещо най-долната платка издайнически ми прилича на готова платка. Като тези които ползвам аз.... А ръсенето отгоре много ми напомня на една торта, която беше посипана с финно смляни бисквити объркани с канела. Такава асоциация направих, де. Мога само да гадая какво е това и какво има вътре.  Rolling Eyes Все пак се казвам ВАНЯ, а не ВАНГА.....
Чакайте по тоя повод да ви кажа, онзи ден как се изложихме с мойта сестра. По ред причини се озовахме на Орлов мост, уж тя да ме води в сладкарница ЛЪКИ да пробвам някаква торта, да разконспирирам какво има вътре и да се пробвам да я направя... Естествено беше затворено, щото си беше и рано.....та се сещам аз, че наблизо е прословутата сладкарница ПЧЕЛА. Айде към нея..... Вътре милион пастички, които нямаха много вид на изглед..... но аз като любител на шоколада и парфето.... естествено си поръчвам шок.парфе. Сестра ми решава да пробва Сахер. За мезе си поръчахме някаква сметанова пастичка и една добре изглеждаща карамелена мини пастичка, и за десерт някаква рапсодия беше, но не я запомних. Какичката зад щанда -  Shocked , ей такива очички опули. Сядаме си ние пред 5те чинийки и се почва едно боцкане.... Чинийките само се въртяха и препредаваха.... По едно време се усещам че цялата сладкарница барабар с персонала е затаила дъх и ни гледа..... Сръчквам сестра ми, тя се оглежда и двете избухваме в див смях..... Представям си каква гледка сме били.И двете сме  високи по 1.75, тежим по нЕма 55 кила, въоръжени до зъби с вилици и чинийки, седим и като едни истински диви селянки ровим в чиниите, мляскаме и издаваме нечленоразделни звуци... А отстрани хората слушат: "Ужас.... мноУ сладко.... в тая па нЕма захар..... пробвай тая гадост - смърди на ванилия..... това е гадно - много лепка.... това е много сиропирано и пак е безвкусно.... тая сметана е долнопробно растително менте, при това е стара и суха..... тая пастичка ми е набор..... от тая па става идеален заместител на пробития ми ботуш..... " И само такива изказвания..... Хвана ме срам, грабнахме си чантетата, зарязахме разровените чинийки и дим да ни няма.......  Embarassed Сестра ми навън прави изказване: Ако бях собственичката на сладкарницата и влязат такива две простачки, на втората минута им захлупвам чините на главите и ги изхвърлям през джама..... Напълно се съгласих с нея.....
Та, това исках да кажа. Като вкус, нищо не одобрихме. Но в съседство имат ателиенце за направата на торти. Искам да ви кажа че уникални неща видяхме. Беше затворено, та се дупихме през витрината и надничахме..... Много добри фигури имат и добри идеи. Усетих индивидуален почерк в муцунките. Всичките са леко сплескани и с маааалко азиатски черти, но много красиви и добре направени.... Жалко че не им се отварят картинките в сайта. Сигурно има какво да се види.
Айде стига съм философствала, отивам назад да ви разгледам тортите от деня.....

# 194
  • Мнения: 2 708
Лабрекс, четох ама не мога да преценя. Но мисля, че за да си задоволя любопитството си струва да опитам. Peace Само ще ти пратя на лични 1 изречение дето не разбирам съвсем. Другото ми е ясно, затова да не вземеш, моля да го превеждаш и да си губиш времето, щото си е ясно наистина. Peace

Ванче, кви подкупи бе мацка. Хич и няма да те подкупвам, ами ще те използвам hahaha (знам че имаш чувства хуморски:)) Блазе им на тия от Парламента, ако верно си я хапват. И наистина е лека някак. Нищо де, ще пробвам аз това дето Лабрекс го предложи някой ден Peace

Общи условия

Активация на акаунт