АПРИЛските деца се смеят рано в утринта

• 12 843
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
  • Русе
Привет!
Юлче, голям екшън при вас! ooooh! Добре, че са се уталожили нещата! Peace
"Биокс Тими"-то много го уважавм и аз (с мащерка), както и Фитолор-а (с бяла ружа) - за гърлото (Ексчето спомена за него) - също и защото децата ги харесват на вкус..., иначе посмъртно не мога да пробутам Хустагил примерно и някои от отхрачващите...
Ванче, налей му една пипета сребърна вода през носа да му промие носоглътката. Thinking
Мен гърлото ми се опитва да сдава багажа и взех да кашлям нещо  Rolling Eyes -  моля се да не натръшкам децата, че тая седмица е критично всички да сме здрави. Praynig

Зарка, голяма Убавица Мимата!  Joy Диди я оцени по достойнство и искаше "още Мимата"..., ама нашия "грим" не беше от миещия се, та си походихме гримирани. Sick Дилянката пък, с друго ме изуми преди 2 дена - посочи ми кожата си м/у палеца и показалеца и каза, че имала краста.  Shocked

Спорна седмица от мен!

# 181
Добро утро,

при нас седмицата zапо4на със zавръЩането на zимата, вали сняг като zа световно  ooooh!  Прекалено рано си мислехме, 4е сме приклю4или със zимата  Crossing Arms

Мен много добре ми се отраzиха по4ивните дни, останах си вкъЩи и сега съм по добре, и то по4ти беz лекарства, а бях на ръба на пневмония и съответно болницата  Whistling Пих АСС zа отхра4ване, има го и zа деца с намалена доzировка  Peace В носа само един път капнах Олинт, ина4е само си правих промивки с фиz. раzтвор  Sick

Въzхитих се от рисунките на Мимата (не теzи в лицето  Joy ), Милена е много дале4 от това  Thinking

юл4е, радвам се 4е Иво е по добре  Hug Хайде и Ван4ето да се похвали скоро  Praynig

Колко е порастнала Симона  Shocked Вярно 4е е готова да бъде кака  Wink

# 182
  • София
Здравейте!

Ванче, Проспана е слаб сироп по принцип. Аз съм много доволна от Хустагил - само на билкова основа е.Бързо оздравяване.

Юлче, хубаво, че вече сте добре. Соня досега само веднъж е карала такъв чревен вирус и никога не я бях виждала толкова зле. Другите болести  ги кара по-леко, но това я беше съсипало.

Сонята от днес е на ясла след 3 седмична почивка. Малко мрънкаше, но сигурно защото е отвикнала, а и ще и се отрази добре на дисциплината, защото стоенето при свекитата доведе до малко лигавщина. Не съм мислила, че ще го кажа това, защото те са доста строги, но тък като тя недолюбваше да остава при тях те май почнаха много да й угаждат и да я  глезят.

Соня пък обича люти дъвки, такива ментови. Напоследък дъвчи много дъвки и се боря да ги огранича, но бабите и купуват и борбата е трудна.

# 183
  • Варна
 Привет!
Чак не знам какво да пиша,толкоз ми е опротивяло всичко....
Аз нещо пак загазих, силни болки в главата, очите и ушите. Имам чувството, че са заглъхнали. Утре ще отида на термодиагностика на главата, да видим какво ще излезе.
Малкия поне засега е добре, беснее умерено из в къщи, днес е на ясла.
Юлче, добре че ви се е разминало. Моя как повръща 7-8 дена, още ми държи влага, пълен ужас!
Ванче, пробвай с един чай (аз съм го писала, много съм доволна) 800мл вода се кипват, после се сипват по 1 с.л. мащерка, ригамн,подбел и цвят от бъз, запарва се 5 минути, като изстине се подслажда с небет шекер. Ники го оправяхме от храчки и секрети само с него, и то доста дълго време. Дава се по -6 ч.л на ден, ако е за възрастни 3х200мл на ден
Татянка, при нас пък е направо пролет!! Пу-пууу

# 184
Добър ден и от мен!

И Станислав изкара този вирус. В петък  си мислех, че се е влошил, защото свеки ми се обади и каза, че е много отпаднал. Аз си тръгнах от работа по-рано, за да го заведа пак на лекар. Съответно тя ни прегледа - каза, че гърлото е леко зачервено, но щом поддържа температура вече три дни, по-добре да му изпише антибиотик, защото и без това досега не е пил. Аз си взех рецептата, но реших да изчакам до другия ден. Сварих отвара от лайка и в 100 мл. разтворих 1 к.л. сода и 1 к.л. мед и това му капах в носа. И наистина имаше много бързо подобрение. Още същата вечер спа, без да кашля и дишаше добре. Не вдигна температура. А и моето присъствие събота и неделя като че му даваше сили да се бори. Надявам се да няма последици от болестта, защото при майка ми продължи в гнойна ангина и не се размина с антибиотика. Пожелавам бързо оздравяване на всички Априлски сладури  и техните родителски тела!

# 185
....гърлото е леко зачервено, но щом поддържа температура вече три дни, по-добре да му изпише антибиотик, защото и без това досега не е пил...
Е това ме убива Confused страшен довод ...
Не мога да разбера тези лекари застраховат ли се с тези антибиотици  newsm78 или са на принципа като не знаят от какво е Т да изписват антибиотици ...
aneliz, дано да са наред нещата  Praynig

# 186
....гърлото е леко зачервено, но щом поддържа температура вече три дни, по-добре да му изпише антибиотик, защото и без това досега не е пил...
Е това ме убива Confused страшен довод ...
Не мога да разбера тези лекари застраховат ли се с тези антибиотици  newsm78 или са на принципа като не знаят от какво е Т да изписват антибиотици ...
aneliz, дано да са наред нещата  Praynig

И аz така  Shocked Нямам какво да добавя към каzаното от Деси.

# 187
Ами счита се, че ако до три дни температурата не спадне, инфекцията вече е минала от вирусна в бактериална, т.е. организмът не е успял да се пребори, защото е слаб. Аз това съм го чувала от доста педиатри, вкл. и от такива, които не са ми изписвали нищо, когато Иво е бил с висока температура - обяснението беше, че за момента всичко му е чисто и няма смисъл от лекарства, въпреки че беше с 39 градуса, но ако поддържа повече от 3 дни или след третия ден се появи кашлица, да ида пак.

# 188
Юлче, ама на теб са ти казали да идеш пак, а не да дадеш антибиотик, мен това ме шокира, че направо изписват антибиотика, без да проследят накъде ще отидат нещата. Аз съм съгласна, че понякога е неизбежен антибиотика, но не мога да се примиря, че просто се застраховат с него ...

# 189
Добър ден!
Болните от последната страница им пожелавам бързо оздравяване!

Не зная какво да отчитам днес - Симона на градина, ние на работа. Ще видим докога.

Рисунките на Мимата нещо съм ги проспала, като се прибера довечера обаче ще ги потърся да ги видя, че ми стана любопитно.

Пухчо не обича люто. Някой наскоро и подари люти дъвки. Сърдеше се, все едно се бяха опитали да я отровят.

Какинството ще и се размине, освен ако не намеря друг кандидат татко Mr. Green

# 190
Ами да, въпрос на педиатър. Но пък аз съм сменила няколко педиатърки, а от друга страна редовно децата дебнат да идем до Пловдив и да се разболеят там и ходим и там на частно все при различни хора, досега никога не ми се е случвало да ми изпишат АБ за добър ден. Особено пък личната им педиатърка, дето им знае и кътните зъби  newsm78

Ииих бе Янче. Виж колкото мили изглждат двете деца на снимката, надъхай настоящия татко  Laughing

# 191
  • 2 етажа над тавана
Здравейте, момичета.

Разписвам се набързо, да не ни мислите. Добре сме, от ходене навън, разходки и т.н. нямам време да пиша, вечер когато Маги заспи обучавам майка как да се справя с компютъра и дълго си говорим с брат ми по скайпа и съвсем не мога да стигна до форума. В края на седмицата ще се приберем и се надявам тогава да мога по-редовно да пиша.

Много болнички ми се видяха в последните страници - надявам се при следващото ми писане вече всички да са напълно здрави. Hug

Поразена съм от рисунките на Мимата, при нас такива майсторски изпълнения няма. Само подобия на слънца - полу-кръгли драсканици с прави черти - т.е. лъчите.

Люто и ментово и Маги не обича. Прави невероятни физиономии на отвращение и погнуса Grinning

Засега от мен толкова, трябва да ставам, че Маги пак ме дърпа да излезем на двора.

Целувки на всички Heart Eyes Hug

# 192
  • София
Какинството ще и се размине, освен ако не намеря друг кандидат татко Mr. Green

Мъж ми каза, че ще има 3 пък аз колкото искам  Mr. Green освен да ви свържа за третото  hahaha А по ТВ казаха, че до 5 години мъжете ще могат да раждат и аз му казах да се подготвя психически  Mr. Green

Прверих от 3 места, абсолютно е сигурно, че утайка в кръвта е нормално да иам след инфекция и неможе да е причина за даване на антибиотик.

Ани и взеха кръв днес и в лабораторията използваха страхотен номер: казаха й че ще излязат калинки от пръста й, и  тя не гъкна и чакаше всяка следваща и ги броеше.

# 193
Екси, тоя номер с калинките е стар  Mr. Green Явно навсякъде вече са се светнали и го ползват.

# 194

АПРИЛСКАТА БАНДА     

13.03 Рая на   jenny_K, София
19.03 Маргарита на buble, София
25.03 Екатерина на Пипилотка, В. Търново
26.03 Тони с братче Димитър на Чаено момиче, София     
         Вяра  на Сабина, София
28.03 Калоян на desi, София       
31.03 Невена на Мецанка, София     
         Христо  на ~Цвети~, Асеновград                             
01.04 Ана-Мариа на x_diabet_mama, София
         Матей, със сестра Лора, на Вени*, София
03.04 Ивайло, с брат Даниел на 1 г., на юл4е, София/Пловдив
04.04 Пламен, с брат Димитър на 5 г., на Катя (Сливен)   
         Симона на Cherepahova, София
         Реа на ramama, София
06.04 Инес, с брат Аксел на 6 г., на halapela, Попово
         Николай на Красе, Варна
07.04 Давид на Beauty, Русе   
10.04 Емил на ra4e, София
         Теодор  на Роди, Варна
        Митко, с брат Петър на 6 г., на jd
11.04 Ивайло на Rossi, София
         Даниел  на Бубка, USA/Пловдив
         Калоян, със сестра Десислава на 1 г., на Mum   
12.04 Мадлен на elima, София
         Алекса, с брат Криси на 1 г., на missZ, Варна
         Александър на didi_demi, Добрич
13.04 Александър на Смин, Варна
          Росен на Veniand, София
15.04 Соня, с братче Владимир, на renni79, София
16.04 Милена на Tatjana, Германия
         Димитрина  на galiabalq, Благоевград
17.04 Станимир  на Данче-Калпазанче, София
         Тони   на skarlet#, София
18.04 Дея-Мария    на Дея, Карнобат, чакат бебе!
        Валентин    на Ренката, София   
19.04 Ема на Mayflower, София, чакат бебе!         
20.04 Александър на Петето, София
         Йоан, с брат Люси, на Леси, В.Търново/Г. Оряховица
         Станислав, със сестра Калина на 9 г., на aneliz, София
21.04 Анжела на Мирела, София
         Йоана на Pa-pa, Las Vegas
22.04 Мария    на Zarka, USA, NY   
        Стилян    на Nadeto, София, чакат бебе!
23.04 Велина, с брат Петър на 6 г., на envia, Хасково
         Диляна, с брат Преслав на 4 г., на Иленка, Русе
26.04 Асен и Кристиан на jinjer_78, Благоевград
27.04 Скарлет-Елизабет на Rina, UK
         Юлиан   на Ваня, София/Бургас