Отговори
# 240
gargamela, да ти е жива и здрава! Много усмивки и шестици и желая! smile3525
Нашата госпожица вече 6 месеца я тресе хормона, че две не вижда... Mr. Green Не съм си и помисляла,че такова чудо ще ми дойде до главата. То агресия, викове, крясъци, ревове, рязане на коса и каквото дойде... Намали си успеха в училище, защото, видиш ли тя не можела да учи насила... ooooh!
Опитахме по всякакъв начин, ама нашата, нали е дебелоглава като майка си - не и не!
Обърнах се към психолог. Вече имахме 3 срещи - двете бяха само с нея. В петък имам аз среща с него. Трябва да ви кажа, че сега е по-спокойна. Явно има ефект. Пу, да не урочасам хубавата работа.

# 241
В нашето училище също психоложката много работи с децата и резултата е положителен.Дори Лъчезар като разказва какво е ставало в у-щето е най-нормално да каже, че еди кой си го пратили при психоложката.Едно време ни пращаха при директора.Така може и да се загуби леко приятната връзка между психолог-ученик, но пък той знае как да говори с детето и може да открие проблема.
Вече не е срамно, дори е модерно да се ходи на психолог...нека, аз лично съм ползвала услугите на такъв човек преди години, просто защото не знаех как да се справя с малкото си дете.Не исках да слушам бабите около мен с техните неадекватни съвети и жената ме успокои, даде ми правилни насоки и нещата се оправиха!Така или иначе нямаме традиции във възпитанието на децата, поне съветите, които искаме и ще получим да са професионални  Peace!

И нещо любопитно - вчера си говорих с майката на съученик на Лъчезар, който ходил вече 2 пъти при психоложката.Детето е много буйно, неспокойно, не го свърта...и с произтичащите от това проблеми...а иначе голям сладур.Най-интересното в случая е, че психоложката е изписала...витамини...имало недостиг на някакъв елемент и детенце за това било неспокойно!Хич и не се учудих.Когато Лъчи беше бебе много се стряскаше - от врати, от лая на кучето и подобни - беше на месеци, майка ми умозаключи, че му липсвало калций.След като я напрвих дива и щастлива какви глупости говори, дори подигравателно споделих на доктора, потънах в дън земя, защото лекарят се съгласи и след точно 2 ампули калций бебе престана да се стряска.
Благодарна съм, че вместо да експериментирам с детето си, вече има начин да потърся адекватна професионална помощ и то съвсем безплатно и достъпно!

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 15:18 от Боби1973

# 242
Боби1973, много точно си го казала. Вместо да експериментираме със себе си и децата си по-добре е да получим адекватна професионална помощ. И аз погледнах по този начин на нещата и съм доволна. За наш тати това беше една трагедия... Mr. Green Ама сега, когато вижда резултатите мълчи дълбокомудрено. Laughing

# 243

Тази книжка беше един от подаръците в предколедния ни календар. Но момчешкия вариант. Аз много я харесах, а Борис я изчете наведнъж! Освен това наскоро купих един ДВД филм на BBC. Нарича се човешкото тяло и има епизоди и за промените в пубертета. Много хубаво филмче. И него го изгледахме и ми се струва, че сме напълно подковани и готови за предстоящия ужас Mr. Green

# 244
Ох, ВечеПетя, думите ти са като балсам за ушите ми... Не съм сама в лудницата  Mr. Green
Преди много се възмущавах от това как крещеше бившата собственичка на нашия апартамент по дъщерите си/нашите живеят в съседния, та има добра чуваемост  Laughing/. Сега вече не се възмущавам, ама съседите сигурно не отчитат сериозен спад в крещенето... я аз кресвам, я двамата варвари се дракат за нещо и наддават писъци Crazy

Ъхъм, и ние сме на този хал  Crazy Не бой се, и това ще отмине - дано само оцелеем дотогава  Mr. Green

Не сте само Вие така момичета.И в нас е същата работа. Особено когато имат ЧО задължително се учи с много крясъци. А утре имат ЧО, така че тази вечер ще е весело в къщи Mr. Green

# 245
Вълничка (морска), кажи, моля те, заглавията и на книжлето и на филма.Тенкс!

# 246
  • Пловдив
Gargamela,  да ти е жива и зрава малката "рибка"! Много усмихната, много щастлива и късметът да е винаги с нея!  bouquet

Verdad, радвам се, че и твоята дъщеря носи това прекрасно българско име! Жалко че нашата Рали носи буквичките на баба си Райна и дядо си Ради, които са си много работни и организирани, а прихвана другия ген. Но аз съм упорита, говоря, обяснявам и ако се налага повишавам тон - понякога се усещам, че повтарям репликите на майка ми към моя милост на 9-10 години. Е, и аз човек съм станала и не губя надежда  Mr. Green
А умората е съвсем естествена в началото на пролетта (независимо, че тя нещо не идва). И ние вече сме настроени за ваканцията и за зеленото, което е непосредствено след Великден. И тъй като ще си ходим до морето, и аз потрвам доволно ръчички

# 247
Gargamela,честита рожденничка и от мен!  bouquet

Моята третолачева няма търпение да дойде ваканцията,планирала си е дните.Най-доволна е ,че ще идва в моето училища на басейн,но ме шокира с изказването си ,че иска кола-маска да си прави. #CrazyИма по 2 косъмчета под мишниците,а краката и са с нормално окосмяване.Видяла жабата ,че подковават коня......

# 248
Вълничка (морска), кажи, моля те, заглавията и на книжлето и на филма.Тенкс!

Книжката е ето това: http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=22020

А филмът е "човешкото тяло" (the human Body) на BBC, част 2. Тя съдържа "Първи стъпки" и "Бесни тийнейджъри". Купих го от Пикадили за 2лв

# 249
  • гр.София
 Гаргамела,закъснял поздрав за щерка ти и от мен!

Вчера третолакът люто ми се обиди-разсърди-натъжи ,понеже му обясних,че София не е пригодена да се ходи на училище с колело. Да беше-щях да съм от първите ентусиасти.

# 250
Поредицата на ВВС за човешкото тяло я има и тук, но страничката в момента не се отваря.

# 251
  • Карлово
А също на този тракер. Малко слаб сиид.
http://www.lapache.info/index.php?page=torrents&search=the+h … ry=0&active=1
Опитайте. Със субтитри са.

# 252
Свалям ги от замундата, благодаря на всички и за линковете и за инфото.
Тези 8 епизода ще са страшно интересни за цялото фемили...

Вчера след училище имахме грозна разправия, срамна демонстрация, отказа да се прибере, стоя до тъмно на студа на пейката отвън - майка ми случайно мина през нас, та го прибра...лошото е, че и аз съм голяма магарица и щях да го оставя навън до второ пришествие  Sick...не бива да допускам да ме ядоса, защото лошо му се пише, малко съм объркана къде е границата, много сме различни с него, а сме и много силни и инатливи характери...не си го представям какво ще е когато съвсем започне да се бунтува!
Добре, че поне в у-ще му е интересно и за сега там нямаме проблем.

Сега ми съобщава човекът, че има реплики за сценка...в момента им преподават французи и за часа по френски разиграват епизод някакъв от Астерикс и Обеликс...много е ентусиазиран младежа.А днес математиката ще е на френски, нямам идея как ще стане тази работа и с нетърпение ще чакам да се прибере довечера д аразкаже.Хубавото, че и той е любопитен и нетърпелив.
А най-големия му кеф, че учи френски е, че ние с баща му нищо не разбираме...

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 10:08 от Боби1973

# 253
А най-големия му кеф, че учи френски е, че ние с баща му нищо не разбираме...
Joy Joy Joy

# 254
  • Майничка
Благодаря, момичета, за поздравленията!

Общи условия

Активация на акаунт