You were always on my mind

• 16 607
  • 306
  •   1
Отговори
# 225
  • София и там където не се пуши
Във форума Деца увреждания има консултация с д.р Чавдаров. Лично отговаря човека.

# 226
Мидичка, ще ходим при д-р Иванов в Пловдив. Препоръча ни го педката, бил най-добрия детски невролог за Южна България. Не знам дали е така, но в началото на януари се свързах с него и ни записа час за 25-ти февруари. Аз исках да отидем при Чавдаров, но ме разколебаха. Как става записването на преглед при него? Ели не само потрепва, но както я държа в мен или е седнала в шезлонга изведнъж се килва напред като стресната /сякаш й тежи главата, не зная как да го обясня по-точно/. Благодаря на всички за успокоителните думи.
Viki_76, желая бързо оздравяване на Виктор, както и на всички други болни дечица.  Hug
д-р Пискова в Пловдив,много добър детски невролог,ако искаш телефона,пиши на лС Hug

# 227
Танита-мога да ти дам телефона на Чавдаров ,ако искаш. Обаждаш се и веднага ти запазва час. Май няма много работа иначе,защото преглежда вторник и четвъртък и аз го питах за следващата седмица и все още имах право на избор за ден и час Thinking.
И аз иначе съм малко разколебана относно преценките му ,но все пак ще отида. Може би е навик от моя страна,незнам Embarassed.
Например:Каза ми ,че до 3 месеца детето трябва да си отпусне юмручетата,иначе било лошо
-нашетоо съседче,доносено ,и на 4 ги държеше така,а и много други сигурно,но той ми е почти всеки ден пред очите.
2.На 7 месеца детето трябваше да има ИДЕАЛНА дланна опора-иначе лошо
-съседчето е на 9 и няма дори лакътна,какво остава за дланна.Изобщо не иска да стои по корем.
Та се замислям дали не съм тормозила Мария напразно в началото. Но станалото-станало.Сега ще видим какво ще ми каже и дали ще ми развали рождения ден.
 Семирамида-с Мимето бяхме ,да. Аз не смея да я оставя на баби. Нито една не се наема да я храни.
Сега обаче МАрия доста ме притеснява. Май свири леко. А на всичко от горе сме и сами. Таткото ни е в командировка. Направих й инхалация с физ.разтвор и повърна една шепа сополи Sick. А сега е весела и само се закача и ми се хили. А на мен сърцето м ие свито. По-късно ще й направя и инхалация с вентолин. Дано не е изветрял много. МАй е от декември. И не кашля да му се невиди. И сополи не текат. Само след инхалацията се разкашля леко и като повърна.
Това е за сега от нас.

П.С. И друго се сетих да ви питам-преди да се пуснат дечицата ви да ходят,минаха ли през фазата на пазене на равновесие без опора ,но и без да правят крачки или направо се пуснаха и тръгнаха?

# 228
                            Добро Утро ,момичета Wink

# 229
  • София
Добро утро! Гери мерси за кафенцето  Hug

Мидичке, най-добре ако можеш си вземи нов Вентолин, от декември е много време. Ако не, си й прави с физиологичен р-ор, поне е безвредно, а и Мимето явно има събрали се секрети, щом е повърнала сополи. Аз ще ти кажа какво правя като се чудя свири ли, не свири ли, от гърдите ли е, от носа ли е... половин доктор съм станала Simple Smile Значи още когато откриха на Лора сърдечния проблем, ни посъветваха да си вземем слушалки и да й следим пулса. Сега като се колебая веднага ги вадя и я преслушвам. Отначало не бях много добра, но веднъж когато свиреше и бяхме при лекарката я помолих да ми даде да чуя и да ми каже какво трябва да чувам. Обикновено при спазъм свирка на издишане и се чува едно такова като че ли въздуха излиза не откъдето трябва и за това свири. Как го обясних, дано да си ме разбрала. Ако на слушалките се чува чисто дишане, а иначе чуваш че свири, значи е от носа. А забравих да кажа, че трябва да се преслушат и двете дробчета, понякога свири от едното, а другото е чисто. Това само като съвет, ако искаш да си вземеш слушалки, спестяват се много притеснения, особено ако не може да се отиде веднага при лекарката. Слушалките струват 5 или 10 лв (не помня точно), съвсем обикновени на Микролайф.

Приятен ден на всички  Hug

# 230
Здравейте.
Гери-мерси за кафето  bouquet.
Снощи се оказа,че съм изхвърлила вентолина. Направих й още една инхалация с физ. разтвор. Цяла нощ спа спокойно и не е кашляла. А тази сутрин съседката извикала педиатърката(и двете сме с една и съща) да прегледа тяхното и тя намина да преслуша и МАрия. КАза ,че на слушалка се чува лек спазъм.Купихме си вентолин и сега ще правим инхалации.
Иначе Мимето си изглежда здрава. Даже успя и беля да направи. Беше се умълчала нещо и като видях какво прави-изровила пясъка от една саксия.Всичко беше направила... А не обръщаше никакво внимание до скоро.
Мисля ,че виновник за спазъма са кучешките зъби. Вече боцкат леко,но още не са избили. И сигурно повръщането от секретите е предизвикало спазъма. Гърлото също е спокойно. Та за сега ще правим инхалации и дано овладеем положението.
П.С.КАжете ми за ходенето.
А с Ники и Алекс какво ли става? Praynig Praynig Praynig

# 231
Ние пак се вкарахме в игра  Rolling Eyes Снощи, както се казва, от играчка стана плачка. Жоро дивя ли дивя и накрая така падна, че си удари лошо крачето. Цяла нощ проплакваше на сън, а на сутринта изобщо не можеше да стъпи на него. Ходихме да го видят, уж имал само разтегнато сухожилие и ще мажем с едно кремче...Незнам, дано да е това, че вече ми писна. Сега трябва да лежи, да не натоварва този крак, а той мини се не мини време, забравя си и слиза от леглото  ooooh!

# 232
  • София и там където не се пуши
 .
П.С.КАжете ми за ходенето.

Понеже питаш и никой не ти отговаря. До 11 месеца едвам седеше в столче с лек наклон. Роден е април. Изкара си РД прав в проходилка. Лятото се научи да седи (значи над 1 год) и септември като го държех за ръчичка правеше първи крачки. Прощапулка ноември, много нестабилен. Като проходи стабилно - тичаше както (ходенето тогава  - до ден днешен оприличавам на хлебарка - бързо почти тичайки). Сега ходи като чорбаджия. Бавно и не се притеснява много. Моя е 28 седмица роден и ми бяха казали, че ако до 2 год възраст проходи, значи всичко е наред.

# 233
  • София
Брутро и от мен.
Алекс ме остави да поспя. Сега наду гайдата.

Ивана това "само разтегнато сухожилие" не е много безобидно. Ако е това. Боли много, минава бавно.
Току що ми се обадиха да излизаме, ама Алекс още не е ял. Да видим дали ще сколасаме.

# 234
  • София
Мидичка, извинявай, аз щях да ти пиша за ходенето, ама се отплеснах за инхалациите и забравих  Embarassed И двамата преди да започнат да ходят, когато ги държах още в кошарата, се пускаха за по няколко секунди и стояха така прави. Общо взето преди да проходят като че ли можеха да стоят на едно място изправени без да се държат, но само за по няколко секунди. Теб какво те притеснява?

Ивана, дано да му мине бързо на Жорко  Hug

# 235
Все още нищо конкретно не ме притеснява. Просто вече нямам търпение да проходи. Който я види и все ми казва -още малко й остава,ама незнам. Поддържаме връзка с една друга мама. Бебетата ни лежаха заедно в МД. Та то може да стои без опора само. И дори може да се изправя напълно самостоятелно,без да се опира никъде. Майка й все още не смее да я пуска навън без да я държи ,защото малката е малко луда глава и се засилва нанякъде и  пада. Но в кошарата може да си я обикаля или да си играе права без да се държи никъде. ТА въпроса ми по-скоро беше-трябва ли задължително преди да се пусне детенцето да ходи само първо да мине през този период на стоене без опора ,или не е задължително. И Мария се задържа сама за няколко секунди без опора. Понякога прави и 2-3 крачки,но обикновено се килка на една страна и пада.
Все повече се убеждавам ,че кога ще проходи детенцето има значение  кога са проходили родителите им. Не е задължително,но съм питала доста мами и се наблюдава някаква такава зависимост. А ние и двата с половинчо сме проходили на 1,3 год. Което означава ,че сигурно ще чакам още 2 месеца,най-малко, докато проходи малката. А не ми се чака вече. И ми писна познатите ни да ме питат дали ходи вече.
Пак се олях,но си излях мъката. Sad Crazy

# 236
мидичке и Жоро преди да проходи ,правеше като Дани и лори PeaceПускаше се ,за по няколко секунди и стоеше прав .След това направи първите крачки.        Ники не пише,как ли е Алекс?

# 237
Мидичке присъединявам се към теб. И на мен ми писна всеки да ме пита е как сте, проходихте ли вече. И на мен това ми е слабото място, вече започнах и да го сънувам това прохождане. Коки щом го пусна без опора прави една крачка и започва да трепери и кляка, дори вече не иска да ходи с коланите, защото знае, че го отпускам без да го държа. А държейки се за мебелите обикаля. И аз вече не зная как да го преодолеем този страх. Но не мисля, че има връзка с това кога са проходили родителите, ние и двамата с моя мъж сме проходили на 10 месеца, а Коки е вече на 1 година и 7 месеца.

# 238
  • София,
Здравейте и от нас! Hug
Ние днес цял ден обикаляме нагоре надолу Laughing Сутринта ходихме на кафе у комшийката, а после излизахме малко на разходка. Ходих да и сменя едни маратонки, че нещо съм станала много боса в пазаруването за децата, леле ужас - хем беше малката вчера с мен и какво мерихме незнам, ама вечерта вадим маратонките да ги покажем на баща и и не можем да ги обуем  Embarassed, мъчих, мъчих и накрая тя ревна, а пък той ме изнавика, че са и малки.  Sick Та ходихме днес да ги сменим и взех даже с два номера по големи  Mr. Green та да и стават и до лятото.

МИдичка на колко часа и правиш инхалациите с Вентолина, гледай да са през осем часа или даже през шест, така по бързо ще се оправи. А Вентолина наистина не трябва да е отворен повече от месец, защото изветрява и няма никакъв ефект. С физиологичен разтвор можеш да и правиш в промеждутъците между другите инхалации. За стоенето и за прохождането не се тревожи, наистина е нормално първо да се научат и да стоят самостоятелно преди да тръгнат. И Вероника стоеше така, имате още време не пришпорвай нещата - когато тогава, ще проходи, а на тези дето те питат, казвай че това не ги интересува или че ходи вече и толкоз, хич да не ти пука. #Cussing out
hellche и аз днес си поръчах в една аптека слушалки да ми доставят, че тук при нас питах във всички аптеки ама няма никъде свободно само слушалки - продават ги предимно с апарат за кръвно. В четвъртък дано да са ми ги доставили - само че щели да са китайски - дали ще ми вършат работа newsm78
ВИки 76, ето точно за това си мислех даже и на ВИки майка и ти е писала за този антибиотик, наистина е много добър, питай лекарката и пробвайте и с него, ще се оправите и ще забравите за гадните бактерии ще видиш.  Hug
Ивана да нацелуваш малкия палавник, много лошо това с крачето, прави му компреси, и го мажи както са ти казали - дано му мине скоро, а снимка правиха ли му да не е счупено или спукано, дано му няма нищо де, ама за всеки случай. И ти от утре като тръгнеш на работа кой ще го гледа newsm78, дано са ти дали пак болнични, че то сега ще трябва много да го пазите, леле, ужас - ама така са големи бесове са, Sick
НИки пиши моля те! Praynig Praynig Praynig Praynig И в другата тема няма писано нищо от нея за Алекс, това хич не ми харесва и много ме тревожи, а аз пък каква съм овца не и записах телефона, поне да можех да и се обадя! Sick
Айде стига толкова - то и без това забравих какво още щях да пиша Thinking

# 239
Aleksi_koko,и аз бях като теб.Колко пъти съм го сънувала ,това прохождане ooooh!.момичета, вие правите ли масажи на крачетата?        Повярвайте ми, много са полезни Peace        Ivanah,бързо да се оправя Жорко Hug

Общи условия

Активация на акаунт