Споделете 94

• 23 284
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
Зефс, за кризата си прав. За гражданската война не си. Масата българи са страхливи по природа. Събират малко смелост, когато се съберат на по-голяма група, но като им хвърлиш един камък и се разбягват като бездомни кучета.

Марадоне, прави ми впечатление, че редовно се разграничаваш от всичко. От Споделете, от българите ...

Чак пък редовно...Зависи как ми е изгодно.  Hug

# 256
За гражданската война не си.
Зависи брато, зависи. На първо време се намаляват заплатите, но това не променя нищо. Само забавя нещата. Консумациите си намаляват. Ако стигнеш до глад, а тенденциите сочат в тази насока, едва ли ще седиш. Не, че ще стане ей-сега, но след месеци може и да стане. Аз от икономика не разбирам, ама тези корумпирани дебелосерковци, дето придремват из парламента не могат ли да направят нещо? И изобщо, какво ни касае нас кризата в хАмерика не разбирам?

# 257

Не се плаши народе. Просто спри кабелната и не хвърляй пари за вестници. Нещата рязко се оправят.

Това го направихме още преди кризата. Плюс още десетина пера.

# 258

Не спори с мен. Снощи се порязах много дълбоко като кълцах кисело зеле и днес съм зла.

# 259
И изобщо, какво ни касае нас кризата в хАмерика не разбирам?

Каса е ни, няма как да не се отрази. Ако бяхме "затворена" или "самозадоволяваща се" (мноо готино звучи) икономика, нямаше да ни касае, но не сме.

Не спори с мен. Снощи се порязах много дълбоко като кълцах кисело зеле и днес съм зла.

Ако си готвила свинско със зеле и не си ми Споделила, съм ти мега сърдит.  Naughty

# 260
Кризата хич не е виртуална. На една колежка мъжа и е останал безработен и се побърква, на друга не са плащали на мъжОт 3-та седмица и поиска 30 кинта аванс, че няма какво да ядат. На трета колежка са уволнили точно полвината от колегите на мъжа и, но той е минал метър. Имам приятел от месеци на полвин заплата и едвам деянат. Това е реалност и то доста отрезвяваща. Ами тези от тях, които изплащат нещо? Ние имаме 5 кредита в къщи...

# 261
Кризата била само в главата? Като нямаш какво да сложиш в хладилника, кризата е в стомаха. Като останеш с 10 лева за десет дена до заплата плюс неплатена вноска по кредит, не ми говорете за вестници и кабелна. Някои хора се ограничават от салам за 2 лева и кисело мляко.

# 262
поиска 30 кинта аванс, че няма какво да ядат....

Е то и с 30 лева пак няма да има кво да ядеш. Но все нещо ще хапнеш.

# 263
Някои хора се ограничават от салам за 2 лева и кисело мляко.
Охооо, и салам ядат, а се оплакват от криза!
Каквото и да спрете, искам да Ви споделя /не да се оплача/, че първата сделка с имот тази година беше едва на 2.02. Това се случва за първи път от както съм на тази работа, а това е от далечната 1993г. Ако това не е криза, значи още по-лошо ни чака.

# 264
За всеки случай пуснах отделна тема за кризата, че да не оспамваме Споделете.

# 265
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Споделям горните две мнения...всичко е в главата.

Абе, не всичко е в главата.
Това е пределно ясно, можеш да сметнеш колко хляба ще си купиш днес със заплатата си, и колко след два месеца.
Това е някакъв произволен пример.
На хората, които са без работа от месец, или от вчера, или пък са на половин заплата, пак ли всичко им е в главата?
Че изкуствено излишно се насажда сдух, това е ясно. Тази манипулация някому е нужна, виж, това моята глава точно не може да го схване защо е.
Тъй като не мога да пресявам адекватно такъв тип информация, поради пословичната ми доверчивост, гледам да не я поемам.
Иначе Марадона е прав.
Само ще допълня, че ако поне една трета от протестиращите миналия месец, биха се отзовали
на призива за някакво реално мелоприятие, включващо в себе си някаква градивност (да почистим, да посадим дърво), щях да се усмихна, и да имам вяра.
И щях да съм там.
Но нещо вече взе да ми идва в повче мрънкането, подскачането, и безцелното мяукане.
Ако наистина мислехме за нас като държава, като общност, а не за собствените си хралупки най-вече,
първо, нямаше да оставим 20 (!!!!!!) ггодини да бъдем лъгани на държавно равнище,
и второ, нямаше сами да си с.рем в къщичката. Никъде не съм виждала такова неуважение къв неличната собственост.
Някой път ще изпуша, и ще троша ръце, хвърляши боклуци, или пък ще ритам крака на майки, дето не си трият калищаците, като влизат в детската градина (вЕрвайте ми, хич не са малко, да не кажа, че са повече)

# 266
  • о`майна лунна нощ е
На мен пък ме озадачава липсата на пари. Имаше статии, че след масираната кампания по високи депозити, от Бурканбанк са извадени и внесени по тях около 200 млн. лева?!

Да живее сивата икономика. Тя ще ни спаси. Така оборотни пари винаги ще има.

Вчера ми идеше да си разбия главата в стената, след като излезнах от адвокатската каса.

# 267
Кризата е кофти, заявих дълбокомислено. И аз съм в криза, ама няма да ви кажа каква.

Да ви се похваля ли каква съм принцеса? Една автобусна фирма отпусна цял автобус заради мен по маршрута Сф-Бс. Пътувахме си мило аз-видния пътник, шофьора, втори шофьор и стюард. Кафе ме черпиха, кексчета, водичка. Дадоха ми да си избера филмче и шофьора в моя чест изпсува на майка само два пъти, като втория път се извини. От скука се местих по седалките, изчетох книжката дето я бях купила за големия израстък, накрая явно съм имала много отегчен вид, щото шофьора ми предложи да седна да покарам ако искам. Накрая заспах, а стюарда с нежно сръчкване ме събуди на входа на Бургас и ми вика- ако кажеш, ще врътнем автобуса до вас да те оставим. Оха. Написах благодарствено писмо до фирмата.

Фрида, пиша извънредно, не че съм изпълнила условието ,което си самопоставих, ама с цел да предизвикам съдбата - нали знаеш лафа за полятия и взетия изпит Laughing.

Пийте по едно, щото се дипломирах, щото имам ключ за нова къща и щото ме очаква(надявам се) нещо разтърсващо. Или разклащащо. Или разтрисащо. Или ще се превърна в изтрещела леличка Twisted Evil

# 268
Не ми се влиза в спорове, имах предвид, че това състояние, което описвате 10 лева за 10 дни или да нямаш какво да сложиш на масата (примерно) е ежеднвие за доста хора и доста хора живеят на прага на оцеляването, но от доста време преди да се разшуми толкова за криза. Просто сега това би могло да внесе допълнително паника в хората, които така или иначе оцеляват някак си и до днес... Страшното е ако стане повсеместно и нещо като 96-97 година, но дано да не се стига до там.  Peace

# 269
Днес ми попадна един текст в един друг форум за дневните норми преводачески. Художествен текст - 1200 думи на ден. Аз още не съм почнала за деня, седя и се потривам.

Споделям за последно и се надигам. Снощи мислех да пиша мейл на Ники Кънчев, но не можах да му намеря адреЗа в гугъл. От години съм забелязала, че казва освеМ вместо освеН, снощи също и чашата ми преля. Не искам да се излага така, искам да му кажа. Преди няколко години го видях на плажа на Каваците и още тогава мислех да му кажа, но (не без основание) щеше да ме помисли за луда. Grinning Някой друг забелязал ли е? (за освеМ питам, не дали съм луда).

Общи условия

Активация на акаунт