Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 291 098
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 135
  • с/у ОколоМръсТното
Тефал е, да. Има го и в ТМ и в Технополис и е към 300лв.

# 136
  • София
Кръглият топуз е идеален за италианския козунак панетоне.. май беше. Точно такава форма прeпоръчват в рецептата.

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 19:50 от get_real

# 137
  • София
Благодаря   bouquet,  но не искам топуз  Mr. Green ако може да е широко и по-ниско като краен резултат

# 138
  • Countryside
Благодаря   bouquet,  но не искам топуз  Mr. Green ако може да е широко и по-ниско като краен резултат
Пускаш машината да ти замеси и втаса тестото, после с ръчички правиш питка и печеш , инак топуз Mr. Green

# 139
Има ли някои тефал или отзиви.Дъли е добра?

# 140
  • София
Пускаш машината да ти замеси и втаса тестото, после с ръчички правиш питка и печеш , инак топуз Mr. Green

аз бъркалките за месене си ги имам - 2 бр. с по 5 пръста  Mr. Green проблема ми е после печенето - нямам фурна

# 141
  • Countryside
Ама никаква ли? Shocked Или в момента нямаш под ръка?

# 142
Някои правил ли е козунаци в Мулинекса-да се похваля днес отивам да я купувам.Стават ли добри козунаци,сега и рецепти трябва да търся.

# 143
  • София
Ама никаква ли? Shocked Или в момента нямаш под ръка?
ама никава.
Имам МВ с грил и котлони и не ми е проблем стига да не се наложи да пека тесто - питки/кексове (то не че много ни липсват ама да има вариант)....иначе всичко готвено, което се пече става (мусака, пиле, кюфтетата, крем карамел, ... даже мини банички съм правила).

# 144
  • с/у ОколоМръсТното
(мусака, пиле, кюфтетата, крем карамел, ... даже мини банички съм правила).

В МВ фурна ли?
Ти ме шашна... Дай рецептички, моля.

# 145
  • София
В рецептите няма нищо особено. Технологията на печене му е майката  Mr. Green
Може би има значение, че MWето ми е Whirlpool 6то чувство.
Към печката си върви една тава в гумена основа иначе е от алуминий, който има тефлоново покритие. (виждала съм и други модели с такива тавички). Може да се ползва на комбинирано и само на грил
Общо взето първо включвам на МВ, след това запичам с комбинираното и/или само на грил.
Когато е на MW задължително под капак (готвя в Йена гласс)
Когато правя кюфтета или руло първо запичам после включвам комбинирано.
При крем карамела е по-особено, че ако е на голяма мощност резултата е "гръмнал крем карамел" (там го наблюдавам размествам и от време на време изключвам). Него само на комбинирано, тъй като го подреждам в тавичката на печката

# 146
Някои правил ли е козунаци в Мулинекса-да се похваля днес отивам да я купувам.Стават ли добри козунаци,сега и рецепти трябва да търся.
Една колежка прави миналата седмица и каза, че се е получил добър резултат.

# 147
  • Разград

В козуначената тема е пълно с рецепти.Избираш си някоя,ако е голямо количеството разделяш продуктите на 2 или 3 и готово.Съветвам ти да прочетеш и съветите за правене на козунак в машината.

# 148
  • София
Ей сега се прибирам, днес си купих Мулинекс ОВ 3000 - http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09024752

Ще я пробвам утре, имах малко време да прочета в книжката и рецептата за козунак няма много общо с този, който съм правила на ръка. Съставките са същите, де, но количествата и реда на слагане са специфични.

Купих си и малка електронна везничка, мери до 5 кг, ще я пробвам първо с котката))))

Така че утре ще имам отзиви , сега щи търся из нета рецепти за козунак в машина, защото в книжката към тази има само една )))

П.С. За всеки случай съм подсигурила козунак от две места  hahaha  chef

# 149
Ей сега се прибирам, днес си купих Мулинекс ОВ 3000 - http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09024752

Ще я пробвам утре, имах малко време да прочета в книжката и рецептата за козунак няма много общо с този, който съм правила на ръка. Съставките са същите, де, но количествата и реда на слагане са специфични.

Купих си и малка електронна везничка, мери до 5 кг, ще я пробвам първо с котката))))

Така че утре ще имам отзиви , сега щи търся из нета рецепти за козунак в машина, защото в книжката към тази има само една )))

П.С. За всеки случай съм подсигурила козунак от две места  hahaha  chef

Първо си направи проба, че аз лично изхвърлих първите си два хляба докато хвана цаката на моя Мулинекс.

Общи условия

Активация на акаунт