Днес ми е тъжно защото...10

• 32 580
  • 504
  •   1
Отговори
# 90
Радвам се да прочета последния пост,че не се отказваш и не се отдаваш на болката,а въпреки всичко намираш сили за да продължиш напред.Знам,че след лошото идва и хубавото!Пожелавам ти от все сърце.... Heart Eyes Hug

# 91
оооооооо Ники .... Cry Cry Cry
миличка... "С теб жалея"

# 92
Днес детето ми трябваше да стане на 4 месеца. Изминаха 4 месеца, които ми се сториха като 40 години. smile3518

# 93
 Flowers Rose Flowers Rose
за Ники

# 94
  • Варна
За съкровището ти и неизживените прекрасни моменти ...  Flowers Rose Flowers Rose

Тъжна мама,  Hug

Ники, още нищо не си усетила от мъката. Съжалявам, сигурно е нахално да го казвам, но след 2-3 седмици, като позабравиш какво понасяше Алекс ще ти стане много по-мъчно, отколкото е в момента.

# 95
 Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers RoseЗа Ники.Тъжна мама Hug

# 96
 Flowers Rose Flowers Rose   за Ники

# 97
Нека почива в мир малкото детенце.

Lilibon не те разбрах какво имаш предвид?

# 98
  • Варна
Имам предвид, че в момента се опитваш ти да утешаваш хората, които ти изказват съболезнования. Да ги успокоиш, като им кажеш, че няма нищо, всичко е наред. Пишеш, че се усмихваш, като й гледаш снимката.

Имам и други познати, които в непосредствените дни след загубата на дете изглеждаха като острови на стабилността, те утешаваха близките и познатите си, разсъждаваха много практично - че е направено, каквото може, че е чудо, че детето е изкарало толкова, че са щастливи, че поне за кратко е било при тях. Това е вярно.

Но, минава някоя и друга седмица, медицинските мъчения се позабравят, остава само голямата липса, и тогава, когато уж е минало време и болката трябва да е намаляла, тя идва с нова сила. Тогава усещаш колко много щастие си изпуснал. Околните тъкмо са решили, че опечаленият родител се справя много добре, много е разумен, няма нужда от повече подкрепа, а той точно тогава най-много се нуждае от нея. Защото вече успява само да плаче, докато гледа снимките, прибира дрешките, а случайните бебешки колички по улиците го раняват право в сърцето.

Пиша ти всичко това не с цел да те разплача, а защото същите тези майки се притесняваха в началото, че не страдат достатъчно за детето си. Сами на себе си изглеждаха прекалено спокойни и практични. А не трябваше да се обвиняват за каквото и да било, наистина бяха направили всичко за децата си. Досаждам, единствено с цел да ти спестя евентуални такива самообвинения.

В крайна сметка, Алекс сега е добре и никога няма да я забравим!  Hug

# 99
Тъжна мама Hug.

- за твоето малко ангелче..... Sad

# 100
Защото днес Галя трябваше да празнува рождения ден на дъщеричката си, а само тук поздравяваме с обич и болка в сърцето малката Миа за първия и рожден ден, а мама няма как да я прегърне, да види малките ходещи крачета, да целуне нежната косичка.......... ужасно ме е яд, плача и знам, че цялото това безсилие, което изпитвам всички вие го познавате до болка..........  Close

и защото след всяко малко ангелче се моля да е последното, а не е.................  Sad Cry

за Ники   Flowers Rose Flowers Rose  
за Алекс и сестричката и   Flowers Rose Flowers Rose

# 101
Всеки сам решава как да се пребори с мъката. Аз съм избрала този път и твърдо ще вървя по него.

Хората са различни и по различен начин приемат някаква даденост. От самото начало знаех как ще се развият нещата, надявах се тайно, че можем да измамим природата, ама не стана.

Няма да бъркам отново в раната, тя е заровена някъде дълбоко и нека си остане там.

# 102
Имам предвид, че в момента се опитваш ти да утешаваш хората, които ти изказват съболезнования. Да ги успокоиш, като им кажеш, че няма нищо, всичко е наред. Пишеш, че се усмихваш, като й гледаш снимката.

Имам и други познати, които в непосредствените дни след загубата на дете изглеждаха като острови на стабилността, те утешаваха близките и познатите си, разсъждаваха много практично - че е направено, каквото може, че е чудо, че детето е изкарало толкова, че са щастливи, че поне за кратко е било при тях. Това е вярно.

Но, минава някоя и друга седмица, медицинските мъчения се позабравят, остава само голямата липса, и тогава, когато уж е минало време и болката трябва да е намаляла, тя идва с нова сила. Тогава усещаш колко много щастие си изпуснал. Околните тъкмо са решили, че опечаленият родител се справя много добре, много е разумен, няма нужда от повече подкрепа, а той точно тогава най-много се нуждае от нея. Защото вече успява само да плаче, докато гледа снимките, прибира дрешките, а случайните бебешки колички по улиците го раняват право в сърцето.

Пиша ти всичко това не с цел да те разплача, а защото същите тези майки се притесняваха в началото, че не страдат достатъчно за детето си. Сами на себе си изглеждаха прекалено спокойни и практични. А не трябваше да се обвиняват за каквото и да било, наистина бяха направили всичко за децата си. Досаждам, единствено с цел да ти спестя евентуални такива самообвинения.

В крайна сметка, Алекс сега е добре и никога няма да я забравим!  Hug
Толкова истина има в тези думи...Поне при мен е точно така.Всички се шокират,когато ме видят без корем и без бебе...Аз успокоявам тях...Всички ме мислят за много силна,как философски съм гледала на нещата,но дълбоко в себе си аз съм по-слаба от всякога...Мъката ми се засилва всеки ден,вместо да намалява.Когато остана сама със себе си имам чувството,че ще полудея.Като дойде нощта,за мен сякаш настъпва истинската действителност.Плача и страдам за моята звездичка.Измъчва ме мисълта,че милото ми детенце си отиде от този свят без да усети майчина прегръдка,усетило един единствен път устните ми на главичката си...
Господи,как да имам сили,как мога да прежаля така желаното и мечтано момиченце,как да свикна с мисълта,че я няма моята дъщеричка,че моята Сиянна е вече ангелче...
Мили момичета,знам че болката ми ви е позната,но кажете ми как да свикна с нея,как да свикна с тази жестока действителност,как да живея без моята Сиянна???Ще полудея,а никой не може да ме разбере както вас,с никой друг не мога да я споделя.Моля ви,помогнете ми.......

# 103
ksd_g, и ти както и Толинка вложихте ужасно много позитивна енергия към другите и се опитвахте ние да се чувстваме добре. Аз мислех за вас. И за Кенга. И още мисля. Вие сте една специална част от отчетното ми присъствие в момента.
Не е нужно да давате кураж на другите, когато вие самите се нуждаете от рамо, на което да плачете и да излеете цялата болка.
Понякога е добре да бъдем слаби и да дадем воля на скръбта, страховете, на ужаса в който живеем. Може би времето (не след година, две, три, а много повече) ще те научи да съжителстваш с болката. Но в сърцето ти ще има място за една специална Сиянна звездичка, твоята непрежалима дъщеричка.
Един ден ще започнеш да виждаш отново цветове. Може би когато сълзите вече са пресъхнали. Или когато почустваш, че твоята малка Сиянна се е върнала при теб чрез нейното бъдещо братче или сестриче.  Hug Hug Hug 

# 104

Общи условия

Активация на акаунт