Отговори
# 165
само за отчета не съм родила докито ме пусна да си дойда до нас за 4-5 часа.нямам никакви признаци  Sad ще почета малко и после пак ще пиша.нямах търпение да си дойда заради вас  bouquet

# 166
Здравейте маминки,
включвам се с въпрос към варненки, къде се намира ГРАО Варна?От там пише,че трябва да се изкарва бележка за родените деца за получаване на еднократната помощ.
Бори, това е бележка за родствените връзки, взема се от кместството. Ако си от район Приморски- ст.16 на първия етаж, с номерца е.
Кажете за налепчето де, вашите кърмачета имат ли? Да не е тази пуста млечница?

# 167
Жълтият Ламтурник нямам представа дали е млечница. Само сам забелязала че на Ачо като му давам АМ след това езичето му е леко побеляло като обложено. Но след известно време се маха затова не съм и питала педиатърката. Мисля че е от адаптираното мляко. Ако се храните и вие с добавка провери дали е самотогава или си е постоянно. И звънкаи на педиатъра тя ще знае наи-добре.

# 168
аиде сега да пусна честитки.ПРОЧЕТОХ ВИ Laughing
честита радост на iri is,daya 9,blueberrygirl,elisana,nelinda да са ви живи,здрави и много щастливи малките съкровища  bouquet
елфитка много е сладка малката.така ми липсват закуските така сега ги хапнах тея дето сте ги давали Joyа в болницата са едни такива Sick  и като се сетя за наще и ми потичат лигите.аз след малко пак отлитам и като се върна сигурно вече ще пишете в новата тема.прегращам ви всички и ви целувам.на чакащите като мен успех и търпение Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 169
Галче, за кашлицата давам Синекод, за хремата Бактробан и едни правени капки.

# 170
  • София
    Мисля, че една мама тук беше питала за слинг-шал. Значи с една моя приятелка решихме тъй като цените са доста високи на слинговете да си купим плат и да си ги дадем да ги ушият. Реално ушиването именно на този тип слинг е само поръбване и скъсяване в двата края, тоест всяка шивачка ще се справи. Купихме си едно парче плат дълго 4-5 метра, като то е широко 150 см, тоест разделено на две става точно за два слинга с ширина около 75 см. Платът общо ни излезе 22 лв, трико, тоест по 11 лв на човек. Колкото и да излезе поръбването със сигурност ще е много под 50-60 лв бройката, колкото струват повечето предлагани готови слингове. Иначе слинг с халки си имам от мадамите и бях много доволна от него, той е по-удобен когато ти трябва набързо да метнеш бебенцето вътре и да отидете до някъде.
  Яна обаче ми показа как да ползвам слинга шал, когато и бях на гости в Банско и определено става лесно, когато има кой да ти покаже и е доста по-удобно отколкото слинга с халки. Тежеста се разпределя по-равномерно и има много повече възможностти за поставяне и носене на бебчо 

Жълтият Ламтурник  за млечницата ако е само на езичето беличкото няма от какво да се притесняваш, това може да е просто от млякото което поема. Риска при ползване на залъгалки или шишета и биберони е по-голям отколкото само при кърмени бебета. Моите да чукна на дърво никога не хванаха, но затова спомогна сигурно кърменето единствено от гърда, като искам да отбележа , че не съм плакнела устичката с водичка след кърмене, всъщност ако можеше гъбички да се лекуват и профилактират само с вода щеше да е хубаво  Simple Smile. При млечница има  -  Кремообразни бели петна, които не могат да бъдат махнати от вътрешната страна на устата, разположени от вътрешната страна на венците, от вътрешната страна на бузите, по небцето или в устата, гърлото или по езика.
   Ако искаш погледни тази статиия за по-голяма сигурност - Може ли да имаме млечница  Или най-добре на следващия преглед помоли педиатърката, ако не го направи по принцип, да погледне устичката на бебчо  Simple Smile

# 171
Привет от нас!  Hug Вече сме си вкъщи.
С две думи: след опит за предизвикване на раждането чрез таблетка и няколкочасови мъки се наложи спешно секцио, заради увита пъпна връв... Важното е, че благодарение на д-р Богословова  всичко мина благополучно и сме добре!!!   (Толо, благодаря още веднъж за препоръките ти за нея! Hug)
Засега кърмя успешно, дано е така и занапред.
Честито на всички нови мами - желая всичко най - добро на тях и дечицата им!   bouquet

# 172
MamaZ,радвам се,че всичко е минало добре в крайна сметка!!!Каката сигурно много помага..

Момичета,май пишем едновременно в две теми.. Laughing

Днес се разкарахме чак до "Люлин" за акта за раждане,но не ни го дадоха...там беше,но не бил обработен.. Rolling Eyes

Галче,Еми,вас ви признавам за герои...с двете деца вкъщи!Боян си ходи на детска и да чукна на дърво от септември досега само веднъж беше болен за 4-5 дни.Аз вечер лееко полудявам(много се е разлигавил.. #Cussing out),а направо незнам ако и през деня сме заедно!Той не може да стои на едно място(като всички деца,впрочем) и като не излизаме навън става наистина лудница!

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 14:20 от толо

# 173
Здравейте!
И аз за отчета - още 2 в 1. Днес ми е термина, снощи имах доста контракции, може да е скоро.
Alximika-здравей, ние все вести от вестителката чакаме:) Направо 2 в 1 сме останали супер малко. Стискам палци!
ТифаниМишел- и аз чакам мома, пък имам такава тъмна линия, не е много тъмна, но я имам. А пък кожата ми е супер светла. Колкото до големината на корема - моят е огромен:) Постоянно ме питат дали не са близнаци...

# 174
Здравейте, нашето бебче подрани и се появи на 14.02. в 12.15ч. вместо на 20.02. Деница се роди нормално 2.900 кг, 48 см. Честито и на всички мами, които са се обебчили вече   bouquet

# 175
  • Пловдив
Честито на всички новообебили се мами! Да им са здрави бебчовците, много радост да им носят!
nejno_cvete, за босилека - и аз пих отварата, мъжът ми ми я направи по мои указания. 5-6 сухи листенца се запарват в една чаена чаша. Това пих аз, дават го за получаване по бързо на разкритие, макар че при мен никак не подейства. Отидох в болницата рано сутринта с изтекли води и почти без контракции и разкритие при условие че предната вечер бях цяла нощ с контракции. До обяд нищо. В 13 часа на обяд почнаха по-ритмични контракции и в 12.45 родих. Босилека бях пила много рано сутринта, така че мисля че не оказа влияние, но не пречи и ти да опиташ. Успех!

# 176

Между другото имам едно въпросче към мамите, които са пили босилек, аз си взех босилек като суха подправка и се чудя кога би трябвало да започна да го пия  newsm78 в деня когато усетя контракции или може и ден два по-рано от очаквания термин  Rolling Eyes
А босилека дали предизвиква контракции или само действа за по-благоприятно раждане?
Ще се радвам да разбера отзиви от някоя мама  Flutter
Когато си сигурна, че раждането започва  Peace Успех и леко раждане  fingerscrossed

# 177
  • окр Пазарджик
Здравейте мамчета! Честито на всички обебили се! Днес ме изписаха, но за съжаление съм сама. Малкия Стилиянчо ще го изпишат след 10-тина дни. Сега е в кувиоз на антибиотик и кислород. В следствие пренасянето водите ми бяха станали зелени, а детето глътна от тях при раждането, а самото раждане продължи 15 часа и беше много тежко, накрая нямах сили за напъните и бебето се задържа вътре твърде дълго. Само се моля детенце да се възстанови по-бързо. Ще се връщам да ви чета и пак ще пиша.

Успех на тези,на които все още им предстои голямото събитие!

# 178
Алхимиче,още ли се помайваш из форума! Какво стана с участието на мъжа ти и сестра ти в надпреварата при Славчо?

# 179
Толо, при нас наистина е лудница. Засега бабите идват и ми помагат с готвенето, че големите мъже трябва да ядат. Простират, гладят и като закъсам с двамата юнаци, хващат единия. Но след седмица, като им свършат отпуските, не се виждам, защото Дарко сега е на антибиотик и едва ли скоро ще се върне на градина, поне още половин месец...

Общи условия

Активация на акаунт