"Баба Марта бързала, мартенички вързала и бебенца ни носи щъркела!"

• 19 072
  • 297
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ами и аз се цедя по 1ч  Embarassed , но съм далече от хиперлактация.  Crazy А и нали нямам бебе да ме изцежда.  Rolling Eyes
А за млечницата - това е моето наблюдение  Simple Smile , от другата тема, при кърмените се явяваше по-често.  Crazy Може да няма логика, но...

# 166
Жив и здрав да е малкия Борис на Поли+ !Много подходящо име за тази дата... Simple Smile
Още не съм родила,а вече се шашнах на тема кърмене и колики.Има ли изобщо безпроблемен вариант,"като на кино"?

# 167
Честита радост,Poli +! Да е здрав Борис и послушно бебче,а на теб бързо възстановявяне!   bouquet

Хмм,и Poli+ и veselina_s_p са с втори раждания,и двете уж имаха насрочени дати за секцио,и двете родиха 12дни преди термина..нещо много съвпадения, Rolling Eyes ако изчезна към 6-ти значи да знаете.. Mr. Green

Дохранвам я с адаптирано мляко. В болницата беше много кротка, но вкъщи вчера доста рева. Бабите, които дойдоха след изписването веднага ми казаха, че държа детето гладно. Много ми е мъчно, дано кърмата се засили. По-късно ще кача някоя снимка.
Брей тия баби,и как разбраха,че я държиш гладна?! Crossing Arms Мила Шуши,махни формулата ако искаш кърмата ти да се увеличи!Слагай Мария на гърдата и на час и половина ако трябва!Гърда,която не се стимулира няма как да произведе мляко.По този начин организма си казва"о,няма търсене-за какво да предлагам" Wink А с добавката бебка ще се засища за по-дълго време,следователно ще спи повече(гладно бебе не спи  Wink) и сама ще се озовеш в един затворен кръг!Махни и всякакви води и биберон-залъгалки-объркват бебето,а и така се научава,че шишето пуска по-лесно и после на гърдата се дърпа и извива..Само сукане до откат,и за няколко дни ще си увеличиш лактацията! Peace Сега трябва да кърмиш интензивно,защото обикновенно на първата консултация шашкат майките и бързат да препоръчат АМ,а нещата не винаги изглеждат толкова трагични,повярвай ми! Hug

Oki4,чантето взех от маг.за 1Е в ХИТ Люлин. Оттам и памучни бодита за 2лв.-аз много ги откривам такива неща.
dessis нали ти беше с умната глава.. Crazy Напиши моля те какви бяха документите,които се подаваха в общината за майчинството? newsm78 Имаше нещо като дохода 6м.назад...само си спомням,че ако майката и бащата нямат брак(както ние в случая) освен че се спестяват бумащини,бащата само полълва декл.пред нотариус,че признава бащинството,а на мен ще ми дадат бланка още в болницата(така поне беше предния път). Thinking

Ох,мен пък гърлото ме драска,и реших да пратя мъжо за Исла(видях че го препоръчаха на лекциите) но в аптеката са казали,че категорично не става за бременни,та сега смуча едни хомеопатични.И нямало внос на талцид моля ви се,освен да мина в краен случай на сода,а и то при мен му се види финала..

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 18:24 от БОДЛИВКА

# 168

Още не съм родила,а вече се шашнах на тема кърмене и колики.Има ли изобщо безпроблемен вариант,"като на кино"?
И аз това се чудя........ ooooh!  newsm78 това ми прилича на някакъв масов проблем newsm78

# 169
Ами и аз се цедя по 1ч  Embarassed , но съм далече от хиперлактация. 
И аз имах същото впредвид Rolling Eyes.Просто самите движения с помпата ги правя за много дълъг период, бавно и изморително е.Като приключа след около час, гърдата ми все още не е така отпусната.

# 170
Честит син на Поли!Да йе жив и здрав!

Жив и здрав да е малкия Борис на Поли+ !Много подходящо име за тази дата... Simple Smile

Ние ,които сме с второ,а първия път не сме успели,питай ни какво ние ,четем като луди и си откриваме грешките.Дано сега сме с малко опит и успеем.Всичко зависи да се овладеят нещата първата седмица -10дни.Тогава лудват всички ,мислят че не могат и дават АМ ,биберони-залъгалки,чай за колики ,болки в гърдите-изобщо "кърменето отива по дяволите"!

За млечницата -това е гъбичка и не е от това дали си изплаква устата бебето .Тя се пренася ,бебето го заразяваме с нея.Моя приятелка с две кърмени деца -първото му е давала по малко вода и е имало млечица,сега на второ нищо не му дава и не е имало(на 6м и само суче).Кърмените бебета по малко страдат от нея ,защото папкат директно от гърдата и,а на АМ явно се пренася с биби и т.н.

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 18:38 от marussia

# 171
Да и е честит , жив и здрав малкия Борис на Поли+, а на мама бързо възстановяване

# 172
Ние ,които сме с второ,а първия път не сме успели,питай ни какво ние ,четем като луди и си откриваме грешките.Дано сега сме с малко опит и успеем.Всичко зависи да се овладеят нещата първата седмица -10дни.Тогава лудват всички ,мислят че не могат и дават АМ ,биберони-залъгалки,чай за колики ,болки в гърдите-изобщо "кърменето отива по дяволите"!

Подкрепям всяка дума,абсолютно е така!! smile3521

# 173
Честито бебенце на Поли +1stroller baloniЕх, че хубава дата си има!
Добро настроение, да не се повтаря вече, много неприятно.
Аденис, и за теб се надявам вече да не правиш бъбречни кризи. Не си писала оттогава. Драсни някой ред да знаем как си.

# 174
 Здравейте!

Да ни е честит празника bg !

Поли+, честито ти съкровище  smile3525. Да ти е живо и здраво и много да те радва !!!

# 175
  • Пловдив
Здравейте, мами!
Предстои ми да раждам на 6-ти март в Селена с планирано секцио. Наблюдаващ лекар ми е д-р Топалова.
Искам да питам колко се доплаща за присъствието на бащата. Иначе самото секцио ми казаха че е 1100 лв.

# 176
Честито бебе на Поли + !!!

Честит празник и от нас!

Добро настроение, бързо възстановяване. НИкакви болести на финала

# 177
Честит празник  bg

Честит син на Поли+   да е жив и здрав!!!    bouquet

# 178
  • София
Белла, аз съм с помпата на Авент - изцеждането става за 10-15 минути максимум.

И аз съм с тази помпа (втора ръка е - няма проблеми - даде ми я близка приятелка назаем, да е жива и здрава, знам, че наднича тук  Hug ), вече я похвалих, ама пак да я хвална, ако някой се колебае. В болницата видях "спринцовка" в действие, изглеждаше ми много неудобно, но да кажа, че не съм опитвала! Отнема ми също толкова време (10-15 мин.), освен в началото, когато гонех количество и с много почивки търсех всяка капка... Бързо се научава да се усеща кога гърдата е празна, аз опипвам и с ръка отвсякъде. И да потвърдя, че винаги има още една капка  Whistling

oki4
, аз забравих да споделя, че както на някои момичета им забравиха абокатите, на мен пък забравиха да ми махнат конците  ooooh!

Да питам за чайовете за кърмачки какво мислите  newsm78 и пак ще си повторя питанките от през деня:

Искам да питам има ли и друг като мен (освен Слънцето, но при нея е друго), който да може да ползва само едната гърда (Калин не иска другата)? Интересува ме дали има промяна в количеството изцедена кърма от неактивната гърда, защото при мен намалява май...

...

И аз да питам нощем как ви спят бебоците? Калин нощеска спа горе-долу от 22 до 01.30 ч., помрънка и побудува, похапна малко към 02.30 ч. и спа до 5 ч., а после от към 5.30 - чааак до 9.30ч.  newsm78 Последното не е ли много?!?

# 179
Поли+, честито ти съкровище  smile3525. Да ти е живо и здраво и много да те радва !!!

Общи условия

Активация на акаунт