"Европейско кенгуру"

• 155 491
  • 626
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте всички!
Моите двама математици са малко недоволни, че не успяха да се класират за националния кръг. Преди две години, баткото, който тогава беше в трети клас, беше на националния кръг и се представи добре. Сега той е в пети клас, сестра му е в трети и се надяваха да се справят, но не успяха.  Малката математичка през седмицата участва в националния кръг на "Знам и мога" и каза, че е сънувала че е на 9-о място. Сега намерихме класирането - малко по-напред е и е доволна. Е, не могат всички да са наградени лично от министъра.

# 466
Здравейте мами на кенгурчета:)
Да се включа и аз в темата. Моят шестокласник твърди ,че е на 3то място в списъците на училището с 135 точки. Това дали ще е  достатъчно да отиде на националния кръг?
Бихте ли ми казали къде да погледна за задачи падали се на национален кръг предишни години?

# 467
Здравейте мами на кенгурчетаSimple Smile
Да се включа и аз в темата. Моят шестокласник твърди ,че е на 3то място в списъците на училището с 135 точки. Това дали ще е  достатъчно да отиде на националния кръг?
Бихте ли ми казали къде да погледна за задачи падали се на национален кръг предишни години?

Точките са достатъчни за класиране на шестокласник на национален кръг.
Ето задачите от последните три години.
http://www.math.bas.bg/smb/kenguru/2008/30may2008/20080530.htm
http://www.math.bas.bg/smb/kenguru/2007/index.htm
http://www.mon.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/ex … guru_nac_krag.zip

# 468
Благодаря, Дидева!  Hug

# 469
  • София
Мога ли да видя някъде списъци с резултатите от тази година?Или не ги качват в интернет?
Синът ми не е видял резултати в тяхното училище,а там се явява.
А чета,че на повечето места са излезнали.

# 470
  • София
интересуваме колко точки трябва да има за да продължи за следващия кръг, за 5 клас
виждам теста, виждам отговорите и класирането в училище, обаче никой не ни дава инфо колко са точките  за следващия кръг

# 471
Дудинка

Уточнение какъв процент е нужен за националния кръг.

"За националния кръг се класират учениците, които са в по–горния клас на съответната група и на областния кръг са получили 90% или повече от максималния брой точки в тази група, както и учениците, които са в по–долния клас на съответната група и на областния кръг са получили 85% или повече от максималния брой точки. За участниците на френски език процентите са съответно 75 и 70, а за учениците със специални образователни потребности–65%."

Това го извадих от регламента за учебната 2009/2010 година, публикуван на страницата на МОМН.

А аз мога ли да помоля за решение на зад. 29 от темата 7и8 клас  Embarassed

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 15:12 от Ками*

# 472
  • София
мерси Ками

# 473
На децата им се отщя от състезания, докато излязат резултатите. Визирам Варна и моя син.

# 474
  • София
На децата им се отщя от състезания, докато излязат резултатите.

Права си, ако не излязат до два-три дни, децата губят интерес и превключват на нова вълна - зелени училища, ваканция, втори кръг на олимпиадата и т.н

В 55 СОУ, София днес изнесоха резултатите на 2 и 3 клас в малката сграда. При третокласниците - едно I място със 100 т., трима с 80, нашият е пети поред със 75 т.
В СМГ също изнесоха резултатите още в петък, но защо ги няма на страницата им  newsm78

# 475
За Варна обявиха, че ще изнесат резултата днес , а още нищо няма , а и сайта на инспектората от сутринта не е наред. Направо се подиграват с децата. В другите градове откога изнесоха резултатите.  #Cussing out

# 476
  • Варна
И аз сега видях, че ги няма резултатите във Варна. То наистина ще дойде ваканцията докато излязат.

# 477
Разписвам се само, за да следя темата - моят второкласник има най-добър резултат за училището си, но май няма да му стигне за следващия кръг....

Но пък тази година ни е едва първата  Grinning

# 478
Някой да е мернал някъде класиране за Бургас? newsm78
и аз това щях да ви питам, защото го има само за училище Васил Априлов

# 479
ако видите резултати за Варна МГ пишете защото уж неска щяха да ги пускат а нищо няма

Общи условия

Активация на акаунт