Хайд парк 2

• 119 091
  • 2 602
  •   1
Отговори
# 1 005
не знам..........нещо не съм очарована от историята. нейсе, ще видим, но засега със сигурност няма да я купя тази книжка.

я ето един виц, който мернах в интернет. хилила съм се сума ти време с глас. ужасен е, но е култов

върви си Мечо Пух из гората, ама зверски напушен ... и по едно време решава да си набере гъбки. Вижда една гъбка и таман да я набере, и гъбката му проговаря:
- Не ме набирай Мечо Пух, не се набутвай. Аз ще те набера, имам безплатни минути

# 1 006
Мате разсмя ме, Joy Joy Joy
ние снощи гледахме снимки, Боби поиска снимките от изписването от дома и другите, на което е много малък, гледахме, говорихме си, гушнахме се, а аз се замислих - кага е минало толкова време, моето мъниче е пораснало...... времето наистина си лети

# 1 007
мдам.......
аз днес отивам до бад тьолц, да взема едно удостоверение за раждане и да ми фраснат на едно съдебно решение печат, че е влязло в сила и не подлежи на обжалване. става и по пощата и ще трае три дни, но викам, нека се разходим. трябват ми за подаване на документи за пенсия от майката за едно полусираче. българите, за да издадат българско удостоверение за раждане, са задържали немското Crazy
всичко ще е безплатно, защото е за пред пенсионните власти. и става за 10 минути. обожавам да ходя тук по разни учреждения.

# 1 008
За да не питам в клюкарника - има ли представа някой как става събирането на средства с кутия? Децата от квартала искат да събират пари за едно дете. Говорили са в близките магазини - хората са съгласни да сложат кутии в магазините си, но искат да знаят дали е законно. Какъв е реда? Дано някой да знае, че малко ми е проблемно пускането на нова тема.

# 1 009
мдам.......
 и става за 10 минути. обожавам да ходя тук по разни учреждения.

Завидях ти. Laughing
 Днес един шофьор се опита да убие пътниците си, ама  само аз пострадах. Та потърсих си правата по телефона, ами елате с билетчето еди къде си, при еди кого си, ще се разберете. И аз като лудичките, в най-голямата жега тръгвам да ги търся. Crazy
 Ама въпросните хора , типично по български си удължили обедната почивка и след като не ги дочаках, като ме хванаха съвсем бесовете, подадох писмена жалба. Пък управителя в отпуск...И трай коньо за зелена трева...Чудя се дали съм достатъчно откачена да ходя до личната за мед. освидетелстване след инцидента.Май не съм до там newsm78

# 1 010
  • София
Аист, дано ти няма нищо. Ама стига си си сменяла аватара, че всеки ден ме объркваш и не мога да схвана бързо, кой пише - така рискуваш да спра да те чета Wink

# 1 011
Ама стига си си сменяла аватара, че всеки ден ме объркваш и не мога да схвана бързо, кой пише - така рискуваш да спра да те чета Wink
Laughing е, преодолявам стрес по тоз начин Joy
Току - що обяснявам по телефона на съответния дръвник, че счупено нямам, ама то ми стига стреса, а той умно ми отговаря, че за стеса ми, той шофьора щял да бъде санкциониран вероятно Crazy. И пак аз виновна , че не съм отишла в спешен център веднага да си извадя медицинско. Ама то без сериозни травми застрахователят намало да уважи жалбата и т.н и т.н. Пет пъти ми повтори, че билетчето ми било застраховка. Ква застраховка, бе , кви пет лева, бе, аз живея в България. За което вината си е изцяло моя

Най ме е яд, че тоя шофьор се правеше на Шумахер с една трошка -икарус #2gunfire

# 1 012
Аист, съжалявам за преживяванията ти днес, дано  си се отървала само със стреса, макар че и това не е никак малко Hug
Калина, не знам дали има някакъв специален ред за това, но щом е с благотворителна цел, не мисля че ще има проблем newsm78, все пак успех на децата и дано успеят да съберат нужната сума Peace

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 18:04 от kali 7

# 1 013
и аз не съм напълно в час за кутиите, обаче според мен трябва да са запечатани и после при отварянето да има нещо като комисия.
браво на децата........

мдам, взех каквото ми трябваше. от един съд и от един есграон примерно. на едното място безплатно, на другото 20 лева. общо чакане - 15 минути. на едното място ме черпиха боМбонче.

да кажат юристите как е в българия, но тук има юридичека застраховка, която кака мата естествено има. ако ми се случи нещо като на теб аист, хич няма да се моря, а просто звънвам на моята адвокатка и тя поема нещата. при моята застраховка е на случай - 100 евро плащам аз, оттам нататък всичко останало поема застраховката.

# 1 014
Мата - зависи от застраховката, не знам какво точно поемат билетчетата в автобуса, но иначе със сигурност тук нещата не са като при вас, пък и ние не сме свикнали особено да се застраховаме

# 1 015
ами тази се води правнозащитна и е най-вече за да спести хонорара за адвокат, който тук е безумен, дори и за най-малкото нещо. една консултация тръгва от 80 евро нагоре. не става дума за билетчето, то е също вид застраховка, а за това, колко ще платят при евентуални щети.

обикновено с правна застраховка не се стига до дело, а страните предпочитат да направят извънсъдебно споразумение. е, предимно при граждански дела, иначе е по-сложно.

# 1 016
разбрах

# 1 017
.... не знам какво точно поемат билетчетата в автобуса, но иначе със сигурност тук нещата не са като при вас...

Аз също се опитах да си обясня какво значи билетчето. От не дотам свързаните обяснения ми стана ясно, че то (с  номера си) доказва , че си се возил на този точно курс, от който имаш оплакване и ти дава право да  попълниш съответните формуляри и да претендираш към застрахователя на фирмата за обезщетение. Последното зависи от размера на щетите, които удостоверяваш с медицинско от преглед в спешен център.
Абе с една дума , мисля , ако нямаш счупен  крак, ръка , глава или мозъчно сътресение, недай си боже и по сериозни неща, не се надявай на нищо.Макар , че за счупен крак една сума от 100лв си е нищо.А реално и не знам колко може да е сумата.

# 1 018
aaaaaaaaaaa, кака мата има и за това застраховка Mr. Green ако изгубя пръст, примерно, получавам 10 хиляди евро. от моята де, от другата, на тоз дет ми е отнесъл пръста, също. изобщо, аз имам общо 5 застраховки. медицинските са две отделно. детето има три.

ако утре бутне в някой магазин един куп кристални чаши и после смачка с крак въшка от колекцията на някой дядка, която струва примерно половин милион, застраховката плаща. обичам да се застраховам........

# 1 019
  • София
хайде, ние вече сме с варицела. Две деца - две варицели, абсолютно съм сигурна, че не искам три деца  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт