Юнски бебчета 2009.Тема №44

• 18 105
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
petia_tag,
пишеш, че ползваш легълце на Дибо, понеже и аз се насочила към тези легълца, можеш ли да споделиш кой точно модел ползваш? Аз като размер предпочитам 140/70 с чекмеджета.

# 91
Алиен, ето ти четиво за спанака и желязото  Wink

http://bg.wikipedia.org/wiki/Желязо

Спанакът също съдържа желязо, но много по-малко от други зеленчуци като например лещата и зелето. В захарта, яйцата и рибата също има повече желязо от него. Спанакът съдържа обаче вещества, които пречат на пълноценното усвояване на желязото и затова е по-добре да бъде сервиран с месо или риба. Така олигоелементите (около 60 на брой в организма, между които желязо, мед, цинк, селен, никел и др.) ще бъдат правилно усвоени от организма.
Легендата, че спанакът съдържа много желязо, се ражда след печатна грешка. При описване резултатите от направено през 1870 г. немско изследване на съдържанието на желязо в различни храни, десетичната запетая в стойността за спанака била отместена по грешка надясно, като в резултат била публикувана десет пъти по-висока стойност. Грешката била поправена през 1937 г., но чрез пресата и филмите за „Попай Моряка“ (започнали през 1929 г.) в масовото съзнание вече се бил утвърдил митът за богатия на желязо спанак.

http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=10024

От месото се усвоява многократно повече желязо в сравнение с растителните продукти. Причината е в пригодеността на храносмилателната система да усвоява желязото по-лесно в двувалентна форма /както е в месото/, за разлика от продуктите от растителен произход, където то е в тривалентна форма.

Ограничете приема на спанак. Съдържащата се в него оксалова киселина затруднява усвояването на желязото. Избягвайте чай, кафе, какао, кока-кола и вино по време на хранене, защото съдържащият се в тях танин пречи на усвояването на желязото.
Основните продукти при желязо дефицитните анемии са телешко месо, говеждо без мазнини, черен дроб. За по-пълното усвояване на желязото гарнитурата да бъде от фасул или салата от моркови, маруля, зеле, чесън и ряпа, а за десерт диня, пъпеш, ягоди, банан, тиква, както и по 5-6 ореха на ден.

# 92
  • София
petia_tag,
пишеш, че ползваш легълце на Дибо, понеже и аз се насочила към тези легълца, можеш ли да споделиш кой точно модел ползваш? Аз като размер предпочитам 140/70 с чекмеджета.
ами моето е без чекмеджета отдолу, с решетки от двете страни. Единствения недостатък на това с чекмеджетата отдолу е, че първите месеци като е на горното ниво матрака, се виждат нещата в чекмеджетата, но иначе имаш повече място за дрехи.

# 93
За леглата на safira, Gydelichkova - аз не съм ползвала от от този модел, само да вметна към писаното от Петя (то и аз бях писала преди като предупреждение) - това с матрака може да се реши, но е "нестандартен" размер и се поръча ... и не знам дали ще ви станат готови до раждането матраците, че в последно време с тези срокове  Twisted Evil За подматрачната рамка ако не е на нива - напълно подкрепям Петя.

Алиен - Даяна е с такова, питай нещо конкретно ако те интересува. Аз нямам оплаквания от него ... като минуси - доста дълго трябва да бъде с обиколници отвсякъде щото Даяна примерно все се навира в краищата да спи и при двата ми опита да махна обиколниците - точно по четири крайника висяха от леглото. Другото с което сега се сблъсквам, е че маймуната вече като се наспи иска да излиза от леглото и тъкато не съм и махнала рамката (по горе споменатите причини  Laughing) я прескача вече - възраста и е 1 годинка и 10 месеца. Та сега ще търсим начин по по-интелигентен начин да махнем 3 пръчки, да има проходче да си излиза от там - някой модели го предлагат това като опция, но не и Арбор. Това са двете сравнително негативни неща към това легло (или особености на бебето  Joy) - иначе има си 3 нива, от дърво е, има люлка, моето е от големите 70 / 140 та и дълго ще си го ползва.

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 16:31 от temp

# 94
Аз денс реших да ви оставя малко, че времето напредва, а имам да правя 4 курсови работи... А и към 14 часа заспах и ей ме на сега се събуждам!
Amorevole, ей на това му се вика съвпадение! Като прочетах и  #Crazy ! Не съм суеверна, пък и в съвпадения не вярвам, ама .... Та както и да е! При нас положението стигна до там, че нашия татко заяви:"За сега се спираме на Алекзандър, но ако измисля някое по-хубаво има ще го сменим!" Аз нямам нищо против, стига и на двамата да ни хареса ще се навия! Но условието е, че ако го кръстим така няма да му викаме Сашо! То и на мен не ми харесва и сме се уговорили, че ако е Алекзандър, ще му викаме Алекс! Иначе имаме едно приятелско семейство, което си кръсти първото Александър, а второто Виктор, като идеята им е имената им да са хем български хем международни! Та има резон в това, и тъй като аз работя в сферата на туризма(въпреки, че съм информатик  ooooh!) и моето име все пак не е толкова трудно, но почти никой (с изключение на руснаците) не може да го произнесе. И започнах да мисля имена, който и на български и на друг език са много близки като Виктор, Филип, Александър... Лошото е, че съм и франкофон и обожавам френските имена... Но звучат много зле в комбинация с бългаска фамилия (примерно Емилиен Георгиев Костов ми звучи като гротеска, или пък Себастиан...). Все пак се надявам бебче номер две (по нататък) да е момиче, че за момиче си имам име с лек френски привкус! А що се отнася до роднините, ами да си гледат работата, на майка ми й казах:"Навремето когато си ме кръщавала си имала право на глас, сага обаче това е моя работа и нямаш право да се бъркаш." Та така, сега само чакаме да видим дали нашия татко ще измисли нещо по-хубаво, иначе за мен вече е почти решено!
За спанака: и аз искаш да кажа, че скоро четах някъде, че всъщност спанака няма по високо-съдържание на желязо от една маруля примерно и че единсвеното разстени за което се сещам е копривата! Тя май вече е излязла, така, че може да започне пашата! hahaha Всъщност е много вкусна, но тук няма от къде да си я набавя... Иначе аз съм вегетарианка от 15 години и като се регистрирвах като бременна го отбелязаха в графа рискова бременност... Така и не разбрах защо, но не исках да се ядосвам... Та за момента се чувствам много добре, не са ми правени втори кръвни изследвания, но първите бяха много добри! Смятам като отида на ЖК да попитам и ако скоро няма да ми правят ще помоля личната лекарка да ми пусни едни! Иначе съм твърдо против това, че само месоядните (извинявам се за израза) получават необходимото количество желязо! Всъщност в месото не се съдържа чак толкова голямо количество, колкото примерно в карантията... Sick съжалявам, но на мен това ми е доста гадно, даже само като си помисля за него!

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 17:07 от the1

# 95
  • София
Момичета, сега идвам от аптеката. Исках да си купя олиото против стрии на Икаров, че ми свършило, но и в аптеката беше свършило. Та аптекарката ми даде две мострички на олио против стрии на Хип. Сега се намазах и съм доволна от постигнатото омазняване  Mr. Green, пък и не мирише като това на Икаров.  някой ползвал ли го е? Това открих за него http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=1647

# 96
Аз не точно това, но ползвам това http://www.hipp.bg/index.php?id=100 четвъртото на картинката, също пише, че е  за бременни против стрии и съм много доволна, мирише много хубаво, но аз ползвам също така и Перкуталфата!

# 97
Върнахме се от докито.Всичко е наред.Нормални са всички показатели.Каза че е голямо аз съм 29седмица,а то отговаря за 30 и няколко дни.Видя се че е момченце.Каза че скротума даже се е свалил.Аз неможах да го видя и съм много разочарована,но и доволна че всичко е много добре.Сърдечен ритъм и движения също са добре,гръбначето и то.И каза че има достатъчно околоплодна течност.Вече съм спокойна. Hug
Сега ще си отбележа,че и ние ще си имаме момченце.  bouquet

# 98
rosicp Честита ти мъжка рожба     bouquet

Аз да ви кажа преди малко си правих бисквитена тортичка,само че не с обикновени биксвити,
а с тези Роден краи с мляко  и какао аз ги натрошвам бисквитите и с нишесте карамел
и стана разкош,много вкусна Simple Smile

# 99
Geraldine аз ползвам точно това масажно олио на Хип и съм доволна, много е икономично и с лек аромат на бадем, който изобщо не дразни, като се има предвид колко съм чувствителна към миризми. Купих го за 8.30 от Кауфланд, иначе върви по 10-11лв.
Смятам да си купя и сиропчетата с витамини Хип натал малко по-нататък, като свърша Матерната че нещо не я харесвам. За тях също четох само хубави отзиви.

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 18:16 от vanny_76

# 100
Благодаря за пожеланията, сигурна съм, че ще умрем от смях ... е родителските тела май ще са стреснати в началото, но съм сигурна, че ще се харесат Simple Smile

За Витамините на Хип (сокчетата) аз ги пия от началото и много ми харесват ... Чаят си го бях купила като ходихме до Париж, защото не е необходимо да е постоянно в хладилник, както сокчетата, но много не ми хареса честно казано ...

Хубава вечер от мен и лека събота и неделя, аз отивам да готвя спаначена супичка Simple Smile

# 101
Ехо,не съм влизала няколко дена и напредъка е голям в писането.

МИХАЙЛОВА: Аз ще ходя на лекцията в Капела на 24 ли беше.

Е нали вече се наработих. Ей, голямо драйфане правя от тези киселини,хората спряха аз тепърва почвам. Чудя се вече какво да ям. Май само аз съм наопаки.

Хйде лека вечер,дано да  baby_neutralе такава.

# 102
  bouquet Танка, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ МЕН! ЖЕЛАЯ ТИ БЕЗКРАЙНО ЩАСТИЕ, ЛЮБОВ И КЪСМЕТ!     bouquet

Di, и мен много ме развълнува с крачето Simple Smile Уникално преживяване! Моите мадамки само се дупят засега    smile3521

Момичета и Катя специално, благодаря за инфото за желязото. Дойде ми точно о'време Simple Smile Нисък ми е хомоглобина и трябва да наблегна на желязцето. Изписаха ми и Феро-фолгамма, а и май ще трябва да проям телешко (не съм го правила от 9 години...Simple Smile )

Тия дни не пиша много, защото доста ми тежи вече и гледам да полегна. Нямам сили както преди Simple Smile А и работата ми взима енергията, но не ми се лежи в болница 3 дни заради месец болничен после. Ще издържа! Simple Smile

somebody, изпуснах какво ти се е случило с тези резултати и с телефонния тормоз, но утре ще наваксам с четенето. Разбрах обаче, че историята има щастлив край и много се радвам за теб!

Лека петъчна нощ и до утре!   bouquet

# 103
Аз ползвах на Икаров против стрии,но ми се появиха вече по гърдите и сега си взех на Мустела.Ще го видим.Иначе вчера бях на доктор и бебка ми отговаря вече на 29 седмица,та и нещата с термина ми се променят,вече върви на моя рожден ден-5 юни,но кога ще излезе,тя си знае. Grinning

# 104
Еееееее, *Di*, как така го видя крачето?! много сладко и забавно..., аз сигурно няма да имам този шанс поради обемистата маса обхващаща "гнездото" Simple Smile Моят принц рита основно в слабините и то като съм седнала. Ей сега, особено се вълнува докато ви пиша това. Явно ще ми трябва лаптоп, за да мога да лежа, друг вариант не виждам, за да съм онлайн  newsm78

В този ред на мисли си припомних две от любимите ми снимки (нарочно са малки, да не заемаме място...):

за бебешкото краче, която сигурно всички сме виждали, много позитивна. (http://media.snimka.bg/2452/011159980.jpg)
и
за огромните телеса... (http://media.snimka.bg/2452/011159944.jpg)

Снежната виелица днес страшно ми развали настроенито и повлече крак на препирни и ядове. Утре се надявам да е по-слънчево, ако не навън, поне вътре в нас Simple Smile Намислила съм да се фризирам по повод снимките на новите документи, ако ще и да ме завали пред фотото!

Fate, добре завърнала се! Аз докато се сетя.... и прегледите ти минаха, и пак си на лекции, желая успех във всичко и да не прекалиш с готвенето!!!
rosicp, добре дошла сред сините майки!

Общи условия

Активация на акаунт