Септември'09 - 13

• 12 456
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
  • София
pepejeans,благодаря още веднъж на теб и останалите за
топлия прием!
Да,имам момиченце на 1г и 3месеца!Второто като,че ли нямам претенции какво ще е,само да е живо и здраво и раждането да мине
добре!

Стана ми интересно-защо чак сега пускат на някои от вас изследвания кръв и урина?Аз като отидох да се регистрирам,на другия ден ме прати!Взеха ми цитонамазка,5 епруветки кръв и
дадох урина!

Аз също няма да ходя на ФМ в 16г.с.,а направо на тази,която е м/у
19 и 22!

# 181
  • София; Дружбето
Аз ще пускам първите си изследвания на 15.04, когато ше съм четвърти месец. Не държа да ме бодат всеки месец, 3 пъти са ми напълно достатъчни, а ипри нормално протичаща бременност толкова са си предвидени.

# 182
Здравейте момичета,
от няколко дни почти не съм влизала, защото малката нещо ми се разболява, та покрай нея не ми остава много време за друго.
Радвам се, че изследванията на повечето са добре, дано все така да е, а на тези които са болнички пожелавам бързичко да се оправят.
Чопър, радвам се, че прегледа е минал добре и всичко е наред.
Може ли някой да ми каже каква е цената за ФМ, защото цените, които срещам са между 80 и 160лв, а ми се иска да съм подготвена.
Иначе аз съм завършила като инженер по електроника през 2001г и сега работя в една фирма като ръководител на проекти.
Първото си детенце родих на 25г. Беше много, много желана бременност, след като почти 3 години не можех да забременея. Направо бяхме на върха на щастието. Всеки сам преценява кога е готов да стане родител. Незнам дали заради дългото чакане, но когато една позната ме попита кога съм почувствала майчинското чувство, останах много учудена. От мига, в който усетих, че съм бременна знаех, че бебето ще е момиче и дори не сме мислили за име на момченце Simple Smile

Хубав ден на всички и много положителни емоции  Hug

# 183
Здравейте и от мен,
Добре дошли и на новите попълнения от мен   bouquet, лека бременност, момичета и здравички и хубави бебчета на септември.
Чета ви всеки ден, но чак сега се включвам да ви пиша. За професиите, мога и аз да се примъкна в клуба на счетоводителите  Mr. Green, макар че съм с най-малка квалификация - средно специално от икономически техникум. И едва ли помня нещо. Иначе съм програмист по професия.
Аз да чукна на дърво съм в много хубаво настроение, още има леки повръщания и гадене, но определено ми се ядат повече неща и имам като че ли повече сили. Така се обездвижих последните месеци, че се запъхтявам от 1-2мин.ходене и понеже и  аз имам леки болки ниско долу и се притеснявам да вървя много. Но през април мисля да подновим обиколките из България с леки разходки по екопътеки, живот и здраве. Искам да има слънцеее, цветя и плодове... Мисля да планирам и едно моренце през юни, макар че незнам дали е разумно да се къпя в басейн и морето, но предполагам, че дори и разходките на морски въздух ще имат много добър ефект.
Ох, май много съм се размечтала  Blush. А колко съм разсеяна да ви се похваля. Сутринта включвам в контакта духалката и тръгвам нанякъде, мъжа ми ме гледа странно и вика какво правиш, а аз "ами ще гладя". А тя ютията в шкафа, не съм я виждала от месеци вече сигурно. А после съм тръгнала по тънка блузка без жилетката и се чудя защо ми е студено  ooooh!.
Simbioza , аз пусках миналата седмица изследвания чак, ама то защото и чак тогава се записах на ЖК.
kriskata    Hug, от различни планети сме с тия мъже. Цял живот няма да ни стигне да се разберем едни други. Ама и аз на моя не му прощавам, сутринта какво ли не му надрънках на мъжа ми, за кошари, раждане, дрешки и какво ли не, даже го командировах да ми купи гел против стрии  Mr. Green. Да са ни живи и здрави и да се ядосваме взаимно и да си прощаваме после, че няма да е толкова интересно  Laughing.

# 184
Здравейте момичета,

снощи моя "възлюбен" така ми разтропа нервите, че още се дразня като се сетя...  И после мъжете били силния пол... дрън дрън. Няма такова нещо.. Повечето жени сме и по- борбени, и по- оправни, и по- отговорни.. по- по- по във всяко едно отношение. Малко са жените, които са глезани. Оффффф.. понякога и аз искам да съм такава- да се правя на глупава, да се глезя и тн...
Значи писна ми да бутам мъжа си за всяко нещо.. Толкова е разсеян, че просто понякога ме изкарва извън равновесие.. Ако не му напомням всяка вечер да си навива алармата за сутринта, редовно ще се успива... Е... да му се невиди... аз все едно още едно дете имам. Снощи наистина вече ми падна пердето- писна ми да играя ролята на двигател, на силната страна, постоянно да го подсещам за неща, за които той трябва да се сеща и носи отговорност... Амаха... И куп други малки нещица, които просто ми се натрупват вече много.. В момента ми е толкова черен пред очите, че нямам думи.... Уфффффф... дано бебо да наследи моите хубави черти и поне да е борбен и оправен като мен.

Момичета, съжалявам, че ви занимавам с такива емоции от сутринта, ама просто имах нужда да споделя. А само една жена може да разбере, особено ако играе подобна на моята роля.

Определено подкрепям думите на pepejeans- много по- добре момче. Да си жена определено е по- затормозяващо. Мъжете са по- дебелокожи и поне ще знаеш, че няма да се тормози за глупости.

Kriskata, наистина мъжете не могат да разберат какво чувстваме.

Чудя се какъв ли би бил света без мъже??  newsm78 Отговор: Съвършен.  Peace

# 185
Добро утро и от мен.
Аз имам един въпрос, вече видях, че се оформихте групичка счетоводителки, а да има някоя от вас, която се занимава с персонал, изготвяне на заплати, различни болнични листове и отпуски?
Та въпроса ми е... в момента трудовата борса или по-точно Нои ме осигуряват, т.е. плащат ми обезщетение за безработица и ще ми го плащат почти до края на бременността ми, като моята идея е последния месец или малко по-рано преди да ми изтече обезщетението да почна да се осигурявам към някоя фирма. Все повече от хората около мен ми казаха и питаха не е ли по-добре да почнеш сама да се осигуряваш още от сега, вече взех и аз да се замислям за това. Въпроса ми е Нои в момента на какво ме осигурява на минимална заплата или.....
С новите изисквания за 12 месеца осигурителен стаж какво ще се случи с моите майчински в последствие. При изчисляването му ще се вземе ли предвид, че 8 месеца съм била на борсата и как ще се отрази това на майчинските. Или това е период, който все едно го няма и ще се търсят 12 месеца назад преди да се запиша на борсата. Или пък поради липса все едно на тези 8 месеца няма да получавам майчински. Иначе имам общ стаж около 5 години.
Ако нямате идея, поне някакъв жокер към кого да се обърна за инфо, защото в бюрото по труда не са наясно, в ноито още като си подавах документите попитах госпожата, която ги приемаше, тя каза, че няма идея и......
Ще съм благодарна на всякакви предположения и идеи, както и към кого конкретно да се обърна за повече инфо   bouquet

Горска не се шашкай за глупости,  Joy това е причината и аз да искам още едно момченце, само като си представя чорапогащници, гримове и разни пред и след менструални синдроми и........

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 09:30 от Nadina

# 186
Момичетаа, много бързо пишете, направо трудно ви изчитам  Embarassed
Криската - недей да се притесняваш за прегледа, докторите често мълчат по време на видеозон, докато си нагласят всичко, докато огледат бебчо, нормално е. А за Дисаспорала - това е магнезии, за успокояване на матката, намаляване на контракции и прочее.  Hug
bibsy  - весело изкарване на екскурзията ти и много да се пазиш  Hug
slato  - и аз точно за цените на ФМ щях да питам, по специално при д-р Марков. Записала съм си час на 12.06  Mr. Green и искам да съм подготвена.

При нас нищо ново, добре сме. Горе долу здрави, леко сополиви.
Ходих на ЖК миналата седмица, всичко е ок. Пускаха ми изследвания и там всичко е ок.
Дано все така да вървим  Hug

# 187
Добро утро момичета! В този хубав слънчев ден ви пожелавам много усмивки!!!   bouquet

# 188
Добро утро и от мен на всички мамчета!

За мъжете просто не искам да коментирам, всички си ги знаем какви идиоти са!

Днес съм много вкисната, цяла нощ не спах, снощи плаках, но няма да ви занимавам с терзанията си.

Поздрави на всички и хубав ден! Hug

# 189
Gorska kitka, я не се ядосвай!
Мъжете са си такива - разсеяни. Моя мъж е същия. Трябва за всичко да му напомням...знам, че не го прави нарочно, но си е такъв.
Аз съм приела този му недостатък и си го обичам с него  Simple Smile
Например, изпращам го до магазина, който е до блока - няма и 3мин. Той ми звъни от пред магазина и ми казва " абе мило, помня, че трябваше да купя 5 неща, ама какви бяха....?" Simple Smile
Та така де, сега сме много емоционали, за това ни правят впеатление разни дреби неща. Аз например, напоследък редовно си рева за нещо, просто в един момент ми идва и се поревавам.. Simple Smile

Момичета, я кажете някоя от вас пие ли Малтофер. На мен ми изписаха нещо друго, което в аптеката ми казаха, че само са учили за него и после доки ми изписа тоя малтофер. Ама аз съм леко объркана, щото на него хем пише, че става за бременни, хем пише, че има алкохол и не бил много подходящ... Иначе го почнах снощи - по 10мл, което е означено и като профилактика при бременност... Абе шантава работа

Аз и първия път имах нисък хемоглобин и пих една Тотема, дето ми беше много гадна /като топла, разгазирана кола/, а сега пък това.

# 190
Предният път съм пила малтофер и го предпочитах пред гнусната Тотема. Малтофер съм пила около 4-5 месец и после пак към края.

# 191
Добро утро и от мен.

Nadina, аз точно със заплати се занимавах, но тъй като не съм на работа от септември месец, не съм много в час с новите промени. Но мисля, че ако се обадиш на телефона на НОИ, този централния, там първо ти се включва секретар и изрежда за различните проблеми, кой номер да натиснеш. И тъй като съм звъняла поне стотина пъти за болничните, помня много добре че имаше и номер за обезщетенията за майчинство. Там според мен не са някакви случайни лелки, които да ти кажат че нямат представа, а обучени хора, които да ти дадат най-ясна представа за това, което те интересува. Може да ти поискат и ЕГН-то и по него да ти обяснат как стоят нещата при теб. Телефона е 9261010. Дано поне малко съм ти помогнала.

Gorska_Kitka, въобще не се извинявай, че споделяш с нас. То ако не с нас, с кого? То и аз малко ли се оплаквам от моя. Но те са си такива, колкото и да ни вбесяват, не можем да ги променим за съжаление. Аз също от снощи съм ядосана на моя (за кой ли път вече), ама му теглих една на ум и сега съм пас. Нито ще му звъня днес, нито искам той да ми се обажда. Направо ми писна от детскоградински изпълнения.  Crossing Arms

gingerina, не си единствената разсеяна. Аз съм просто върха на елхата в последно време. Вчера по едно време реших да готвя, че нямаше нищо за ядене и отидох да включа фурната да загрява. Но после си промених решението и реших да готвя чак вечерта, като си дойде звярът и фурната си остана включена. Когато се прибра мъжът ми след няколко часа, ме попита защо фурната е включена, а аз съвсем бях забравила за нея. Е, поне беше загряла.  hahaha

slato, аз също скоро питах за цената на ФМ във "Фемина" и мисля, че момичетата писаха, че е 65лв. Поне така съм запомнила.

# 192
Киара благодаря, ще пробвам.  bouquet

# 193
Надя, наистина е по-добре от Тотемата, много ми беше гадна и все повръщах от нея Sick

# 194
  • София
Здравейте, момичета!
Да се включа по въпроса за цената на ФМ. Аз ще ходя при Марков на втората ФМ след един месец. Казаха ми, че цената е 80 лв., а с диск е 100 лв. Знам, че са различни навсякъде май, особено Томова, която преглежда на различни места, чух, за в Свети Лазар взема 140 лв.  Shocked За другите лекари не знам.
Гледам за професии си говорите. Аз съм завършила МИО в ИУ - Варна. После се преместих в София и започнах работа във външнотърговския отдел на голям дистрибутир на лекарства. След това бях известно време държавен служител и сега пак се занимавам с неща, сходни с образованието ми. Междувременно изкарах и магистратура към БАН и СА Свищов по Данъчен и митнически контрол, ама все едно съм си без нея, не ни юркаха много и нищо не научихме Embarassed.
Иначе аз си харесвам работата, приятна е, но пък ми натресоха и счетоводни разни задължения, а аз хал хабер си нямам и ми е трудно. Отначало не се предполагаше, че ще се занимавам и стова, но сега се налага и ми е  голяма мъка. Едно, че нищо не разбирам, а ми е и безинтересно, абе ужас. Много се притеснявам и с тези болнични. Имаме сега колежка по майчинство, хич не знам какво и кога се подава в НОИ, дали получава пари момичето. Пък аз като изляза съвсем никой няма да има да се занимава са тези неща и сигурно майчинство ще видя през крив макарон Cry
Ох, оплаках ви се. Хайде поне от мъжа ми няма да се оплаквам, много ми е разбрано момчето Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт