Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 696
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Да не говорим, че на места има промяна и на района на ДЗ ..

Дай да видя какво дават по БТВ..
А, нищо ново. Само дето инициаторите на списъка са решили да го започнат след репортажа по БТВ. Хем нищо съществено не казват, хем всяват паника

# 616
бе ние гледахме УЖ нарочно късната емисия, защото на сайта не успях да го намеря .. но не го дадоха това малоумно репортажче

# 617
Хм. Седя. чета и не вярвам на очите си - списъци, опашки и то дни преди първия ден от приема. Хора, вие не работите ли?! Макар че нашият батко е във втора група и се водим с предимство, и ние май ще трябва да се включим в истерята. Обче как точно да стане? И двамата с мъжа ми работим и не разчитаме на роднини (то ако беше така, нямаше да драпаме за градина...). Просто няма начин! Не, има начин - може би, ако се запишем в списъка, може баткото да излиза отвреме навреме (той нали си е там по цял ден) и да пази достойно номерчето в листата. Ето, че изход има от всяка ситуация, просто трябва да се замислиш, а не да се предаваш веднага на мрачните настроения...
  Twisted Evil

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 22:39 от Pingwina

# 618
  • Varna
galinche, ако не бъркам и не ме подвеждат слуховете в автобуса докато се прибирах, децата  ясленската група в ОДЗ-то което е над СОУ Яворов преминават п(направо нв първа група и местата на практика са заети. Казвам пак,е го слушах в автобуса и негарантирам за истенността  му.

# 619
Pingwina , работим. Проверката при нас е един път дневно - 20.00ч. А през другото време има по двама дежурни. Така, че успяваме. Аз си взех неплатена за 30 и 31. Close

# 620
  • Варна
Защо се обяснявате? Пак ще се караме по между си, нали се разбрахме че не ние сме виновни за положението, в което сме поставени от г-н Кмета и лъжливите му обещания  Peace

# 621
Аз утре в 11 ч. пред общината очаквам момичета,които имат подписка . Знам,че пред "Незабравка" хората се бяха организирали,за което им благодаря . Оставох и пред "Чайка" и пред "Ян Бибиян" За останалите ви помолих да разпечатате и да се организирате. Абсурд е да обикалям всички градини .
Утре прилагам предложението,списъците,входирам го и се връщам на работа...
Добре де, аз като искам да подпиша, а не съм зачакала пред някоя градина (защото вече ми дадоха да разбера, че няма да ни огрее) да идвам ли сега пред общината, къде да идвам  newsm78
Аз защо помислих, че ще бъдем солиден брой майки, а се оказва, че самичка искаш да ходиш...
П.п. Не че се натискам да идвам с корема и дъщеря си, но мисля, че докато не придобие всеки от нас обществена позиция няма как да станат нещата.

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 23:11 от mia_ata

# 622
Преди малко се записах в ЦДГ "Светулка" 1 и съм 66 номер.. Почти нямам шанс и все пак се надявам да може нещо да се направи. По дяволите имаме и тримата регистрация на 1 мин. разстояние  от градината, работим във фирма регистрирана в града и двамата, платили сме си всички данъци е само номера ни е малко назад  Wink ще видим какво ще стане
Успех на всички

П.П. Дали някой има инфо в ОДЗ 40 Щастливо детство има ли списък вече?

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 23:27 от malka feia

# 623
Ние също сме в списъка на"Светулка". Там засега положението е спокойно. Дават се дежурства на по 3 часа. Дано така да остане и до края.

# 624
... докато не придобие всеки от нас обществена позиция няма как да станат нещата.

И аз това си мисля...  И още нещо, тази истерия с  безумното дежурене пред градините не е добре орентирана, какво би станло, ако тази саможертва беше пренесена за една обща кауза?! Т.е. така както могат родителите да висят със седмици пред детските заведения, защо не могат по същия начин да се "жертват"  и да прекарат поне половинта време в стачка или каквото и да е за постигане на една по-голяма цел от тази собственото му дете да се вреди. Много усилия, много нерви, обаче всеки сам за себе си... Обединението прави силата, нали така, ама и трябва да е в првиланата посока. Редим се, резилим се, после все едно  нищо не е било. А на протестите - мизерен брой майки, а останалите "варненци" ги гледат като извънземни. Тъжно...
А и трябва да знаем какво искаме. Градини за всички деца - ами това е утопия, в коя държава има държавни заведения за всички?! Ама и една грдина за 5 квартала си е направо подигравка. Истината е, че никой не мисли за нас, ама и ние не мислим за себе си като част от някаква голяма група, а всеки сам за себе си... Или поне, точно това правим, редейки се по тези срмни опашки. Защото мен преди 2 години като се редих по същия начин (както и ще се редя след някой друг ден) ме беше срам, от мен си ме беше срам - хем всичко ти се струва абсурдно и несправедливо, хем все пак го приемаш  и кибичиш с едничкото желание да запишеш детето. Това ако не е стадно мислене... За себе си говоря, де.  И каква полза, ако имаш мнение, ако не направиш нещо за да си го отстоиш?! Всички се възмущаваме от гадните коли спрени по тротоарите, ама търпим. Но, айде, това е друга тема. Друга, друга, ама май си е баш същата.
Не че искам да кажа нещо кой знае какво, просто си разсъждавам, щото не мога да заспя, а и мога да си го позволя - Бог е милостив към нас и в нашата детска още няма списъци, та се въргаляме спокойно и по цяла нощ в топлото креватче.  Twisted Evil
Да не би пък да има, а аз още да не съм се светнала?!? Утре ще инструктирам баткото как да действа в случай на подозрително струпване на повече от трима родители! Дали пък да не го събудя още сега и да започваме обучението, ами ако не успея да го подготвя достатъчно добре утре докато търчим към Пушкин?! Няма да ми стигне времето, а трябва да разиграем поне 4 стратегии... Аз май, ще го събудя. Ще събудя и брат му, нали заради него е целият този цирк, нека и той да изживее кошмара на кандидатстването ДГ във Варна. И въобще,  да живее лудницата! Казвам го с цялата си любов!!! Laughing
 Hug

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 00:09 от Pingwina

# 625
galinche за Владиславово ми казаха , че остават децата в същото ОДЗ , в което са посещавали ясла . Не е според наредбата , но е като в училище - където започнеш , си караш до края . Не е правилно , но какво да се прави . Но ако в "Пламъче" местата не се запълнят с деца само от района , приемат от цяло Владиславово все пак . Тя е добър вариант , защото е само ЦДГ , а и районът за нея не е безкрайно голям .
И аз разбирам,че няма да ги изгонят които са влезли. Но защо тогава така са го написали- че преминават децата от яслата, които са от района. Аз затова ще подам в Пламъчето, макар,че ми казаха,че имало достатъчно от района
Напротив, ще ни изгонят. Ние сме на ясла в Маргаритка.Днес говорих с един от главните специалисти "Детски градини" към Общината и г-жата ми каза, че трябва да подам в Пламъче и дори и да не ме приемат там не мога да отана в Маргаритка защото не ми е по район. Така че - остават само децата от яслата които са по район - правилно е написано.

# 626
Правописът си ми е ОК, за разлика от твоя, не ви знам от къде сте надошли във Варна, но все сте първи във списъците. Евалла, пък ние градските се свиваме, за вас място да има.

Ми как то аз така и родителите ми и бабите ми и тн сме си от Варна Wink А това че съм от първите в списъка  си е чист късмет.Не съм го правила аз Wink
Хайде по спокойно го давай Laughing

# 627
  • гр.Варна
... докато не придобие всеки от нас обществена позиция няма как да станат нещата.

И аз това си мисля...  И още нещо, тази истерия с  безумното дежурене пред градините не е добре орентирана, какво би станло, ако тази саможертва беше пренесена за една обща кауза?! Т.е. така както могат родителите да висят със седмици пред детските заведения, защо не могат по същия начин да се "жертват"  и да прекарат поне половинта време в стачка или каквото и да е за постигане на една по-голяма цел от тази собственото му дете да се вреди. Много усилия, много нерви, обаче всеки сам за себе си... Обединението прави силата, нали така, ама и трябва да е в првиланата посока. Редим се, резилим се, после все едно  нищо не е било. А на протестите - мизерен брой майки, а останалите "варненци" ги гледат като извънземни. Тъжно...
А и трябва да знаем какво искаме. Градини за всички деца - ами това е утопия, в коя държава има държавни заведения за всички?! Ама и една грдина за 5 квартала си е направо подигравка. Истината е, че никой не мисли за нас, ама и ние не мислим за себе си като част от някаква голяма група, а всеки сам за себе си...

Напълно съм съгласна с теб- но като гледам тук всички,които размахваха гръмки лозунги,като им предложих да напишат обръщение ,подписка ,за да се организира протест ,всички замлъкнаха ... Е,хайде някой с дар слово като теб ,като мани , изложете в писмена форма,предложете ,ще се уговорим час ,има си ред по който се иска разрешение за организиран митинг и т.н.  Гарантирам ти ,че ще дойдат много от чакащите... Но хайде моля,по конкретни действия...

# 628
Аз също съм за протеста, но малко не се справям с организационна дейност, просто съм такъв тип. Но бих помогнала с нещо, каквото трябва-да се разлепят из града съобщения или знам ли какво...А че ще присъствам, е ясно. Само кажете кога и с какво мога да помогна.

# 629
  • гр.Варна
Аз утре в 11 ч. пред общината очаквам момичета,които имат подписка . Знам,че пред "Незабравка" хората се бяха организирали,за което им благодаря . Оставох и пред "Чайка" и пред "Ян Бибиян" За останалите ви помолих да разпечатате и да се организирате. Абсурд е да обикалям всички градини .
Утре прилагам предложението,списъците,входирам го и се връщам на работа...
Добре де, аз като искам да подпиша, а не съм зачакала пред някоя градина (защото вече ми дадоха да разбера, че няма да ни огрее) да идвам ли сега пред общината, къде да идвам  newsm78
Аз защо помислих, че ще бъдем солиден брой майки, а се оказва, че самичка искаш да ходиш...
П.п. Не че се натискам да идвам с корема и дъщеря си, но мисля, че докато не придобие всеки от нас обществена позиция няма как да станат нещата.

Мила, аз внасям процедурно предложение -такава е формата на искането ни ... И 20 мами да се съберем,пак ще влезе една,която да го внесе... Ако решиш ела-ще се разпишеш . Те са длъжни най-късно в едномесечен срок да ми отговорят ,или да ни поканят на разговор...
 Очакваме някой с дар слово да подготви отворено писмо ,което да се публикува в медиите, да се организира митинг,протест-иска се разрешение ,правят се плакати,размахват се лозунги -не може просто ей така да се събере една тълпа ,има си ред,може би се иска разрешение от полицейските органи  newsm78 ...Аз заставам с две ръце и ще участвам -ако решите на 01.04 -в деня на лъжата - като символ на подлъганите надежди на нашите деца ... Може би след като мине записването-нямам идея колко продължава ... Ей такива едни мисли ,незнам нямам опит,трябва ни съвет с мами юристки,с мами,участвали в протест ,медии ...  Ама тук като гледам въртим,блъскаме си главите и мненията ни пак се затрупват от постове от рода ,къде имало списък,защо имало, кой бил варненец... Аз вече темата я чета под диагинал-определени мнения на определени хора Народопсихология-всеки си дърпа чергичката
 Нямам време-по 10 часа съм на работа и също съм майка . Шефа ми получава инфо ,кога и къде ,в кои сайтове влизам от служебния компютър и вчера уж на майтам ми каза,че ще ме отпише от БГ-мама,помолих го поне два мъти на ден да влизам-така че ще намина пак към 16ч.  Outta Joint

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 08:12 от marianik

Общи условия

Активация на акаунт