Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 704
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 570
DZ, мила ми калинке, нали не мислиш че съм достатъчно луда да седя там денонощно със списък. Това, което правите е нечестно. Има си ред и той е упоменат в Наредбата за прием в детските заведения. Ако ти липсват документи и първа да си в "списъко", пак няма да ти приемат детето. Сега стана ли ти ясно?

# 571
  • Варна
DZ, мила ми калинке, нали не мислиш че съм достатъчно луда да седя там денонощно със списък. Това, което правите е нечестно. Има си ред и той е упоменат в Наредбата за прием в детските заведения. Ако ти липсват документи и първа да си в "списъко", пак няма да ти приемат детето. Сега стана ли ти ясно?
Не съм DZ, но се опитвам да мисля конструктивно до някъде. Предполага се, че всички са запознати с наредбата и имат комплект с документи, както и при приемането ще е важен входящия номер. Нечестно е, но не сме ние, които са създали въпросните условия. Другият вариант е на 1-ви по-силните да са по-напред. Всичко зависи от нервите ( току що разбрах, че и в "моята" градина има списък). Няма смисъл от злобеене и сарказъм един към друг. Никой не е отишъл там от хубаво 

# 572
Аз друго сега се чудя, вчера една майка спомена, че електронният регистър ще определя входящите номера и те ще са единни за цяла Варна...т.е 1 в списъка може да не получи Входящ номер 1, а 21.
В същото време register, спомена, че всяка градина си е сама за себе си....от всякъде различна информация.

За всяка градина входящият номер започва само и единствено от номер 1 в 08.00 ч. на 01.04.2009 - отнася се за първа група (учебната 2009-2010)  г.

# 573
Виж какво не съм калинка Wink И всички документи са ми наред Flutter И нещата са ми пределно ясни не се притеснявай за мен  WinkОправи си правописа пише се списък Peace

# 574
Правописът си ми е ОК, за разлика от твоя, не ви знам от къде сте надошли във Варна, но все сте първи във списъците. Евалла, пък ние градските се свиваме, за вас място да има.

# 575
искам да попитам не трябва ли някой като не се яви на проверката на списък да отпада от списъка ,а списъка да се изтегля по -напред.Защото така може да се е записал някой , а пове4е да не се появи и да си стои и да си пази мястото.
И не е ли редно всички в списъка по веднъж да дежурят,а не кой може и кой не
Става въпрос за "Карамфилче"

# 576
Утре ще ходи ли някой пред Общината в 11 часа? Аз ще намина, дано да ви разпозная! Пред нашата градина все още няма списък. Тази бонусна система, която евентуално ще подпомага незаписаните деца ми е много съмнителна. Няма смисъл да се харчат излишни  пари за командировки до Хамбург на разни чиновници, че чак на 10 "експерти" - както пише в статията. Какви са тези умни глави, които чак сега се сетили, че трябва да се предприеме нещо за толкова наболял и нарастващ с годините проблем. Това е за замазване на очите на хората, толкова е жалка и прозрачна тази идея.

Г-н Йорданов, градът ви ИЗОБЩО НЕ Е ОТ НАЙ-ХУБАВИТЕ ЗА ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ. Тук младите семейства нямат място от гледна точка на политиката ви. Тук е град за социално слаби от  Максуда, които ги търпите и нищо не правите по въпроса! Сигурна съм, че ако става въпрос за децата на малцинствата ще се намерят пари от разни фондации да се направят градини! Нещо страшно е в АГ-та все по-малко интелигентни и свестни жени раждат... ясно е  какво ще стане след 50 години....

Ако щете ме плюйте, но това е истината. Никой няма интерес нормалните, работещи и интелигентни хора да имат елементарни удобства. Как ще си изкарват парите родителите на незаписаните деца, когато трябва да си стоят вкъщи да си ги гледат????

# 577
подлудиха ни с тези детски градини. И ние сме в списъците и ходим по график да седим пред детската градина. луда работа

# 578
Има ли списък за "Мечо Пух" в "Чайка"?
Минах от там днес към 19. От любопитство погледнах, но не видях чакащи.

# 579
  • Варна
искам да попитам не трябва ли някой като не се яви на проверката на списък да отпада от списъка ,а списъка да се изтегля по -напред.Защото така може да се е записал някой , а пове4е да не се появи и да си стои и да си пази мястото.
Правилата си ги определяте вие пред градината, по отношение на списъка, т.е. както се разберете.

Мишона, бъди сигурна, че 90% от тези в списъците са си с изрядни документи, по всяка вероятност обаче без предимства, затова и се борят да бъдат на по-предно място в него, тъй като иначе шансът им намалява. Мисля че хора на които нещо не им е наред, изобщо не се редят, тъй като и без това си знаят че няма да ги приемат поради липсата на достатъчно места.

# 580
  • Varna

В нашата градина който не дойде го зачеркват, всички дежурят по график - не ти е удобно през ноща - сменяш се с някой и идваш през деня на неговото място. Не дойдеш ли на дежурство също те зачеркват.

И последно утре в 11 ч. ли пред общината?

# 581

По първия ти въпрос - Да, и според мен е така, мисля че във всички градини , който не се появи на проверка се зачерква, дава се толеранс от 15 мин и ако не се появи в този интервал , се зачерква.

За второто - Редно е всички да дежурят, разбира се, и не с оглед кой може и кой не, намира се начини за всичко, ако питаш мен.

# 582
nadejda,
mai ne vyv vsi4ki detski gradini e taka Peace

# 583
хайде сега гостите от  "Карамфилче" да си кажат болката

майката ясно каза, че слага '-' пред тези, които не се обадиха.. даде се толеранс от 30 мин

За дежурството не видях някой някого да е карал насила, напротив изчаках да понамалее народа и питах за кога им трябват хода.. Ясно се каза, че който иска може и денонощно да стои пред градината  Naughty

Ако нещо не ви харесва утре се изправете и кажете какво е то, а не да се дебнем по форумите и да коментираме този и онзи  ooooh!

ПС. Не съм от организаторите, нито от първите номера.. но непонасям някой да се мъчи да създава организация, а друг да му намира махна по форумите

# 584
за дг 42= проверяваме се всеки ден и дежурим по двойки по 6 часа,,,,
не съм искала това положение ,но излиза,4е тук трябва плановост на забременяването- коя година и колко групи ще се освободят ,,аз не съм се замисляла,но явно е трябвало....
2007 и 2008 има все пове4е деца и близнаци,които също са с предимства....
добре,4е сега чакаме за 2 то дете и край...за 1 клас каката ще бъде "предимството"

Общи условия

Активация на акаунт