Пролет вече е дошла-Австрийки скоро ще похапват ребърца :) -34

• 14 319
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
честит рожден ден на Долче на патерица
Желая ти много много zдраве, късмет, любов и сбъднати желания

newsm59   newsm67
честит рожден ден на Свити
Желая ти много Щастие и късмет, да бъдеШ много обичана жена.

nbirthday newsm67

Калина, относно раЗликата в живота в Германия и Австрия мога само да ти кажа, че аz лично се чуствам доста по-на място в Австрия, в Германия ми се струва прекалено стерилно и неуютно, но не съм живяла дълго в Германия, така че не мога да правя 100% сравнение. Знам, че Запланите са малко по-високи, а цените малко по-ниски в Германия, което прави стандарта на живот по-висок в Германия, отколкото в Австрия. Дали е нормално да се живее само с една zаплата много zависи от zаплата на мъжа ти и стандарта на живот, който поддържате. Ние спокойно бихме могли да живеем само с едната zаплата, но моята цел не е да съм домакиня, така че тоЗи въпрос никога не е стоял пред мен. Виена е според мен чудесен град zа гледане на деца и zа живеене, от много комплексна гледна точка.
Както и да реШите, желая ти късмет.

# 91
Здравейте!

Долче, 4естит рожден ден   bouquet с малко закъснение.

Елица погледни и в Амазон, ние купихме за Надя оттам, сега трудно я сваляме от стола, толкова и хареса.
http://www.amazon.de/Babymoebel-Reisebetten-Hochstuehle-Wickelau … pf_rd_i=355007011

Лек ден ви желая

# 92
И аз да се включа по въпроса за акушерките. Ние се преместихме във Виена сравнително скоро-мъжът ми през август, а аз септември, нямаме никакви познати тук, връзки, контакти и т.н. и само с питане чрез мейли и факс и наистина много рядко лично разбрахме, че имаме право и на акушерка, която касата покрива. Благодарение на тази жена, която дойде веднъж преди раждането и ако не се лъжа 5 пъти след това аз се научих да кърмя и да гледам бебето. Ако не беше тя просто не знам какво щях да правя, защото наистина имах адски много проблеми и с кърменето и със самото дете.
Fat wombat направо ме разби с разсъжденията си за тоалетната хартия Simple Smile ама то има ли още някой, който да използва вестници??? А за вятъра в Бургас не знаех, аз съм ходила само лятото там и супер много ми харесва, ама тогава явно не е ветровития сезон.
Честит рожден ден на Свити- здраве, щастие, късмет и мнооого любов!

# 93
Писах, писах, творих, оцветявах и всичко ми се изтри  Rolling Eyes

Свити, Честит Рожден Ден! Пожелавам ти много здраве, много късмет и много любов и все да се намира кой да те слуша, че иначе е труден овенският (не искам да пиша "овнешкия") живот  Grinning

# 94
  • Виена
Вяра,   bouquet Липсваше ми окото, но повече от това усещах недостига от присъствието ти в темата! Надявам се да не е инцидентно включването  Hug
По темата "Открийте и посочете разликите между живота в Германия и Австрия" съм крайно и безнадеждно некомпетентна. Четейки обаче мненията, все повече ми се налага извода, че всичко е строго индивидуално. Аз, за разлика от Вяра и Облака, да се скъсам не мога да забележа прилики между България и Австрия. Е, все още не съм работила тук, докато в България не съм спирала да "блъскам" от осемнайсетгодишна. Но познавайки дълбоко системата за функциониране на каквото и да било в България, мога да си представя, че там нямаше да имам шанса да гледам всяка минута как синът ми пораства, променя се и от безпомощно бебе се превръща в малко момченце. Обаче при мен има обременяване и в емоционален аспект. Затова България ми е все още натоварена от спомените с много болка и отчаяние, докато тук животът ми придоби смисъл на пълна удовлетвореност след отчитането на положителния тест за бременност.
Пате, винаги се забавлявам като чета впечатленията ти от София. Всеки път като си ходя, откривам още колко неща не съм забелязвала преди идването си тука и не преставам да се питам как съм ги понасяла, по дяволите, ми не съм си "била камшика" още след гимназията  newsm78
Долчесова, като до`деш на себе си, чакаме цветен разказ как си скъсала лентата на празненството и си взела акъла на австрийските гости  Mr. Green А, да... И "АЛЕС ГУТЕ!  Joy
Торбестото, форумът без теб ще придобие неприемлив за комфорта ми отенък и току виж не само съм разредила писанията, ми и четенето... То е все едно Жени да ни пропусне с кафето повече от ден  Mr. Green Ще ме притесни да й звъня но пожар  Mr. Green
Поли, дай тази обща позната, че ме загложди любопитство вече!

УАУ! Рожденичка  smile3508
Свити, пожелавам ти от сърце щастие, късмет, здраве, любов и благоденствие с пълни шепи! За тебе! За хората около теб и за малкото същество, което расте под сърцето ти!
( И за Бау-бау , естествено  Laughing)

# 95
Свити честит рожден ден  nbirthday
Всичко най най ти желая!

# 96
Честит Рожден Ден, Свити!!! Пожелавам ти много здраве и любов, пък и малко късмет...  bdbaloni
LaDolce на теб също всичко най-, най- хубаво пък и с малко закъснение  Laughing  Tada

# 97
  • Виена, Австрия
Мнооого рожденици, много нещо и все готини при това!   love001

Свити честит рожден ден и от мен!
Бъди здрава, все така лъчезарна и мнооого щастлива!
Бъди винаги обичана майка и съпруга!
Весел празник!

Ренка  thumbsup  remybussi

Хайде пак отлитам!  newsm52

# 98

Свити, честит рожден ден!
Бъди здрава, щастлива и много обичана!

Вяра, добре завърнала се   bouquet

# 99
  • Germany
Здравейте отново,
Първо да са честити рождениците, макар 4е не ги познавам, много късмет и здраве им желая.

Vjara, бих искала да те попитам кои професии наричаш сигурни? не знам доколко е сигурна професията на мъжа ми, но на нас ни се наложи да смени работата точно в криза и сега не е никак лесно. Предложението още не е 100% сигурно, в смисъл че не се е стигнало до договаряне на пари, но посредника ни предупореди че вече е имал двама от Германия които в последния момент са си променили решението и са се отказали да се местят в Австрия, та затова реших да почерпя информация от извора така да се каже. Радвам се че има сред вас хора които могат да сравнят и ми помогнаха с информация.
 Другото което исках да ви попитам до колко са топли хората там, но вие почти ми отговорихте като казахте че австрииците се мислят за по-висши. понеже съм чувала че в Южна Германия хората били по-топли и отворени, бях решила че след като Виена е още по-на юг, би трябвало да са достатачно отворени и топли хора, но....

по отношение на здравната система, доста неща поорязаха и тук, но специално за децата всичко се покрива и екстри с акушерки и т.н ги има, след секцио касата покрижа 10 дни болничен престои, при нормално раждане 5 и 10 посещения на акушерка след раждането, това е при всички каси.

Melicat, моята цел също не е да стоя в къщи и не за това питам. По-скоро ме е страх че след като не съм работила толкова години няма да си намеря нищо, или поне много трудно, а все пак имаме 2 деца и трябва да съм сигурна че ще могат да живеят добре както тук.

за стандарта ни на живот...ами не знам, нормално, като на всички или повечето, живеем на квартира, имаме кола, ходим 1-2 пъти на почивка + се прибираме в Бг, не сме се стискали за нищо досега....купуваме на децата си това от което имат нужда и ги записвам на разни мероприятия и курвове...та това искаме да имаме и там. за сравнения, когато някои ми каже Мюнхен, веднага си представям семейството ми навряно в двистаен апартамент и още лишения. но все пак не само това определя качеството на живот, а и с какви хора се среща човек и изобщо среща ли се с някакви и как бива жъзприеман от околните.
за това че човек се чувствал по-анонимен в големия град, аз се чувствам достатачно анонимна и тук  Laughing

важното е дали ще се чувстваме на мястото си след като свикнем. а определено голямия град предлага и повече възмогности.
лек ден на всички.

# 100
Здравейте и честит рожден ден на рожденниците!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Случи ми се голяма гадост получих нещо като алергичен шок и се изринах по цялото тяло и болки в гърлото и страхотни наистина болки в костите .Всеки ден вися по доктори и до момента не могат да ми кажат точно какво е,мислят,че е вътре6на инфекция,но каква точно не е ясно.Някой да му се е случвало?Освен това цялата кожа ме сърби като за световно,предписаха ми хиксацил(против алергии).
като цяло обаче съм наистина много доволна от лекарите тук и най/вече от вниманието с което те обграждат.Може би защото сравнявам с БГ където без подкуп нищо не става/На мен ходенето ми до БГ е винаги като това на Патенце,много купон с приятели и много ядове по учрежденията.Последния път като си бях в София си извадих нов паспорт и служителката ми написала грешно.че съм разведена.Обяснението им беше/ фактическа грешка.не искам да ви казвам колко време и нерви ми коства това.
Така че за ежедневният живот тук е много по спокойно,макар.че в БГ изкарвах повече пари/
Последно някои да има майстор които разбира от газ.От една седмица купихме нова газова печка но няма кой да я монтира

# 101
Последния път като си бях в София си извадих нов паспорт и служителката ми написала грешно.че съм разведена.Обяснението им беше/ фактическа грешка.не искам да ви казвам колко време и нерви ми коства това.

Да знам какво ме очаква  Sunglasses
Като вадихме паспорт на Даниел го бяха написали роден в Бургас, при положение, че им бяхме дали документа попълнен в посолството и акта за раждане, където пише Австрия ( странно , защо не пише Виена, ама така се пишело, казаха)
Тогава много бързо и без проблеми поправиха грешката. Преди да заминем ходихме да си правим нови мелдецетели и там служителката  взе паспорта на Даниел, написа името в компютъра и по едно време ме пита " Да не би в паспорта да е грашно написано името?" . Погледнах, там изяли една буква. Не сме го забелязали и  някак си не предполагах, че тия в МВРто са толкова некадърни, че не могат един паспорт да напишат правилно. Сега трябва да ходя да се разправям...

# 102
Честит Рожден Ден и на Свити!!!   bouquet

Жени,
в този случай ще доплаща. остава последния въпрос, легално ли е работил и на 2те места? бил ли е замелдван? ако да, значи че лонцетела му е пратен на финанцамта и те знаят че е имал 2 заплати, въпрос на време е да го накарат да подаде декларация. аз лично препоръчвам селбстанцайге да си направи, да попълни формуляр Е 1 и да си плати. няма да е нещо много, поне ще му е мирна главата.
ако на герингфюгиг работата не ебил замелдван и му плащано на ръка на черно, да си трае.
да, щом си била в каренц, мъжа ти е бил алейнфердиенер. дори и да не си в каренц, ако на година имаш под 6.000 евро приходи, той все е алейнферд.
не се притеснявай и питай, колкото мога, ще дам съвет.

Уомбат
това с грешните имена в паспорта не е ново, преди 15 години мен ме написаха deiana   вместо  dejana... #Cussing out

сега отивам да събирам багаж, нощес тръгваме за лех на ски. стискайте палци този път да сме без болести. Praynig

# 103
Sviti,честит празник  bouquet

Много здраве,много любов,много уважение и добри приятели около теб,много усмивки и радост

Деана весело на ските,и полечката!!!

# 104
Мила Свити,4естит рожден ден! baloni hbday

Сърде4но ти желая здраве,спокойна бременност  и безброй щастливи моменти !И разбира се вси4ко това  с молитва към  Бог -да те пази и благославя!

http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=1&pv=3139986

Общи условия

Активация на акаунт