КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 295 795
  • 1 420
  •   1
Отговори
# 780
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Аз моите ръце не можах да ги начеша.Ето пак,но за сега само снимки на тестото.Рецептата е на Джемма,но само за един козунак.
  напълно оформено тесто,на 17-та минута от началото на програмата
  три минути преди последното премесване
след премесването и преди оформянето.
Оформих и в момента втасва във фурната,но снимката на оформеното тесто не можах да прехвърля в албума си,излизат ми снимки,които вече съм прехвърлила и от там пък не мога да я кача в интернет.Що така става,не разбирам?

Narina,много красив козунак. Peace

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 15:39 от max-mama

# 781
  • Мнения: 493
Narina,по коя рецепта е козунака ти.Изглежда невероятен!

# 782
  • София
  • Мнения: 1 479
Здравейте момичета,
 страхотни козунаци сте приготвили    bouquet   bouquet   bouquet

Имам един въпрос. От къде мога да купя козуначено тесто?  newsm45  Тази година няма да мога да направя мамините козунаци. Не искам да копувам готови. Като взема тестото поне ще мога да го подправя по мой вкус със стафидки, портокалови корички, орехи и т.н.

Извинявам се ако вече има писано по темата, но не съм видяла.  Hug

Благодаря ви и весели празници.

# 783
  • Мнения: 2 382
Момичета,от къде намирате портокалови корички?

# 784
  • София
  • Мнения: 1 479
Момичета,от къде намирате портокалови корички?

Миличка, аз си правя сладко от портокалови корички. Не съм срещала в магазините   newsm78 ,мисля. Пък може и да продават.

Успех с намирането!

# 785
  • Мнения: 4 358
Момичета,от къде намирате портокалови корички?
О Това е болна тема.По Коледа колко съм обикаляла като побъркана за такива корички за Щолена ми.
Аз знам само едно магазинче в София - на спирката на тролеите от руски паметник към посока НДК.
Точно на спирката има едно малко ,тясно магазинче за чай, кафе и разни такива работи.
Та по Коледа там имаше.Друг е въпроса ,че точно го намерих и лелката тропна капенците #Cussing out.Не пожела да ме обслужи.
За другаде не съм виждала да продават поне аз.
Макс Мама ти умора нямаш ли.Кой ги яде после тези козунаци #Crazy.
Попивам всичко което пишеш и показваш.Аз май ше пека на фурна обаче.Че ти си писала там нещо, че дърпаш машинката от контакта да довтаса тестото и после включваш на програма тесто ако програмата за френския ти хляб не стартира от където си я спряла.
При мене такава програма само печене липсва.Та кво правим ако newsm78 програмата за френски хляб тръгне отначало да ми меси #Crazy.
Да не станат сакътлъци съм решила само да меся и втасвам в машината пък ще пека на смотаната си фурна.Само да не ме предаде тая фурна Embarassed
Кой щеше да прави на Макс Мама козунака в събота - да правим заедно Embarassed
KIKI_nik   Peace Peace Peace.Страхотно изпълнение.

# 786
  • София
  • Мнения: 620
Боооже max mama моето тесто не изглеждаше така-доста по рядко беше.Докато се месеше в машината ставаше на топка,но щом спре и се разливаше по формата на машината!  TiredСложих 660гр. брашно-точно колкото ти ми каза!Но си лепеше по стените на съда!

# 787
  • Балчик
  • Мнения: 9 289
Аз си правя сама портокаловите и лимоновите корички.

# 788
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Боооже max mama моето тесто не изглеждаше така-доста по рядко беше.Докато се месеше в машината ставаше на топка,но щом спре и се разливаше по формата на машината!  TiredСложих 660гр. брашно-точно колкото ти ми каза!Но си лепеше по стените на съда!

Значи още брашно му е трябвало на тестото.Количеството брашно съм писала толкова,колкото първият път ми е отишло,но това зависи от много неща-големина на яйцата,от самото брашнои др.Вторият път сложих 710 гр.
Първата снимка съм я направила в момент,кагато машинката спира за няколко секунди.Тестото е такова,че трудно се разлива,стои си на топка.

Не мога да прехвърля останалите снимки в папката си от фотото,незнам защо ,не става.Стана много хубав козунак.Ако някой може,да ми помогне.

# 789
  • Мнения: 2 382
Благодаря на всички за отговорите  bouquet!
Бъни, аз ще правя в събота козунака на Макс-мама, но на ръка Simple Smile.

# 790
  • Мнения: 1 486
Нищо,че козунака на Лебедуна не ми стана, Blush,аз упорито реших да правя друг-ами направих си стандартния козунак
и вече съм готова с първата доза.Май трябва да си карам-така знае баба,така бае Wink
max-mama ,благодаря ти за отговора,само,че продуктите точно мерих,дори ми се стори,че тестото стана по
твърдо от нормалното,но.......нищо

# 791
  • Мнения: 305
Аз питам за трети път, дано не ви досадя, че никой не иска да ми отговори. Правих козунака на Лебедуна. Не втаса изобщо. тестото беше доста здраво. Въпреки това го сплетох, малко се понадигна после но козунака стана сбит, сух и като стар. Това ми е 4 опит в машина и не мога да разбера какво става. Ако има желание някой да прогнозира грешката ми, ще съм благодарна.

# 792
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Аз питам за трети път, дано не ви досадя, че никой не иска да ми отговори. Правих козунака на Лебедуна. Не втаса изобщо. тестото беше доста здраво. Въпреки това го сплетох, малко се понадигна после но козунака стана сбит, сух и като стар. Това ми е 4 опит в машина и не мога да разбера какво става. Ако има желание някой да прогнозира грешката ми, ще съм благодарна.

Каква мая ползва,разтвори ли я в топло прясно мляко с малко захар и брашно да втаса?
Правих козунак и по тази рецепта,малко трудно втаса,но втаса и стана чудесен козунак.

# 793
  • Мнения: 11 607
bonni аз също имам провал с козунака на Либедката и затова не ти отговорих...Маята как беше? Топло ли е у вас? Да не би малко мая да си сложила за количеството брашно?

# 794
  • Разград
  • Мнения: 3 114
...........продължението
  във формата,преди да я сложа във фурната за втасване
тестото е втасало,намазано и поръсено с орехи и захар,във фурната готово за печене
  вече изпечен козунак.

Общи условия

Активация на акаунт