КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 295 536
  • 1 420
  •   1
Отговори
# 900
  • Мнения: 172
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11646573 -това е резултата...

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 15:55 от Kiki_andr

# 901
  • Мнения: 369
Имам нов въпрос
Когато се меси козунак в машниката и започва да втасва - защо се разлива тестото?

# 902
  • София
  • Мнения: 4 181
Имам нов въпрос
Когато се меси козунак в машниката и започва да втасва - защо се разлива тестото?

Според мен му е трябвало още брашно. Тестото трябва да е твърдо (не много разбира се), защото при втасването омеква.

# 903
  • Мнения: 220
а как ги съхранявате меки. Моите стават сухи като изтинат. Къде греша

# 904
  • Мнения: 145
Станаха си супер,сега ще кача снимки!Ей,открих топлата вода,и аз с тази машина,ми то така всеки ден може да се правят козунаци!

Golden Eyeful-аз винаги с мас ги правя,стават по-пухкави,задължително се слага алкохол-ром,или нещо друго,алкохола неутрализира тежеста на маста.

# 905
  • Мнения: 369
Пак въпрос - колко пъти трябва да се меси и да втасва тестото когато е с машинката?
  bouquet newsm78

# 906
  • Мнения: 765
Kiki_andr, превъзходен е резултатът  Simple Smile

# 907
  • Мнения: 220
много дълга стана темата, а аз някъде четох рецепта- мисля че беше руска. ако не се лъжа от Джема- месеше се и се оставяше в хладилника. Пече се на следващия ден. Моля ви помогнете да я намеря. Не съм я записала.

# 908
  • София
  • Мнения: 4 181
Пак въпрос - колко пъти трябва да се меси и да втасва тестото когато е с машинката?
  bouquet newsm78

Какво направих аз пуснах веднъж на програма само месене, която е 15 мин. и после веднага на месене и втасване. На първото месене стоях до нея на отворен капак за да наблюдавам да не маже под бъркалките и да доливам при нужда мазнина ако е по - твърдо. Това е . Дано съм била полезна.

# 909
  • Мнения: 276
Ох леле писна ми от екстремни изживявания  smile3511
Приятелите от ЧЕС решиха че точно днеска ще ни спрат тока! Мръсни животни!
Срещу скромна такса от 40 лв вече е пуснат тока и сега само чакам да втасат вече омесени и ще пека!Те да имаха късмет да ми превтасат козунаците и убийства щях да правя   #2gunfire #2gunfire #2gunfire
После ще пусна да видите резултата!

Unknown_lady
благодаря ти много! Аз обаче заради тези гадове със тока ги направих  със сухи плънки защото тестото вече превтасваше   Confused Ще умра от яд начи .....

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 16:29 от Надя 73

# 910
  • Мнения: 369
Пак въпрос - колко пъти трябва да се меси и да втасва тестото когато е с машинката?
  bouquet newsm78

Какво направих аз пуснах веднъж на програма само месене, която е 15 мин. и после веднага на месене и втасване. На първото месене стоях до нея на отворен капак за да наблюдавам да не маже под бъркалките и да доливам при нужда мазнина ако е по - твърдо. Това е . Дано съм била полезна.
А после печеш или пак меси и втасва тестото.  bouquet newsm78

# 911
  • София
  • Мнения: 4 181
много дълга стана темата, а аз някъде четох рецепта- мисля че беше руска. ако не се лъжа от Джема- месеше се и се оставяше в хладилника. Пече се на следващия ден. Моля ви помогнете да я намеря. Не съм я записала.

Заповядай:

petia_tag, козунакът с кафе и шоколад го преписах от форума, ще ти го напиша на лични да не повтаряме едно и също в темата. А руският кулич се прави така:

МНОГО ВКУСЕН КУЛИЧ

В хлебопекарната се слагат :
20 гр мая
1/2 чаша топло мляко
150 гр разтопено масло
2 разбити яйца
4 с.л захар
ванилия
лимонова кора
300 гр брашно ( не е грешка, тестото трябва да стане по-рядко от това за плетене)
стафиди

Тестото се меси късно вечерта, слага се в хладилник. На сутрината се разпределя във ворми, като трябва да е не повече от 1/2 от формата. Оставя се да втаса. Пече се. Като изстинат се замазват само отгоре с гъста глазура от белтък и пудра захар, с няколко капки лимонов сок. Поръсват се с цветна захар или цветни захарни пръчици. 


# 912
  • София
  • Мнения: 4 181
Пак въпрос - колко пъти трябва да се меси и да втасва тестото когато е с машинката?
  bouquet newsm78

Какво направих аз пуснах веднъж на програма само месене, която е 15 мин. и после веднага на месене и втасване. На първото месене стоях до нея на отворен капак за да наблюдавам да не маже под бъркалките и да доливам при нужда мазнина ако е по - твърдо. Това е . Дано съм била полезна.
А после печеш или пак меси и втасва тестото.  bouquet newsm78

После го извадих с намаслени ръце сплетох и го оставих пак да втасва докато удвой обема си.

# 913
  • Мнения: 145
Ето това стана,много са топли за да ги нарежа,но изглеждат добре!
http://picasaweb.google.com/ivayla.h/Velikden2009?authkey=Gv1sRg … 25279315162974434

Това излезе от 1кг брашноhttp://picasaweb.google.com/ivayla.h/Collages?authkey=Gv1sRgCJeA … 25282571176980562

Мойта машина,има програма за месена,която е 45 мин,пусках 3 пъти последователно,и след това оставих да втаса извън машината.

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 16:37 от Nyala

# 914
  • Мнения: 70
Пак въпрос - колко пъти трябва да се меси и да втасва тестото когато е с машинката?
  bouquet newsm78

Какво направих аз пуснах веднъж на програма само месене, която е 15 мин. и после веднага на месене и втасване. На първото месене стоях до нея на отворен капак за да наблюдавам да не маже под бъркалките и да доливам при нужда мазнина ако е по - твърдо. Това е . Дано съм била полезна.
А после печеш или пак меси и втасва тестото.  bouquet newsm78
аз ги правя така:
1 програма само месене 15 мин тук ми поема брашното да се оформи на топка не много теърда
2 програма за бър хляб, там интензивно месена 1о мин, да поеме мазнината на 3 пъти
3 програма месене и втасване 1, 25 мин
вадя оплитам, още 15 мин в фурната на 30 градуса и пека, без вентилатор

Общи условия

Активация на акаунт