ЮЛИ 2009 - ТЕМА 28

• 15 399
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
mia_ata ,  marulka_s и всички останали варненки, прави сте за организацията Peace ако искате да си уговорим една срещичка тея дни Flutter
аз утре съм канена на бебе Mr. Green ако не сте заети в неделя, или пък другата седмица - да се видим Peace
Айде за неделя, очертава се среща във връзка с протеста за градините в 11 ч., аз се надявам да мога да отида, тъкмо да съчетаем приятното с полезното. Peace
Само дано мъжкото тяло да няма други планове за деня.....

# 166
  • варненка от София
Аз за сега ще пасувам, защото мъж ми ще пътува за София в неделя, тайно се надявам да ни вземе и нас, но ако не ни вземе пак няма да мога да се смъкна с малката където и да е. Не шофирам а с градски транспорт не се наемам  ooooh!

# 167
marulka_s, пак ще се видим, когато може Hug Временцето се оправя, така че тепърва предстоят най - приятните за разходка дни Hug

# 168
 Привет, мами! Grinning
  До сега общо взето само ви четях, но вече ше се включвам по-активно.
  Моят термин е 23.07 и чакаме момче. Бебето ни е мнооого дълго чакано и успяхме благодарение на д-р Владимиров чрез ин витро.
  Имам много страхове, както и повечето мами тук, но се надявам че ще стигнем успешно до края.

Желая ви хубав ден!

Добре дошла.Радвам се за тебе.Как се чувстваш?

# 169
  • София
mia ata то е  ясно,че бебчето е най-добрата помпа,но..всеки път ли бебчето ще те изцежда до края? Ако се наяде и има още кърма в гърдата? Тя не трябва ли да се изцеди докрай?  newsm78 Аз така си мислех..Иначе ако трябва да се цедиш,пък после да даваш на бебето да суче от шише си е голяма разправия.Аз затова писах,че помпата спестява време,бебето като се наяде и ако ти остане кърма в гърдата,да не я цедиш с ръчна помпа,да ти се схване ръката,ами с електрическа.Ако бъркам нещо,поправете ме.  bowuu

# 170
  • Canada
Добре дошла на soleii - лека бременност от мен! Hug
В неделя и ние май ще сме извън града - още не е сигурно, но...

# 171
  • София
mia ata то е  ясно,че бебчето е най-добрата помпа,но..всеки път ли бебчето ще те изцежда до края? Ако се наяде и има още кърма в гърдата? Тя не трябва ли да се изцеди докрай?  newsm78 Аз така си мислех..Иначе ако трябва да се цедиш,пък после да даваш на бебето да суче от шише си е голяма разправия.Аз затова писах,че помпата спестява време,бебето като се наяде и ако ти остане кърма в гърдата,да не я цедиш с ръчна помпа,да ти се схване ръката,ами с електрическа.Ако бъркам нещо,поправете ме.  bowuu
Аз пък разбрах,че не е необходимо докрай,така са правели преди години,то затова повечето(поне сестра ми)имали хиперлактация.През всяка свободна минутка се изцеждаше и имаше все повече и повече кърма,въртеше се в омагьосан кръг.Бебето за няколко седмици само регулирало количеството.Ама скоро се заемам да почета по-подробно,защо да измисляме света,като жените са го написали по блоговете.

# 172
Здравейте отново!

Благодаря ви за топлото посрещане и милите пожелания  Hug
Тъй като отдавна само ви четях ми се насъбраха въпросчета:

1. Ще ходите ли на ФМ в 28-32 г.с.?
2. Д-р Марков пуска ли бъдещите татковци на прегледа?
3. Д-р Димитър Марков или д-р Петър Марков? /може да съм смешна, но чета 2-те имена в сайт-а и се чудя  Blush

Разпитвам ви, момичета, защото аз ходих на ФМ в 19 г.с. при прехвалената д-р Мазнейкова и изобщо не съм доволна. Като цяло всичко с бебчо е ок, което за мен е най-важното, но ме претупа за няма и 10 мин., не пусна съпруга ми да влезе с мен, защото "й било писнало от татковци" /а преди нас пусна всички/ #Cussing out и на въпросите ми отговаряше с "по принцип" и като цяло с досада.
А все пак си плащам като всички останали- не съм очаквала кой знае какво, а просто нормално човешко отношение. Явно съм си наивничка още. Простете за излиянието  Blush

# 173
  • Видин
ФМ я прави д-р Димитър Марков.Таткото може да влезе с теб, има голяма плазма на която виждате всичко, което прави и мери доктора.Той е изключително любезен и отговаря на всякакви въпроси, обяснява много добре, като за деца Mr. Green
Аз лично не смятам да ходя на последната ФМ, тъй като ходих в 23г.с. и д-р Марков каза да ида за последната само ако нещо ни притеснява, мен или доктора от ЖК.Но тъй като съм чак от Видин, няма нужда да се разкарвам ако нямам притеснения Peace
За Мазнейкова и аз съм чувала гадни неща Sick

# 174
  • София
  Аз правих първата ФМ  при д-р Мазнейкова в 13 г.с. Не останах особено доволна - прегледа беше за 5-10 мин. Втората я правих в 20 г.с. при доц. Томова и съм много доволна.  Много обстойно гледа всички органи на бебето, особено внимание обръща на сърцето(на нея там й е и силата), броихме пръстчета, кръвотока и т.н. За 3-та ФМ в 29 г.с. съм се записала за д-р Марков , но още се чудя дали да я правя.
  Деянова, чувствам се сравнително добре, но съм на магнерич и но шпа, заради контракции от време на време.

# 175
Това с цеденето до край е най-голямата глупост. И понеже обичам да правя глупости, предния път си докарах такава супер лактация, че проблемите ми започнаха с пълна сила след това. За което до ден днешен съжалявам. Помпа имам на авент и ще я ползвам само в краен случай. Не виждам какъв е проблема, да се ползва такава втора употреба. В болницата където раждах, не ги стерилизираха в някакъв специален уред, а в обикновена тенджера на котлона. Не мисля да се вманиачавам чак толкова и да се вглеждам във всяко нещо. Има два начина за гледане на деца, лесен и труден, всеки сам реша кой да избере.
Момичета, ако искате да кърмите успешно намерете време и прочетете библиотеката на Кърмаческия, за да не допускате грешки от незнание. Всеки си мисли, че е готов за това, но аз бих казала, че не е толкова лесно в началото и трябва да сме подготвени  Peace

За среща на варненския отбор, само кажете, кога и къде  bowuu

# 176
Момичета, ако искате да кърмите успешно намерете време и прочетете библиотеката на Кърмаческия, за да не допускате грешки от незнание. Всеки си мисли, че е готов за това, но аз бих казала, че не е толкова лесно в началото и трябва да сме подготвени  Peace
И аз това исках да кажа, като казах "започвайте да четете, ако не сте почнали" - дали блогът на Бу или Кърмаческия, инфото е едно и също. С четенето и нагледните клипчета всичко се изяснява, обяснено е всяко нещо - и съм сигурна, че накрая няма да имаме питанки. Е, може да имаме трудности, но поне ще реагираме адекватно Hug

# 177
Четох доста неща в библиотеката за кърмачки и филмчета гледах.Дано са от полза.
      Искам да попитам:
 Миехте ли си гърдите преди всяко кърмене или само с мокри кърпички или...
 Аз на ФМ бях в 21 г.с. при Корсемов (Пловдив).Останах доволна,но още по-доволна бях от прегледа в Селена при Матев.Имах болки и реших да отида до там,за да ме видят.
 Сега към 10 ти ще ходя на консултация и ще питам дали ще ме пращат на ФМ в 30-32 г.с.

# 178
  • варненка от София
Гърдите си миех само в болницата, щото така ни караха, като се прибрах вкъщи нито съм ги мила, още повече пък съм ги "парфюмирала" с мокри кърпи. Против съм миенето на гърдите, в крайна сметка не се въргалям в мръсотия, че да ги мия.

Иначе вече имам коластра, снощи проверих и текна и от двете кранчета Mr. Green

# 179
Гърдите си миех само в болницата, щото така ни караха, като се прибрах вкъщи нито съм ги мила, още повече пък съм ги "парфюмирала" с мокри кърпи. Против съм миенето на гърдите, в крайна сметка не се въргалям в мръсотия, че да ги мия.

Иначе вече имам коластра, снощи проверих и текна и от двете кранчета Mr. Green

smile3532  Супер ме разсмя"кранчета" и аз имам ама знам,че не зависи от това дали ще имаш кърма.Поне така съм чувала.

Общи условия

Активация на акаунт