Есен Down-Under - Австралия и Нова Зеландия 4

• 20 439
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
Алфи, заблудила съм се нещо  Grinning
Нищо де, сега ще запомня.
Но знам 4е имахме още една мама, освен Мама_Т, чието детенце е Георги.

# 136
Здравейте всички!

Скоро четох някаква статия в местния вестник за whooping cough, вирусно заболяване много разпространено в НЗ, като тази година се очаквало да има епидемия, такива епидемии имало през 3-4 години. По-специално било положението в Northland, защото по-малко деца били ваксинирани. Някой има ли идея дали в БГ ваксините има имунизация срещу този вирус и дали сте имунизирали децата си специално срещу него тук?
За малките деца (бебета) тази кашлица била сериозно препятствие, имало и смъртни случаи.
Проверявайки в речника установих, че това е т.нар. коклюш, но ми се искаше да се допитам до вас, може би сте запознати с това.
Ако наистина е коклюш, то би трябвало да са си ваксинирани децата....
Поздрави на всички от Фангарей!

# 137
gerganka, да наистина това е коклюш и всички в БГ са ваксинирани. На мен в болницата ми бяха дали брошура, че е добре родителите и бабите и дядовците да се ваксинират и питах един доктор къде да се ваксинирам. Той ми се засмя и ми каза, че щом идвам от Европа съм ваксинирана. В Китай и Индия не се ваксинирали.  И тук и в БГ ваксинират бебетата срещу тази болест.

# 138
gerganka, да наистина това е коклюш и всички в БГ са ваксинирани. На мен в болницата ми бяха дали брошура, че е добре родителите и бабите и дядовците да се ваксинират и питах един доктор къде да се ваксинирам. Той ми се засмя и ми каза, че щом идвам от Европа съм ваксинирана. В Китай и Индия не се ваксинирали.  И тук и в БГ ваксинират бебетата срещу тази болест.
МЕРСИ за инфото, ALFI! Да са живи и здрави всички дано и без много притеснения тази зима! Simple Smile

# 139
И аз знам 4е това е коклюш.
Голямо затишие в темата тази семдица  newsm78

# 140
  • Там някъде......
Тук в БГ ги ваксинират децата срещу това заболяване,сигурна съм в това.

# 141
Здравейте момичета!Аз отсъствам тия дни но работа ме гони WinkБлагодаря ви за поздравите към моя син.Страхотен Гергьовден си изкарахме.Имен ден на юнака.Дядо му също е Георги и имаше и юбилей..та голям троен празник направихме.Утре пак на празник ...само че с българската общност тук.
МАЙКА -вие на рожден ден ли сте в неделя на Вени? Много се чудя какво да и подаря..нали нямам опит с момиченца ..та съм в голяма чуденка

# 142
Мама_Т, на рожден ден сме, да.
Томи иска игра/чка да и подари.
Аз бих искала да е нещо по-практично ... та в крайна сметка ще видим какво ще решим.
Ние пак сме много заети този уикенд - 2 детски рождени дни + партито за Гергьовден, организирано от Българското дружество. Изобщо не знам кога точно ще се появим там, в залата.

# 143
На всички, които празнуват днес, особено на тези, които празнуват за първи път  Hug: Честит ден на майката!   bouquet
Бъдете здрави и обичани! Сбъдване на всички мечти и желания!

# 144
Честит Празник, Мами!!!
Бъдете много обичани!

Мили, готвите ли се за рожден ден?
Вълнува ли се бъдещата ученичка?

# 145
Честит празник!  Hug  bouquet Hug

# 146
Честит Празник, Мами!!!
Бъдете много обичани!

Мили, готвите ли се за рожден ден?
Вълнува ли се бъдещата ученичка?

Готвим се.. аз бях писала докато ви нямаше. Избрахме ферма http://www.casey.vic.gov.au/myunafarm/ Ако пуснеш клипчето, ще видите какво предлага. Ние сме били там веднъж и изкарахме цял ден. Направено е за деца: с малки животинки за прегръщане, влакче, което обикаля из фермата и спира при различни по-големи животни, има яздене на понита и много хамбари и външни площадки за детски партита. Аз съм резервирала един хамбар, така че и да вали ще сме на закрито. Но се надявам все пак да не вали, за да могат децата да яздят и понита и на влакчето да се качат.. има и детски площадки с катерушки, люлки.. С две думи - хубаво е. Само дето Белинда е поканила над 20 деца  Crazy Мисля да правя голяма торта във формата на къща за понита и да сложа някое и друго пони отвън, градинка с цветя.. тези дни ще моделирам да видим докъде ще я докарам.

Иначе училище тук започват всички заедно в края на януари. Условието е да са навършили 5 години или да ги навършват до края на април. При това положение Белинда ще е една от най-големите в класа (Кейт затова пък е една от най-малките). Но отсега се вълнува и все пита кога щяла да бъде "a little prep-ee"  Grinning . Нали всеки ден е с мен да водим Кейт и да я прибираме, идва с мен да помагаме с четенето и спорта и познава всички учители и ученици, има си и нейни приятелчета от училище. А от тази година училището отвори и детска градина, където Белидна ходи - в общ с училището двор и съседни сгради. Определено прехода няма и да го усети.

Имахте ли днес изненади за празника?
На мен най-мило ми стана от едни листчета с обещания от сорта: "Обещавам да си разтребя стаята без мама да ми казва", "Обещавам да помагам на мама в градината" и от сорта. Тази вечер преди да легнат им напомних за обещанието за стаята, а Кейт ми казва: "Ама нали тази сутрин изпълнихме това обещание!!!"  Mr. Green

# 147
Моят юнак беше измайсторил голяма красота в училище, не без помощта на учителката предпоолагам.
Едно като ... пресечена пирамида от картон, украсена с разни лъскави нещица. Изрязан отвор във формата на сърце и вътре негова снимчица, широко усмихнат. Много идейно!
Метна ми се на врата и ми каза че много ме обича. Какво повече мога да искам?!  Heart Eyes Hug Heart Eyes

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 01:26 от МАЙКА

# 148
Ехооооооооооооооо!
Къде сте?
Аз днес съм малко болна (настинала) и съм си у дома.

# 149
Здравейте! Много студено стана тука...вали дъжд..едно потискащо време  Sad...
МАЙКА-ние пропуснахме рождения ден на малката...нашия пак се разкриви нещо...имаше температура и аз нали съм наплашена с тоя свински грип,та решихме да не рискуваме да контактува с деца...Много взе да боледува откакто сме тука..направо съм шашната..та той досега за 12 години ми е боледувал всичко на всичко 5-6 пъти..а тука постоянно настива..луда работа

Общи условия

Активация на акаунт